P Çevrimdışı

PoineMaia

VIP
5 Mar 2024
188
45
Merhabalar 20.000 TL bütçe ile 50 55 inch arası alınabilecek en iyi tv hangisidir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu televizyon bu fiyata alınırmı veya bu fiyatlara daha iyisi varmıdır önerebileceğiniz ?

toshiba3d51f31158e78cf0.jpg

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

erdem215 

Aktif Üye
3 Eki 2018
108
38
İyi akşamlar

43 inç anroid özellikli sesi iyi çıkan led tv tavsiyesine ihtiyacım var.

Ufak bir ilçede yaşadığım için bulunduğum yerde sadece arçelik yetkili servisi var, vestel servisi bile 18 km den gelecek. O sebepten lg samsung philips tcl vs. hiç düşünmüyorum.

Aklımdaki markalar grundig ve vestel belki profilo da olabilir. Direkt model önerebilirseniz sevinirim.

Destek ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,908
40
İyi akşamlar

43 inç anroid özellikli sesi iyi çıkan led tv tavsiyesine ihtiyacım var.

Ufak bir ilçede yaşadığım için bulunduğum yerde sadece arçelik yetkili servisi var, vestel servisi bile 18 km den gelecek. O sebepten lg samsung philips tcl vs. hiç düşünmüyorum.

Aklımdaki markalar grundig ve vestel belki profilo da olabilir. Direkt model önerebilirseniz sevinirim.

Destek ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Direkt olarak önerebileceğimiz bir model yok çünkü görüntü olarak hepsi aşağı yukarı aynı kalitede. Sesleri de benzer performans verir, yetersiz gelirse harici bir ses sistemi veya sound bar bağlamanız gerekebilir.

Vestel veya Grundig/Arçelik, her ikisi de uygundur. Bahsettiğiniz yerli markaların servis kalitesi ve müşteri hizmetleri diğerlerine göre daha iyidir.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,908
40
Merhabalar 20.000 TL bütçe ile 50 55 inch arası alınabilecek en iyi tv hangisidir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu televizyon bu fiyata alınırmı veya bu fiyatlara daha iyisi varmıdır önerebileceğiniz ?

toshiba3d51f31158e78cf0.jpg
Alınabilir tabi ki, bu fiyatlara daha iyisi en azından benim bildiğim kadarıyla yok. Zaten yerli üretim televizyonların hepsi aşağı yukarı aynı oluyor. Ana fark kullandıkları panel çeşidi. 55'' olanların neredeyse tamamında IPS & VA karma panel kullanılıyor yani hangi panel geleceği şansınıza kalmış.

50'' olanlarında da karma panel kullanılıyor fakat çoğunlukla VA yapı tipi tercih ediliyor. Yani 50'' alırsanız yüksek ihtimalle VA panelli bir ürün gelirken 55'' alırsanız hem IPS hem de VA gelme şansı var.

Bahsedilen modelde G32 uzantılı ana kart mevcut yani 1,5 GB Ram (17MB185Y). Uzun vadede sistemde yavaşlama mutlaka kaçınılmaz, her Android cihazda olduğu gibi. Yanına bir tane tv box alıp durumu çözersiniz.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,488
Doğan bey,TCL 65/855 tüm test ve resim v.s her bir şeyi bahsettiğim arkadşın bloğuna yükledim+
uzun sürdü sett. ayarlamaları çünkü elimde bir kaç cihaz eksikdi,sağolsun arkadaştan bunları
alıp yeniden sett. etmmi paneli
not;"Movie mode" uyguladım>>> "film" üzerine sadece!
2 değer girdim birisi yaklaşık 140/160nit gibi diğeri ise 280/300nit gibi ama bundan istediğim
"film" keyfini alamadım haliyle,"zifiri karanlık" paneli değil bunlar, 120/140nit ortam zifiri karanlık ise
oldukça iyi ama mükemmel asla değil,bu Nit değerinin üzerine çıkılırsa falsolar başlıyor
dolayısıyla ben bunu 250/300nit ile yaklaşık 6800/8000kelvine göre ayarlayınca biraz bright/gamma
artıyor olsa bile gündüz normal aydınlık ortam da gayet iyi resim veriyor
++

NOT:referance=Hollywood-cinematic video ama bu değerler de panel bana göre falso veriyor
HDR/Dvision ise istediğim gibi değil hatta kötü!
Yüksek Nit bu panel de veya diğer paneller de olduğu gibi kötü sonuç veriyor(Pro.anlamda tabiki)
özellikle ebat 85" den ufak olursa!
85 ve üstü ebatlarda ise tam bir falso oluyor özellikle resim oturması/doğruluğu v.s
sonuç olarak ne büyük ebat(örneğin 75/85 gibi) ne de 55 dahil aradaki ebatlarda(65/55 gibi) istenen
resim kalitesi bu LCD ler de olmuyor dostum zaten olamazda

DVision/Atmos;Atmos için AVR/Sound-bar testini de yaptık ama o iş benim konum değildir,arkadaş da
aman aman beğenmedi sesi zaten
ancak yine de bir AVR(yeni nesil tabiki)farklı

DVision da bana göre resim den "anlamayanlar" için manzara süper olabilir vaya kesin olur
ama bana göre ciddi falso var!

Not,bu alanda özellikle resim kalitesinin doğru veya ona en yakın olması için OLED şart
LCD ile bu iddialı resimler kesinlikle olmuyor hele de nit değeri çok yükselince Contrast dahil tüm değerler
resmin içine ediyor ama yukarıda yazdım anlamayanlar için sorun yok bu anlamda!
onun için ben mıçımı yırtıyorum bu saat den sonra artık manyak rakamlara LCD kesinlikle almayın diye!
olmuyor çünkü

++
Dahili Uyduyu hiç kurmadım bile,zira arkadaşta Box var+Sat.Receiver var ama şöyle bir baktım
Uydu da pek iş yoktu ama Box dan iptv üzerinden oldukça iyi resim aldım diyebilirim++

sen incele verdiğim dosyayı sonra bana dönersin++

B Çevrimdışı

batiwankenobi

Yeni Üye
22 Mar 2024
2
25
Arkadaşlar, selamlar! Sadece PS5 ve film için Philips 50PUS8909 aldım, bugün kurulacak. Şöyle ki, Philips markasının sorunlarını biliyorum ama Ambilight ve 20 bine gelmesi sebebiyle alayım dedim. Ayrıca, yurtdışı vb. forumlarda 55 inç IPS olandansa 50 inç VA panelin daha sorunsuz ve geçen senelere göre iyice toparladığı söyleniyordu, o yüzden aldım. Kurulduktan sonra deneyimlerimi de yazacağım buraya. Bu fiyat bandında 144Hz, VRR vb. özellikleri bulmuş olmak şans. Umarım sorunsuz çıkar. Herkese de tavsiye edebilirim. Sizin düşünceleriniz nedir bu model için?

İyi forumlar

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,908
40
Arkadaşlar, selamlar! Sadece PS5 ve film için Philips 50PUS8909 aldım, bugün kurulacak. Şöyle ki, Philips markasının sorunlarını biliyorum ama Ambilight ve 20 bine gelmesi sebebiyle alayım dedim. Ayrıca, yurtdışı vb. forumlarda 55 inç IPS olandansa 50 inç VA panelin daha sorunsuz ve geçen senelere göre iyice toparladığı söyleniyordu, o yüzden aldım. Kurulduktan sonra deneyimlerimi de yazacağım buraya. Bu fiyat bandında 144Hz, VRR vb. özellikleri bulmuş olmak şans. Umarım sorunsuz çıkar. Herkese de tavsiye edebilirim. Sizin düşünceleriniz nedir bu model için?

İyi forumlar
Philips'ler donanım olarak güçlü oluyor, yüksek ihtimalle memnun kalırsınız. Ayrıca FALD olmayan, normal kenardan aydınlatmalı veya direct lit IPS panelli neredeyse bütün cihazlarda ışık sızması veya en azından IPS Glow problemi kaçınılmaz. Bölgesel olarak ışığı kontrol edemediğiniz sürece panelin doğası gereği buna yapacak çok fazla bir şeyiniz yok. Dolayısıyla VA bu konuda biraz daha avantajlı.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,012

İyi forumlar
Nereden aldınız.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,488
TCL 65/855
devam set.

Auto format;Off
Screen mode;16:9
Overscan;Off
---
Dynamic Contrast;şimdilik dokunma!
Black level;dokunma
Black stretch:)okunma

not;bunlar resmin contrast değperini düşürür! ayrıca detayları kırar
ECO Mode:Off
Local Dimming;yeni nesil tüm paneller de yalnış çalışır ister Sony ister Samy bile olsa FALD
çakma FALD sistemler de! çünkü bunun baclit çalışması 2017/18 den sonra "değişmiştir"!
TCL özelinde ise hiç çalışmşyor heriflerin full-array dedikleri sadece marketing

ancak TCL özelinde 8/9 kısmen iş görüyor,6/7 serilerinde görmüyor!
not;içeriğe göre seçim yapmak gerekiyor rneğin "film" de denemek gerekiyor çünkü
panel "fake FALD" olduğu için ayrım yapamıyor yine ortam tam karanlık ise ki
tavsiye etmiyorum bunu çünkü ne FALD baclit ne de Movie mode gereken resmi
aslına uygun veremiyor(uzman gözünde tabiki!)
whitewash/ghosting hemen oluşuyor yani bir PDP veya PJ tadında ne contrast üretimi vardır
nede renk verimi vardır!

ben Gamma ayarını fazla ellemedim çünkü istediğim contrast/detay/sharp v.s hepsi
bozuluyor bu ayarları ellediğim zaman

not,Default gelen bazı ON da ki ayarları bunun için Off yaptım,herifler kafalarına
göre paneli set etmişler,ülen takın bir medya(UHD veya 1080p disk) Bluray den set etsenize
hepsi hazır bazı temel ayarlar onları kullanıyor!

Microdimming;adı gibi led ler küçücük ama küçük iş yapıyor!

kısaca bu sözüm ona advanced sett. ile uzman ayarlar yapılamıyor ayrıca bunlar
güyya panel de dünya kadar ince ayar ve prof. bir ayarlama imkanı veriyor;tam tersine
işi bok ediyor bu ayarların çoğu,sen takılma bunlara

Gamma;ben 2(2.4) seçtim ama içeriğe göre 0(2.2) olacak dır!

Dynamic Hu Mapping(HDR için)çalışmıyor güzel onun için şimdilik default da kalsın
Col.SAT.:fazla açma,ben ayarladım bunu yani dokunma
Hue;dokunma bu NTSC sistem de(USA/Japan) iş görür! red/green sapmasını düzeltmek içindir

Dynamic col.:)okunmna ben bnu set. ettim
Blue Light filter:)efault da kalsın
Col.Temp.:warm da kalsın,ancak spor/stüdyo/haber bizim yerli diziler v.s v.s cold olsun
Col.Range:r709 yaptım öyle kalsın ya da Auto se. çünkü içeriğe göre bunun değişmesi gerekiyor

White balanca;2/20 ince ayarını daha sonra yapacağım zira default değerlerle bana oldukça
doğru geldi!

diğer Sharp/mpegNR/NoiseR/ default da kalsın
Clear Grad.:Low

Motion Blur:panel yeterince hızlı ama deindiği gibi uçuyor kaçıyor filan değil!!!
OFF da bakmak lazım ama bakılamıyor çünkü hız yeterli değil! dolayısıyla kapama bunu
Blur:)efault
Vibration grid:10 ancak ben bunun da off da olmasını isterdim madem panel çok hızlıymış

bu paneller özellikle TCL in kullandığı 2.sınıf paneller de ister AUO ister CSOT oldun
isterse HVA olsun HIZ yeterince iyi değil,bu açığı uyanıklar sistemden(chiset) yazılım
hızlandırması iler çözüyorlar

not,HVA panel şimdilik en iyileri arasında ama burada bir çakallık yapıyor Sony/Samy/TCL
HVA diyor ama kesinlikle ne 10bit ne de HVA panel bunlar

not;10bit ler ağırlık olarak sadece IPS/IPS-ads lerde var o da sadece HiEnd serilerinde!
ancak 65/855 harbi 10bit+HVA dır diğer TCL serileri kesnlikle yine 10bit filan değildir

bunu net olarak şöyle anlıyoruz bahsettiğim ayarları OFF yapınca HIZ filan kalmıyor panel de!
TCL zaten software-powered!

TPV örneğin öyle değil ve ben XBox/PS4/5 de denedim bir süre ve tüm bu ayarlar "OFF" iken!!
3 tane Philips panel kullandım hepsinde her zaman bunlar OFF yani blur/motion hep kapalı

++

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
21
50
Hayırlı akşamlar üstadlar,

Grundig 65 GHU 9000 65" 4K Ultra HD Google Smart LED TV hakkında olumlu/olumsuz bilgi verebilir misiniz? Teknik olarak pek bilgiye ulaşamadım. Kurumsal bir elektronik mağazasında indirimli olarak satışa sunulmuş.

Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler…

IMG_3438.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,228
Samsung 43DU8500 W Winston Samurai Samurai

Panel hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?
42-43 inç 4K TV arayışındayım.
Uydu kanalları, YouTube Netflix vs izlenecek.
İzleme mesafesi az olduğu için daha büyük panele yönelemiyoruz.
Bu panel boyutlarında işe yarar bir ürün bulabilir miyiz?
Yoksa 50 inç e mi çıkılsa?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,012

Gene takıp edersin. Dostum. Ama yeni modellere az kaldı.2025 lere. Onlara stok açmak için.2024 modellere biraz indirim yapmaları lazım.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,908
40

Samsung'un Qled desteği olmayan en ucuz modeli diyebilirim. SDR yayınlar için yeterli, doğal kontrastı yüksek bir tv. Qled olmadığı için renkler çok canlı olmaz, bir de çok karanlık cihaz, tepe parlaklığı 300 nit bile değil. Kullanılacak oda aydınlıksa gündüz parlama yapabilir. Gece kullanımında SDR yayınlarda yeterli olur.

HDR içeriklerde daha iyi resim alayım, görüntü de biraz daha canlı olsun derseniz Samsung Q67D bakın.

Mesajını görünce biraz araştırma yaptım, Amazon'da 26K'ya Philips 50PUS8909 da satılıyor. 50'' ve altı VA panel olması lazım + 144 hz ve donanım olarak daha güçlü. Sanki Philips daha iyi gibi geldi bana.

Sen ne dersin W Winston ?

Geri
Üst Alt