albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,485
geçen TPV ye yeni çıkacak olan modelin panelini sormuştum; Philips 65PUS9000
ancak üretim kodlu olarak belirtmedim 12 veya 62 diye
15 gün sonra cevap geldi! klasik sallama lafları ve biraz da oradan buradan hikayeler...

sonuç; ...bu model henüz satışa sunulmadı dolayısıyla panel bilgisi veremiyoruz ancak satış dan
sonra bize ulaşırsanız bu bilgiyi verebiliriz...
++
Not;bana bu panel için daha doğrusu 2025 model TPV ler için çeşitli yerlerden sorular geldi
PML ve özellikle PUS serileri için

-PML serisi 2025 de MLED 950 ve 910 modelleri oldu
-PUS yine aynı isim de ama QD-LED panel oldu

TPV de 43-85 arası ebatlarda panel tipleri değişkenlik gösterir IPS/IPS-ads/VA gibi
bir de üretim(montajlama) yerlerine göre paneller örneğin 12 de IPS olur ama 62 TR de VA oluverir
veya 60 Rusya da yine farklı olur!

bize 12 den gelen IPS olur ama 62 den çıkarsa VA olur
gibi karmakarışık anlamak da zorluk çekilen saçma bir durumları var,zaten verdikleri cevapdan da belli
15 gün bekleyip bunumu yazdılar bana?
++
kısaca mağazalara gelip teşhirden görmek gerekiyor

M Çevrimdışı

mieszkan

Yeni Üye
11 Haz 2019
27
33
M mieszkan,
İzleme şekli SDR yayınlar olduğu için, Vestel ve Arçelik grubundan butcene uygun bir model alırsınız. Model fark etmez. Bu firmaların üretim şekli sadece kasa ayak değiştirerek modelleri belirler.
Sizin için karar ekran boyutu olmalı. 55 yada 65 inç olarak bakın bence
Vestel ya da Arçelik grubundan önereceğiniz 55" tv var mı efendim?

D Çevrimdışı

DenizG101

Yeni Üye
17 Ağu 2021
4
25
Merhaba,
Konsol kullanımı için bir televizyon arıyorum. Xbox Series S ve PlayStation 5 ile kullanacağım. Aradığım başlıca özellikler HDR10+ desteği ve QLED panel olması. Yenileme hızı benim için önemli değil çünkü konsolları genellikle 1440p/30-60 FPS veya 2160p/30 FPS modlarında kullanıyorum.

Birkaç ay önce oturma odası için Samsung M7 akıllı monitör almıştım. 5000:1 kontrast oranına sahip ve görüntü kalitesi fiyatına göre gerçekten çok iyi. M7 böyle bir görüntü sunuyorsa, uygun fiyatlı bir QLED ve HDR10+ destekli TV nasıl olur, hayal bile edemiyorum. Bu yüzden fiyat-performans açısından iyi bir TV arayışındayım.

Maksimum 23.000 TL bütçem var. Aklımda iki model var: Biri Toshiba, diğeri TCL markasına ait. İkisi de aynı fiyat bandında ancak Toshiba modelin kontrast oranı belirtilmemiş. Daha önce hiç TV almadığım için hangi markaya yönelmem gerektiğinden de emin değilim.

Bahsettiğim iki modelin karşılaştırma sayfası:
👉

Sizce hangisini tercih etmeliyim? Ya da bu bütçeye önerebileceğiniz başka bir model var mı?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,990
Merhaba,
Konsol kullanımı için bir televizyon arıyorum. Xbox Series S ve PlayStation 5 ile kullanacağım. Aradığım başlıca özellikler HDR10+ desteği ve QLED panel olması. Yenileme hızı benim için önemli değil çünkü konsolları genellikle 1440p/30-60 FPS veya 2160p/30 FPS modlarında kullanıyorum.

Birkaç ay önce oturma odası için Samsung M7 akıllı monitör almıştım. 5000:1 kontrast oranına sahip ve görüntü kalitesi fiyatına göre gerçekten çok iyi. M7 böyle bir görüntü sunuyorsa, uygun fiyatlı bir QLED ve HDR10+ destekli TV nasıl olur, hayal bile edemiyorum. Bu yüzden fiyat-performans açısından iyi bir TV arayışındayım.

Maksimum 23.000 TL bütçem var. Aklımda iki model var: Biri Toshiba, diğeri TCL markasına ait. İkisi de aynı fiyat bandında ancak Toshiba modelin kontrast oranı belirtilmemiş. Daha önce hiç TV almadığım için hangi markaya yönelmem gerektiğinden de emin değilim.

Bahsettiğim iki modelin karşılaştırma sayfası:
👉

Sizce hangisini tercih etmeliyim? Ya da bu bütçeye önerebileceğiniz başka bir model var mı?
Gereken araştırmayı doğru şekilde yapmışsın bütçene göre.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,485
F Fehim

-hocam hdmı 2.2 port desteği hiç bir cihaz da yoktur!
ayrıca hdmı protokolü ileri yönelik hiç bir zaman destek de vermemiştir!
zaten teknik olarak veremez bir de port başına para kazanıyor bunlar neden versinki!

-örneğin "forumlarda okudum" dediğin yer neresidir? yoksa şu "meşhur"DH mi,yaw salla geç o furumu
küfür ettirme bana şimdi

yakın da 2.0/2.1 veya geçmişte 1.4 de yapılan marketing türü osuruk yazıları "bilgi" diye zannetme
zira tezgahı açacaklar çok yakında:sirit

++

hocam o bahsettiğin ayarları ben ext.cihazlar derken işin içine "Gaming" faktörünü katmadım!!
Konsol/PC den çok farklı sonuçlar alırsın bunlar Televizyon yaw,Monitör değildir,millet hala TV leri Monitörlerle karıştırıp duruyor
çakal üreticiler 32/27 de bu numarayı yapıyorlar TV yi "Monitör" diye gazlıyorlar,Smart çıkart onu çıkart filan derken
alın size ucuz yollu Monitör diyorlar! bunlar bildiğin televizyon dur!

Settings den HDR için
sen sadece Bright/Contr/ HDR de 100 yap Gamma ise 0(sıfır)Col range Auto da kalsın, Col space yine Auto,White-Balance;dokunma!

buradaki ayarların çok fazla olması işin başka tarafı,orasını kurcalama hiç,gören vay be amma uzman ayarı var densin
diye bunlar konur ama ellediğimiz zaman sıfır sonuç verir hatta bozar resmi!!!

not;IPS gibi resim veremez VA lar hiç bir zaman tek farkı contrast daha detaylı alırsın+siyahlar tam siyah olur
ama bizim "tam siyah" dediğimiz olayın doğru aslı ise şudur;siyah detaylarını verebiliyormu ki VA lar burada ciddi sınıfta kalırlar!
çünkü sizin iyi siyah dediğiniz aslında kapkara resim değildir(arka siyah fondan bahsetmiyorum!!)

örnek;koyu kahverengi hele de siyahla yanyana gelince işte o zaman VA lar cortluyor yaw!
her yer karanlık şarkısı söylüyor panel:hayir
örnek;gece gökyüzü her daim çeşitli tonlarda koyumavi/lacivert tonlarında olur!! ama LCD/VA da simsiyah dır
yani çoğunluk böyledir siyah detaylarını vermez/veremez teknik yapısı buna müsait değildir,hoş IPS lerin
bir çoğu böyledir,kısaca "siyahlar" konusunu çoğu insan bilemiyor
Marka adı vermeden bahsettiğim Almanın Sony/Samsung/Panasonic/Philips incelemelerini teknik detaylı olarak
defalarca izledim,adam eyyamcı değil marketing de yapmıyor verdiği videoları ve anlatımları dinlediğin zaman
Marka diye verilen paraların nasıl haybeye verildiğini gösteriyor yaw!

işte bu anlamda TCL/855 yazdığım gibi bunların yanında fiyatıyla çok ciddi öne çıkıyor hatta fark atıyor kardeşim
tabi bu fark sadece Amerika ve Avrupa içindir Türkiye için değil,burada 855 manyak rakama satılıyor oranın en ucuz
malı TR de en pahalı gibi satılıyor!

mal ama onların yanında hatta Sony Master-9 yanında bile daha iyi kalıyor az da olsa!!!
Samsung 90/95 adeta hikaye kalıyor hele de fiyatına bakınca!

yani bir de öyle düşünmek gerekiyor olayı,ayrıca markasını yiyeyim yaw neyin markası kardeşim?
rakamlar böyle olunca OLED fiyatları da bir türlü düşemiyor,ulan LCD mi alınır artık devri bitmiş malları
hala orasını burasını elleyerek satmaya bakıyorlar,hani çok ucuz ya da ucuz olsa amenna
yaw 100 kağıda 150 kağıda filan hata bunları bırak 50/60 kağıda LCD almak boşa para harcamakdır++

Sony UHD BD 800 için verdiğin fiyat hala yüksek,adamla bir daha konuş istersen,zaten satamayacak
aylardır duruyor ilanda!

A Çevrimdışı

ag1998

Yeni Üye
6 Tem 2019
605
Hisense mi kullaniyorsun

Awox B244300 43" 109 Ekran​

İşletim sistemi : VİDAA

Bu tv ye inat box uygulaması yüklenir mi? Bu cihaz alınır mı?

shopping.webp

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,990
Nat geo, Discovery kanalları internetten ücretsiz izlenir mi?
IPTV üzerinden izleyebilirsin. İnternette herşey mümkün. URL paylaşanlar var. Ama tam randıman vermez. En istikrarlı ücretsiz inat TV.
Bilen varsa adres dm den arkadaşlar atar. İp TV uygulaması adresi girip izlersin. Ya da internet araştır bul adres. Dene doğru çalışanları

U Çevrimdışı

umacar

Yeni Üye
5 Nis 2025
2
44
Merhaba tcl55t8b ile 55c745 arasında kaldım trendyolda çok yakın fiyatlardalar. Yazlıkta aydınlık bir odada kullanılacak. Oyun ,maç yok. Film vs amaçlı. Yabancı forumlarda t8b de lokal karartma olmadığı yazılmış. Benim için önemli olmalı mı bu özellik? T8b de ses belirgin güçlü ve subwoofer var. Bu benim için önemli. Sizce hangisi olmalı ya da alternatif TV öneriniz olur mu?

Geri
Üst Alt