Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,913
40
Merhaba arkadaşlar herkese kolay gelsin elimde 6 yıldır kullandığım 55 inç awox tv’im var ve artık değiştirme kararı aldım maksimum bütçem 60k formu incelediğimde TCL veya LG olarak gördüm sizce TCL Qled mi yoksa LG Oled mi yardımlarınızı bekliyorum sorunsuz kaliteli film ve maç izlemek için tv değiştirmek istiyorum …
Bütçeniz yeterse Oled tabi ki ve tercihen LG marka oled. LG C4 veya B4 alabilirsiniz.

Oled konusunda tek dikkat etmeniz gereken şey statik görüntülerden kaçınmak olsun. Salon tv'si olacaksa yani tv gündüz saatler boyunca açık kalacaksa, kanal logolarının bulunduğu yerde ve alt yazı kısmında uzun vadede yanık olabilir. Bunun dışında sorun yaşamazsınız.

N Çevrimdışı

Nazi666

Yeni Üye
18 Mar 2023
8
40
Bütçeniz yeterse Oled tabi ki ve tercihen LG marka oled. LG C4 veya B4 alabilirsiniz.

Oled konusunda tek dikkat etmeniz gereken şey statik görüntülerden kaçınmak olsun. Salon tv'si olacaksa yani tv gündüz saatler boyunca açık kalacaksa, kanal logolarının bulunduğu yerde ve alt yazı kısmında uzun vadede yanık olabilir. Bunun dışında sorun yaşamazsınız.
Teşekkür ederim yardımlarınız genelikle akşamları işten sonra tv ile işimiz oluyor hafta sonları bazen gündüzleri film izlerim onunda sorun olursa perdeleri çekerim sıkıntı olmaz o zaman ….

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,913
40
Teşekkür ederim yardımlarınız genelikle akşamları işten sonra tv ile işimiz oluyor hafta sonları bazen gündüzleri film izlerim onunda sorun olursa perdeleri çekerim sıkıntı olmaz o zaman ….
Yok sıkıntı olmaz, siz Oled bakın, LG B4 veya C4, bütçenize göre. Awox'tan sonra Oled'e geçmek gerçekten çağ atlatır sizi. Şahin'den Mercedes'e geçmek gibi olur.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,488
A aydogan
dm ye bak+
resimleri aldım ancak sett. yalnış yapılmış ben doğrusunu gönderdim
montaja gelenler bu işlerden pek anlamaz hatta hiç anlamazlar yahu+

o kişiyle görüştüm sana mail atacak öncelikle liste verecek oradan seçersin
TCL içinde bahsettiğim model 855 de fiyat indirimi olmuş dedi bana
bunu da sor ama rakamı bana bildir,TCL den mal alınmaz TR de! fiyatlar
duble çünkü:hayir

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
21
50
Merhabalar, Philips’e 65PML9009 modeli hakkında bilgi almak maksadıyla mail atmıştım evvelsi gün. Az önce cevap geldi. Cevabın ekran görüntüsünü paylaşıyorum, üstadlarımız değerlendirebilirler mi acaba? Modele ait hiçbir yerde bilgi ya da inceleme bulamadım çünkü.
Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler…

IMG_3481aecf807faa90bfd1.jpg

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,913
40
Merhabalar, Philips’e 65PML9009 modeli hakkında bilgi almak maksadıyla mail atmıştım evvelsi gün. Az önce cevap geldi. Cevabın ekran görüntüsünü paylaşıyorum, üstadlarımız değerlendirebilirler mi acaba? Modele ait hiçbir yerde bilgi ya da inceleme bulamadım çünkü.
Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler…

IMG_3481aecf807faa90bfd1.jpg
Ben bildiğim kadarıyla aktarayım, eksik ya da hatalı olduğum kısımlar varsa W Winston devam etsin;

Öncelikle Philips kendine ait bir işletim sistemi olan Titan'a geçti. PML9009'da 3 GB Ram, 8 GB depolama bulunuyor. Depolama anlamında keşke en az 16 olsaymış fakat 8 GB kendi sistemini çalıştırmaya yetecektir. Bunun sebebi NT2676 SOC kullanılması diye biliyorum. Bazı serilerinde Pentonic 1000 SOC kullanıyor ve o modellerde 4 GB Ram & 16 GB depolama mevcut, en azından kağıt üzerinde yazan bilgi o şekilde.

Qled destekli Mini LED aydınlatması var, Local Dimming yani yerel karartma mevcut. 65'' ebatta 100 adet yerel karartma bölgesi var diye biliyorum. Bölge sayısı az olduğu için karartma performansı ne kadar başarılı tartışılır. Örneğin TCL C755 modelinde 512 bölge var. Bölge sayısı tek başına bir etken değil, algoritma da önemli fakat yine de bir fikir verir.

Fiyat uygunsa ve Philips tv kullanmaya alışıksanız alınabilir. Lakin, bence Samsung Q80D ve TCL C755 daha başarılı cihazlar. Önceki PML serileri hakkında internette çok şikayete denk geldim. Yakından bakınca ekranın arkasındaki ledlerin görünmesi, karanlık sahnelerde black crush yani aşırı siyah patlaması yapması, yerel karartma algoritmasının hatalı çalışması, Dolby Vision içerikleri düzgün gösterememe vb. Tabi bunları yeni modelde düzeltmiş olabilirler.

Aşağıda teknik bilgiye ulaşabileceğiniz bir kaç link bırakıyorum,

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
21
50
Ben bildiğim kadarıyla aktarayım, eksik ya da hatalı olduğum kısımlar varsa W Winston devam etsin;

Öncelikle Philips kendine ait bir işletim sistemi olan Titan'a geçti. PML9009'da 3 GB Ram, 8 GB depolama bulunuyor. Depolama anlamında keşke en az 16 olsaymış fakat 8 GB kendi sistemini çalıştırmaya yetecektir. Bunun sebebi NT2676 SOC kullanılması diye biliyorum. Bazı serilerinde Pentonic 1000 SOC kullanıyor ve o modellerde 4 GB Ram & 16 GB depolama mevcut, en azından kağıt üzerinde yazan bilgi o şekilde.

Qled destekli Mini LED aydınlatması var, Local Dimming yani yerel karartma mevcut. 65'' ebatta 100 adet yerel karartma bölgesi var diye biliyorum. Bölge sayısı az olduğu için karartma performansı ne kadar başarılı tartışılır. Örneğin TCL C755 modelinde 512 bölge var. Bölge sayısı tek başına bir etken değil, algoritma da önemli fakat yine de bir fikir verir.

Fiyat uygunsa ve Philips tv kullanmaya alışıksanız alınabilir. Lakin, bence Samsung Q80D ve TCL C755 daha başarılı cihazlar. Önceki PML serileri hakkında internette çok şikayete denk geldim. Yakından bakınca ekranın arkasındaki ledlerin görünmesi, karanlık sahnelerde black crush yani aşırı siyah patlaması yapması, yerel karartma algoritmasının hatalı çalışması, Dolby Vision içerikleri düzgün gösterememe vb. Tabi bunları yeni modelde düzeltmiş olabilirler.

Aşağıda teknik bilgiye ulaşabileceğiniz bir kaç link bırakıyorum,

Eyvallah, sağ olun. Çok teşekkür ederim. Yeterli ve doyurucu bir bilgilendirme oldu.
İşletim sistemi Google olan fakat servis ağı düzgün olan ama TCL 755 ya da 855 kadar güzel olan başka bir marka model öneriniz olabilir mi? (Thomson 65QG7C14 hakkında ne düşünüyorsunuz mesela)
Çok mu sordum acaba:)

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,913
40
Eyvallah, sağ olun. Çok teşekkür ederim. Yeterli ve doyurucu bir bilgilendirme oldu.
İşletim sistemi Google olan fakat servis ağı düzgün olan ama TCL 755 ya da 855 kadar güzel olan başka bir marka model öneriniz olabilir mi? (Thomson 65QG7C14 hakkında ne düşünüyorsunuz mesela)
Çok mu sordum acaba:)
Thomson hakkında bilgi sahibi değilim maalesef hatta markayı ilk kez görüyorum. Siz söyleyince şöyle bir baktım, görebildiğim kadarıyla Philips PUS8909 ayarında bir tv, yerel karartması bulunmuyor.

Türkiye'de Vestel ve Arçelik dışında servis ağı güzel olan marka bence yok. Bence siz şu modellerden birine bakın,
- Samsung Q80D, QN85D, QN90D
- TCL C755, C855
- Philips PML9009

Veya LCD televizyonları direkt pas geçip bir tane Oled alın, verdiğiniz paraya değmiş olur.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,488
bütçen nedir? önce bunu net bildir veya kafanda şu para var gibi??
o elindeki rakama şayet Oled alabiliyorsan salla geç LCD tüm markaları!
9009 ise piyasadaki donanım/yazılım+resim kalitesi olarak en iyisidir!

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
21
50
bütçen nedir? önce bunu net bildir veya kafanda şu para var gibi??
o elindeki rakama şayet Oled alabiliyorsan salla geç LCD tüm markaları!
9009 ise piyasadaki donanım/yazılım+resim kalitesi olarak en iyisidir!
Bütçem 45-50 bin
Şu anda 2012’de almış olduğum Panasonic plazma 42” var. Ama artık ufak ufak ekran yanıkları oluşmaya başladı. Gün içinde uzun süreler uydu yayınları seyredildiği için Oled almaya tırsıyorum. O yüzden sizlerden yardım talep ediyorum. Kaliteli bir LCD alıp uzun süreli kullanmak istiyorum. 9009’un EİSA’dan ödül aldığını okumuştum. Ama bir bilen olarak sizlerden tavsiye almak daha güvenli olacaktır

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,488
o bütçeye en doğru tercih 65/9009 olur+

TCL 65/755 65/68 kağıt
Samsung 65/85D ise 60/62 kağıt

her ikisi de kesinlikle değmez o rakamlara!
ya da değer diyen adam gider Samy alır,TCL neden alsınki?

sen ise 40/50 kağıt dan bahsediyorsan ve 65 istiyorsun,9009 tek kalıyor bu durumda
+++

Philips diğer rakiplerinden yazdığım gibi daha iyi yazılım/donamım+teknik yapısı olarak+tabiki resim kalitesi!

sen şimdi PDP den geçeceğin için "natural resim" nedir bilmen gerekiyor,netice de bunca Pany PDP kullandın
dolayısıyla TCL/Samsung alırsan natural resmi unut,Philips alırsan yinede bir PDP resmi olmazsa bile ona en
yakını olacaktır

"kağıt üstü" bazı verileri unut bu arada,çünkü öyle yazıldığı gibi değil bu işler!
EISA ödülü de marketing işidir biraz her sene Philips bunları topluyor zaten
kısaca kağıt üstü marketing tarzı bilgiler+EISA veya ödüller v.s bunları nut kardeşim

sen bunca yıl Panasonic PDP kullandın hiç böyle sallama marketing tarzı yazılar gördünmü!
veya Pioneer da bunlar oldumu! takılma bunlara

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
21
50

TCL 65/755 65/68 kağıt

sen ise 40/50 kağıt dan bahsediyorsan ve 65 istiyorsun,9009 tek kalıyor bu durumda
+++

Philips diğer rakiplerinden yazdığım gibi daha iyi yazılım/donamım+teknik yapısı olarak+tabiki resim kalitesi!

sen şimdi PDP den geçeceğin için "natural resim" nedir bilmen gerekiyor,netice de bunca Pany PDP kullandın
dolayısıyla TCL/Samsung alırsan natural resmi unut,Philips alırsan yinede bir PDP resmi olmazsa bile ona en
yakını olacaktır

"kağıt üstü" bazı verileri unut bu arada,çünkü öyle yazıldığı gibi değil bu işler!
kısaca kağıt üstü marketing tarzı bilgiler+EISA veya ödüller v.s bunları nut kardeşim

sen bunca yıl Panasonic PDP kullandın hiç böyle sallama marketing tarzı yazılar gördünmü!
Eyvallah üstad…

T Çevrimdışı

teacher35

Yeni Üye
20 Ağu 2018
24
40

TCL 65/755 65/68 kağıt

+++

yakını olacaktır

Ustadim max 30-35 bin butce ile yine onereceginiz marka ve model 55/9009 mu olurdu? Teşekkürler

Geri
Üst Alt