D Çevrimdışı

DenizG101

Yeni Üye
17 Ağu 2021
10
26
Toshiba ve diğer Vestel grubunda karma panel kullanılıyor ve 55 ebatlar IPS ağırlıklı oluyor. Yazınızda kontrasttan bahsetmişsiniz, eğer kontrast önemliyse TCL seçmeniz daha iyi olur çünkü TCL sadece VA panel kullanır. IPS paneller ise tepkime süresi olarak VA'ya göre genelde daha iyidir.

O fiyata çıkmışken Philips 50PUS8909 modeline de bir göz atardım.
Hocam önerdiğiniz TV 9-10K daha pahalı resmi satıcılarda, 32-33 bandına çıkınca üstüne çok az ekleyip miniled bir TV almak daha iyi olmaz mı yoksa o attığınız Philips daha mı iyidir?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Hocam önerdiğiniz TV 9-10K daha pahalı resmi satıcılarda, 32-33 bandına çıkınca üstüne çok az ekleyip miniled bir TV almak daha iyi olmaz mı yoksa o attığınız Philips daha mı iyidir?
23.000 bütçe var dediğiniz için 4 daha koyar Philips alabilirsiniz diye düşünmüştüm. 50PUS8909 27.000'e bulunabiliyor. Mini Led tabi ki daha iyi olur ama Mini Led modeller 55 inç olarak satılıyor ve fiyatları da 40'a yakın. Philips 120 hz diye önerdim, oyun oynarken daha akıcı olur.

T Çevrimdışı

teacher35

Yeni Üye
20 Ağu 2018
24
41
Uzman kisilere danismak istiyorum. 55pml9009 38200 mediamarkta. Bu fiyata bu urun alinir mi? Teşekkürler

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,499
Mert,geçen gün bizim Kutay'a söylemiştim şayet 93/65" VA panelse "kapıyoruz" diye:hoba1
ama IPS ise önce bir incelerim sonra ne mal olduğunu da yazarım,acele etmeyin++

not;Khadas sitesini ziyaret et! Mind s ler ve ileri graphic seriler v.s çıktı:ok

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Merhaba Uydu kanaları ve İptv üzerinden spor müsabakaları izliyorum. Bütçem 50-60K arası Android tabanlı Tv önerisi olanlara şimdiden teşekkürler
Uydu kanalları gerçek 1080P değil, IP TV de kalite olarak zayıf. Bence izleme profilinize göre televizyona bu kadar büyük yatırım yapmak mantıklı olmaz. 4K içerik tüketseydiniz o zaman olabilirdi. Bence çok pahalı bir şey almayın. Bir de tv ebadı belirtmemişsiniz.

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
29
51
İyi akşamlar, artık karar verme zamanım geldi. Mevcut panasonic plazmam can çekişiyor:( Uzun süredir sizleri takip ediyorum. Çok değerli fikirler ve bilgiler edindim. Zaten 12 sene önce de kullandığım plazmayı DH’den edindiğim fikirle almıştım ve ne kadar doğru bir karar verdiğimi zamanla anladım. Şimdi;
- 2,5 mesafeden,
- ⁠Günde 15 saate yakın açık kalacak,
- ⁠Hafta içi Tv+’dan ulusal haber kanalları ve dizi/filmler,
- ⁠Hafta sonu maç ve platformlardan dizi/filmler izlenecek,
- ⁠Hiç oyun oynanmayacak,
- ⁠35 bin ₺ bütçeyi aşmayacak,
- ⁠Google Tv olacak,
- ⁠En önemlisi de şu anki tv’yi aratmayacak kalitede görüntü verecek bir televizyon arıyorum. Burdan öğrendiklerime göre, Şu iki ürün sanki benim beklentilerimi karşılayacaktır diye düşünüyorum; siz ne dersiniz? Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Ya da yukarıdaki şartlara göre varsa tavsiyeniz öğrenebilir miyim?

(Bu 60, 120, 144 hertz vs. benim için önemli mi?)

Philips 55PUS8808 55" 35.500,00₺

TCL 55C745 55” 31.900,00₺

Son düzenleme:
D Çevrimdışı

DenizG101

Yeni Üye
17 Ağu 2021
10
26
23.000 bütçe var dediğiniz için 4 daha koyar Philips alabilirsiniz diye düşünmüştüm. 50PUS8909 27.000'e bulunabiliyor. Mini Led tabi ki daha iyi olur ama Mini Led modeller 55 inç olarak satılıyor ve fiyatları da 40'a yakın. Philips 120 hz diye önerdim, oyun oynarken daha akıcı olur.
Ben anladım demek istediğinizi hocam, önerdiğiniz modeli mediamaek, teknosa, vatan gibi resmi mağazalar 32-33 bandında satıyor. 27000'e satan firmalar tanındık değil, aldıktan sonra satıcı ile başım ağrısın istemem.

T Çevrimdışı

teacher35

Yeni Üye
20 Ağu 2018
24
41
Samurai Samurai Albanez ustad 855 serisi disinda onermedigi ve servis sorunu nedeniyle TCL hic dusunmedim. Philips daha once hic kullanmadığım icin ambilight ozelleginin getirisi hakkinda fikrim yok acikcasi.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Ben anladım demek istediğinizi hocam, önerdiğiniz modeli mediamaek, teknosa, vatan gibi resmi mağazalar 32-33 bandında satıyor. 27000'e satan firmalar tanındık değil, aldıktan sonra satıcı ile başım ağrısın istemem.
Anladım. İlk mesajınızda HDR10+ özelliğinden bahsetmişsiniz. Yerel karartması olmayan hiçbir tv doğru düzgün HDR veremez, buna bahsettiğiniz M7 monitör de dahil. Lakin M7'nin görüntüsünü beğeniyorsanız sizi tatmin ediyor demektir. Bu iş böyledir, daha iyisini görene kadar elinizdeki hoşunuza gidecektir. Mesela Macbook Pro ekranında HDR bir içerik izleseniz sonrasında M7 gözünüze çok vasat görünür.

Size önerim hangi televizyonu alırsanız alın VA panelli olmasına özen gösterin çünkü sanırım siz VA panele alışmışsınız. Yerli televizyonlardan IPS panelli cihaz gelirse hoşunuza gitmeyebilir.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Samurai Samurai Albanez ustad 855 serisi disinda onermedigi ve servis sorunu nedeniyle TCL hic dusunmedim. Philips daha once hic kullanmadığım icin ambilight ozelleginin getirisi hakkinda fikrim yok acikcasi.
Bazı kullanıcılar ambiyans ışıklarından hoşlanıyor ve Philips bu işi iyi yapıyor.

Ben TCL'den C755 hatta C745 de öneriyorum. Hatta C755 ve PML9009 karşılaşmasında C755 tercih ederim. 9009 modeline tam olarak hakim değiliz, kaç karartma bölgesi var tam olarak bilmiyoruz. Geçmişteki PML serileri çok sorunluydu mesela, internette çok şikayet var.

C755 ise 384 karartma bölgesine sahip ve yeni modelde (C765) 720 bölgeye çıkıyor.

9009 alınmaz demiyorum bu arada, hoşunuza giderse gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

D Çevrimdışı

DenizG101

Yeni Üye
17 Ağu 2021
10
26
Anladım. İlk mesajınızda HDR10+ özelliğinden bahsetmişsiniz. Yerel karartması olmayan hiçbir tv doğru düzgün HDR veremez, buna bahsettiğiniz M7 monitör de dahil. Lakin M7'nin görüntüsünü beğeniyorsanız sizi tatmin ediyor demektir. Bu iş böyledir, daha iyisini görene kadar elinizdeki hoşunuza gidecektir. Mesela Macbook Pro ekranında HDR bir içerik izleseniz sonrasında M7 gözünüze çok vasat görünür.

Size önerim hangi televizyonu alırsanız alın VA panelli olmasına özen gösterin çünkü sanırım siz VA panele alışmışsınız. Yerli televizyonlardan IPS panelli cihaz gelirse hoşunuza gitmeyebilir.
Peki bu dediğiniz özelliğe sahip önerebileceğiniz hangi televizyon var?

Fiyatın başta belirttiğim bütçeden yukarı çıkacağını biliyorum ama en uygun fiyatlı bu özellikte ne önerirsiniz?

Geri
Üst Alt