Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,895
40
Merhaba Uydu kanaları ve İptv üzerinden spor müsabakaları izliyorum. Bütçem 50-60K arası Android tabanlı Tv önerisi olanlara şimdiden teşekkürler
Uydu kanalları gerçek 1080P değil, IP TV de kalite olarak zayıf. Bence izleme profilinize göre televizyona bu kadar büyük yatırım yapmak mantıklı olmaz. 4K içerik tüketseydiniz o zaman olabilirdi. Bence çok pahalı bir şey almayın. Bir de tv ebadı belirtmemişsiniz.

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
17
50
İyi akşamlar, artık karar verme zamanım geldi. Mevcut panasonic plazmam can çekişiyor:( Uzun süredir sizleri takip ediyorum. Çok değerli fikirler ve bilgiler edindim. Zaten 12 sene önce de kullandığım plazmayı DH’den edindiğim fikirle almıştım ve ne kadar doğru bir karar verdiğimi zamanla anladım. Şimdi;
- 2,5 mesafeden,
- ⁠Günde 15 saate yakın açık kalacak,
- ⁠Hafta içi Tv+’dan ulusal haber kanalları ve dizi/filmler,
- ⁠Hafta sonu maç ve platformlardan dizi/filmler izlenecek,
- ⁠Hiç oyun oynanmayacak,
- ⁠35 bin ₺ bütçeyi aşmayacak,
- ⁠Google Tv olacak,
- ⁠En önemlisi de şu anki tv’yi aratmayacak kalitede görüntü verecek bir televizyon arıyorum. Burdan öğrendiklerime göre, Şu iki ürün sanki benim beklentilerimi karşılayacaktır diye düşünüyorum; siz ne dersiniz? Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Ya da yukarıdaki şartlara göre varsa tavsiyeniz öğrenebilir miyim?

(Bu 60, 120, 144 hertz vs. benim için önemli mi?)

Philips 55PUS8808 55" 35.500,00₺

TCL 55C745 55” 31.900,00₺

Son düzenleme:
D Çevrimdışı

DenizG101

Yeni Üye
17 Ağu 2021
10
25
23.000 bütçe var dediğiniz için 4 daha koyar Philips alabilirsiniz diye düşünmüştüm. 50PUS8909 27.000'e bulunabiliyor. Mini Led tabi ki daha iyi olur ama Mini Led modeller 55 inç olarak satılıyor ve fiyatları da 40'a yakın. Philips 120 hz diye önerdim, oyun oynarken daha akıcı olur.
Ben anladım demek istediğinizi hocam, önerdiğiniz modeli mediamaek, teknosa, vatan gibi resmi mağazalar 32-33 bandında satıyor. 27000'e satan firmalar tanındık değil, aldıktan sonra satıcı ile başım ağrısın istemem.

T Çevrimdışı

teacher35

Yeni Üye
20 Ağu 2018
22
40
Samurai Samurai Albanez ustad 855 serisi disinda onermedigi ve servis sorunu nedeniyle TCL hic dusunmedim. Philips daha once hic kullanmadığım icin ambilight ozelleginin getirisi hakkinda fikrim yok acikcasi.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,895
40
Ben anladım demek istediğinizi hocam, önerdiğiniz modeli mediamaek, teknosa, vatan gibi resmi mağazalar 32-33 bandında satıyor. 27000'e satan firmalar tanındık değil, aldıktan sonra satıcı ile başım ağrısın istemem.
Anladım. İlk mesajınızda HDR10+ özelliğinden bahsetmişsiniz. Yerel karartması olmayan hiçbir tv doğru düzgün HDR veremez, buna bahsettiğiniz M7 monitör de dahil. Lakin M7'nin görüntüsünü beğeniyorsanız sizi tatmin ediyor demektir. Bu iş böyledir, daha iyisini görene kadar elinizdeki hoşunuza gidecektir. Mesela Macbook Pro ekranında HDR bir içerik izleseniz sonrasında M7 gözünüze çok vasat görünür.

Size önerim hangi televizyonu alırsanız alın VA panelli olmasına özen gösterin çünkü sanırım siz VA panele alışmışsınız. Yerli televizyonlardan IPS panelli cihaz gelirse hoşunuza gitmeyebilir.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,895
40
Samurai Samurai Albanez ustad 855 serisi disinda onermedigi ve servis sorunu nedeniyle TCL hic dusunmedim. Philips daha once hic kullanmadığım icin ambilight ozelleginin getirisi hakkinda fikrim yok acikcasi.
Bazı kullanıcılar ambiyans ışıklarından hoşlanıyor ve Philips bu işi iyi yapıyor.

Ben TCL'den C755 hatta C745 de öneriyorum. Hatta C755 ve PML9009 karşılaşmasında C755 tercih ederim. 9009 modeline tam olarak hakim değiliz, kaç karartma bölgesi var tam olarak bilmiyoruz. Geçmişteki PML serileri çok sorunluydu mesela, internette çok şikayet var.

C755 ise 384 karartma bölgesine sahip ve yeni modelde (C765) 720 bölgeye çıkıyor.

9009 alınmaz demiyorum bu arada, hoşunuza giderse gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

D Çevrimdışı

DenizG101

Yeni Üye
17 Ağu 2021
10
25
Anladım. İlk mesajınızda HDR10+ özelliğinden bahsetmişsiniz. Yerel karartması olmayan hiçbir tv doğru düzgün HDR veremez, buna bahsettiğiniz M7 monitör de dahil. Lakin M7'nin görüntüsünü beğeniyorsanız sizi tatmin ediyor demektir. Bu iş böyledir, daha iyisini görene kadar elinizdeki hoşunuza gidecektir. Mesela Macbook Pro ekranında HDR bir içerik izleseniz sonrasında M7 gözünüze çok vasat görünür.

Size önerim hangi televizyonu alırsanız alın VA panelli olmasına özen gösterin çünkü sanırım siz VA panele alışmışsınız. Yerli televizyonlardan IPS panelli cihaz gelirse hoşunuza gitmeyebilir.
Peki bu dediğiniz özelliğe sahip önerebileceğiniz hangi televizyon var?

Fiyatın başta belirttiğim bütçeden yukarı çıkacağını biliyorum ama en uygun fiyatlı bu özellikte ne önerirsiniz?

T Çevrimdışı

teacher35

Yeni Üye
20 Ağu 2018
22
40
Bazı kullanıcılar ambiyans ışıklarından hoşlanıyor ve Philips bu işi iyi yapıyor.

Ben TCL'den C755 hatta C745 de öneriyorum. Hatta C755 ve PML9009 karşılaşmasında C755 tercih ederim. 9009 modeline tam olarak hakim değiliz, kaç karartma bölgesi var tam olarak bilmiyoruz. Geçmişteki PML serileri çok sorunluydu mesela, internette çok şikayet var.

C755 ise 384 karartma bölgesine sahip ve yeni modelde (C765) 720 bölgeye çıkıyor.

9009 alınmaz demiyorum bu arada, hoşunuza giderse gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Teşekkür ederim zaman ayirip cevap verdiginiz icin.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,488
kardeş sen DH de üyemisin? bence git oraya oradan araştır zaten burada gördüğün tüm üyeler orada da üyeler!
yok benim kafam karıştı dersen o zaman yine buradan sor ama bana sorma,ben açıkça bin defa yazdım
ben "kağıt üstü sallama bilgilere" göre değil de kendi gözlerime inanırım ayrıca bu benim prof. işimdir yaw
++

TCL için ben hiç bir zaman ne tavsiye ne de alın derim/dedim!
her şeyiyle sorun bu üretici ve hepsini geçtim fiyatları benim için adeta cinayet sebebi yaw:haha1
TCL satıcıları gazcıları her yerde dolu

++

855 paneli TCL den tek istisna olarak ele almıştım ki zaten kendim kurdum bu paneli bir arkadaşa(Rusya dan geldi)
kağıt üstüne ben bakma zira ne yaptığını/yapacağını zaten kurdummu şak diye anlarım işim bu benim

ama bazı satır arası çok önemli detaylar vermiştim
örneğin

-fiyat kesinlikle kabul edilir değildir
-TCL de Servis/Bilkom/MH çok ciddi sıkıntı dır ki TR de bu konuda en kötüsü TCL,hoş diğer markalar da bana göre hepsi kötü veya vasat v.s
-855 panel;Sony Master-9 seviyesinde bir paneldir ki ben bunu da kurdum Belçika dan gelen bir arkadaşa
ancak Sony M9 bundan bazı teknik konularda biraz daha iyi(bak dikkatli oku;ben sadece "biraz daha iyi" diyorum ya da sizler bir tık daha iyi anlayın
ancak Samsung un şu sürekli uçurulan 90/95 leri var ya;bak onlardan bana göre epeyi daha iyi 855 panel
başka yaklaşan rakibi yok(genel olarak)

ancak iş "doğru resim" kalitesi kısmına gelirsem+doğru contrast oranı-detay verme+özellikle karanlık sahne çalışmaların da
ve genel olarak "Natural görüntü" verme konusunda bunlardan daha iyi bir tek Philips PML ve PUS serileri "bana göre"* biraz
daha iyi veya bazı renklerde ise(örneğin yeşil ve mavi ile cyan da)yine Philips ler daha iyi...
-855 panel örneğin bu bahsettiğim doğru renk üretimi konusunda Sony-9 dan bile bazı detaylarda biraz daha doğru resim veriyor!
Samsung bu konuda primary/secondary dahil her renk/ton da yalnış renk veriyor(bahsettiğim 90/95 serisidir)
ancak Sony-9 karanlık detaylarda daha fazla ve doğru tonlama yapıyor

not;855 de Pentonic700 G-52 var=zaten çok iyi resim çıkaran da bu dur!!
TCL akıl etti de TPV den sonra Pentonic seçti!
ben de var SOC Pentonic.1000+GPU G-57 ve nasıl çok iyi bir iş çıkardığını biliyorum!
dolayısıyla 855 de her ne kadar Pentonic.700 olsa bile netice çok iyi

Sony dahil HiEnd lerd e artık Pentonic ler başladı ama GPU lar hala biraz eski!
yaw G51/52 mi kaldı?? G70 ve üstü gerekiyor

insanlar bunları bilmeden,haybeye yok paneli faldmı yok nit şöylemi yok ld si böylemi diye aslında ikincil
hatta üçüncül özelliklerine bakıp birbirleriyle bir de bunları tartışıyorlar yaw
adam bir panelin içini açıp da görmüşmü acep,bu sistem nasıl çalışır bilmez ama forumlarda boş şeylerle tartışıp
insanları da yalan/yalnış ""bilgilendirirler""

not;Sony/SamsungTCL ağırlık olarak CSOT(daha ucuz yollu)AUO kullanıyor ama bunlar Class-I değildir sadece Amerika için olanlar
Class-I(AUO)Avrupa için Class-II(CSOT/AUO)
Amerika hariç Avrupa için hepsi aynı sayılır ama yazılım+soc+gpu=bunların panel ile uyumu(tepkisi) sonucu Contrast oranları da aynı olmasına
rağmen!! ki hiç birisi üst seviye değildir(Sony dahil) bütün bunlara karşılık Sony-9 daha iyi resim veriyor!
855 yine burada Sony-9 kafa tutabilen tek panel kalıyor....

ANCAK bütün yazdığım değerlendirmeler malın fiyatından bağımsız olarak yaptıklarım dır!
ama fiyat devreye girince o zaman 855 i ben aynen çiziyorum,ama bu sadece beni bağlar,başkalarına karışamam
kaldı ki TCL nin TR deki durumuna da bakınca hepten çiziyorum bu paneli,peki ucuz olsa alırmısın? evet ben alırım
o zaman bütün bu negatif ama gerçek olan TCL durumunu göz önüne almam,gider yükler getirim,maceraya girerim
yoksa ben TCL markasıyla hiç bir şeyine maceraya filan girmem yaw,herifler HiEnd seriler de laf aramızda çok iyi
iş çıkarıyorlar daha 9x lar QM ler var TR ye gelmeyen bir çok serisi var heriflerin!
855 dediğiniz 24 model yani modası geçti bile,panel işinde 1 model geçtimi eski demek dir!

++
OLED düşünün cebinde bu işlere 50/60 kağıt ve üstü verecek olanlar
LCD lere her ne olursa olsun 40/60 dan fazlası verilmez beyler
OLED için sürekli papağan gibi negatif yazan tipler vardır forumlarda,bunları sallayın geçin
paranızla rezil olmayın sonra LCD aldım diye++

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
139
44
kardeş sen DH de üyemisin? bence git oraya oradan araştır zaten burada gördüğün tüm üyeler orada da üyeler!
yok benim kafam karıştı dersen o zaman yine buradan sor ama bana sorma,ben açıkça bin defa yazdım
ben "kağıt üstü sallama bilgilere" göre değil de kendi gözlerime inanırım ayrıca bu benim prof. işimdir yaw
++

her şeyiyle sorun bu üretici ve hepsini geçtim fiyatları benim için adeta cinayet sebebi yaw:haha1

++

855 paneli TCL den tek istisna olarak ele almıştım ki zaten kendim kurdum bu paneli bir arkadaşa(Rusya dan geldi)
kağıt üstüne ben bakma zira ne yaptığını/yapacağını zaten kurdummu şak diye anlarım işim bu benim

örneğin

-TCL de Servis/Bilkom/MH çok ciddi sıkıntı dır ki TR de bu konuda en kötüsü TCL,hoş diğer markalar da bana göre hepsi kötü veya vasat v.s
-855 panel;Sony Master-9 seviyesinde bir paneldir ki ben bunu da kurdum Belçika dan gelen bir arkadaşa
ancak Sony M9 bundan bazı teknik konularda biraz daha iyi(bak dikkatli oku;ben sadece "biraz daha iyi" diyorum ya da sizler bir tık daha iyi anlayın
ancak Samsung un şu sürekli uçurulan 90/95 leri var ya;bak onlardan bana göre epeyi daha iyi 855 panel

ancak iş "doğru resim" kalitesi kısmına gelirsem+doğru contrast oranı-detay verme+özellikle karanlık sahne çalışmaların da
ve genel olarak "Natural görüntü" verme konusunda bunlardan daha iyi bir tek Philips PML ve PUS serileri "bana göre"* biraz
daha iyi veya bazı renklerde ise(örneğin yeşil ve mavi ile cyan da)yine Philips ler daha iyi...
-855 panel örneğin bu bahsettiğim doğru renk üretimi konusunda Sony-9 dan bile bazı detaylarda biraz daha doğru resim veriyor!
Samsung bu konuda primary/secondary dahil her renk/ton da yalnış renk veriyor(bahsettiğim 90/95 serisidir)

ben de var SOC Pentonic.1000+GPU G-57 ve nasıl çok iyi bir iş çıkardığını biliyorum!

insanlar bunları bilmeden,haybeye yok paneli faldmı yok nit şöylemi yok ld si böylemi diye aslında ikincil
hatta üçüncül özelliklerine bakıp birbirleriyle bir de bunları tartışıyorlar yaw
adam bir panelin içini açıp da görmüşmü acep,bu sistem nasıl çalışır bilmez ama forumlarda boş şeylerle tartışıp

not;Sony/SamsungTCL ağırlık olarak CSOT(daha ucuz yollu)AUO kullanıyor ama bunlar Class-I değildir sadece Amerika için olanlar
Amerika hariç Avrupa için hepsi aynı sayılır ama yazılım+soc+gpu=bunların panel ile uyumu(tepkisi) sonucu Contrast oranları da aynı olmasına
rağmen!! ki hiç birisi üst seviye değildir(Sony dahil) bütün bunlara karşılık Sony-9 daha iyi resim veriyor!

ANCAK bütün yazdığım değerlendirmeler malın fiyatından bağımsız olarak yaptıklarım dır!
ama fiyat devreye girince o zaman 855 i ben aynen çiziyorum,ama bu sadece beni bağlar,başkalarına karışamam
kaldı ki TCL nin TR deki durumuna da bakınca hepten çiziyorum bu paneli,peki ucuz olsa alırmısın? evet ben alırım
o zaman bütün bu negatif ama gerçek olan TCL durumunu göz önüne almam,gider yükler getirim,maceraya girerim
yoksa ben TCL markasıyla hiç bir şeyine maceraya filan girmem yaw,herifler HiEnd seriler de laf aramızda çok iyi
iş çıkarıyorlar daha 9x lar QM ler var TR ye gelmeyen bir çok serisi var heriflerin!
855 dediğiniz 24 model yani modası geçti bile,panel işinde 1 model geçtimi eski demek dir!

++
OLED için sürekli papağan gibi negatif yazan tipler vardır forumlarda,bunları sallayın geçin

Valla üstad ben de aynı fikirdeydim ta ki hepsiburadanın yapmış olduğu kampanyada 52bine 75c755 alana kadar. Eğer bu fiyata inmese aklımda tv almak bile yoktu ama bu fiyat bandında bu özellikte bir tv de bana fırsat geldi ve aldım. Gönül 855 isterdi ki onu takipteydim ama çakallar onun fiyatını indirmiyor.

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
17
50
++

++

örneğin

++
Bu detaylı ve teknik bilgi için teşekkür ederim. Evet haklısınız, DH’e 2010’dan beri üyeliğim mevcut. Fakat televizyon konusunda çok fazla marka fanatikleri olduğu için sağlıklı bir karar vermek mümkün olmuyor. O yüzden işin teknik bilgisine hakim profesyonel destek için sizlere danışmak istedim. Vaktinizi aldıysam kusura bakmayın. Her şey için teşekkürler. Saygılar…

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,895
40
Peki bu dediğiniz özelliğe sahip önerebileceğiniz hangi televizyon var?

Fiyatın başta belirttiğim bütçeden yukarı çıkacağını biliyorum ama en uygun fiyatlı bu özellikte ne önerirsiniz?
Aslında benim temel fikrim şuydu, eğer sizin için HDR çok önemliyse, ucuz televizyonlarda doğru düzgün HDR resim alamazsınız. Kontrastın iyi, parlaklığın yüksek olması gerekir. Bunun için de Full Array veya Mini Led sistem lazım. En ucuz Full Array de TCL C745, C755 ve Samsung Q80D modellerinde var. Bir de Philips PML serisinde var.

Yani doğru düzgün HDR resim verebilecek en ucuz tv'ler yukarıda saydıklarım. HDR'dan bağımsız olarak oyun oynayacak kişi için de yerli tv tavsiye etmiyorum, 30 fps oynamak isteseniz dahi. Çünkü yerli televizyonların hem donanımı düşük oluyor hem de kalite kontrolleri kötü oluyor. Bir de karma panel kullanıldığı için ne geleceği belli olmuyor.

Bu nedenle bütçenizi 3.000 daha arttırıp PUS8909 alın demiştim. PUS8909 da Mini Led veya Full Array değil ama en azından 120 hz.

Bazı şeyleri sadece anlatmak yetmiyor, anlayabilmeniz için ikisini de deneyimlemeniz gerekli. Kenardan aydınlatmalı veya direct led aydınlatmalı televizyonlar HDR'yi sadece kağıt üzerinde destekler. Vestel veya Arçelik'in sitesindeki televizyonlara bakın mesela, neredeyse hepsinde HDR10+ desteklediği yazıyor. HDR'yi bırakın SDR'yi doğru düzgün gösterebiliyorlar mı o bile tartışmalı.

Elimde şu an IMAC M3 ve Macbook Air M1 var. İkisi de sözde HDR destekliyor ve 500 nit parlaklık verebiliyor. Mesela bu cihazlar doğru resim verse bile, neredeyse sıfır ışık sızması olsa bile, yerel karartması olmadığı için ne kontrastı tatmin ediyor ne de HDR içerikler keyifli oluyor. Üstüne IPS Glow da cabası. Kaldı ki Apple, dünyanın en iyi ekran üreticilerinden biri. Macbook Pro modellerindeki Mini Led ekranlar, Oled'leri bile cebinden çıkartır, o derece.

HDR'nin tanımı nedir ? High Dynamic Range yani geniş dinamik aralık. Bu aralık nasıl genişleyebilir ? Koyu daha koyu ve parlak daha parlak olursa genişleyebilir yani vurguyu arttırmaya çalışırsınız. Yani temel mantık ışık ve gölge arasındaki farkı daha belirgin hale getirmek. Bunun içinde yüksek kontrast ve parlaklık gerekli. Işığın doğrudan bütün ekrana yayıldığı ve bölgesel olarak kontrol edemediğiniz bir televizyonda ne düşük siyah seviyelerine ulaşabilirsiniz ne de resim doğruluğunu bozmadan yüksek parlaklıklara çıkabilirsiniz. Apple bile olsanız bunu yapamazsınız. 4 yıllık Sony televizyonumda film seyretmek IMAC ekranında film seyretmekten daha keyifli.

Toplarlayacak olursam, bütçenizi arttıramıyorsanız ve önerdiğim PUS8909 modeli için internet satıcılarına güvenemiyorsanız, en başta hedeflediğiniz televizyonlardan TCL C655 daha mantıklı bir seçim olur.

Geri
Üst Alt