Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,857
40
Bütçem 45-50 bin
Şu anda 2012’de almış olduğum Panasonic plazma 42” var. Ama artık ufak ufak ekran yanıkları oluşmaya başladı. Gün içinde uzun süreler uydu yayınları seyredildiği için Oled almaya tırsıyorum. O yüzden sizlerden yardım talep ediyorum. Kaliteli bir LCD alıp uzun süreli kullanmak istiyorum. 9009’un EİSA’dan ödül aldığını okumuştum. Ama bir bilen olarak sizlerden tavsiye almak daha güvenli olacaktır
Plazma kullanıcısı olduğunuzu en başta söyleseydiniz keşke. Sizi kesecek tek tv Oled olur lakin bütçenizi aşıyor.

Diğer yandan, yanık engelleme teknolojileri gelişse de sorun henüz 100% çözülmüş değil. Kısa vadede yanık oluşmaz fakat kanal logoları ve alt yazıların olduğu yerlerdeki piksellerde eskime kaçınılmaz. En az 3 yıl bir şey olmaz, sonrasını bilemem. Mikro led ekranlar çıkmadan Oled yanığı sorunu çözülemeyecek bence. Yavaş yavaş mikro led çıkmaya başladı, mesela Garmin bu yıl mikro led ekranlı saat çıkaracak.

Ben size alabileceğiniz en iyi led tv'leri listeledim. Hiçbiri plazma düzeyinde siyah sunamasa da renk canlılığı ve parlaklık açısından Plazma'ya uzak ara fark atarlar. Dünyanın en parlak Plazma tv'si (Samsung F8500) 200 niti bile göremiyordu. Oysa şu an, orta üst segment güncel televizyonlar modeline göre sürekli olarak 600-1.000 nit arası, kısa süreli peak değer olarak da 2.000 nit gibi değerlere bile ulaşabiliyor.

A Çevrimiçi

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
9
50
Plazma kullanıcısı olduğunuzu en başta söyleseydiniz keşke. Sizi kesecek tek tv Oled olur lakin bütçenizi aşıyor.

Diğer yandan, yanık engelleme teknolojileri gelişse de sorun henüz 100% çözülmüş değil. Kısa vadede yanık oluşmaz fakat kanal logoları ve alt yazıların olduğu yerlerdeki piksellerde eskime kaçınılmaz. En az 3 yıl bir şey olmaz, sonrasını bilemem. Mikro led ekranlar çıkmadan Oled yanığı sorunu çözülemeyecek bence. Yavaş yavaş mikro led çıkmaya başladı, mesela Garmin bu yıl mikro led ekranlı saat çıkaracak.

Ben size alabileceğiniz en iyi led tv'leri listeledim. Hiçbiri plazma düzeyinde siyah sunamasa da renk canlılığı ve parlaklık açısından Plazma'ya uzak ara fark atarlar. Dünyanın en parlak Plazma tv'si (Samsung F8500) 200 niti bile göremiyordu. Oysa şu an, orta üst segment güncel televizyonlar modeline göre sürekli olarak 600-1.000 nit arası, kısa süreli peak değer olarak da 2.000 nit gibi değerlere bile ulaşabiliyor.
Sağolun,
Acelemiz yok nasıl olsa. Henüz araştırma öğrenme bilgilenme aşamasındayız. Sizlerin sayesinde iki aydır o kadar çok şey öğrendim ki. Panel çeşitleri, farkları, aydınlatma şekilleri, işletim sistemleri vs. vs.
Gene sizlerin yol göstermeleriyle ilerleyen zamanda bir karar veririz artık. Hep takibimdesiniz. 👍🏼👋🏼

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,456
efe,sen bu elindeki Pany PDP paneli nasıl almıştın? yani forumlardan filanmı görmüştün örneğin TF veya DH veya başka bir forum
ya da beni oralardan tanıyormusun ya da ben mi aldırmıştım o zaman:hmm
zira Pany/Pio cuların hepsi beni tanır da

Philips için şöyle bir bilgi var(yabancı kaynaklı tabiki)

>Nisan da "QD" 9xx serileri çıkıyor,bu seri bugünkü "The One" devamı ama bu sene QD oldular sadece
>Eylül gibi de asıl miniLED PML lerin 2025 model ama ismi seri numarası değişen 910/950 ler çıkıyor ki bana göre bu tarih çok geç!

bu tarihler Avrupa için ama ,TR ye bir kaç gecikmeyle girer,umarım miniLED leri daha önce çıkar,Eylül ne yaw sene bitiyor neredeyse!

9009 ise sadece bugünkü fiyatıyla cazip rakiplerine göre!
Vatan bitirdi gibi bakın sitesine ya teşhir ya da stok yok görünüyor sanırım MM de aynen böyle
konuştuğum yetkili TPV fiyatı daha da aşağıya çekebilir yönünde idi ama şu fiyatları bile bence iyi

65" uzun zamandır aklımda ebat olarak ama ben yüksek rakamlar LCD panellere asla vermem!
tatlı rakama inerse alırım sadece bu fiyatlar bile benim için hala pahalı
gaz,dolduruşa gerek yok hiç kimse için
yani acelemiz yok bizim

A Çevrimiçi

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
9
50
efe,sen bu elindeki Pany PDP paneli nasıl almıştın? yani forumlardan filanmı görmüştün örneğin TF veya DH veya başka bir forum
ya da beni oralardan tanıyormusun ya da ben mi aldırmıştım o zaman:hmm
zira Pany/Pio cuların hepsi beni tanır da

Philips için şöyle bir bilgi var(yabancı kaynaklı tabiki)

>Nisan da "QD" 9xx serileri çıkıyor,bu seri bugünkü "The One" devamı ama bu sene QD oldular sadece
>Eylül gibi de asıl miniLED PML lerin 2025 model ama ismi seri numarası değişen 910/950 ler çıkıyor ki bana göre bu tarih çok geç!

bu tarihler Avrupa için ama ,TR ye bir kaç gecikmeyle girer,umarım miniLED leri daha önce çıkar,Eylül ne yaw sene bitiyor neredeyse!

9009 ise sadece bugünkü fiyatıyla cazip rakiplerine göre!
Vatan bitirdi gibi bakın sitesine ya teşhir ya da stok yok görünüyor sanırım MM de aynen böyle
konuştuğum yetkili TPV fiyatı daha da aşağıya çekebilir yönünde idi ama şu fiyatları bile bence iyi

65" uzun zamandır aklımda ebat olarak ama ben yüksek rakamlar LCD panellere asla vermem!
gaz,dolduruşa gerek yok hiç kimse için
yani acelemiz yok bizim
Evet doğru tahmin ettiniz. DH’i o zaman tanıdım ve takip etmeye çalışıyorum. Tabi aradan çok uzun yıllar geçti ama eminim sizin de tavsiye ve önerilerinizi dikkate almışımdır. Çünkü o yıllarda zaten pey yaygın olarak bilinen bir mecra değildi. O yüzden kesinlikle sizin katkınız olmuştur. Ve şunu söylemek isterim; iyiki Panasonic Plazma almışım, aldırmışsınız..

“65" uzun zamandır aklımda ebat olarak ama ben yüksek rakamlar LCD panellere asla vermem!
gaz,dolduruşa gerek yok hiç kimse için yani acelemiz yok bizim” kesinlikle 👍🏼
Eyvallah…

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt