albanez
Süper Üye
- 19 Mar 2018
- 3,499
S
salim bey
hocam sen 65/G4 için sormuşsun ama bunun genel karşılığı aynıdır!
öncelikle bu paneller "Televizyon" dur,yapıları monitör gibi çalışmaz ve ona göre set edilemez
not;bir de sözüm ona ya da çakma Monitörler vardır yani aslında "TV" dir ama içine smart cart curt v.s ilave
etmeyip 27/32 ebatlarda insanlara monitör diye gazlıyorlar o bahsettiğin Samsung da aynen öyledir bunlar
Monitör değil hocam dalgaya düşme bildiğin Televizyon yahu
o ayarları Monitör ler verir daha doğrusu sadece IPS ler verebiliyor VA lar veremez yapısı gereği!
TV de gördüğün değerler de "palavra" dır menüde vardır ama işlev göremezki!
öncelikle ext.kaynak dan doğru çıkıp gelmelidir!
4k 23/24/30>>YUV4.4.4;10-bit
4k 50/60>>YUV4.2.0;10-bit
2k 720/1080/1440>>YUV4.4.4;10bit
normal de böyle olmalıdır ama bu değerleri Televizyon veremez!!!
o kafasına göre bir değer atar kendi menüsünden sadece ama doğru değildir bu atama!
TV ler genel de şunu atar optimal diye YUV-4.2.0;10-bit böyle bırak sen de
Hocam Monitör den;Televizyon olur hem de Kralı olur ama TV den Monitör olamaz(teknik olarak tabiki)
yoksa bir şekilde zaten olur/oluyor
ben senin G4 Oled panelinde o ayarı sanırım YUV4..2.0-10bit olarak yapmıştım değilmi??
Not;"Rtings" de gördüğün sadece "genel" bir değerlendirmedir!!! ve yalnış dır,daha doğrusu bu heriflerin
çoğu değerleri okurken yazdıkları yorumlar ya yalnış ya da yerine oturmaz! hatta yorum da yapmıyorlar!
diğer bahsettiğin Alman sitesi ise tam bu işin adamlarıdır yaw
++
Bluray olarak olaya bakarsan o çıkış değerleri tüm BD cihazlarda "doğrudur"
Box ve diğer cihazlar öyle değildir dalgaya düşme sakın
not;Panasonic seçersen ki bence en doğrusu bu dur,ancak o zaman HDMI kablo kalitesi çok öne çıkar!
çünkü Pany Bluray cihazları çok fena kablo seçerler!!! bu benim de başıma gelmişti,bazı çok kaliteli olsa
bile HDMI kablolarımı tanımamıştı yaw
örneğin QED ve CHORD gibi en kalitelileri
not;BD cihazı örneğin senin LG Oled ile bağlarken şuna dikkat edeceksin ya kullanmadığın boş port
seçeceksin ya da daha önce atanmışsa,sağlam olması için paneli Reset-factory default yapıp portları
sıfırlayacaksın her ihtimale karşılık
HDMI protokolü dandik marka TV ler de bu sıkıntıyı yapmaz ama bazı TV lerde bu seçimi yapar!
TR de artık böyle kaliteli markalar hdmı olarak yok malum vergiler yüzünden ama ben Paugge
den çok ciddi memnunum,sertifikaları "ciddi" yani doğru pahalı ama bunlar bir defa alınıyor zaten
++
hocam sen 65/G4 için sormuşsun ama bunun genel karşılığı aynıdır!
öncelikle bu paneller "Televizyon" dur,yapıları monitör gibi çalışmaz ve ona göre set edilemez
not;bir de sözüm ona ya da çakma Monitörler vardır yani aslında "TV" dir ama içine smart cart curt v.s ilave
etmeyip 27/32 ebatlarda insanlara monitör diye gazlıyorlar o bahsettiğin Samsung da aynen öyledir bunlar
Monitör değil hocam dalgaya düşme bildiğin Televizyon yahu

o ayarları Monitör ler verir daha doğrusu sadece IPS ler verebiliyor VA lar veremez yapısı gereği!
TV de gördüğün değerler de "palavra" dır menüde vardır ama işlev göremezki!
öncelikle ext.kaynak dan doğru çıkıp gelmelidir!
4k 23/24/30>>YUV4.4.4;10-bit
4k 50/60>>YUV4.2.0;10-bit
2k 720/1080/1440>>YUV4.4.4;10bit
normal de böyle olmalıdır ama bu değerleri Televizyon veremez!!!
o kafasına göre bir değer atar kendi menüsünden sadece ama doğru değildir bu atama!
TV ler genel de şunu atar optimal diye YUV-4.2.0;10-bit böyle bırak sen de
Hocam Monitör den;Televizyon olur hem de Kralı olur ama TV den Monitör olamaz(teknik olarak tabiki)
yoksa bir şekilde zaten olur/oluyor
ben senin G4 Oled panelinde o ayarı sanırım YUV4..2.0-10bit olarak yapmıştım değilmi??
Not;"Rtings" de gördüğün sadece "genel" bir değerlendirmedir!!! ve yalnış dır,daha doğrusu bu heriflerin
çoğu değerleri okurken yazdıkları yorumlar ya yalnış ya da yerine oturmaz! hatta yorum da yapmıyorlar!
diğer bahsettiğin Alman sitesi ise tam bu işin adamlarıdır yaw

++
Bluray olarak olaya bakarsan o çıkış değerleri tüm BD cihazlarda "doğrudur"
Box ve diğer cihazlar öyle değildir dalgaya düşme sakın
not;Panasonic seçersen ki bence en doğrusu bu dur,ancak o zaman HDMI kablo kalitesi çok öne çıkar!
çünkü Pany Bluray cihazları çok fena kablo seçerler!!! bu benim de başıma gelmişti,bazı çok kaliteli olsa
bile HDMI kablolarımı tanımamıştı yaw
örneğin QED ve CHORD gibi en kalitelilerinot;BD cihazı örneğin senin LG Oled ile bağlarken şuna dikkat edeceksin ya kullanmadığın boş port
seçeceksin ya da daha önce atanmışsa,sağlam olması için paneli Reset-factory default yapıp portları
sıfırlayacaksın her ihtimale karşılık
HDMI protokolü dandik marka TV ler de bu sıkıntıyı yapmaz ama bazı TV lerde bu seçimi yapar!
TR de artık böyle kaliteli markalar hdmı olarak yok malum vergiler yüzünden ama ben Paugge
den çok ciddi memnunum,sertifikaları "ciddi" yani doğru pahalı ama bunlar bir defa alınıyor zaten
++