Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,919
40
Bütçem 45-50 bin
Şu anda 2012’de almış olduğum Panasonic plazma 42” var. Ama artık ufak ufak ekran yanıkları oluşmaya başladı. Gün içinde uzun süreler uydu yayınları seyredildiği için Oled almaya tırsıyorum. O yüzden sizlerden yardım talep ediyorum. Kaliteli bir LCD alıp uzun süreli kullanmak istiyorum. 9009’un EİSA’dan ödül aldığını okumuştum. Ama bir bilen olarak sizlerden tavsiye almak daha güvenli olacaktır
Plazma kullanıcısı olduğunuzu en başta söyleseydiniz keşke. Sizi kesecek tek tv Oled olur lakin bütçenizi aşıyor.

Diğer yandan, yanık engelleme teknolojileri gelişse de sorun henüz 100% çözülmüş değil. Kısa vadede yanık oluşmaz fakat kanal logoları ve alt yazıların olduğu yerlerdeki piksellerde eskime kaçınılmaz. En az 3 yıl bir şey olmaz, sonrasını bilemem. Mikro led ekranlar çıkmadan Oled yanığı sorunu çözülemeyecek bence. Yavaş yavaş mikro led çıkmaya başladı, mesela Garmin bu yıl mikro led ekranlı saat çıkaracak.

Ben size alabileceğiniz en iyi led tv'leri listeledim. Hiçbiri plazma düzeyinde siyah sunamasa da renk canlılığı ve parlaklık açısından Plazma'ya uzak ara fark atarlar. Dünyanın en parlak Plazma tv'si (Samsung F8500) 200 niti bile göremiyordu. Oysa şu an, orta üst segment güncel televizyonlar modeline göre sürekli olarak 600-1.000 nit arası, kısa süreli peak değer olarak da 2.000 nit gibi değerlere bile ulaşabiliyor.

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
21
50
Plazma kullanıcısı olduğunuzu en başta söyleseydiniz keşke. Sizi kesecek tek tv Oled olur lakin bütçenizi aşıyor.

Diğer yandan, yanık engelleme teknolojileri gelişse de sorun henüz 100% çözülmüş değil. Kısa vadede yanık oluşmaz fakat kanal logoları ve alt yazıların olduğu yerlerdeki piksellerde eskime kaçınılmaz. En az 3 yıl bir şey olmaz, sonrasını bilemem. Mikro led ekranlar çıkmadan Oled yanığı sorunu çözülemeyecek bence. Yavaş yavaş mikro led çıkmaya başladı, mesela Garmin bu yıl mikro led ekranlı saat çıkaracak.

Ben size alabileceğiniz en iyi led tv'leri listeledim. Hiçbiri plazma düzeyinde siyah sunamasa da renk canlılığı ve parlaklık açısından Plazma'ya uzak ara fark atarlar. Dünyanın en parlak Plazma tv'si (Samsung F8500) 200 niti bile göremiyordu. Oysa şu an, orta üst segment güncel televizyonlar modeline göre sürekli olarak 600-1.000 nit arası, kısa süreli peak değer olarak da 2.000 nit gibi değerlere bile ulaşabiliyor.
Sağolun,
Acelemiz yok nasıl olsa. Henüz araştırma öğrenme bilgilenme aşamasındayız. Sizlerin sayesinde iki aydır o kadar çok şey öğrendim ki. Panel çeşitleri, farkları, aydınlatma şekilleri, işletim sistemleri vs. vs.
Gene sizlerin yol göstermeleriyle ilerleyen zamanda bir karar veririz artık. Hep takibimdesiniz. 👍🏼👋🏼

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,491
efe,sen bu elindeki Pany PDP paneli nasıl almıştın? yani forumlardan filanmı görmüştün örneğin TF veya DH veya başka bir forum
ya da beni oralardan tanıyormusun ya da ben mi aldırmıştım o zaman:hmm
zira Pany/Pio cuların hepsi beni tanır da

Philips için şöyle bir bilgi var(yabancı kaynaklı tabiki)

>Nisan da "QD" 9xx serileri çıkıyor,bu seri bugünkü "The One" devamı ama bu sene QD oldular sadece
>Eylül gibi de asıl miniLED PML lerin 2025 model ama ismi seri numarası değişen 910/950 ler çıkıyor ki bana göre bu tarih çok geç!

bu tarihler Avrupa için ama ,TR ye bir kaç gecikmeyle girer,umarım miniLED leri daha önce çıkar,Eylül ne yaw sene bitiyor neredeyse!

9009 ise sadece bugünkü fiyatıyla cazip rakiplerine göre!
Vatan bitirdi gibi bakın sitesine ya teşhir ya da stok yok görünüyor sanırım MM de aynen böyle
konuştuğum yetkili TPV fiyatı daha da aşağıya çekebilir yönünde idi ama şu fiyatları bile bence iyi

65" uzun zamandır aklımda ebat olarak ama ben yüksek rakamlar LCD panellere asla vermem!
tatlı rakama inerse alırım sadece bu fiyatlar bile benim için hala pahalı
gaz,dolduruşa gerek yok hiç kimse için
yani acelemiz yok bizim

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
21
50
efe,sen bu elindeki Pany PDP paneli nasıl almıştın? yani forumlardan filanmı görmüştün örneğin TF veya DH veya başka bir forum
ya da beni oralardan tanıyormusun ya da ben mi aldırmıştım o zaman:hmm
zira Pany/Pio cuların hepsi beni tanır da

Philips için şöyle bir bilgi var(yabancı kaynaklı tabiki)

>Nisan da "QD" 9xx serileri çıkıyor,bu seri bugünkü "The One" devamı ama bu sene QD oldular sadece
>Eylül gibi de asıl miniLED PML lerin 2025 model ama ismi seri numarası değişen 910/950 ler çıkıyor ki bana göre bu tarih çok geç!

bu tarihler Avrupa için ama ,TR ye bir kaç gecikmeyle girer,umarım miniLED leri daha önce çıkar,Eylül ne yaw sene bitiyor neredeyse!

9009 ise sadece bugünkü fiyatıyla cazip rakiplerine göre!
Vatan bitirdi gibi bakın sitesine ya teşhir ya da stok yok görünüyor sanırım MM de aynen böyle
konuştuğum yetkili TPV fiyatı daha da aşağıya çekebilir yönünde idi ama şu fiyatları bile bence iyi

65" uzun zamandır aklımda ebat olarak ama ben yüksek rakamlar LCD panellere asla vermem!
gaz,dolduruşa gerek yok hiç kimse için
yani acelemiz yok bizim
Evet doğru tahmin ettiniz. DH’i o zaman tanıdım ve takip etmeye çalışıyorum. Tabi aradan çok uzun yıllar geçti ama eminim sizin de tavsiye ve önerilerinizi dikkate almışımdır. Çünkü o yıllarda zaten pek yaygın olarak bilinen bir mecra değildi. O yüzden kesinlikle sizin katkınız olmuştur. Ve şunu söylemek isterim; iyiki Panasonic Plazma almışım, aldırmışsınız..

“65" uzun zamandır aklımda ebat olarak ama ben yüksek rakamlar LCD panellere asla vermem!
gaz,dolduruşa gerek yok hiç kimse için yani acelemiz yok bizim” kesinlikle 👍🏼
Eyvallah…

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,491
TPV 2025 model QD serisi yakında çıkıyor bu seri önceki "PUS" devamı sadece QD eklenmiş görülüyor
ama tam hangi modeller henüz bunu bilmiyorum+soc/GPU belli değil gibi!

ve en önemlisi paneli nedir? IPS-ads mi yoksa VA mı !
bu sene TPV PUS larda bence güzel fiyatla gitti,umarım böyle devam eder ama PML ler için
panel durumunu görmeden bir şey söylemek imkansız gibi

TPV nin yeni işletim sistemi; "TITAN" oldu biliyorsunuz,bazı kullanıcılar şikayet ediyor ama bazıları güzel diyor!
iyi de "Android" çokmu iyi! ya da GoogleTV?? bana göre her ikisi de sıkıntılı

Ancak TPV yazılımları hep güncel ve sürekli devamı geliyor,dolayısıyla TITAN ın oturması zaman alacak dır
çok sıkılanlar ise BOX alıp taksınlar sorun filan kalmaz

not;QD katmanı "standardı"; buna göre tam uyumlu/norma uygun sadece Sony/Samsung/LGE ve Philips de
bu vardır TCL de yoktur,TCL için Samsung gerekli yerlere müracaat edip "şikayet" de bulundu ama netice henüz
açıklanmadı!

uyanık Çin liler,her bir şeyin arka kapısını buluyorlar nasılsa:hayir

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,491
@A.Şahin

mail attım kontrol et+
bu arada 65/909 için o fiyat doğrumu? ben yine de sana ilk tercih LGE G4 olsun diyorum
ancak Philips fiyatı da ciddi cazip!

bu arada Philips 8/9 Oled serilerinde soc Pentonic.1000 vardır:ok

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,491
S salim bey
hocam sen 65/G4 için sormuşsun ama bunun genel karşılığı aynıdır!

öncelikle bu paneller "Televizyon" dur,yapıları monitör gibi çalışmaz ve ona göre set edilemez

not;bir de sözüm ona ya da çakma Monitörler vardır yani aslında "TV" dir ama içine smart cart curt v.s ilave
etmeyip 27/32 ebatlarda insanlara monitör diye gazlıyorlar o bahsettiğin Samsung da aynen öyledir bunlar
Monitör değil hocam dalgaya düşme bildiğin Televizyon yahu:haha1

o ayarları Monitör ler verir daha doğrusu sadece IPS ler verebiliyor VA lar veremez yapısı gereği!

TV de gördüğün değerler de "palavra" dır menüde vardır ama işlev göremezki!

öncelikle ext.kaynak dan doğru çıkıp gelmelidir!

4k 23/24/30>>YUV4.4.4;10-bit
4k 50/60>>YUV4.2.0;10-bit
2k 720/1080/1440>>YUV4.4.4;10bit

normal de böyle olmalıdır ama bu değerleri Televizyon veremez!!!
o kafasına göre bir değer atar kendi menüsünden sadece ama doğru değildir bu atama!
TV ler genel de şunu atar optimal diye YUV-4.2.0;10-bit böyle bırak sen de

Hocam Monitör den;Televizyon olur hem de Kralı olur ama TV den Monitör olamaz(teknik olarak tabiki)
yoksa bir şekilde zaten olur/oluyor

ben senin G4 Oled panelinde o ayarı sanırım YUV4..2.0-10bit olarak yapmıştım değilmi??

Not;"Rtings" de gördüğün sadece "genel" bir değerlendirmedir!!! ve yalnış dır,daha doğrusu bu heriflerin
çoğu değerleri okurken yazdıkları yorumlar ya yalnış ya da yerine oturmaz! hatta yorum da yapmıyorlar!

diğer bahsettiğin Alman sitesi ise tam bu işin adamlarıdır yaw:ok
++

Bluray olarak olaya bakarsan o çıkış değerleri tüm BD cihazlarda "doğrudur"
Box ve diğer cihazlar öyle değildir dalgaya düşme sakın

not;Panasonic seçersen ki bence en doğrusu bu dur,ancak o zaman HDMI kablo kalitesi çok öne çıkar!
çünkü Pany Bluray cihazları çok fena kablo seçerler!!! bu benim de başıma gelmişti,bazı çok kaliteli olsa
bile HDMI kablolarımı tanımamıştı yaw:hmm örneğin QED ve CHORD gibi en kalitelileri

not;BD cihazı örneğin senin LG Oled ile bağlarken şuna dikkat edeceksin ya kullanmadığın boş port
seçeceksin ya da daha önce atanmışsa,sağlam olması için paneli Reset-factory default yapıp portları
sıfırlayacaksın her ihtimale karşılık
HDMI protokolü dandik marka TV ler de bu sıkıntıyı yapmaz ama bazı TV lerde bu seçimi yapar!

TR de artık böyle kaliteli markalar hdmı olarak yok malum vergiler yüzünden ama ben Paugge
den çok ciddi memnunum,sertifikaları "ciddi" yani doğru pahalı ama bunlar bir defa alınıyor zaten
++

S Çevrimdışı

sadays

Aktif Üye
26 Eyl 2020
295
55

TCL 75C755 indirime girmiş beyler 5000 tl puanla 55.000e filan düşüyor dün 53.000 idi bu fiyata albanez abim daha iyi bilir ama bu tv bedava

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,491
teşhir olmasın !

yaw bu tv normal de 75" olanı 80 kağıt gibi hatta daha bile yüksek

TCL marka olarak alınmaz aşırı pahalı ama tek bir serisi var benim de ciddi beğendiğim
o da 855 serisi gerisi,değmez kadar pahalı ayrıca iyi de değil diğer seriler
855 OK dir ama 65 i bile 85/90 kağıtlarda sanırım herifler soygunamı çıktılar ne:hihi
bütçesi müsait olanlar Oled baksınlar ilk tercih olarak yaw LCD panele fazla bayılmak bence
enayilik bu saat den sonra ama hesaplı/ucuz v.s olursa ancak o zaman LCD alınır

S Çevrimdışı

sadays

Aktif Üye
26 Eyl 2020
295
55
teşhir olmasın !

yaw bu tv normal de 75" olanı 80 kağıt gibi hatta daha bile yüksek

TCL marka olarak alınmaz aşırı pahalı ama tek bir serisi var benim de ciddi beğendiğim
o da 855 serisi gerisi,değmez kadar pahalı ayrıca iyi de değil diğer seriler
855 OK dir ama 65 i bile 85/90 kağıtlarda sanırım herifler soygunamı çıktılar ne:hihi
bütçesi müsait olanlar Oled baksınlar ilk tercih olarak yaw LCD panele fazla bayılmak bence
enayilik bu saat den sonra ama hesaplı/ucuz v.s olursa ancak o zaman LCD alınır
Abi dünden beri satın alıyor arkadaşlar dh forumda görünce buraya da duyurayım dedim büyük ekran isteyene yarar abi 855 uçak parası nereye alıyorsun :hihi

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,491
Koray bey selamlar

bugün verdiğin örnek test videolarının ben sadece15 tanesini rastgele seçerek flash belleğe atıp denedim
önce Box da denedim;VimuPlayer/MX Pro/KODI MX bazılarını ya açmadı ya da takılarak açtı! Vimu sorunsuz
hepsini açtı,KODI yine öyle

not;MX Pro her video/audio formatı zaten açmaz! bazılarını seçiyor,Vimu ve Kodi ise sorunsuz

şu meşhur Birds (kaz lar)sahnesi yağ gibi aktı ki çoğu panel de kazlar böyle uçamıyordu:hoba1
motion la oynamak gerekiyor!

bunları yaparken panelin "Motion" ayarlarının hepsi de OFF da !! ben zaten hiç bir panelimde
kullandığım panellere göre bunları hiç ellemedim bile yaw!
Bluray 24fps de bile hepsi de Sony dahil/Sharp dahil daha iyi bunlardan

benim Box da RAM 8Gb+GP da G-57 ancak her Box da bu config. ler kullanılan MPlayer tarafından
tam destek göremiyor!!! yinede şu imkanın oluyor,örneğin çeşitli MP ler deneyerek tam anlaşılabiliyor

esas senin sorduğun soruya gelirsem,Philips panelim bunların hepsini açtı sorunsuz olarak!
DV/HDR/JFish ler ve diğerlerini,üstelik 15 adet video ları resim olarak sayfaya yayıp açması
30sn sürdü yaw Box da bu sayfanın açılması yaklaşık 2dk sürdü!

üstelik Philips de RAM 3Gb(4Gb görünür sitesinde ama değil)GPU da G-57+süper ve bir yazılım var bu herifler de:ok
donanım kalitesi ise herkesden çok daha iyi,ve en önemlisi de SoC Pentonic.1000

bugün de anladım ki bütün bu config. ler+yazılım desteği Philips leri bu konuda en iyisi yapıyor
zaten çok eksiden beri böyleydi bunlar

ama herifler ne hikmetse artık Pentonic.1000 leri sadece en üst segment OLED lerine 9/8 serilerine
benim panel 2023 ve sanırım son Pentonic.1000 bana denk geldi

ancak ben yine de bu işler için panelin MP sini hiç kullanmıyorum,zira diğer bir çok şey için paneller ile olamıyor
Box şart
++
buna göre Philips lere tek rakip sadece LGE var,ister LCD ister Oled leri olsun,ben yakın geçmişte benzer testleri
her markada zaten yapıyorum sınıfı tek geçen her kategoride Philips ve LGE oldu++

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt