E Çevrimdışı

ekizo

Yeni Üye
13 Şub 2025
3
26
Bütçe müsaitse OLED65C46LA değilse OLED65B46LA.

İkisi arasında sizin için devasa kalite farkı olmamakla birlikte C serisi daha uzun ömürlüdür.

iki model arasında kaldım 65 lg c4 ve 65 samsung s90d. mağzaya gidip youtube videosu açıp test ettim samsung s90d daha canlıydı fakat siyah tonlarda lg çok daha iyi siyah veriyordu. samsung qd oled teknolojisine sahip evet renkler iyi fakat siyahlarda neden o şekilde göründü anlamadım. sanki led tv ile oledi yan yana karşılastırıyor gibiydi birisi mavi tondaydı tam siyah değildi. samsung tv nin ayarlarından mı kaynaklı bir durum yoksa normalde de bu şekilde midir ?

diğer bir konu 2 oled panelin uzun ömürlülük ve teknik destek konusunda marka bazında nasıl farkı vardır?

F Çevrimdışı

fatiih571

Yeni Üye
7 Nis 2019
18
26
Bu yorumu size Imac M4 cihazdan yapıyorum. Amacım reklam yapmak değil şunu kast etmeye çalışıyorum; Apple, mühendislik ve kalite olarak dünyada ilk sıralarda gelen firmalardan biri. Ürettiği her ürün neredeyse o sektörün liderliğine oynuyor, yani kalite muazzam seviyede yüksek.

Fakat istediğiniz kadar yüksek teknoloji, kalite ve mühendisliğe sahip olun yine de bazı fiziksel gerçeklerin önüne geçemezsiniz.

Bu fiziksel gerçeklerden bazıları da şu,
- Hiçbir Led veya Mini Led tv, OLED paneldeki kontrast, siyah seviyesi ve görüntü kalitesini veremez.
- Yerel karartması olmayan hiçbir ekran da, düzgün bir yerel karartması olan Full Array Led veya Mini Led ekran ile bu konuda yarışamaz.

Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum, eğer görüntü kalitesi önceliğiniz ise ve OLED alamıyorsanız düzgün bir Full Array Led veya Mini Led almaktan başka şansınız yok. Bahsini ettiğiniz PUS8949 Philips tv her ne kadar donanım olarak kaliteli bir cihaz olsa da yerel karartması olmadığı için TCL C755 veya Samsung QN85D ile yarışamaz.

TV'nin aydınlatması bölgesel olarak kontrol edilemediği için, arkadan vuran ışık kaynağı (Direct Lit) bütün ekranı aydınlatır ve kontrastı düşürür. Sadece kontrast düşürmekle kalmaz, VA panellerde ışık sızması ve bulutlanma, IPS panellerde ise bunlarla birlikte bir de üstüne IPS ışıldaması olur. Parlaklık yükseldikçe bu kusurlar daha çok belli olur ve karanlık ortamda izlerken rahatsız eder.

Full ekran içeriklerde çok rahatsız olmazsınız fakat Netflix gibi özel platformlarda izleme yapacaksanız, buradaki içerikler çoğunlukla 16:9 oluyor. Bu da ekranın alt ve üst kısmında siyah çizgiler demek, şuradaki gibi,
ratio.jpg

Böyle içerikler izlerken, o siyah çizgilerde grileşme, bulutlanma, ışık sızmaları göreceksiniz. Özellikle karanlıkta daha rahatsız edici olacak ve izleme zevkinize zarar verecek, gözleriniz hep oraya kayacaktır.

En başta Imac'ten bahsetmiştim. Imac ekranında bile beni izlerken rahatsız eden IPS ışıldamaları var ve salonda kullandığım Full Array Led tv ile arasında bariz bir siyah kalitesi farkı oluyor. Halbuki 55'' tv'de 24 adet karartma bölgesi var fakat bölge sayısı her ne kadar az olsa da algoritma başarılı olduğu için yukarıda saydığım kusurları iyileştiriyor.

TCL C755 ile Samsung QN85D arasında çok fark olmaz fakat PUS8949 ile bu tv'ler arasında çok fark olur.
Hocam bilgiler için teşekkürler.55inc kategorisinde tcl şuan 40k samsung 43k ya alabiliyorum.Fakat evleneceğim için alacağım bu cihazı taşınacağım evin salonuna 65 inc daha iyi oturuyor.Aynı bütçelerde bu cihazlara benzer yakın bi performans verecek 65inc cihaz öneriniz var mı?Eğer bu bütçede yok ise en yakın bütçedeki tavsiyenizi de görmek isterim.

TCL 65C655PRO modelini 42k ya alabiliyorum şuanda. Boyut büyütmek için C755 den bu modele dönsem nasıl olur?
TCL 65C745 de var ama fiyatı 47k şuan 43bandına falan gelse bunu alırım heralde

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,959
iki model arasında kaldım 65 lg c4 ve 65 samsung s90d. mağzaya gidip youtube videosu açıp test ettim samsung s90d daha canlıydı fakat siyah tonlarda lg çok daha iyi siyah veriyordu. samsung qd oled teknolojisine sahip evet renkler iyi fakat siyahlarda neden o şekilde göründü anlamadım. sanki led tv ile oledi yan yana karşılastırıyor gibiydi birisi mavi tondaydı tam siyah değildi. samsung tv nin ayarlarından mı kaynaklı bir durum yoksa normalde de bu şekilde midir ?

diğer bir konu 2 oled panelin uzun ömürlülük ve teknik destek konusunda marka bazında nasıl farkı vardır?
Samsung oledlerinde polarizör katman kullanmaz. O yüzden siyahlarda farklılık görürsün. Bu TV nin bulunduğu ortama bağlıdır. Aydınlık ortamlarda siyah alanlarda bir yükselme olur. Mağazalar ışıklı ortamlardır. hangisinin satıcısı varsa mağazada siyah tonların bol olduğu demo koyar LG verir onlara zaten kıyaslama yapın diye. Ortam ışığı çok zaten bu şekilde yaparlar. Kendisinin kötü yanlarından çok rakibin kötü yanını gostererek satış yaparlar. Sadece LG değil Samsung da yapar. İki modelde güzel. Alabilirsiniz

M Çevrimdışı

mkdrr

Yeni Üye
12 Şub 2025
3
32
Selamlar 65 inç bir tv almak istiyorum. Bütçem 35-45 bin TL arası, çok zorlarsam 2-3 bin tl daha ekleyebilirim. TV'ye Tivibu ev kutusu(interneti kullanıyor antensiz) ve Digiturk kutusu (antenli) bağlayıp kullanacağız. %90 oranında uydu kanalları izleneceği için birinci önceliğim upscale özelliği iyi olması. Bunun dışında android de olursa iyi olur ama görüntü kalite farkına değecekse androidsiz model de tercih ederim. TCL 65C655 PRO özellik olarak hoşuma gitti ama kimi yorumlarda uydu görüntüsü çamur gibi vs. yazanlar olmuş. Ayarları yapmadıklarından mı yoksa gerçekten de kötü performans mı veriyor çözemedim.

Sonuç olarak uydu yayınlarını beni üzmeden izleyebileceğim(efsanevi bir görüntü kalitesi istemiyorum normal göstersin kâfi) bir tv önerisine ihtiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler <3

Bir de uydu yayınları açısından 65C655PRO, 65c755 ve 65T8B modellerini karşılaştırabilirseniz sevinirim. İşlemcileri, yapay zeka sürümleri vs. aynı mı farklı mı bulamadım.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,959
Selamlar 65 inç bir tv almak istiyorum. Bütçem 35-45 bin TL arası, çok zorlarsam 2-3 bin tl daha ekleyebilirim. TV'ye Tivibu ev kutusu(interneti kullanıyor antensiz) ve Digiturk kutusu (antenli) bağlayıp kullanacağız. %90 oranında uydu kanalları izleneceği için birinci önceliğim upscale özelliği iyi olması. Bunun dışında android de olursa iyi olur ama görüntü kalite farkına değecekse androidsiz model de tercih ederim. TCL 65C655 PRO özellik olarak hoşuma gitti ama kimi yorumlarda uydu görüntüsü çamur gibi vs. yazanlar olmuş. Ayarları yapmadıklarından mı yoksa gerçekten de kötü performans mı veriyor çözemedim.

Sonuç olarak uydu yayınlarını beni üzmeden izleyebileceğim(efsanevi bir görüntü kalitesi istemiyorum normal göstersin kâfi) bir tv önerisine ihtiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler <3

Bir de uydu yayınları açısından 65C655PRO, 65c755 ve 65T8B modellerini karşılaştırabilirseniz sevinirim. İşlemcileri, yapay zeka sürümleri vs. aynı mı farklı mı bulamadım.
Yapay zeka olsun başka ne varsa bunlara fazla takılmayın. Bunlar sadece pazarlama için kullanılan terimlerdir.
Size bir örnek vereyim. Anneme 2012 yılıydi galiba Philips in 5507 modelini almıştım. Hala kullaniyor. Çok harika görüntüsü var. Yeni modellerden çoğundan iyi SDR gösteriyor.
Tcl modelleri işlemci farkı
655 Realtek işlemci 60 hz lik Va panel yerel karartmali
T8- c745 dir. Mediatek işlemci Va panel yerel karartmali
755 Mediatek in 3 yıldır çıkardığı daha stabil yeni işlemci Va panel 100 hz daha çok yerel karartma ve parlaklık mevcut.
Uydu yayınları izleyeceğini söylüyorsun. Haricî kutulardan , yükseltmeyi görüntüyü bu kutular yapar. İşler.
Full HD yayınlarda hiçbir TV gösterimde fazla birşey yaşamaz. Gösterir.
Daha düşük içeriklerde SD yayınlarda olur. En iyi TV ler bile düşük çözünürlüklü yayınlarda iyi bir iş çıkaramaz.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,814
40
Hocam bilgiler için teşekkürler.55inc kategorisinde tcl şuan 40k samsung 43k ya alabiliyorum.Fakat evleneceğim için alacağım bu cihazı taşınacağım evin salonuna 65 inc daha iyi oturuyor.Aynı bütçelerde bu cihazlara benzer yakın bi performans verecek 65inc cihaz öneriniz var mı?Eğer bu bütçede yok ise en yakın bütçedeki tavsiyenizi de görmek isterim.

TCL 65C655PRO modelini 42k ya alabiliyorum şuanda. Boyut büyütmek için C755 den bu modele dönsem nasıl olur?
TCL 65C745 de var ama fiyatı 47k şuan 43bandına falan gelse bunu alırım heralde
TV'de daha çok ne izleyeceksiniz ? 655 Pro'ya düştüğünüzde mutlaka fark olur ama en azından bu model de yerel karartmalı olduğu için düz led tv'den çok daha iyidir.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,959
Selamlar 50 veya 55 inç televizyon için Google tv tavsiye edermisiniz
Google TV olarak
Philips in sonu 8 ile bitenmodellerine bakabilirsiniz.
50pus8808
50pus8508
Bunlar Google TV pentonic 1000 işlemci var hızlı. Gpu su da iyi.
Tcl 50C755 modeli var. 29 bin bu donanım olarak iyi yerel karartmali, 100 hz piyasada 8 alanlı Va panel kullanan tek model film ve hdr içeriklerde izlemen varsa, karışık kullanım için. İyi bir model Google TV.

F Çevrimdışı

fatiih571

Yeni Üye
7 Nis 2019
18
26
TV'de daha çok ne izleyeceksiniz ? 655 Pro'ya düştüğünüzde mutlaka fark olur ama en azından bu model de yerel karartmalı olduğu için düz led tv'den çok daha iyidir.
Hocam kullanımım genel olarak dizi film platformlarından 4k film seyretmek youtube gibi platformlardan belgesel vs seyretmek haricen de pc bağlayıp bazen oyun oynamak istiyorum. 55c755 e kupon geldi 37k ya alabiliyorum çok cazip bi fiyat ama gönlüm hala 65 alma yönünde.65 için 45k bütçede 755 performansında da bi cihaz yok sanıyorum.Samsung tarafı daha da yüksek zaten.Bilmiyorum kitlendim kaldım biraz 65inç lere indirim mi beklesem şuanki fiyatları son 1 ayın en tavan fiyatları

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mkdrr

Yeni Üye
12 Şub 2025
3
32
Yapay zeka olsun başka ne varsa bunlara fazla takılmayın. Bunlar sadece pazarlama için kullanılan terimlerdir.
Size bir örnek vereyim. Anneme 2012 yılıydi galiba Philips in 5507 modelini almıştım. Hala kullaniyor. Çok harika görüntüsü var. Yeni modellerden çoğundan iyi SDR gösteriyor.
Tcl modelleri işlemci farkı
655 Realtek işlemci 60 hz lik Va panel yerel karartmali
T8- c745 dir. Mediatek işlemci Va panel yerel karartmali
755 Mediatek in 3 yıldır çıkardığı daha stabil yeni işlemci Va panel 100 hz daha çok yerel karartma ve parlaklık mevcut.
Uydu yayınları izleyeceğini söylüyorsun. Haricî kutulardan , yükseltmeyi görüntüyü bu kutular yapar. İşler.
Full HD yayınlarda hiçbir TV gösterimde fazla birşey yaşamaz. Gösterir.
Daha düşük içeriklerde SD yayınlarda olur. En iyi TV ler bile düşük çözünürlüklü yayınlarda iyi bir iş çıkaramaz.
Teşekkür ederim 🫶

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,814
40
Hocam kullanımım genel olarak dizi film platformlarından 4k film seyretmek youtube gibi platformlardan belgesel vs seyretmek haricen de pc bağlayıp bazen oyun oynamak istiyorum. 55c755 e kupon geldi 37k ya alabiliyorum çok cazip bi fiyat ama gönlüm hala 65 alma yönünde.65 için 45k bütçede 755 performansında da bi cihaz yok sanıyorum.Samsung tarafı daha da yüksek zaten.Bilmiyorum kitlendim kaldım biraz 65inç lere indirim mi beklesem şuanki fiyatları son 1 ayın en tavan fiyatları
Sizin bahsettiğiniz izleme profiline göre C755'in altında tv bakmazdım fakat bütçe konusunda bir şey diyemeyeceğim. C655 Pro'ya düşerseniz görüntü kalitesi de düşer.
Samsung genelde daha pahalı olur, fiyatlar çok yakın olduğunda her zaman Samsung tercih edilir. Arada sırada kısa süreli indirime girebiliyorlar fakat uzun vadede fiyatlar hep artıyor.

F Çevrimdışı

fatiih571

Yeni Üye
7 Nis 2019
18
26
Sizin bahsettiğiniz izleme profiline göre C755'in altında tv bakmazdım fakat bütçe konusunda bir şey diyemeyeceğim. C655 Pro'ya düşerseniz görüntü kalitesi de düşer.
Samsung genelde daha pahalı olur, fiyatlar çok yakın olduğunda her zaman Samsung tercih edilir. Arada sırada kısa süreli indirime girebiliyorlar fakat uzun vadede fiyatlar hep artıyor.
Pekala teşekkür ederim hocam 🙏

F Çevrimdışı

fatiih571

Yeni Üye
7 Nis 2019
18
26
Hocam C755 seviyesine muadil anlamda LG nin bu ürünü mü geliyor? 65 inçlere çıktığımda TCL in fiyat olarak bana bi kazancı olmuyor aynı parayı vereceksem servisi iyi olan samsung veya lg alayım diye düşünüyorum.

Geri
Üst Alt