Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,814
40
Hocam C755 seviyesine muadil anlamda LG nin bu ürünü mü geliyor? 65 inçlere çıktığımda TCL in fiyat olarak bana bi kazancı olmuyor aynı parayı vereceksem servisi iyi olan samsung veya lg alayım diye düşünüyorum.

Aman diyeyim, sakın. Geçen seneki QNED86 olsaydı tamam ama bu senekini tavsiye etmem. Karartma bölge sayısı 6’ya düştü ve tam sıralı sistemden kenar aydınlatmaya geçtiler yani kaliteyi tamamen düşürdüler.

Burada karşılaştırması var;

Burada da Q80D ile kıyaslaması mevcut,

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,814
40
İzleme profilinizi bilmiyorum ama Google TV istediğiniz için Vestel, Grundig, TCL gibi markalardan bütçenize göre bir model bakabilirsiniz.

L Çevrimdışı

lavanta

Aktif Üye
20 Tem 2024
130
50
Merakımdan soruyorum, google bir tv ile tizen işletim sistemli bir tv arasında hız farkı nasıl? Bendeki samsungda açılış bayağı bir hızlı.
Bana tizen sanki tv için optimize edilmiş bir dar kapsamlı bir işletim sistemi hissi verdi ancak hiç google tv kullanmadım.

F Çevrimdışı

fatiih571

Yeni Üye
7 Nis 2019
18
26
Aman diyeyim, sakın. Geçen seneki QNED86 olsaydı tamam ama bu senekini tavsiye etmem. Karartma bölge sayısı 6’ya düştü ve tam sıralı sistemden kenar aydınlatmaya geçtiler yani kaliteyi tamamen düşürdüler.

Burada karşılaştırması var;

Burada da Q80D ile kıyaslaması mevcut,
Hocam valla bekliyorum.LG tarafında 755 muadili ürün varmı şuanda? 65C755 - Samsung 65QN80 veya LG tarafında miniled muadili ürün neyse onlardan birini 45k ya kadar indirimini bekleyip alabilirsem bitireyim istiyorum.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,814
40
Hocam valla bekliyorum.LG tarafında 755 muadili ürün varmı şuanda? 65C755 - Samsung 65QN80 veya LG tarafında miniled muadili ürün neyse onlardan birini 45k ya kadar indirimini bekleyip alabilirsem bitireyim istiyorum.
QNED serisinden sadece QNED90 güzel o da pahalıya satılıyor. 90 aşağısı bana göre iyi değil.

45K bütçeye 65'' tv çok zor. Yani tv var da FALD veya Mini Led bir model bulmak zor. C755 muadili bir tv bulabileceğinizi zannetmiyorum. Bir de Philips PML9009 modelinin fiyatlarına bakın.

A Çevrimdışı

alierturk

Yeni Üye
7 Şub 2025
3
34
Philips in o modelin paneli iyiydi. Samsung Va panel görüntü kalitesi iyiydi. Bence yaptırman daha iyi olur. Daha ucuz. Hiçbir yeni model onun kadar SDR yayında başarılı olamaz.
Hocam karar vermeye çalıştım ondan geç yazıyorum. Güç kartını yaptırsak . Smart özelliği yok buliyorsun. Buna bir androidli bir kutu mu alalım ne tavsiye edersin kutu olarak

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,415
Nedim bey selamlar
DM gitmedi! mail attım diğer konu için ara görüş arkadaşlar

hocam bahsettiğim "855" dir bu seri de 65" başlıyor,755 ile filan karıştırmarın hiç alakası yoktur
kötü bir 745/755/T6/7/8 serisi osuruk serilerdir bunlar uzak durun bunlardan mümkünse TCL/TR den de
uzak durun,her şeyiyle sıkıntılı bu herifler TR de:hayir
"Avrupanın en ucuz TV" Markası bizde resmen uçmuş fiyatlarıyla,ülen ne biçim işi diye kimse sorgulamıyor be

855 için haftaya bana bir arkadaş gelecek Rusya dan yine ve 65 getiriyor tam kurulum yapıp anlatırım
ben öyle palavra sitelere filan bakmam kendi gözlerime bakarım,ancak o bahsettiğim Almanın incelemesi beni
fazlasıyla memnun etti(teknik anlamda)çünkü adma işi biliyor örneğin kimselerin yapmadığı "DVD" testini bile yapmış ki
adamın prof. seviyesini gösteriyor! Bluray içinde hem 1080p hemde HD Bluray testleri vardır ayrı ayrı bütün örnekleme
DATA larını grafik den tek tek anlatmış,kısaca tam bir ISF.Pro çekmiş panele,çıkan netice de şudur

Samsung 90/95D den biraz daha iyi veya buna bir tık iyi diyelim,ancak bazı teknik detaylar da ağzına mıçmış
Samsung 95/90 nın!! aslında bunu şöyle okumak gerekiyor,birisi 1 lira diğeri 2,5 lira gibi!!!
2,5 KAT FARK var fiyat da ! iyi de 855 diğerinden hem daha iyi hem de 2,5 katı ucuz be:haha

diğer mukayese ettiği panele gelirsem 2024 en son model Sony-9 MASTER serisi(ancak USA serisi değil EU serisi
yani US serisinden biraz daha düşük seviyede dir bunlar) ancak burada biraz "yoruma bırakmış" neticeyi ve bana
göre Sony bir tık daha iyi adam da zaten bunu diyor,ancak Sony nin fiyatı tam 2,8 katı 855 in!

++
TPV/2025 ilginç olabilir! PUS/PML serileri yine birbirine girmiş yaw bana hitap eden şimdilik kağıt üstünden
sanırım PML serisi=MLED oldu 950 ve 910 modelleri bunlar Xtra serisi MiniLED olanlar
PUS ların model no.ları değişmiş 9xx serisine devam ama bir kaç tane de alt serileri var

OS TITAN hepsi ancak engine P.5/7th GEN olmuş(üst serilerde)
yine saçmalık olarak herifler 2023 model de Pentonic.1000+G57 takarken 24 den sonra bunu kaldırmışlar
ne bok yediklerini bilmiyorlar,ülen dandik TCL bile Pentonic.700 takmış bunlar hala MT 7x serisi takıyorlar!
ben .1200 beklerken bunlar daha geriye gitmiş:hayir

örneğin şu anda bendeki 8808 da Pentonic.1000+GPU G-57 var yaw daha Sony/Samy hatta Pany de bile yok bu config
"Titan" sanırım yorumlara baktığım zaman biraz sıkıntlı ama TPV yazılım konusunda en iyisi de bu herifler
ben de hiç kullanmadığım GoogleTV var,genel de iyi diyorlar,Android sistemler bana göre sadece cep.tlf ile Box larda
iş görüyor++

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,415
A alierturk

o tv den bizde vardı,bence tamire git,ancak istenen para biraz fazla! 2/3 kağıda biterse OK dir
daha üstü bir rakam bence değmez
KDV derken bunlar resmi servismi yoksa mahalle arası bir yermi?
senin panel Samsung S-PVA dır yani bugün bile piyasanın en iyi panelidir! ne Sony de ne Samsung da bile
o kalite panel yoktur bugün için!
hatta o yıllarda Sony en pahalı modelinde bile vasat CMO takıyordu yaw(21/14 dönemi)ama milleti Samsung panel
diye yiyorlardı:hihi
++

Box işi;şimdilik beklemede kal sonra bakarız buna,önce o eski TV işini halletmeye bak fazla bayılmadan

ya da paneli açıp da PWB yi sökebilsen Çankaya da elden yaptırırsın elektronikçilere(Power işi yapan)

++

TCL 855 için bahsettim OK dir diye 65" ancak o fiyat bence kesinlikle değmez Türkiye için tabiki!!
sakın onun bunu gazına gelme donanım haber nalet sitesine girip de gazı yeme 855 için
ama ben basar alırım dersen ona da bir şey demem,hayrını gör derim sadece
o TV güzel ama sakın daha ucuz diye 755 lere filan bakma!

Philips 9009 sormuşsun bence bunun fiyatı da hala biraz yüksek ama TCL den çok daha iyidir
her şeyiyle!

855 fiyatına OLED var uyarsa bence bunu değerlendir LG den tabiki

eski paneli de tamir ettir bir tane de OLED/55" alabilirsen çok daha doğru olur

yani ben Samsung/TCL 8x ve üstü seriler için bu rakamları günümüz itibarıyla aşırı pahalı hatta enayi rakamları
buluyorum yaw,ülen alt tarafı "LCD" eski nesil,orasını burasını modifiye edip millete her sene "yeni" diye çakıyorlar🤬
bir de forumlardan veriyorlar gazı

++

2.el diyede sormuşsun ama LCD de ikinci el almak biraz riskli hatta imkansız gibi yaw,sahibinden siteleri çakal dolu kardeşim
hatta tam leşçiler dolu!
eskiden Pioneer zamanında idi o işler veya Panasonic kullanan kişileri tanırdık ve fiyatıda yaklaşık belliydi bir telefonla
iş biterdi şimdi alem çakal yaw

++
takılırsan bana email at DM den çoğu kere bakmıyorum bile canozy@yahoo.com

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,415
sendeki TV den bende almıştım kızıma 2013 de ve hala aktif,tek sorun PWB leri biraz dandik zira bizimki 3 ay sonra
değişmişti Garanti kapsamında:haha1
takılma yok DiVision yok HDR filan diye ülen kaç kişi bunları açıp da izliyor be,hemen herkes gün boyu paso HD yayın izliyor
kaldıki onların bile çoğu iyi değil!
Forumlara çok takılırsan eline verirler bir tane panel sonra,uyanık ol,forumlar "satıcı" kaynıyor kardeşim++

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,415
Bir arkadaş ve benzer sorunu olan bir başka arkadaş daha sormuş dm den

Konu;BOX re-start yapıyor arada

geçen bunu yine cevaplamıştım sanırım gözden kaçmış

Box dan res. ayarını panelin tipine göre yapınız örneğin kablo HDMI ama panel FHD ise
Box dan HDR/DV ayarlarını aktif etmeyin! örneğin Youtube/SmartTube de bu daha çok başınıza gelir!

>>HDMI protokolü örneğin panel UHD değilse(FHD ise) bazı emirleri gönderemez panele yani doğru
seçim yapmalısınız

bu panele siz DV/HDR yi Box dan gönderebilirsiniz ama panel FHD ise normal de açmaması lazım ve sinyal geri döner
bu esnada Box da re-start yapar/yapabilir

not;doğru HDMI çalışma prensibi budur!

Geri
Üst Alt