TCL 65/855
devam set.
Auto format;Off
Screen mode;16:9
Overscan;Off
---
Dynamic Contrast;şimdilik dokunma!
Black level;dokunma
Black stretch

okunma
not;bunlar resmin contrast değperini düşürür! ayrıca detayları kırar
ECO Mode:Off
Local Dimming;yeni nesil tüm paneller de yalnış çalışır ister Sony ister Samy bile olsa FALD
çakma FALD sistemler de! çünkü bunun baclit çalışması 2017/18 den sonra "değişmiştir"!
TCL özelinde ise hiç çalışmşyor heriflerin full-array dedikleri sadece marketing
ancak TCL özelinde 8/9 kısmen iş görüyor,6/7 serilerinde görmüyor!
not;içeriğe göre seçim yapmak gerekiyor rneğin "film" de denemek gerekiyor çünkü
panel "fake FALD" olduğu için ayrım yapamıyor yine ortam tam karanlık ise ki
tavsiye etmiyorum bunu çünkü ne FALD baclit ne de Movie mode gereken resmi
aslına uygun veremiyor(uzman gözünde tabiki!)
whitewash/ghosting hemen oluşuyor yani bir PDP veya PJ tadında ne contrast üretimi vardır
nede renk verimi vardır!
ben Gamma ayarını fazla ellemedim çünkü istediğim contrast/detay/sharp v.s hepsi
bozuluyor bu ayarları ellediğim zaman
not,Default gelen bazı ON da ki ayarları bunun için Off yaptım,herifler kafalarına
göre paneli set etmişler,ülen takın bir medya(UHD veya 1080p disk) Bluray den set etsenize
hepsi hazır bazı temel ayarlar onları kullanıyor!
Microdimming;adı gibi led ler küçücük ama küçük iş yapıyor!
kısaca bu sözüm ona advanced sett. ile uzman ayarlar yapılamıyor ayrıca bunlar
güyya panel de dünya kadar ince ayar ve prof. bir ayarlama imkanı veriyor;tam tersine
işi bok ediyor bu ayarların çoğu,sen takılma bunlara
Gamma;ben 2(2.4) seçtim ama içeriğe göre 0(2.2) olacak dır!
Dynamic Hu Mapping(HDR için)çalışmıyor güzel onun için şimdilik default da kalsın
Col.SAT.:fazla açma,ben ayarladım bunu yani dokunma
Hue;dokunma bu NTSC sistem de(USA/Japan) iş görür! red/green sapmasını düzeltmek içindir
Dynamic col.

okunmna ben bnu set. ettim
Blue Light filter

efault da kalsın
Col.Temp.:warm da kalsın,ancak spor/stüdyo/haber bizim yerli diziler v.s v.s cold olsun
Col.Range:r709 yaptım öyle kalsın ya da Auto se. çünkü içeriğe göre bunun değişmesi gerekiyor
White balanca;2/20 ince ayarını daha sonra yapacağım zira default değerlerle bana oldukça
doğru geldi!
diğer Sharp/mpegNR/NoiseR/ default da kalsın
Clear Grad.:Low
Motion Blur:panel yeterince hızlı ama deindiği gibi uçuyor kaçıyor filan değil!!!
OFF da bakmak lazım ama bakılamıyor çünkü hız yeterli değil! dolayısıyla kapama bunu
Blur

efault
Vibration grid:10 ancak ben bunun da off da olmasını isterdim madem panel çok hızlıymış
bu paneller özellikle TCL in kullandığı 2.sınıf paneller de ister AUO ister CSOT oldun
isterse HVA olsun HIZ yeterince iyi değil,bu açığı uyanıklar sistemden(chiset) yazılım
hızlandırması iler çözüyorlar
not,HVA panel şimdilik en iyileri arasında ama burada bir çakallık yapıyor Sony/Samy/TCL
HVA diyor ama kesinlikle ne 10bit ne de HVA panel bunlar
not;10bit ler ağırlık olarak sadece IPS/IPS-ads lerde var o da sadece HiEnd serilerinde!
ancak 65/855 harbi 10bit+HVA dır diğer TCL serileri kesnlikle yine 10bit filan değildir
bunu net olarak şöyle anlıyoruz bahsettiğim ayarları OFF yapınca HIZ filan kalmıyor panel de!
TCL zaten software-powered!
TPV örneğin öyle değil ve ben XBox/PS4/5 de denedim bir süre ve tüm bu ayarlar "OFF" iken!!
3 tane Philips panel kullandım hepsinde her zaman bunlar OFF yani blur/motion hep kapalı
++