Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Hocam bilgiler için teşekkürler.55inc kategorisinde tcl şuan 40k samsung 43k ya alabiliyorum.Fakat evleneceğim için alacağım bu cihazı taşınacağım evin salonuna 65 inc daha iyi oturuyor.Aynı bütçelerde bu cihazlara benzer yakın bi performans verecek 65inc cihaz öneriniz var mı?Eğer bu bütçede yok ise en yakın bütçedeki tavsiyenizi de görmek isterim.

TCL 65C655PRO modelini 42k ya alabiliyorum şuanda. Boyut büyütmek için C755 den bu modele dönsem nasıl olur?
TCL 65C745 de var ama fiyatı 47k şuan 43bandına falan gelse bunu alırım heralde
TV'de daha çok ne izleyeceksiniz ? 655 Pro'ya düştüğünüzde mutlaka fark olur ama en azından bu model de yerel karartmalı olduğu için düz led tv'den çok daha iyidir.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,497
Selamlar 50 veya 55 inç televizyon için Google tv tavsiye edermisiniz
Google TV olarak
Philips in sonu 8 ile bitenmodellerine bakabilirsiniz.
50pus8808
50pus8508
Bunlar Google TV pentonic 1000 işlemci var hızlı. Gpu su da iyi.
Tcl 50C755 modeli var. 29 bin bu donanım olarak iyi yerel karartmali, 100 hz piyasada 8 alanlı Va panel kullanan tek model film ve hdr içeriklerde izlemen varsa, karışık kullanım için. İyi bir model Google TV.

F Çevrimdışı

fatiih571

Yeni Üye
7 Nis 2019
18
27
TV'de daha çok ne izleyeceksiniz ? 655 Pro'ya düştüğünüzde mutlaka fark olur ama en azından bu model de yerel karartmalı olduğu için düz led tv'den çok daha iyidir.
Hocam kullanımım genel olarak dizi film platformlarından 4k film seyretmek youtube gibi platformlardan belgesel vs seyretmek haricen de pc bağlayıp bazen oyun oynamak istiyorum. 55c755 e kupon geldi 37k ya alabiliyorum çok cazip bi fiyat ama gönlüm hala 65 alma yönünde.65 için 45k bütçede 755 performansında da bi cihaz yok sanıyorum.Samsung tarafı daha da yüksek zaten.Bilmiyorum kitlendim kaldım biraz 65inç lere indirim mi beklesem şuanki fiyatları son 1 ayın en tavan fiyatları

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mkdrr

Yeni Üye
12 Şub 2025
3
33
Yapay zeka olsun başka ne varsa bunlara fazla takılmayın. Bunlar sadece pazarlama için kullanılan terimlerdir.
Size bir örnek vereyim. Anneme 2012 yılıydi galiba Philips in 5507 modelini almıştım. Hala kullaniyor. Çok harika görüntüsü var. Yeni modellerden çoğundan iyi SDR gösteriyor.
Tcl modelleri işlemci farkı
655 Realtek işlemci 60 hz lik Va panel yerel karartmali
T8- c745 dir. Mediatek işlemci Va panel yerel karartmali
755 Mediatek in 3 yıldır çıkardığı daha stabil yeni işlemci Va panel 100 hz daha çok yerel karartma ve parlaklık mevcut.
Uydu yayınları izleyeceğini söylüyorsun. Haricî kutulardan , yükseltmeyi görüntüyü bu kutular yapar. İşler.
Full HD yayınlarda hiçbir TV gösterimde fazla birşey yaşamaz. Gösterir.
Daha düşük içeriklerde SD yayınlarda olur. En iyi TV ler bile düşük çözünürlüklü yayınlarda iyi bir iş çıkaramaz.
Teşekkür ederim 🫶

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Hocam kullanımım genel olarak dizi film platformlarından 4k film seyretmek youtube gibi platformlardan belgesel vs seyretmek haricen de pc bağlayıp bazen oyun oynamak istiyorum. 55c755 e kupon geldi 37k ya alabiliyorum çok cazip bi fiyat ama gönlüm hala 65 alma yönünde.65 için 45k bütçede 755 performansında da bi cihaz yok sanıyorum.Samsung tarafı daha da yüksek zaten.Bilmiyorum kitlendim kaldım biraz 65inç lere indirim mi beklesem şuanki fiyatları son 1 ayın en tavan fiyatları
Sizin bahsettiğiniz izleme profiline göre C755'in altında tv bakmazdım fakat bütçe konusunda bir şey diyemeyeceğim. C655 Pro'ya düşerseniz görüntü kalitesi de düşer.
Samsung genelde daha pahalı olur, fiyatlar çok yakın olduğunda her zaman Samsung tercih edilir. Arada sırada kısa süreli indirime girebiliyorlar fakat uzun vadede fiyatlar hep artıyor.

F Çevrimdışı

fatiih571

Yeni Üye
7 Nis 2019
18
27
Sizin bahsettiğiniz izleme profiline göre C755'in altında tv bakmazdım fakat bütçe konusunda bir şey diyemeyeceğim. C655 Pro'ya düşerseniz görüntü kalitesi de düşer.
Samsung genelde daha pahalı olur, fiyatlar çok yakın olduğunda her zaman Samsung tercih edilir. Arada sırada kısa süreli indirime girebiliyorlar fakat uzun vadede fiyatlar hep artıyor.
Pekala teşekkür ederim hocam 🙏

F Çevrimdışı

fatiih571

Yeni Üye
7 Nis 2019
18
27
Hocam C755 seviyesine muadil anlamda LG nin bu ürünü mü geliyor? 65 inçlere çıktığımda TCL in fiyat olarak bana bi kazancı olmuyor aynı parayı vereceksem servisi iyi olan samsung veya lg alayım diye düşünüyorum.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Hocam C755 seviyesine muadil anlamda LG nin bu ürünü mü geliyor? 65 inçlere çıktığımda TCL in fiyat olarak bana bi kazancı olmuyor aynı parayı vereceksem servisi iyi olan samsung veya lg alayım diye düşünüyorum.

Aman diyeyim, sakın. Geçen seneki QNED86 olsaydı tamam ama bu senekini tavsiye etmem. Karartma bölge sayısı 6’ya düştü ve tam sıralı sistemden kenar aydınlatmaya geçtiler yani kaliteyi tamamen düşürdüler.

Burada karşılaştırması var;

Burada da Q80D ile kıyaslaması mevcut,

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
İzleme profilinizi bilmiyorum ama Google TV istediğiniz için Vestel, Grundig, TCL gibi markalardan bütçenize göre bir model bakabilirsiniz.

L Çevrimdışı

lavanta

Aktif Üye
20 Tem 2024
134
51
Merakımdan soruyorum, google bir tv ile tizen işletim sistemli bir tv arasında hız farkı nasıl? Bendeki samsungda açılış bayağı bir hızlı.
Bana tizen sanki tv için optimize edilmiş bir dar kapsamlı bir işletim sistemi hissi verdi ancak hiç google tv kullanmadım.

F Çevrimdışı

fatiih571

Yeni Üye
7 Nis 2019
18
27
Aman diyeyim, sakın. Geçen seneki QNED86 olsaydı tamam ama bu senekini tavsiye etmem. Karartma bölge sayısı 6’ya düştü ve tam sıralı sistemden kenar aydınlatmaya geçtiler yani kaliteyi tamamen düşürdüler.

Burada karşılaştırması var;

Burada da Q80D ile kıyaslaması mevcut,
Hocam valla bekliyorum.LG tarafında 755 muadili ürün varmı şuanda? 65C755 - Samsung 65QN80 veya LG tarafında miniled muadili ürün neyse onlardan birini 45k ya kadar indirimini bekleyip alabilirsem bitireyim istiyorum.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Hocam valla bekliyorum.LG tarafında 755 muadili ürün varmı şuanda? 65C755 - Samsung 65QN80 veya LG tarafında miniled muadili ürün neyse onlardan birini 45k ya kadar indirimini bekleyip alabilirsem bitireyim istiyorum.
QNED serisinden sadece QNED90 güzel o da pahalıya satılıyor. 90 aşağısı bana göre iyi değil.

45K bütçeye 65'' tv çok zor. Yani tv var da FALD veya Mini Led bir model bulmak zor. C755 muadili bir tv bulabileceğinizi zannetmiyorum. Bir de Philips PML9009 modelinin fiyatlarına bakın.

Geri
Üst Alt