Ben bildiğim kadarıyla aktarayım, eksik ya da hatalı olduğum kısımlar varsa
W
Winston devam etsin;
Öncelikle Philips kendine ait bir işletim sistemi olan Titan'a geçti. PML9009'da 3 GB Ram, 8 GB depolama bulunuyor. Depolama anlamında keşke en az 16 olsaymış fakat 8 GB kendi sistemini çalıştırmaya yetecektir. Bunun sebebi NT2676 SOC kullanılması diye biliyorum. Bazı serilerinde Pentonic 1000 SOC kullanıyor ve o modellerde 4 GB Ram & 16 GB depolama mevcut, en azından kağıt üzerinde yazan bilgi o şekilde.
Qled destekli Mini LED aydınlatması var, Local Dimming yani yerel karartma mevcut. 65'' ebatta 100 adet yerel karartma bölgesi var diye biliyorum. Bölge sayısı az olduğu için karartma performansı ne kadar başarılı tartışılır. Örneğin TCL C755 modelinde 512 bölge var. Bölge sayısı tek başına bir etken değil, algoritma da önemli fakat yine de bir fikir verir.
Fiyat uygunsa ve Philips tv kullanmaya alışıksanız alınabilir. Lakin, bence Samsung Q80D ve TCL C755 daha başarılı cihazlar. Önceki PML serileri hakkında internette çok şikayete denk geldim. Yakından bakınca ekranın arkasındaki ledlerin görünmesi, karanlık sahnelerde black crush yani aşırı siyah patlaması yapması, yerel karartma algoritmasının hatalı çalışması, Dolby Vision içerikleri düzgün gösterememe vb. Tabi bunları yeni modelde düzeltmiş olabilirler.
Aşağıda teknik bilgiye ulaşabileceğiniz bir kaç link bırakıyorum,