Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,857
- 40
Plazma kullanıcısı olduğunuzu en başta söyleseydiniz keşke. Sizi kesecek tek tv Oled olur lakin bütçenizi aşıyor.Bütçem 45-50 bin
Şu anda 2012’de almış olduğum Panasonic plazma 42” var. Ama artık ufak ufak ekran yanıkları oluşmaya başladı. Gün içinde uzun süreler uydu yayınları seyredildiği için Oled almaya tırsıyorum. O yüzden sizlerden yardım talep ediyorum. Kaliteli bir LCD alıp uzun süreli kullanmak istiyorum. 9009’un EİSA’dan ödül aldığını okumuştum. Ama bir bilen olarak sizlerden tavsiye almak daha güvenli olacaktır
Diğer yandan, yanık engelleme teknolojileri gelişse de sorun henüz 100% çözülmüş değil. Kısa vadede yanık oluşmaz fakat kanal logoları ve alt yazıların olduğu yerlerdeki piksellerde eskime kaçınılmaz. En az 3 yıl bir şey olmaz, sonrasını bilemem. Mikro led ekranlar çıkmadan Oled yanığı sorunu çözülemeyecek bence. Yavaş yavaş mikro led çıkmaya başladı, mesela Garmin bu yıl mikro led ekranlı saat çıkaracak.
Ben size alabileceğiniz en iyi led tv'leri listeledim. Hiçbiri plazma düzeyinde siyah sunamasa da renk canlılığı ve parlaklık açısından Plazma'ya uzak ara fark atarlar. Dünyanın en parlak Plazma tv'si (Samsung F8500) 200 niti bile göremiyordu. Oysa şu an, orta üst segment güncel televizyonlar modeline göre sürekli olarak 600-1.000 nit arası, kısa süreli peak değer olarak da 2.000 nit gibi değerlere bile ulaşabiliyor.