A Çevrimdışı

ali06

Yeni Üye
26 Eyl 2024
6
44
Koray bey selamlar

bugün verdiğin örnek test videolarının ben sadece15 tanesini rastgele seçerek flash belleğe atıp denedim
önce Box da denedim;VimuPlayer/MX Pro/KODI MX bazılarını ya açmadı ya da takılarak açtı! Vimu sorunsuz
hepsini açtı,KODI yine öyle

not;MX Pro her video/audio formatı zaten açmaz! bazılarını seçiyor,Vimu ve Kodi ise sorunsuz

şu meşhur Birds (kaz lar)sahnesi yağ gibi aktı ki çoğu panel de kazlar böyle uçamıyordu:hoba1
motion la oynamak gerekiyor!

bunları yaparken panelin "Motion" ayarlarının hepsi de OFF da !! ben zaten hiç bir panelimde
kullandığım panellere göre bunları hiç ellemedim bile yaw!
Bluray 24fps de bile hepsi de Sony dahil/Sharp dahil daha iyi bunlardan

benim Box da RAM 8Gb+GP da G-57 ancak her Box da bu config. ler kullanılan MPlayer tarafından
tam destek göremiyor!!! yinede şu imkanın oluyor,örneğin çeşitli MP ler deneyerek tam anlaşılabiliyor

esas senin sorduğun soruya gelirsem,Philips panelim bunların hepsini açtı sorunsuz olarak!
DV/HDR/JFish ler ve diğerlerini,üstelik 15 adet video ları resim olarak sayfaya yayıp açması
30sn sürdü yaw Box da bu sayfanın açılması yaklaşık 2dk sürdü!

üstelik Philips de RAM 3Gb(4Gb görünür sitesinde ama değil)GPU da G-57+süper ve bir yazılım var bu herifler de:ok
donanım kalitesi ise herkesden çok daha iyi,ve en önemlisi de SoC Pentonic.1000

bugün de anladım ki bütün bu config. ler+yazılım desteği Philips leri bu konuda en iyisi yapıyor
zaten çok eksiden beri böyleydi bunlar

ama herifler ne hikmetse artık Pentonic.1000 leri sadece en üst segment OLED lerine 9/8 serilerine
benim panel 2023 ve sanırım son Pentonic.1000 bana denk geldi

ancak ben yine de bu işler için panelin MP sini hiç kullanmıyorum,zira diğer bir çok şey için paneller ile olamıyor
Box şart
++
buna göre Philips lere tek rakip sadece LGE var,ister LCD ister Oled leri olsun,ben yakın geçmişte benzer testleri
her markada zaten yapıyorum sınıfı tek geçen her kategoride Philips ve LGE oldu++
Selamlar üstad ben philips 909 oled tv ye hdd takarak kodi uzerinden bluray remux hdr filmler izliyorum bana göre sorunsuz süper oynatıyor görüntü çok iyi.Kodi eklentileriyle vs. işim yok direkt hdd üzerinden takıp oynatıyorum.İyi bir lisanssız box alıp filmleri ondan oynatsam bir artısı olur mu yoksa kayda değer bir fark olmaz mı?

Son düzenleme:
A Çevrimiçi

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
13
50
Koray bey selamlar

bugün verdiğin örnek test videolarının ben sadece15 tanesini rastgele seçerek flash belleğe atıp denedim
önce Box da denedim;VimuPlayer/MX Pro/KODI MX bazılarını ya açmadı ya da takılarak açtı! Vimu sorunsuz
hepsini açtı,KODI yine öyle

not;MX Pro her video/audio formatı zaten açmaz! bazılarını seçiyor,Vimu ve Kodi ise sorunsuz

şu meşhur Birds (kaz lar)sahnesi yağ gibi aktı ki çoğu panel de kazlar böyle uçamıyordu:hoba1
motion la oynamak gerekiyor!

bunları yaparken panelin "Motion" ayarlarının hepsi de OFF da !! ben zaten hiç bir panelimde
kullandığım panellere göre bunları hiç ellemedim bile yaw!
Bluray 24fps de bile hepsi de Sony dahil/Sharp dahil daha iyi bunlardan

benim Box da RAM 8Gb+GP da G-57 ancak her Box da bu config. ler kullanılan MPlayer tarafından
tam destek göremiyor!!! yinede şu imkanın oluyor,örneğin çeşitli MP ler deneyerek tam anlaşılabiliyor

esas senin sorduğun soruya gelirsem,Philips panelim bunların hepsini açtı sorunsuz olarak!
DV/HDR/JFish ler ve diğerlerini,üstelik 15 adet video ları resim olarak sayfaya yayıp açması
30sn sürdü yaw Box da bu sayfanın açılması yaklaşık 2dk sürdü!

üstelik Philips de RAM 3Gb(4Gb görünür sitesinde ama değil)GPU da G-57+süper ve bir yazılım var bu herifler de:ok
donanım kalitesi ise herkesden çok daha iyi,ve en önemlisi de SoC Pentonic.1000

bugün de anladım ki bütün bu config. ler+yazılım desteği Philips leri bu konuda en iyisi yapıyor
zaten çok eksiden beri böyleydi bunlar

ama herifler ne hikmetse artık Pentonic.1000 leri sadece en üst segment OLED lerine 9/8 serilerine
benim panel 2023 ve sanırım son Pentonic.1000 bana denk geldi

ancak ben yine de bu işler için panelin MP sini hiç kullanmıyorum,zira diğer bir çok şey için paneller ile olamıyor
Box şart
++
buna göre Philips lere tek rakip sadece LGE var,ister LCD ister Oled leri olsun,ben yakın geçmişte benzer testleri
her markada zaten yapıyorum sınıfı tek geçen her kategoride Philips ve LGE oldu++
Sizinki Philips’in hangi modeliydi?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,480
dün bir arkadaş aramıştı Amazon da 65/PML9009 ve listeye atmış,7 tane stok vardı
bende girdim baktım akşam ama stok 2 ye düşmüş! sabah 7 akşam 2,şimdi baktım
stok bitmiş:sirit
fiyat 48 kağıt idi ve güzel bir rakamdı!
755 lerin 65 kağıda satıldığı
85D lerin de 60 kağıda
satıldığı bir 65" lik ortam için 48 kağıt çok güzeldi ama herifler 1 günde bitirmişler
böylece
neyse arayanlar önümüzdeki maçlara baksınlar
++
TPV bu sene fiyat olarak güzel gitti geçen seneye kadar kazık fiyatlardan gidiyordu çünkü!
stoklar TPV de bildiğim kadarıyla hiç kalmadı,sadece bazı mağazalarda bulunuyor,takip edin
bu paneli bence zira düştüğü rakamlara baktığım zaman hem fiyat hem de resim kalitesi+donanımı
v.s olarak en iyi seçenek

++
TPV 2025 ler de sanırım bir kaç hafta içinde bazı serileri satışa sunulacak

genel olarak Avrupa 12/62/60 kodlular üretime başladı

Seriler

1.OLED en yeni nesil 4bin-NIT vers.G.5 olanlar(9x serisi)
2.miniLED serisi 950/910 olarak "The Xtra" modelleri,PML yerine bu çıkıyor bu sene
3.QD-LED serileri bu da PUS The One yerine çıkıyor
4.normal düz LCD le serileri

"Pentonic.1000" yine bu sene sadece Oled 8/9 lar olacak:ok
GPU G-57 ile
++
A ali06

sana her ne kadar en azından şimdilik BOX gerekmese bile belki yakın gelecek de veya
BOX ların sonsuz atraksiyon yapabilmeleri ve özellikle tabi ki port edilmiş Android yani
L1 Lisanssız bir box aslında biraz meraklı veya uğraşmasını sevenler için her zaman lazım!

millete biz de piyasada dandik bir sürü box ları yok L1 lisanı var diye absürt rakamlara çkıyorlar

1.senin panelin bunların kralını zaten yapıyor yaw+üstelik senin panelin de bulunan soc+gpu
ve de en önemlisi yazılım olarak yine en iyisi

2.KODI bence illaki kullan,ama bunu panelden yaparsan şişer! Box lazım bunun için
panelin RAM/ROM kapasitesi bunun için kesinlikle uygun değildir bir süre çalışır sonra
bayılır!

3.KODI ye girersen BD-Remux dahil en krallalarını izlersin üstelik hiç bir şey indirmeden!
direk on-line stream olarak açar izlersin,net hızın da min.200Mb olursa ama tavsiyem 500Mb olursa
ne freeze ne de bellek sorunları v.s v.s olmadan izlersin

4.dosyalar min. 60/80/120Gb bile vardır! bit-rate leri de örneğin Lisanslı cihazdan NFlix/Amazon/D,izney v.s de
12/14mb iken bunlarda çok daha yüksek dir!!!
ama bunun için DEBRID premium hesabı almalısın düzenli olarak aylık veya 3/6/12 aylık gibi ücreti de oldukça makuldur

haybeye HDD lere doldurup kullanmak yerine direk aç filmi izle yaw
üstelik sana Dosya seçimi de veriyor ister UHD den 3Gb lık dosyayı aç istersen 80Gb lık dosyayı aça!
zaten kalite farkı şak diye anlaşılıyor!

BD-Remux en iyisi sayılır şayet elinde bir Bluray cihazı yoksa Remux en doğru seçenek kalır üstelik
indirme yapmadan

ben senelerdir debrid olarak Alldebrid ile Real-debrid kullanırım genel de 3er aylık alıyorum+çeşitli
yerlerden stream veya download imkanlarıda veriyor bu debrid ler sana

++
hangi Box dersen,işte o iş biraz zor zira yeni mevzuatla artık hiç bir şey getirilemiyor!
piyasada Lisanssız Box hangileri var ben bilmiyorum,bana göre yok sayılır

ben geçen sene iki tane Box almıştım onları taktım her iki panelimede ve çok iyi çıktılar
RAM 8Gb/Rom da birisi 64 birisi 128 Gb ve GPU G-57 Soc da en son model Amlogic 928

X96X10 8/64
H96Max M12 8/128

ilkini tavsiye ediyorum,buna custom ROM da çıktı ama ben yükledim pek memnun olmadığım
için yine Stock Romuna döndüm,diğer Box için 1 defa firmware çıktı ama custom ROM hala çıkmadı
zaten benim için fazla da önemli değil zira istediğim her bir şeyi yüklüyebiliyorum

daha da iyisi(bana göre tabiki) UGOOS dur,bu en iyisi bizim gibiler için ama çok pahalı dır bu meret
Çin deki en düzgün üretici de budur!

buradan gir incele,olmadı YT den Scroll var ona sor(Kaan bey)
sahibinden denen çakal mekanından ara ama almadan önce bana sor:hmm
TF/DH den sor ama kaale fazla alma yorumları!

++

Ö Öznur k.

-TPV yazlımlarının gerek bug-fix gerekse de diğer detaylarını genel de bulamazsın çünkü vermiyorlar
epeyi zamandır! sorun olursa bana bildir

-"Auto-update" için sanırım 23 modeller den itibaren bazı modelleri bunu çalıştırmıyor,örneğin
bendeki 8808 de ON da olmasına rağmen görmüyor yazılımı ve manual update ediyorum,sende öyle
yap,zaten bir süre sonra veya ara ara o bölüme gier bakarsın ve yazılım varsa zaten göreceksin
ve indir deyip o herşeyi yapacak sonra
herifler 2 ayda bir zaten yazlım çıkarıyorlar ben alalı 14 ay oldu sanırım 6. ve 7. yazılım geldi yaw

-"downgrade" TPV olmuyor ama "oluyor" dense de veya görünse dahi olamıyor!!!
yorumları filan salla gitsin,bilen değil de bilmeyenler sallıyor sadece özellikle de o bahsettin yerde!

eskiden oluyordu ama zor oluyordu sonra sıkıntılar baş gösterince bu desteği kestiler!
ayrıca gerek yoktur,TPV yazılımlar konusunda en iyisi ve her zaman da böyleydi zaten

bu arada downgrade işlemi normal de başlıyor görünse dahi ve o yazılanları tek tak doğru yapsan bile
sonuç da işlem bitiyor ve yazılım da(eskisi) yüklenmiyor
ayrıca bu arada menu den gördüğün örneğin tüm ""geçmiş update tablosu"" da siliniyor!!
bir daha da factory-reset/default yapsan bile o tablo geriye gelmiyor!

daha da önemlisi MB değişimi yapılıyor olası bir hatalı çalışma varsa ve sersis garantini yakıyor
LOG lara bakıp seni yakalıyor hemen şak diye sonra 12bin kağıt MB parası istiyor:haha1

-"Baclit çalışması değişimi" bu genel de olur/oluyor özellikle her yazılım sonrası boş panele baktığın zaman
ya sızma olur veya kaybolur veya şiddeti değişir v.s şeklinde olur,bunu bende farkediyorum ama makul
değerler içindeyse dert edilmez zaten

bu da "video-drive" ayarlarıyla oynuyorlar(service-menu den) örneğin bright şikayeti vardır veya contrast şöyle yapıyor v.s v.s
diye kullanıcı şikayetleri geldikçe yazlılım ekibi bunları not ediyor ve oturuo bir düzeltme yapıyorlar ya da bir bakıyorsun
aynı sett. değerlerin de resim daha sature oluyor veya vivid oluyor veya sharp artıyor veya azalıyor gibi

bunların hepsini ana service-menu den yapılır ama genel de her kullanıcı için tatmin edici olamıyor!!

TPV yazılım konusunda dediğim gibi en iyisi ve kendi sistemleri+adamları vardır(bunlar diğerleri gibi Rus/Ukrayna timleri asla değildir)

not;bahsettiğin TCL deki durum tamamen farklı,onlar sadece "TV üreticisi" dir zaten Hacklendiler bile:fiskos

olası gözüne farklı gelen bir şey olursa bana bildir++

A Çevrimdışı

ali06

Yeni Üye
26 Eyl 2024
6
44
dün bir arkadaş aramıştı Amazon da 65/PML9009 ve listeye atmış,7 tane stok vardı
bende girdim baktım akşam ama stok 2 ye düşmüş! sabah 7 akşam 2,şimdi baktım
stok bitmiş:sirit
fiyat 48 kağıt idi ve güzel bir rakamdı!
755 lerin 65 kağıda satıldığı
85D lerin de 60 kağıda
satıldığı bir 65" lik ortam için 48 kağıt çok güzeldi ama herifler 1 günde bitirmişler
böylece
neyse arayanlar önümüzdeki maçlara baksınlar
++
TPV bu sene fiyat olarak güzel gitti geçen seneye kadar kazık fiyatlardan gidiyordu çünkü!
stoklar TPV de bildiğim kadarıyla hiç kalmadı,sadece bazı mağazalarda bulunuyor,takip edin
bu paneli bence zira düştüğü rakamlara baktığım zaman hem fiyat hem de resim kalitesi+donanımı
v.s olarak en iyi seçenek

++
TPV 2025 ler de sanırım bir kaç hafta içinde bazı serileri satışa sunulacak

genel olarak Avrupa 12/62/60 kodlular üretime başladı

Seriler

1.OLED en yeni nesil 4bin-NIT vers.G.5 olanlar(9x serisi)
2.miniLED serisi 950/910 olarak "The Xtra" modelleri,PML yerine bu çıkıyor bu sene
3.QD-LED serileri bu da PUS The One yerine çıkıyor
4.normal düz LCD le serileri

"Pentonic.1000" yine bu sene sadece Oled 8/9 lar olacak:ok
GPU G-57 ile
++
A ali06

sana her ne kadar en azından şimdilik BOX gerekmese bile belki yakın gelecek de veya
BOX ların sonsuz atraksiyon yapabilmeleri ve özellikle tabi ki port edilmiş Android yani
L1 Lisanssız bir box aslında biraz meraklı veya uğraşmasını sevenler için her zaman lazım!

millete biz de piyasada dandik bir sürü box ları yok L1 lisanı var diye absürt rakamlara çkıyorlar

1.senin panelin bunların kralını zaten yapıyor yaw+üstelik senin panelin de bulunan soc+gpu
ve de en önemlisi yazılım olarak yine en iyisi

2.KODI bence illaki kullan,ama bunu panelden yaparsan şişer! Box lazım bunun için
panelin RAM/ROM kapasitesi bunun için kesinlikle uygun değildir bir süre çalışır sonra
bayılır!

3.KODI ye girersen BD-Remux dahil en krallalarını izlersin üstelik hiç bir şey indirmeden!
direk on-line stream olarak açar izlersin,net hızın da min.200Mb olursa ama tavsiyem 500Mb olursa
ne freeze ne de bellek sorunları v.s v.s olmadan izlersin

4.dosyalar min. 60/80/120Gb bile vardır! bit-rate leri de örneğin Lisanslı cihazdan NFlix/Amazon/D,izney v.s de
12/14mb iken bunlarda çok daha yüksek dir!!!
ama bunun için DEBRID premium hesabı almalısın düzenli olarak aylık veya 3/6/12 aylık gibi ücreti de oldukça makuldur

haybeye HDD lere doldurup kullanmak yerine direk aç filmi izle yaw
üstelik sana Dosya seçimi de veriyor ister UHD den 3Gb lık dosyayı aç istersen 80Gb lık dosyayı aça!
zaten kalite farkı şak diye anlaşılıyor!

BD-Remux en iyisi sayılır şayet elinde bir Bluray cihazı yoksa Remux en doğru seçenek kalır üstelik
indirme yapmadan

ben senelerdir debrid olarak Alldebrid ile Real-debrid kullanırım genel de 3er aylık alıyorum+çeşitli
yerlerden stream veya download imkanlarıda veriyor bu debrid ler sana

++
hangi Box dersen,işte o iş biraz zor zira yeni mevzuatla artık hiç bir şey getirilemiyor!
piyasada Lisanssız Box hangileri var ben bilmiyorum,bana göre yok sayılır

ben geçen sene iki tane Box almıştım onları taktım her iki panelimede ve çok iyi çıktılar
RAM 8Gb/Rom da birisi 64 birisi 128 Gb ve GPU G-57 Soc da en son model Amlogic 928

X96X10 8/64
H96Max M12 8/128

ilkini tavsiye ediyorum,buna custom ROM da çıktı ama ben yükledim pek memnun olmadığım
için yine Stock Romuna döndüm,diğer Box için 1 defa firmware çıktı ama custom ROM hala çıkmadı
zaten benim için fazla da önemli değil zira istediğim her bir şeyi yüklüyebiliyorum

daha da iyisi(bana göre tabiki) UGOOS dur,bu en iyisi bizim gibiler için ama çok pahalı dır bu meret
Çin deki en düzgün üretici de budur!

buradan gir incele,olmadı YT den Scroll var ona sor(Kaan bey)
sahibinden denen çakal mekanından ara ama almadan önce bana sor:hmm
TF/DH den sor ama kaale fazla alma yorumları!

++

Ö Öznur k.

-TPV yazlımlarının gerek bug-fix gerekse de diğer detaylarını genel de bulamazsın çünkü vermiyorlar
epeyi zamandır! sorun olursa bana bildir

-"Auto-update" için sanırım 23 modeller den itibaren bazı modelleri bunu çalıştırmıyor,örneğin
bendeki 8808 de ON da olmasına rağmen görmüyor yazılımı ve manual update ediyorum,sende öyle
yap,zaten bir süre sonra veya ara ara o bölüme gier bakarsın ve yazılım varsa zaten göreceksin
ve indir deyip o herşeyi yapacak sonra
herifler 2 ayda bir zaten yazlım çıkarıyorlar ben alalı 14 ay oldu sanırım 6. ve 7. yazılım geldi yaw

-"downgrade" TPV olmuyor ama "oluyor" dense de veya görünse dahi olamıyor!!!
yorumları filan salla gitsin,bilen değil de bilmeyenler sallıyor sadece özellikle de o bahsettin yerde!

eskiden oluyordu ama zor oluyordu sonra sıkıntılar baş gösterince bu desteği kestiler!
ayrıca gerek yoktur,TPV yazılımlar konusunda en iyisi ve her zaman da böyleydi zaten

bu arada downgrade işlemi normal de başlıyor görünse dahi ve o yazılanları tek tak doğru yapsan bile
sonuç da işlem bitiyor ve yazılım da(eskisi) yüklenmiyor
ayrıca bu arada menu den gördüğün örneğin tüm ""geçmiş update tablosu"" da siliniyor!!
bir daha da factory-reset/default yapsan bile o tablo geriye gelmiyor!

daha da önemlisi MB değişimi yapılıyor olası bir hatalı çalışma varsa ve sersis garantini yakıyor
LOG lara bakıp seni yakalıyor hemen şak diye sonra 12bin kağıt MB parası istiyor:haha1

-"Baclit çalışması değişimi" bu genel de olur/oluyor özellikle her yazılım sonrası boş panele baktığın zaman
ya sızma olur veya kaybolur veya şiddeti değişir v.s şeklinde olur,bunu bende farkediyorum ama makul
değerler içindeyse dert edilmez zaten

bu da "video-drive" ayarlarıyla oynuyorlar(service-menu den) örneğin bright şikayeti vardır veya contrast şöyle yapıyor v.s v.s
diye kullanıcı şikayetleri geldikçe yazlılım ekibi bunları not ediyor ve oturuo bir düzeltme yapıyorlar ya da bir bakıyorsun
aynı sett. değerlerin de resim daha sature oluyor veya vivid oluyor veya sharp artıyor veya azalıyor gibi

bunların hepsini ana service-menu den yapılır ama genel de her kullanıcı için tatmin edici olamıyor!!

TPV yazılım konusunda dediğim gibi en iyisi ve kendi sistemleri+adamları vardır(bunlar diğerleri gibi Rus/Ukrayna timleri asla değildir)

not;bahsettiğin TCL deki durum tamamen farklı,onlar sadece "TV üreticisi" dir zaten Hacklendiler bile:fiskos

olası gözüne farklı gelen bir şey olursa bana bildir++
Eyvallah üstad.
Burada fiber altyapı bile yok max. 100 mb vdsl destekliyor maalesef o yüzden bluray filmleri hdd den başka izleme seçeneğim yok maalesef.
Piyasadaki en iyi lisanssız boxlarda G-57 Gpu var benim tvdekiyle aynı yani, o yüzden hiçbir box televizyondan daha iyi görüntü veremez diye düşünüyorum.Ancak dediğiniz gibi kasma-şişme durumları olmaya başlarsa ve G-57 den daha iyi Gpu kullanan bir box çıkarsa o zaman box alırım.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,480
PUS lar şimdi QD-LED oldu,ancak hele bir tam seriler v.s çıksın sonra göreceğiz tam ne olduklarını
Avrupa için açıklanan tarih Mart/Nisan/Mayıs aylarıydı,sanırım en son miniLED olan 950/910 da
Eylül diye okumuştum

TPV modellerini sene nin içine dağıtıp öyle çıkarıyor! uzun zaman alıyor tüm seri nin çıkması

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,480
Eyvallah üstad.
Burada fiber altyapı bile yok max. 100 mb vdsl destekliyor maalesef o yüzden bluray filmleri hdd den başka izleme seçeneğim yok maalesef.
Piyasadaki en iyi lisanssız boxlarda G-57 Gpu var benim tvdekiyle aynı yani, o yüzden hiçbir box televizyondan daha iyi görüntü veremez diye düşünüyorum.Ancak dediğiniz gibi kasma-şişme durumları olmaya başlarsa ve G-57 den daha iyi Gpu kullanan bir box çıkarsa o zaman box alırım.
bu dediğim özellikle KODI atraksiyonlarını yapabilmek adına min. 200Mb istiyor
ben şu anda Fiber 500Mb kullanmaya çok yeni geçtim,geçmişte 100Mb ile(yine Fiber)
Kodi işleri tam olamıyordu! hatta sevinmiştim hiç donma takılma filan olmayacak diye ama "yemedi" 100mb hız
zira 100Mb dediğin aslında stream de 10/12mb verim verir en fazla! yani download hızına göre hesaplayacaksın

ben 200Mb ile 20/22mb download hızıyla ancak kurtarıyordum örneğin BD Remux filmleri!
ama şimdi sorun yok 500mb ile Kodi yi yeniden kurup addons ları seçip ona göre tanzim edeceğim bir ara
++

Philips TV ler senin bahsettiğin anlamda özellikle en üst seri Oled/LCD leri bu konuda piysanın en iyisidir
çünkü kullanılan donanım çok iyi+yazılımları süper

++

Box konusunu yazdım,her bir atraksiyon bunlarla sorunsuz olur ama TV ler den olmaz!!

aklında olsun artık bugün için BOX lar da en yeni/iyi işlemci AMLogic 928 ve GPU da G-57 dir:ok
min.RAM 4Gb

G-57 aslında "orta segment" dir! bu herifler Box larda fiyat ucuz olsun diye hep giriş segmenti GPU lar takıyor!
örneğin en çok şu anda G-31 bu da giriş seviye vasat bir GPU

iyileri daima Cep.tlf. oluyor yaw

umarım bir gün Box da buraya terfi eder

Box da ayrıca gelişmiş video/audio ayarları vardır,TV de bunlar olmaz

kısaca işin Media Player ayağında Box lar her zaman öndedir yinede++

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,480
mustafa hoca
verdiğin linke tıklayıp şimdi baktım önce güldüm sonra yine güldüm,ama ben sizin gibilere bin defa yazmıştım
"satmayın" diye hatta daha sonra şunu da eklemiştim,yarın yine bunu kullanmak için 2.elini arayacaksın diye
tüm Pany/Pio kullanıcılarına,5090/6090 arayanlar giderek çoğalıyor yahu:hoba1
mod.hedo güzel bir şey yazmış 2007/507 hala diğer odada canavar gibi çalışıyormuş
adam 507 den bile memnun,6090 olsaydı ne derdi acaba!

hocam,şu anda 6090 yok hatta bana ulaşan son 6090 ise sanırım 5/6 sene evveldi,ona da satma demiştim tabiki
sonra ne oldu bilemem
sahibin.co da ise şüpheli yaklaş sonra satan kişiye sadece beni sor,"tanıyorum" derse tamamdır ama tanımıyorum derse
miktir et gitsin:hayir

K Çevrimdışı

Kuanique

Yeni Üye
7 Ara 2020
17
37
Merhabalar Onvo piyasaya ilk çıktığında çok konuşulmuştu. Tv piyasasını uzun zamandır takip etmiyorum. Annemlere alacağız. Özel bir kullanım amacı yok.
Yani örnek olarak Samsung 50Q67D alabiliriz ancak gerek yok gibi duruyor.
Onvo 50ovf9000 Tavsiye eder misiniz?

Bilgi verenlere çok teşekkürler

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,871
40
Merhabalar Onvo piyasaya ilk çıktığında çok konuşulmuştu. Tv piyasasını uzun zamandır takip etmiyorum. Annemlere alacağız. Özel bir kullanım amacı yok.
Yani örnek olarak Samsung 50Q67D alabiliriz ancak gerek yok gibi duruyor.
Onvo 50ovf9000 Tavsiye eder misiniz?

Bilgi verenlere çok teşekkürler
Cihaz kalite olarak yeterli, sadece marka ve servis hizmetleri Vestel kadar iyi değil. Yani servislik olmadığınız müddetçe ürünün kalitesi sizi tatmin eder. FSA yapı tipinde VA paneli var zaten 50'lik cihazlar VA oluyor. Dolby Visiyon yok fakat HDR10 destekliyor. 60 hz, 12 COF'lu standart bir tv. Q67D elbette daha iyi görüntü verir ama arada da neredeyse 100%'ü aşan bir fiyat farkı var.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,480
az önce BIM de "FOBEM" TV gördüm!
çalışana sordum 1 sene kadar olmuş çıkalı dedi:hmm
ülen dünyadan haberim yokmuş be dedim

A Çevrimiçi

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
13
50
Rekabet iyidir…
Güzel, bir o kadar da ilginç ürünler var. MiniLed Tv’yi merak ediyorum.

Üstadlar sizlerin fikirleri nedir bu marka hakkında?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,480
Thomson çok eski markadır siyah-beyaz sonra ilk renkli CRT leri filan sonra hikaye olmuşlardı!
bir ara DLP de çıkardılar tutmadı sonra benzer bir TV daha çıkardılar o da tutmamıştı

şimdi baktım bazı panellerine 50Hz!! ama QLED!

bu QD için uyarayım yine her gördüğünüz QD yi babanız sanmayın
gerçek QD katman sadece Sony/Samy/Pany/TPV de vardır!
TCL nin ki hala tam teknik olarak ne olduğu açıklanmadı

bana Thomson biraz zayıf geldi fiyatı da biraz fazla geldi
tıpkı Arçelik/Vestel grubunun TV leri gibi mutlaka bir şey eksik olacak bunlarda!
OLED lerine bu durumda hiç bakmam bile z,ra yerli rakiplerinin Oled leri aynen hikaye!
yani adı sadece OLED gibi

Arena Bilgisayar dedi,ama o da Bilkom gibi,yani bu PC ler ile TV işleri yürümez yaw
Bilkom-TCL harikalar yaratıyor gördüğünüz gibi!

++

benim merak ettiğim sadece TPV ler gerisi boş ya da biliyoruz bunları
PUS9000 için bugün bir msg attım TPV ye bakalım döneceklermi
miniLED(PML ler ) yeni 910/950 ler içinde umarım güzel rakamlarla çıkarlar
PUS larda QD oldu bunu da ciddi merak ediyorum ama parasını,yoksa malı
biliyoruz:hmm

A Çevrimiçi

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
13
50
Thomson çok eski markadır siyah-beyaz sonra ilk renkli CRT leri filan sonra hikaye olmuşlardı!
bir ara DLP de çıkardılar tutmadı sonra benzer bir TV daha çıkardılar o da tutmamıştı

şimdi baktım bazı panellerine 50Hz!! ama QLED!

bu QD için uyarayım yine her gördüğünüz QD yi babanız sanmayın
gerçek QD katman sadece Sony/Samy/Pany/TPV de vardır!
TCL nin ki hala tam teknik olarak ne olduğu açıklanmadı

bana Thomson biraz zayıf geldi fiyatı da biraz fazla geldi
tıpkı Arçelik/Vestel grubunun TV leri gibi mutlaka bir şey eksik olacak bunlarda!
OLED lerine bu durumda hiç bakmam bile z,ra yerli rakiplerinin Oled leri aynen hikaye!
yani adı sadece OLED gibi

Arena Bilgisayar dedi,ama o da Bilkom gibi,yani bu PC ler ile TV işleri yürümez yaw
Bilkom-TCL harikalar yaratıyor gördüğünüz gibi!

++

benim merak ettiğim sadece TPV ler gerisi boş ya da biliyoruz bunları
PUS9000 için bugün bir msg attım TPV ye bakalım döneceklermi
miniLED(PML ler ) yeni 910/950 ler içinde umarım güzel rakamlarla çıkarlar
PUS larda QD oldu bunu da ciddi merak ediyorum ama parasını,yoksa malı
biliyoruz:hmm
Ben de sizin gibi Philips’in yeni modelleriyle Thomson’un mini ledlerini merak ediyorum üstad.
Bekleyip göreceğiz bakalım… Yine de rekabet güzeldir diye düşünüyorum. Ne kadar çok marka, o kadar alternatif.
Bu arada Maillere 24 saat sonra dönüş yapıyorlar. Benim attığım mesaja öyle döndüler.

Geri
Üst Alt