G Çevrimdışı

Gonul

Yeni Üye
13 Ocak 2020
5
Eğer Hi-Level televizyonun görüntüsünden memnunsanız başka bir markaya geçseniz bile size kötü gelmez, ebat çok büyümedikçe. Bizim size direkt model önerisi verebilmemiz çok zor çünkü sizin hedefinizdeki televizyonların neredeyse hepsi birbirine benzer kalitede. Bu nedenle servis ağı yaygın olan bir markanın herhangi bir modelini alabilirsiniz. Ben Vestel ve Arçelik grubu dışına çıkmamanızı öneririm.

65 üstüne çıkarsanız görüntü biraz bozulabilir çünkü piksel yoğunluğu azalmış oluyor ve keskinlik kaybı oluyor. 55'' ebatta 1 cm'lik alanda 31 adet piksel bulunurken (80 ppi) , ekran 75'' olduğunda bu sayı 23'e (59 ppi) düşüyor. Yani yaklaşık %30 civarı piksel yoğunluğu kaybınız oluyor. Oturduğunuz mesafeyi değiştirmeden tv ekranını büyütürseniz bu piksel farkını hissedersiniz. Bu yorumu size 218 ppi ekrandan yazıyorum. Önceki ekranım 89 ppi idi ve aradaki farkı anlatamam.

İlla model önerisi isterseniz Toshiba 65UA3E63DT modeline bir bakın.
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,482
Edip bey selamlar hayırlı bayramlar

-mail attım BD için oradan linki aç incele,2.el de olabilir ama fiyat tatlıysa
-Oled G5 mi yoksa G4 mü,sanırım bir karışıklık yaptın gibime geliyor?
benim bahsettiğim G4 idi!
-Panasonic için daha önce de yazmıştım,Fuat beyle görüş sonra bana rakamı(maliyet açısından)
bildir,sağlam firmadır orası,selamımı söyle
-855 için ben yaptığım pro.ISF değerlerini tek tek yazdımıştım ancak bir bölüm
kalmıştı eksik olan onun için set. tamamlanmadı ancak bu haliyle yine de çok iyi
haftaya UHD Bluray ile tekrar Col.cont. testi yapacağım+SDR için de benim Kathrein reciever ile
bir kez daha kontrol edeceğim,açıkçası ben ciddi beğendim yoksa TCL ile hayat da işim olmaz biliyorsun
ama 855 herkesi kesecek bir panel

-TPV Oled 9x için bence yine de düşün,ilk tercih LGE sonra TPV OK dir
-UHD-BD için bende baktım malum site den ama bunlar "satıcı" kardeşim!!
zaten fiyat dan belli oluyor,benim tercihimi ve kullandığım Sony X700 hala çok iyi vaziyet de
800 den bir tık bana göre daha iyi(col.sat/cont/sharp v.s)
-Arat beyden uzun zamandır haber alamadım,Audio işi için ona danışman gerekiyor

not;855 için sakın dalgaya düşüp de Oled den vazgeçme!
verdiğin YT videosuna baktım ama adam "sıfır bilgili" çünkü sadece belli kağıt üstü verileri
adeta kitap dan okumuş gibi yazmış,hatta "kullanıcı" ile değil adam yaw ittir et gitsin böyle
inceleme ya da forumlarda sallayanları kardeşim,bize kağıt üstü şeyleri yazanlar değil harbiden
kullanıcı adamlar tecrübelerini yazmalı yaw
++

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,482
Beyler,bu aralar bazı mail/dm ve sözlü aramalarda bir çok şey soruluyor ama ben
sadece "OLED" için yardımcı oluyorum,LCD ler içinse duruma göre sadece bazı genel bilgiler v.s
veriyorum,LCD için kendime bile tavsiye yapmıyorum yaw!

son günlerde özellikle TCL855 ile TPV den bazı Oled/LCD ler için de bilgiler verdim
sürekli yine aynı şeyler soruluyor;

özellikle sistem Soc Pentonic.1000+GPU G-57 "en iyi sistem" derken bu da yalnış anlaşılıyor
bu en iyisi lafı sadece "TV" ler içindir,yani TV ler için de en iyisi budur,bu da ötnmeğin şu anda
sadece TPV Oled 8/9 serilerinde vardır!
bu sistemden iyisi ise sizlerin cep tlf larındaki sistemlerdir! Cep tlf en üst segment dir ama Tv ler
hemen hepsi vasat/giriş seviyedir!!
Box larda GPU olarak giriş/orta dır hatta "orta" yı biz Box da alemin kralı diyoruz!

bazı kişiler Cep de şöyle böyle diyor,ama TV ler böyle değildir!

TPV ise bu konularda genel olarak en iyisidir+yazılım olarak yine en iyisidir,ancak bunlar sadece "Televizyon" içindir
karıştırmayın Cep Tlf. ya da BOX ları

TPV 2025 model Oled ler yine böyle Pentonic.1000+G-72 lere filan çıktılar
henüz bu tip bir Oled kurmadım,incelemedim,ama çok iyi olacağına adım gibi eminim++

S Çevrimdışı

sadays

Aktif Üye
26 Eyl 2020
290
55
Mediatek'ten kötü SOC çıkmaz abi bu tvlerde ne izlenir beee netflix amazon disney cam gibi

bu philips tpv olduktan sonra da çizgisini hiç değiştirmedi neden biraz rekabetçi fiyatlarla çıkmıyor anlamak mümkün değil :alala

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,875
40
almayı düşündüğüm yerde sadece benq860 modeli var anlamında söyledim.

benim zaten ilk tercihim miniled fakat fiyatları çok fazla. oled yanığından kaçanları çarpıyorlar! miniledlerde sanırım siyahlar ve genel kalite için zone sayısı önemli. C855 kafama oturdu fakat fiyat çok fazla. 75bin verilmez bu televizyona.
Evet, zone sayısı ve algoritma önemli. Yani sadece bölge sayısı değil sistem algoritmasının o bölgeleri nasıl kullandığı da önemli. Philips PML serileri bu işi çok iyi beceremiyor mesela, bir sürü şikayet var forumlarda.

İndirim kovalayabilirsiniz, düşer mi orasının bilemesem de. 65C855 Amazon Almanya'da 1.300 Euro fiyata satılıyor. Tam kur karşılığı 53.000 yapıyor. Ülkemizdeki vergileri düşününce biraz daha pahalı olması normal.

S Çevrimiçi

Saint_33

Yeni Üye
30 Mar 2021
46
42
Arkadaşlar sizden ricam var şu modeller arasında kararsız kaldım ;
Genelde karasal yayın izlenecek ama netflix ve Amazon prime dan film ve dizi izleyecem.yalnız şöyle bir sorun var tv tam karşısında pencere var gündüzleri perde kapalı da olsa ister istemez tv yansıyor oda her açıdan tv net görüntü vermiyor.mecburen koltukta yer değiştirmek zorunda kalıyorum Buda eziyet oluyor.
elimde ki eski tv Vestel 43u9500 modeliydi
Oda içerisi 15 mt2

Philps 55pml9009
Philips 55pus 8909
Samsung 55qned85d
Samsung 55lsd03

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.önereceğiniz başka model var ise ona da bakabilirim.çünkü bulunduğum ilçede media market veya vatan gibi tv canlı görebileceğim bir yer yok.100 km en yakınımda ki vatan veya media market.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,875
40
Genelde karasal yayın izlenecek ama netflix ve Amazon prime dan film ve dizi izleyecem.yalnız şöyle bir sorun var tv tam karşısında pencere var gündüzleri perde kapalı da olsa ister istemez tv yansıyor oda her açıdan tv net görüntü vermiyor.mecburen koltukta yer değiştirmek zorunda kalıyorum Buda eziyet oluyor.
Oda içerisi 15 mt2

Philps 55pml9009
Philips 55pus 8909
Samsung 55qned85d
Samsung 55lsd03

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.önereceğiniz başka model var ise ona da bakabilirim.çünkü bulunduğum ilçede media market veya vatan gibi tv canlı görebileceğim bir yer yok.100 km en yakınımda ki vatan veya media market.
Yerinizde olsam listedeki televizyonlardan sadece QN85D modeline odaklanırdım. Evet, yansıma açısından en iyisi LS03D fakat mat ekran olması dışında artı bir özelliği yok, tamamen sıradan bir cihaz. Hatta Rtings puanlarını buraya koyalım, bir bakın,

Bir de Samsung QN90D modeli var, yansıma açısından QN85'e göre daha başarılı ve artı olarak geniş açılı izleme katmanı var. Tabi arada çok fiyat farkı varsa değmez. İkisinin kıyaslamasını ekliyorum,

Son olarak, Philips'in görüntüsünü beğeniyorsanız ve Ambilight falan sizi cezbediyorsa PML9009 alabilirsiniz. Fakat Samsung'un görüntü kalitesi daha iyidir.

* Bir de alternatif olarak TCL 55C755 modeline bakabilirsiniz. Bu da Samsung'a yakın görüntü verir.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,977
Oda içerisi 15 mt2

Philps 55pml9009
Philips 55pus 8909
Samsung 55qned85d
Samsung 55lsd03

Bu modeller fiyatları birbirine yakınsa,
55qn85 ve 55q80d daha iyi bir tercih olur.
Frame serileri ise 55 inç lerde iyi bir görüntü ve satır işlemesi var. Mat ekran olması pencere yansımasını önler. Yansımayı ekrana yayar. Gündüz kullanımı için iyi bir seçenek sunar. Bu dahil Samsung un 80 ve 85 modelleri arasında karar verirsiniz.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,977
Öte yandan hdr ile film izlemek 1000 Mitte olsa yada daha fazla %10 ve %25 bölgelerde , gündüz film izlesen bile yansımayi hissedersin. Hdr film izlemek gündüz iyi bir sonuç vermez. Pencereye çare bulmak zorundasın

S Çevrimiçi

Saint_33

Yeni Üye
30 Mar 2021
46
42
Öte yandan hdr ile film izlemek 1000 Mitte olsa yada daha fazla %10 ve %25 bölgelerde , gündüz film izlesen bile yansımayi hissedersin. Hdr film izlemek gündüz iyi bir sonuç vermez. Pencereye çare bulmak zorundasın
Abi pencereye çare imkansız Fransız balkonlu 2.5 Mt genişliğinde

Abi çare yok bende katılıyorum dediğine şöyle bir durum var Vestel 43u9500 vs panel gerçekten hiç iyi değil abi gündüzleri ama geceleri çok güzel renkler çok canlı değil resmen tv den soğuttu

Geri
Üst Alt