Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,229
Samsung'un Qled desteği olmayan en ucuz modeli diyebilirim. SDR yayınlar için yeterli, doğal kontrastı yüksek bir tv. Qled olmadığı için renkler çok canlı olmaz, bir de çok karanlık cihaz, tepe parlaklığı 300 nit bile değil. Kullanılacak oda aydınlıksa gündüz parlama yapabilir. Gece kullanımında SDR yayınlarda yeterli olur.

HDR içeriklerde daha iyi resim alayım, görüntü de biraz daha canlı olsun derseniz Samsung Q67D bakın.

Mesajını görünce biraz araştırma yaptım, Amazon'da 26K'ya Philips 50PUS8909 da satılıyor. 50'' ve altı VA panel olması lazım + 144 hz ve donanım olarak daha güçlü. Sanki Philips daha iyi gibi geldi bana.

Sen ne dersin W Winston ?
Genelde akşam izlense de haftasonu gündüzleri de izlenecek.
Akrabama alıyoruz, bendeki q85c yi gördü, canlı olmayan bir şey de almayalım.
Tizen hızlı diye Samsung'a baktım.

50PUS8909 ve Samsung 50Q67D yi listeye ekledim.
İzleme mesafesi kısa olması işi zorlaştırıyor.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,913
40
Genelde akşam izlense de haftasonu gündüzleri de izlenecek.
Akrabama alıyoruz, bendeki q85c yi gördü, canlı olmayan bir şey de almayalım.
Tizen hızlı diye Samsung'a baktım.

50PUS8909 ve Samsung 50Q67D yi listeye ekledim.
İzleme mesafesi kısa olması işi zorlaştırıyor.
Q85C ayarında bir görüntü kalitesi arıyorsa minimum TCL C755 alması lazım fakat bunun gibi orta üst kalite lcd'ler hem küçük boyutlarda bulunmuyor hem de pahalı oluyor.
48'', 49'' veya 50'' Oled bulabilseniz çok iyi olurdu.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,488
S salim bey
hocam 65G4 Oledin hayırlı olsun,fiyat da çok iyiymiş:ok
kurulumdan sonra bana alo dersin(22.00den sonra ara-panel 2/3 saat açık kalsın!)
hayırlı olsun şimdiden

valla açık söyliyeyim sana,65 C855 panele 93 kağıt vermek bana göre kerizliğin dik alası olurdu
direkten döndün yaw,855 tamam OK ama o fiyat ne kardeşim 93 kağıt üstelik "TCL" alıyorsun
servisinden sonrasına kadar yazılımları dahil her bir şeyi sıkıntılı bir mal:hayir
yani 30/40 kağıt filan olsa amenna ama 93 ne yaw!
++
Alanyadaki arkadaş henüz dönmedi Almanya dan,AVR için yazdım,unutmuş olabilir
sana tlf.no. verdim bir kaç gün bekle arayabilirsin benim adımı vererek
++

S Çevrimdışı

serci

Yeni Üye
21 Şub 2025
20
28
Evet, C745 daha iyi bir tv 655 Pro'ya göre. Ben daha ucuzdur sanmıştım fakat 38.000 ise bunun sonu yok. Sizin gönlünüz hangisine kayıyorsa onu tercih edin. Mesela Samsung Q67D olabilir.

Şimdi tekrar baktım, fiyatlar uçmuş maalesef. Toparlayacak olursam ben size şöyle bir öneride bulunayım;
Şu modelleri almayın,
- Samsung DU8500
- TCL 55P755GTV
- TCL 55T7BGTV

Bunlar ise yukarıdakilere göre biraz daha iyi,
- TCL C645
- TCL C655

30.000'in üzerine çıkacaksanız, Samsung Q67D alabilirsiniz.
hocam selamlar henüz alamadım param hesaba geçmediği için de 33bin tl'ye düşüyor bu televizyon q67d'den daha iyi gibi duruyor bu fiyata en iyi ürün bu mudur sizce ?

ek olarak şu yelevizyon da gözüme çarptı bunun google tv si 20k hiç incelemesi olmadığı için bilemedim fiyatı cok uygun geldi

Son düzenleme:
N Çevrimdışı

Nazi666

Yeni Üye
18 Mar 2023
8
40
Merhaba arkadaşlar herkese kolay gelsin elimde 6 yıldır kullandığım 55 inç awox tv’im var ve artık değiştirme kararı aldım maksimum bütçem 60k formu incelediğimde TCL veya LG olarak gördüm sizce TCL Qled mi yoksa LG Oled mi yardımlarınızı bekliyorum sorunsuz kaliteli film ve maç izlemek için tv değiştirmek istiyorum …

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,913
40
hocam selamlar henüz alamadım param hesaba geçmediği için de 33bin tl'ye düşüyor bu televizyon q67d'den daha iyi gibi duruyor bu fiyata en iyi ürün bu mudur sizce ?

ek olarak şu yelevizyon da gözüme çarptı bunun google tv si 20k hiç incelemesi olmadığı için bilemedim fiyatı cok uygun geldi
Kusura bakmayın, size cevap vermeyi unutmuşum.

Evet, C745 daha iyi bir tv Q67D'ye göre fakat siz Samsung'a meyilli olduğunuz için Samsung almanız daha iyi olabilir. 33.000'e çıkacaksanız biraz daha zorlayıp TCL C755 veya Philips PML9009 modellerine de bakın.

S Çevrimdışı

serci

Yeni Üye
21 Şub 2025
20
28
Kusura bakmayın, size cevap vermeyi unutmuşum.

Evet, C745 daha iyi bir tv Q67D'ye göre fakat siz Samsung'a meyilli olduğunuz için Samsung almanız daha iyi olabilir. 33.000'e çıkacaksanız biraz daha zorlayıp TCL C755 veya Philips PML9009 modellerine de bakın.
hocam 65 q60d modelini aldık bugün annemler onu beğendi 43bin tl'di fiyatını araştırdım da hep bu civardaydı 55 inç odaya kücük kalıyordu 3.5metre izleme uzaklığıydı daha üst modelleri daha ucuza yoktu diye biliyorum

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,913
40
hocam 65 q60d modelini aldık bugün annemler onu beğendi 43bin tl'di fiyatını araştırdım da hep bu civardaydı 55 inç odaya kücük kalıyordu 3.5metre izleme uzaklığıydı daha üst modelleri daha ucuza yoktu diye biliyorum
Hayırlı olsun o zaman, iyi günlerde kullanın.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,488
Haluk bey dm/mail aldım ama arada kaynadı yine kusura bakma

hocam bahsettiğim TCL C855 dir 755 değil!755 beş para etmez+855 resim olarak piyasanın en iyisi ancak fiyatı da çok iyi!
değermi;kesinlikle hiç değmez+

hesaplı ve ona yakın tek panel 9009

yani hesabı neye göre yapacaksın? ona karar vermen gerekiyor
LCD ve en iyisi dersen 855 gerisi hikaye(uzman kullanıcılar için)
ancak o rakamlara çıkan OLED den aşağısını artık bu saat den sonra düşünmesin!

2024 modeller de hala ciddi bir iniş kıpırdanması yok!
Davut bey den sana msg gelecekti(Almanya için)bana da bildir neticesini++

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,488
Doğan selamlar

bahsettiğin shimmer/flick efekt falsolarını o malum test siteleri bahsetmezler veya biraz flick den bahsederler
nasıl herkes "yiyor" nasılsa!

DV/HDR de falsolar kaçınılmaz ama bunu da nedense test siteleri üstü kapalı geçiyorlar!

HDR de sana verdiğim ayarlar dışında ki bunda bile özellikle bazı tonlamalar da örnmeğin beyaz
sonra siyah kısmen koyu renklerde bu falsolar olur,çünkü mini led değil mini mini mini cik bile olsa
bunlar ne bir Oled ne de bir PDP panel hocam baclit LED sistemi olduğu için bunlar kaçınılmaz falsolar dır!

HDR zaten sıkıntılı bir "LCD" oynatım biçimidir aynı şekilde DVision da
hatta bunların örneğin OLED panel bile olsa doğru set edilmezse panel yine shimmer/flick efektlerini verecektir

o test siteleri işin daha teknik boyutuna da inmezler zaten,yoksa "malı" nasıl satacaklar?

sana yaptığım ayarlarda falso olur/olacak dır bu kaçınılmaz
ancak o falsolar OLED panel de çok daha toleranslı özellikle LG ler bu konuda Panasonic i saymazsam
en iyisi:ok
Philips 9x Oled de bile bu kadar başarılı değil!

ben kafa karışmasın diye shimmer/flick efektlerini anlatmadım!
bunu kullanıcıya bırakıyorum bakalım ne tepki verecek diye ve çoğu insan bunları göremiyor veya anlayamıyor v.s
her zaman dediğiim gibi yahu bunlar eski nesil ve bir sürü hala devam eden falsoları olan "LCD" paneller
evirip çevirip adını dağiştirip yok mini mini yok QD v.s v.s... herifler de yalan dolan çok nasılsa ve yiyen
de ciddi bir müşteri kesimi var yani salla gitsin atış serbest ve bazı "siteler" vasıtasıyla da malı gazla güzel gitsin sonra

++

verdiğim inceleme bloğu, Alman bu herif prof.ISF ci ve dikkat et bazı yaptığı settings metodlarına!!
bütün falsoları tek tek anlatıyor çünkü herifin bir yerler den "nemalanmasına" ihtiyacı yok! kısaca adam dürüst hocam
65/855 için zaten ben bir tek buna bakmıştım! ve dediğim gibi de aynen çıktı++

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,913
40
teşekkür ederim ailem biraz garanti konusunda daha hassas olan modellere yönelelim dedi 65 inç'te de qled de en ucuz model oydu sanırım o fiyat bandında alınabilecek bir model değil mi
Evet hocam, alınabilecek bir tv. Benim önerdiğim televizyonların 65 versiyonları 52.000'den başlıyor. Q67D sizi kalite olarak tatmin eder.

Geri
Üst Alt