W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,990
Merhaba tcl55t8b ile 55c745 arasında kaldım trendyolda çok yakın fiyatlardalar. Yazlıkta aydınlık bir odada kullanılacak. Oyun ,maç yok. Film vs amaçlı. Yabancı forumlarda t8b de lokal karartma olmadığı yazılmış. Benim için önemli olmalı mı bu özellik? T8b de ses belirgin güçlü ve subwoofer var. Bu benim için önemli. Sizce hangisi olmalı ya da alternatif TV öneriniz olur mu?
Nereden baktığınızi işin doğrusu aşağıda gibidir link

Screenshot_20250405-230701.png

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,879
40
Merhaba,
Konsol kullanımı için bir televizyon arıyorum. Xbox Series S ve PlayStation 5 ile kullanacağım. Aradığım başlıca özellikler HDR10+ desteği ve QLED panel olması. Yenileme hızı benim için önemli değil çünkü konsolları genellikle 1440p/30-60 FPS veya 2160p/30 FPS modlarında kullanıyorum.

Birkaç ay önce oturma odası için Samsung M7 akıllı monitör almıştım. 5000:1 kontrast oranına sahip ve görüntü kalitesi fiyatına göre gerçekten çok iyi. M7 böyle bir görüntü sunuyorsa, uygun fiyatlı bir QLED ve HDR10+ destekli TV nasıl olur, hayal bile edemiyorum. Bu yüzden fiyat-performans açısından iyi bir TV arayışındayım.

Maksimum 23.000 TL bütçem var. Aklımda iki model var: Biri Toshiba, diğeri TCL markasına ait. İkisi de aynı fiyat bandında ancak Toshiba modelin kontrast oranı belirtilmemiş. Daha önce hiç TV almadığım için hangi markaya yönelmem gerektiğinden de emin değilim.

Bahsettiğim iki modelin karşılaştırma sayfası:
👉

Sizce hangisini tercih etmeliyim? Ya da bu bütçeye önerebileceğiniz başka bir model var mı?
Toshiba ve diğer Vestel grubunda karma panel kullanılıyor ve 55 ebatlar IPS ağırlıklı oluyor. Yazınızda kontrasttan bahsetmişsiniz, eğer kontrast önemliyse TCL seçmeniz daha iyi olur çünkü TCL sadece VA panel kullanır. IPS paneller ise tepkime süresi olarak VA'ya göre genelde daha iyidir.

O fiyata çıkmışken Philips 50PUS8909 modeline de bir göz atardım.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,879
40
Vestel ya da Arçelik grubundan önereceğiniz 55" tv var mı efendim?
Açıkçası izleme profilinize göre hangi tv'yi aldığınızın çok fazla önemi yok. Arçelik ve Vestel grubundan bütçenize uygun ve sizin istediğiniz ebatta hangi model varsa herhangi birini alabilirsiniz.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,990
Epey den baktim zaten özellikler aynı sadece subwofer farkli görünüyor
T8b 33000
55c745 31900

1000255105.jpg
Tcl bölge ve satıcılara göre modelleme kodlama yapar.
Ben bildiğim kadar size anlatım.
T8b yi iki tipte çıkardı. Belli aralıklarda
C745 ve C655 pro olarak bölgelere sundu satışa. Bu yüzden internette karışık yorumlar var. Bu gönderdiğinde bir üçüncü bir t8B olduğunu gösteriyor. Bu da büyük ihtimalle C655 den turetmistir.
Ülkemizdeki t8B C745 benzer olarak biliyorum. Ama bir parti bundan bir partide sonradan diğerinden gönderebilir. Epeyden değilde. Satıcı sayfasında ne yazıyor onu kontrol daha iyi olur.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,879
40
Türkiye'de satılan T8B modeli FALD olarak görünüyor, 55'' için 120 adet karartma bölgesi olarak girilmiş.
Ekran-Resmi-2025-04-06-14.17.06.png

Bana göre iki tv'de aynıdır, hangisi ucuzsa onu alabilirsiniz. Yakın fiyata C755 bulursanız onu alın.

D Çevrimdışı

DenizG101

Yeni Üye
17 Ağu 2021
4
25
Toshiba ve diğer Vestel grubunda karma panel kullanılıyor ve 55 ebatlar IPS ağırlıklı oluyor. Yazınızda kontrasttan bahsetmişsiniz, eğer kontrast önemliyse TCL seçmeniz daha iyi olur çünkü TCL sadece VA panel kullanır. IPS paneller ise tepkime süresi olarak VA'ya göre genelde daha iyidir.

O fiyata çıkmışken Philips 50PUS8909 modeline de bir göz atardım.
Hocam önerdiğiniz TV 9-10K daha pahalı resmi satıcılarda, 32-33 bandına çıkınca üstüne çok az ekleyip miniled bir TV almak daha iyi olmaz mı yoksa o attığınız Philips daha mı iyidir?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,879
40
Hocam önerdiğiniz TV 9-10K daha pahalı resmi satıcılarda, 32-33 bandına çıkınca üstüne çok az ekleyip miniled bir TV almak daha iyi olmaz mı yoksa o attığınız Philips daha mı iyidir?
23.000 bütçe var dediğiniz için 4 daha koyar Philips alabilirsiniz diye düşünmüştüm. 50PUS8909 27.000'e bulunabiliyor. Mini Led tabi ki daha iyi olur ama Mini Led modeller 55 inç olarak satılıyor ve fiyatları da 40'a yakın. Philips 120 hz diye önerdim, oyun oynarken daha akıcı olur.

Geri
Üst Alt