Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,934
40
teşekkür ederim hocam TCL 55C745 tcl 55c655 pro dan daha mı iyidir sanırım tcl 55c745 en ucuz olarak 38bine var
Evet, C745 daha iyi bir tv 655 Pro'ya göre. Ben daha ucuzdur sanmıştım fakat 38.000 ise bunun sonu yok. Sizin gönlünüz hangisine kayıyorsa onu tercih edin. Mesela Samsung Q67D olabilir.

Şimdi tekrar baktım, fiyatlar uçmuş maalesef. Toparlayacak olursam ben size şöyle bir öneride bulunayım;
Şu modelleri almayın,
- Samsung DU8500
- TCL 55P755GTV
- TCL 55T7BGTV

Bunlar ise yukarıdakilere göre biraz daha iyi,
- TCL C645
- TCL C655

30.000'in üzerine çıkacaksanız, Samsung Q67D alabilirsiniz.

S Çevrimdışı

serci

Yeni Üye
21 Şub 2025
20
28
Evet, C745 daha iyi bir tv 655 Pro'ya göre. Ben daha ucuzdur sanmıştım fakat 38.000 ise bunun sonu yok. Sizin gönlünüz hangisine kayıyorsa onu tercih edin. Mesela Samsung Q67D olabilir.

Şimdi tekrar baktım, fiyatlar uçmuş maalesef. Toparlayacak olursam ben size şöyle bir öneride bulunayım;
Şu modelleri almayın,
- Samsung DU8500
- TCL 55P755GTV
- TCL 55T7BGTV

Bunlar ise yukarıdakilere göre biraz daha iyi,
- TCL C645
- TCL C655

30.000'in üzerine çıkacaksanız, Samsung Q67D alabilirsiniz.
teşekkür ederim q67d c645 ile benzer kalitede değil mi bir de 645 pro ile çok fark oluyor mu

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,934
40
teşekkür ederim q67d c645 ile benzer kalitede değil mi bir de 645 pro ile çok fark oluyor mu
Teknoloji ve teknik özellik olarak benzer kalitede, Samsung'un markadan kaynaklanan avantajları var bu nedenle Q67D biraz daha iyi diyebiliriz. Q67D'nin doğal kontrastı biraz daha yüksek, resim işleme algoritması teknolojisi biraz daha iyi, parlaklık olarak da bir tık daha parlak.

Pro ile çok fark oluyor mu derken 655 Pro'yu kast ettiniz sanırım. Pro ile arasında elbette fark olur çünkü Pro olan Full Array sistem. Google'a ''Direct Lit vs Full Array Local Dimming'' diye yazıp biraz araştırırsanız bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yerel karartma sistemi olan televizyonlarda ışık bölgesel olarak kontrol edilebildiği için bulutlanma, ışık sızması gibi sorunların önüne geçilirken diğer yandan hem kontrast ve siyah derinliği artar hem de aydınlık kısımların parlaklık seviyesi yükselir. Aşağıdaki mesajımda, kendi televizyonum üzerinde yaptığım test ile bunu anlatmaya çalışmıştım,

Yerel karartma devre dışı iken karanlık sahne,

Yerel karartma aktifken aynı sahne,

Yerel karartmanın çalışma mantığı,

S Çevrimdışı

serci

Yeni Üye
21 Şub 2025
20
28
Teknoloji ve teknik özellik olarak benzer kalitede, Samsung'un markadan kaynaklanan avantajları var bu nedenle Q67D biraz daha iyi diyebiliriz. Q67D'nin doğal kontrastı biraz daha yüksek, resim işleme algoritması teknolojisi biraz daha iyi, parlaklık olarak da bir tık daha parlak.

Pro ile çok fark oluyor mu derken 655 Pro'yu kast ettiniz sanırım. Pro ile arasında elbette fark olur çünkü Pro olan Full Array sistem. Google'a ''Direct Lit vs Full Array Local Dimming'' diye yazıp biraz araştırırsanız bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yerel karartma sistemi olan televizyonlarda ışık bölgesel olarak kontrol edilebildiği için bulutlanma, ışık sızması gibi sorunların önüne geçilirken diğer yandan hem kontrast ve siyah derinliği artar hem de aydınlık kısımların parlaklık seviyesi yükselir. Aşağıdaki mesajımda, kendi televizyonum üzerinde yaptığım test ile bunu anlatmaya çalışmıştım,

Yerel karartma devre dışı iken karanlık sahne,

Yerel karartma aktifken aynı sahne,

Yerel karartmanın çalışma mantığı,

çok teşekkür ederim hocam sayende baya bilgi edindim allah razı olsun

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
@lemi
-verdiğim siteden öncelikle 55/765 i incele adam prof.ISF ci!
TCL 2025 model 766 avrupada çok yeni çıktı ancak baclit performansı+panel tipi(değişik) daha iyi çıkıyor ona göre
HDR/DV yine çok kötü her panel de olduğu gibi!
Color control.yeniden set etmiş ama yüksek nit değeri 1000 den sonra çok kötü bozuyor resmi(anlamayanlar yer bunu!)
-geçen de yazmıştım 65/855 panel olarak çok iyi ancak fiyat çok kötü geçirmece ve o rakamı verip alana ben deli derim
bu serinin ABD karşılığı 24 model de $ 850/900(üstelik paneli de daha iyi!!!)Class-II(EU da ise Class-III dür!)
25 modeli de $ 900/1000 ve o da bugünün fiyatı haftaya daha da düşecek! TR de ise 855 3 katı daha pahalıdır!
-QM serisi EU satılıyor Avrupada ve Rusya da ancak TR de yoktur
TR olarak TCL fiyatları çok ciddi kerizlemedir uzak durun bu markadan kesinlikle
yazılım kötü/servis-MH çok kötü!

-Box için Apple şimdilik en iyi lisanslı stream çözümüdür,lisans olmayan içinse 928/g-57 lere bakacaksın
YT ve sağda solda gaz veren satıcı tiplerin box larından uzak dur!

-TPV için acele etmeyeceksin zira herifler gıdım gıdım 25 modelleri verecek bu sene! ancak hepsi öde sıkı
en azından kağıt üstü böyle görünüyor

-Muzaffer beyle görüş bence,Oled için,kendisi dümeni G4 den G5 çevirdi
++

p.s;ben TESLA TV getirteceğim US dan bir tane de telefon Tesla Pi Phone hediye etmek için:haha1

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,934
40
hocam bütçem sanırım 30 üstüne çıkamayacak gibi duruyor toshiba vestel gibi markalar önerir misiniz qled tv'lerini gördüm de
Vestel tarafında en çok tutulan model QA9700. Yerli üretim tv'ler kalite olarak birbirinden pek farklı değil bu nedenle araştırıp içinize sineni alın. Vestel ve Arçelik grubundan ayrılmazsanız iyi olur çünkü diğerlerinin servis kalitesi üzebilir.

Alternatif olarak Philips 55PUS8909 bakabilirsiniz.

S Çevrimdışı

serci

Yeni Üye
21 Şub 2025
20
28
Vestel tarafında en çok tutulan model QA9700. Yerli üretim tv'ler kalite olarak birbirinden pek farklı değil bu nedenle araştırıp içinize sineni alın. Vestel ve Arçelik grubundan ayrılmazsanız iyi olur çünkü diğerlerinin servis kalitesi üzebilir.

Alternatif olarak Philips 55PUS8909 bakabilirsiniz.
teşekkür ederim hocam sağolun baktım da samsung kadar kaliteli değil gibi duruyorlar olmadı zorlayıp samsung 55q67d veya tcl 55c655pro alacağım samsung 33 tcl de 31500 a geliyor 6 7 bin fazla vermek değer gibi geldi modellere bakınca nedense

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,934
40
teşekkür ederim hocam sağolun baktım da samsung kadar kaliteli değil gibi duruyorlar olmadı zorlayıp samsung 55q67d veya tcl 55c655pro alacağım samsung 33 tcl de 31500 a geliyor 6 7 bin fazla vermek değer gibi geldi modellere bakınca nedense
Sizin gönlünüz Samsung'tan yana gibi, hangisine daha çok sıcak bakıyorsanız onu alın.

S Çevrimdışı

serci

Yeni Üye
21 Şub 2025
20
28
Sizin gönlünüz Samsung'tan yana gibi, hangisine daha çok sıcak bakıyorsanız onu alın.
vesteli araştırdım da panel farklı gelen varmış dediğiniz modeli de mağazada yada güzel bir satıcı da bulamadım ya tcl yi alacağım ya da samsungu biraz daha para ekleyip en azından sağlam güzel bir şey alayım çok teşekkür ederim tcl'ye sadece teknik servis hizmeti çok kötü olduğunu duydum o yüzden soğuğum aslında gidip 2 televizyona da bakacağım hangisi güzel gelirse alacağım tekrardan teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
E ergun
daha önce de birkaç defa belirtmiştim "listem" diye LCD ler için,biliyorsun
artık LCD işi için aslında hiç bir çalışmam yoktur,tavsiyem de yoktur!
sadece bazı eski dostlar için o da sorulursa bazı şeyleri açıklıyorum

senin liste den sorduklarını gelirsem benim sıralamam şöylerdir,ancak bu listeleme
fiyat/model/panel/ v.s olarak değişklik gösteriyor!

2022/23/24 olarak LCD sıralamam
1.Philips 9308 hala listemin en tepesinde ama artık bulunuyormu bilemem! 22 model
2.Philips 9009
3.Philips 9008

bunlar sadece "resim kalitesi" olarak bu durmaktadır!
ancak 9008 en doğru resmi verse bile paneli IPS(ads varyant)ciddi bir ışık kaçırma sıkıntısı vardır
böyle bir riski olmasaydı ben bunu 1.sıraya koyardım(hala bu görüşteyim)
9308 TR için olanlar ise VA paneldir,sıkıntı yoktur
9009 VA paneldir yine sıkıntı yok

buraya kadar olan panellerin tamamı ilk kriter resim kalitesidir ona göre değerlendirdim
yok DV si varmnı yok o su varmı yok ATMOS u varmı Smartı nedir Nit değeri kaç bindir
v.s gibi benim hiç işim olmadığı ve zaten bunlarında çoğıunu yapamayan tüm kriterleri attım+

kısaca Philips haricinde başka marka şu vardır bu vardır diye listem de yoktur!

Not;ancak tek istisna TCL 65"> 855 serisi ise çok iyi hatta bana göre Samy/Sony 9x larla
aynı hatta Samy den daha iyi Sony 9 ile kafa kafaya olan tek TCL paneldir bu seri!
bana göre sorun ise şudur,bu panel fahiş bir fiyatla satılmaktadır TR de! ve kesinlikle
ederi de bu değildir! 65/855 93/95 kağıt ülen soygunamı çıktın TCL!
ABD/Rusya/Avrupa pazarında bu panel Sony/Samy nin 2,5 kat daha ucuzuna gidiyor!

not;geçen gün Moskova da çalışan bir dostum 65 olanı $ 1200 kağıda aldı ve getirdi!
kurulum henüz yapamadık,taşınma işi henüz bitmediği için TR ide aynı panel yaklaşık $ 2.850 kağıt

100 lü rakamlara çıkanlar veya bana göreyse 60 kağıdın üstüne çıkabilenler LCD yi unutsunlar
OLEd panel alsınlar,bir kaç sene sonra ülen o paraya keşke Oled alaymışım diyeceklerdir!
ki bu lafları artık ben çok duyuyorum eski dostlarımdan adam gidip bir çuval paraya yok Samy
yok Sony aldı 2/3 sene önce şimdi verdiği paraya acıyor
++

Hocam 65/855 için arkadaşın bloğu var sanırım oradan tüm resimleri verecek,pro.ISF yapacağım paneline
ama bazı cihazlar elimde yok haftaya gelir sanırım,bu panel kesin alınır ama fiyatına bakınca
uzak durun diyorum!

TCL de ciddi bir servis/MH ve ya garanti kaynaklı v.s sorunları had safhada+ciddi bir de yazılım
sorunları var! sanırım bizim Rus lar Hacklediler tıpkı geçmişte Samy ye yaptıkları gibi ancak Samy uyanık çıktı
bunlara arpayı fazla verdi sonra birer ikeşer TV verdi v.s işi hallettiler
TCL uyuz bir üretici önüne gelen en büyük üreticileri satın alıyor bünyesine ama "yazılım" ekibi
osuruk! Samy de öyle değildi ama Hacklemişlerdi yinede,sağda solda(Rusya çıkışlı)yazılım muhabbetleri
dönüyor kimse bunları yüklemesin!
kısaca TCL henüz hala oturmamış bir TV üreticisi dir,umarım düzelir çünkü Avrupa/Rusya ve ABD de
muazzam mal satıyorlar ama en önemli silahları "ucuz fiyat" TR de en pahalı mal TCL TV ler yahu
Hisense/Vizio/TCL ucuzcuların kralı be,zaten onun için mal satabiliyorlar!
++

Oled için LGE g4/5 olayını geçen sana anlatmıştım,g5 artık geçilmelidir zira panel gen.4 oldu!!
ama tatlı bir fiyata g4 varsa hala olabilir

Kemal bey LGE yi bıraktı hocam,şayet olsaydı en son gerçek bilgileri(satışa dair)alırdım ondan
ama TR yapılanması bence oturdu bunların zaten Oled de çok çok iyiler her şeyiyle
öyle olmasaydı Philips 9 serisi Oled derdim ama diyemiyorum,LCD de şanda oldukça iyiler ama
Oled kısmı sıkıntılı(servis/garanti/MH olarak ama sadece Oled için LCD de sorunsuz sayılır)
++

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
21
50
@lemi
-verdiğim siteden öncelikle 55/765 i incele adam prof.ISF ci!
TCL 2025 model 766 avrupada çok yeni çıktı ancak baclit performansı+panel tipi(değişik) daha iyi çıkıyor ona göre
HDR/DV yine çok kötü her panel de olduğu gibi!
Color control.yeniden set etmiş ama yüksek nit değeri 1000 den sonra çok kötü bozuyor resmi(anlamayanlar yer bunu!)
-geçen de yazmıştım 65/855 panel olarak çok iyi ancak fiyat çok kötü geçirmece ve o rakamı verip alana ben deli derim
bu serinin ABD karşılığı 24 model de $ 850/900(üstelik paneli de daha iyi!!!)Class-II(EU da ise Class-III dür!)
25 modeli de $ 900/1000 ve o da bugünün fiyatı haftaya daha da düşecek! TR de ise 855 3 katı daha pahalıdır!
-QM serisi EU satılıyor Avrupada ve Rusya da ancak TR de yoktur
TR olarak TCL fiyatları çok ciddi kerizlemedir uzak durun bu markadan kesinlikle
yazılım kötü/servis-MH çok kötü!

-Box için Apple şimdilik en iyi lisanslı stream çözümüdür,lisans olmayan içinse 928/g-57 lere bakacaksın
YT ve sağda solda gaz veren satıcı tiplerin box larından uzak dur!

-TPV için acele etmeyeceksin zira herifler gıdım gıdım 25 modelleri verecek bu sene! ancak hepsi öde sıkı
en azından kağıt üstü böyle görünüyor

-Muzaffer beyle görüş bence,Oled için,kendisi dümeni G4 den G5 çevirdi
++

p.s;ben TESLA TV getirteceğim US dan bir tane de telefon Tesla Pi Phone hediye etmek için:haha1
Üstad merhaba,
LG OLED65B46LA nasıldır? A101’de 65 bine satıyorlar. Oled olduğu için dikkatimi çekti de.

Geri
Üst Alt