kardeş sen DH de üyemisin? bence git oraya oradan araştır zaten burada gördüğün tüm üyeler orada da üyeler!
yok benim kafam karıştı dersen o zaman yine buradan sor ama bana sorma,ben açıkça bin defa yazdım
ben "kağıt üstü sallama bilgilere" göre değil de kendi gözlerime inanırım ayrıca bu benim prof. işimdir yaw
++
TCL için ben hiç bir zaman ne tavsiye ne de alın derim/dedim!
her şeyiyle sorun bu üretici ve hepsini geçtim fiyatları benim için adeta cinayet sebebi yaw

TCL satıcıları gazcıları her yerde dolu
++
855 paneli TCL den tek istisna olarak ele almıştım ki zaten kendim kurdum bu paneli bir arkadaşa(Rusya dan geldi)
kağıt üstüne ben bakma zira ne yaptığını/yapacağını zaten kurdummu şak diye anlarım işim bu benim
ama bazı satır arası çok önemli detaylar vermiştim
örneğin
-fiyat kesinlikle kabul edilir değildir
-TCL de Servis/Bilkom/MH çok ciddi sıkıntı dır ki TR de bu konuda en kötüsü TCL,hoş diğer markalar da bana göre hepsi kötü veya vasat v.s
-855 panel;Sony Master-9 seviyesinde bir paneldir ki ben bunu da kurdum Belçika dan gelen bir arkadaşa
ancak Sony M9 bundan bazı teknik konularda biraz daha iyi(bak dikkatli oku;ben sadece "biraz daha iyi" diyorum ya da sizler bir tık daha iyi anlayın
ancak Samsung un şu sürekli uçurulan 90/95 leri var ya;bak onlardan bana göre epeyi daha iyi 855 panel
başka yaklaşan rakibi yok(genel olarak)
ancak iş "doğru resim" kalitesi kısmına gelirsem+doğru contrast oranı-detay verme+özellikle karanlık sahne çalışmaların da
ve genel olarak "Natural görüntü" verme konusunda bunlardan daha iyi bir tek Philips PML ve PUS serileri "bana göre"* biraz
daha iyi veya bazı renklerde ise(örneğin yeşil ve mavi ile cyan da)yine Philips ler daha iyi...
-855 panel örneğin bu bahsettiğim doğru renk üretimi konusunda Sony-9 dan bile bazı detaylarda biraz daha doğru resim veriyor!
Samsung bu konuda primary/secondary dahil her renk/ton da yalnış renk veriyor(bahsettiğim 90/95 serisidir)
ancak Sony-9 karanlık detaylarda daha fazla ve doğru tonlama yapıyor
not;855 de Pentonic700 G-52 var=zaten çok iyi resim çıkaran da bu dur!!
TCL akıl etti de TPV den sonra Pentonic seçti!
ben de var SOC Pentonic.1000+GPU G-57 ve nasıl çok iyi bir iş çıkardığını biliyorum!
dolayısıyla 855 de her ne kadar Pentonic.700 olsa bile netice çok iyi
Sony dahil HiEnd lerd e artık Pentonic ler başladı ama GPU lar hala biraz eski!
yaw G51/52 mi kaldı?? G70 ve üstü gerekiyor
insanlar bunları bilmeden,haybeye yok paneli faldmı yok nit şöylemi yok ld si böylemi diye aslında ikincil
hatta üçüncül özelliklerine bakıp birbirleriyle bir de bunları tartışıyorlar yaw
adam bir panelin içini açıp da görmüşmü acep,bu sistem nasıl çalışır bilmez ama forumlarda boş şeylerle tartışıp
insanları da yalan/yalnış ""bilgilendirirler""
not;Sony/SamsungTCL ağırlık olarak CSOT(daha ucuz yollu)AUO kullanıyor ama bunlar Class-I değildir sadece Amerika için olanlar
Class-I(AUO)Avrupa için Class-II(CSOT/AUO)
Amerika hariç Avrupa için hepsi aynı sayılır ama yazılım+soc+gpu=bunların panel ile uyumu(tepkisi) sonucu Contrast oranları da aynı olmasına
rağmen!! ki hiç birisi üst seviye değildir(Sony dahil) bütün bunlara karşılık Sony-9 daha iyi resim veriyor!
855 yine burada Sony-9 kafa tutabilen tek panel kalıyor....
ANCAK bütün yazdığım değerlendirmeler malın fiyatından bağımsız olarak yaptıklarım dır!
ama fiyat devreye girince o zaman 855 i ben aynen çiziyorum,ama bu sadece beni bağlar,başkalarına karışamam
kaldı ki TCL nin TR deki durumuna da bakınca hepten çiziyorum bu paneli,peki ucuz olsa alırmısın? evet ben alırım
o zaman bütün bu negatif ama gerçek olan TCL durumunu göz önüne almam,gider yükler getirim,maceraya girerim
yoksa ben TCL markasıyla hiç bir şeyine maceraya filan girmem yaw,herifler HiEnd seriler de laf aramızda çok iyi
iş çıkarıyorlar daha 9x lar QM ler var TR ye gelmeyen bir çok serisi var heriflerin!
855 dediğiniz 24 model yani modası geçti bile,panel işinde 1 model geçtimi eski demek dir!
++
OLED düşünün cebinde bu işlere 50/60 kağıt ve üstü verecek olanlar
LCD lere her ne olursa olsun 40/60 dan fazlası verilmez beyler
OLED için sürekli papağan gibi negatif yazan tipler vardır forumlarda,bunları sallayın geçin
paranızla rezil olmayın sonra LCD aldım diye++