albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,499
@lemi
-verdiğim siteden öncelikle 55/765 i incele adam prof.ISF ci!
TCL 2025 model 766 avrupada çok yeni çıktı ancak baclit performansı+panel tipi(değişik) daha iyi çıkıyor ona göre
HDR/DV yine çok kötü her panel de olduğu gibi!
Color control.yeniden set etmiş ama yüksek nit değeri 1000 den sonra çok kötü bozuyor resmi(anlamayanlar yer bunu!)
-geçen de yazmıştım 65/855 panel olarak çok iyi ancak fiyat çok kötü geçirmece ve o rakamı verip alana ben deli derim
bu serinin ABD karşılığı 24 model de $ 850/900(üstelik paneli de daha iyi!!!)Class-II(EU da ise Class-III dür!)
25 modeli de $ 900/1000 ve o da bugünün fiyatı haftaya daha da düşecek! TR de ise 855 3 katı daha pahalıdır!
-QM serisi EU satılıyor Avrupada ve Rusya da ancak TR de yoktur
TR olarak TCL fiyatları çok ciddi kerizlemedir uzak durun bu markadan kesinlikle
yazılım kötü/servis-MH çok kötü!

-Box için Apple şimdilik en iyi lisanslı stream çözümüdür,lisans olmayan içinse 928/g-57 lere bakacaksın
YT ve sağda solda gaz veren satıcı tiplerin box larından uzak dur!

-TPV için acele etmeyeceksin zira herifler gıdım gıdım 25 modelleri verecek bu sene! ancak hepsi öde sıkı
en azından kağıt üstü böyle görünüyor

-Muzaffer beyle görüş bence,Oled için,kendisi dümeni G4 den G5 çevirdi
++

p.s;ben TESLA TV getirteceğim US dan bir tane de telefon Tesla Pi Phone hediye etmek için:haha1

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
hocam bütçem sanırım 30 üstüne çıkamayacak gibi duruyor toshiba vestel gibi markalar önerir misiniz qled tv'lerini gördüm de
Vestel tarafında en çok tutulan model QA9700. Yerli üretim tv'ler kalite olarak birbirinden pek farklı değil bu nedenle araştırıp içinize sineni alın. Vestel ve Arçelik grubundan ayrılmazsanız iyi olur çünkü diğerlerinin servis kalitesi üzebilir.

Alternatif olarak Philips 55PUS8909 bakabilirsiniz.

S Çevrimdışı

serci

Yeni Üye
21 Şub 2025
20
28
Vestel tarafında en çok tutulan model QA9700. Yerli üretim tv'ler kalite olarak birbirinden pek farklı değil bu nedenle araştırıp içinize sineni alın. Vestel ve Arçelik grubundan ayrılmazsanız iyi olur çünkü diğerlerinin servis kalitesi üzebilir.

Alternatif olarak Philips 55PUS8909 bakabilirsiniz.
teşekkür ederim hocam sağolun baktım da samsung kadar kaliteli değil gibi duruyorlar olmadı zorlayıp samsung 55q67d veya tcl 55c655pro alacağım samsung 33 tcl de 31500 a geliyor 6 7 bin fazla vermek değer gibi geldi modellere bakınca nedense

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
teşekkür ederim hocam sağolun baktım da samsung kadar kaliteli değil gibi duruyorlar olmadı zorlayıp samsung 55q67d veya tcl 55c655pro alacağım samsung 33 tcl de 31500 a geliyor 6 7 bin fazla vermek değer gibi geldi modellere bakınca nedense
Sizin gönlünüz Samsung'tan yana gibi, hangisine daha çok sıcak bakıyorsanız onu alın.

S Çevrimdışı

serci

Yeni Üye
21 Şub 2025
20
28
Sizin gönlünüz Samsung'tan yana gibi, hangisine daha çok sıcak bakıyorsanız onu alın.
vesteli araştırdım da panel farklı gelen varmış dediğiniz modeli de mağazada yada güzel bir satıcı da bulamadım ya tcl yi alacağım ya da samsungu biraz daha para ekleyip en azından sağlam güzel bir şey alayım çok teşekkür ederim tcl'ye sadece teknik servis hizmeti çok kötü olduğunu duydum o yüzden soğuğum aslında gidip 2 televizyona da bakacağım hangisi güzel gelirse alacağım tekrardan teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,499
E ergun
daha önce de birkaç defa belirtmiştim "listem" diye LCD ler için,biliyorsun
artık LCD işi için aslında hiç bir çalışmam yoktur,tavsiyem de yoktur!
sadece bazı eski dostlar için o da sorulursa bazı şeyleri açıklıyorum

senin liste den sorduklarını gelirsem benim sıralamam şöylerdir,ancak bu listeleme
fiyat/model/panel/ v.s olarak değişklik gösteriyor!

2022/23/24 olarak LCD sıralamam
1.Philips 9308 hala listemin en tepesinde ama artık bulunuyormu bilemem! 22 model
2.Philips 9009
3.Philips 9008

bunlar sadece "resim kalitesi" olarak bu durmaktadır!
ancak 9008 en doğru resmi verse bile paneli IPS(ads varyant)ciddi bir ışık kaçırma sıkıntısı vardır
böyle bir riski olmasaydı ben bunu 1.sıraya koyardım(hala bu görüşteyim)
9308 TR için olanlar ise VA paneldir,sıkıntı yoktur
9009 VA paneldir yine sıkıntı yok

buraya kadar olan panellerin tamamı ilk kriter resim kalitesidir ona göre değerlendirdim
yok DV si varmnı yok o su varmı yok ATMOS u varmı Smartı nedir Nit değeri kaç bindir
v.s gibi benim hiç işim olmadığı ve zaten bunlarında çoğıunu yapamayan tüm kriterleri attım+

kısaca Philips haricinde başka marka şu vardır bu vardır diye listem de yoktur!

Not;ancak tek istisna TCL 65"> 855 serisi ise çok iyi hatta bana göre Samy/Sony 9x larla
aynı hatta Samy den daha iyi Sony 9 ile kafa kafaya olan tek TCL paneldir bu seri!
bana göre sorun ise şudur,bu panel fahiş bir fiyatla satılmaktadır TR de! ve kesinlikle
ederi de bu değildir! 65/855 93/95 kağıt ülen soygunamı çıktın TCL!
ABD/Rusya/Avrupa pazarında bu panel Sony/Samy nin 2,5 kat daha ucuzuna gidiyor!

not;geçen gün Moskova da çalışan bir dostum 65 olanı $ 1200 kağıda aldı ve getirdi!
kurulum henüz yapamadık,taşınma işi henüz bitmediği için TR ide aynı panel yaklaşık $ 2.850 kağıt

100 lü rakamlara çıkanlar veya bana göreyse 60 kağıdın üstüne çıkabilenler LCD yi unutsunlar
OLEd panel alsınlar,bir kaç sene sonra ülen o paraya keşke Oled alaymışım diyeceklerdir!
ki bu lafları artık ben çok duyuyorum eski dostlarımdan adam gidip bir çuval paraya yok Samy
yok Sony aldı 2/3 sene önce şimdi verdiği paraya acıyor
++

Hocam 65/855 için arkadaşın bloğu var sanırım oradan tüm resimleri verecek,pro.ISF yapacağım paneline
ama bazı cihazlar elimde yok haftaya gelir sanırım,bu panel kesin alınır ama fiyatına bakınca
uzak durun diyorum!

TCL de ciddi bir servis/MH ve ya garanti kaynaklı v.s sorunları had safhada+ciddi bir de yazılım
sorunları var! sanırım bizim Rus lar Hacklediler tıpkı geçmişte Samy ye yaptıkları gibi ancak Samy uyanık çıktı
bunlara arpayı fazla verdi sonra birer ikeşer TV verdi v.s işi hallettiler
TCL uyuz bir üretici önüne gelen en büyük üreticileri satın alıyor bünyesine ama "yazılım" ekibi
osuruk! Samy de öyle değildi ama Hacklemişlerdi yinede,sağda solda(Rusya çıkışlı)yazılım muhabbetleri
dönüyor kimse bunları yüklemesin!
kısaca TCL henüz hala oturmamış bir TV üreticisi dir,umarım düzelir çünkü Avrupa/Rusya ve ABD de
muazzam mal satıyorlar ama en önemli silahları "ucuz fiyat" TR de en pahalı mal TCL TV ler yahu
Hisense/Vizio/TCL ucuzcuların kralı be,zaten onun için mal satabiliyorlar!
++

Oled için LGE g4/5 olayını geçen sana anlatmıştım,g5 artık geçilmelidir zira panel gen.4 oldu!!
ama tatlı bir fiyata g4 varsa hala olabilir

Kemal bey LGE yi bıraktı hocam,şayet olsaydı en son gerçek bilgileri(satışa dair)alırdım ondan
ama TR yapılanması bence oturdu bunların zaten Oled de çok çok iyiler her şeyiyle
öyle olmasaydı Philips 9 serisi Oled derdim ama diyemiyorum,LCD de şanda oldukça iyiler ama
Oled kısmı sıkıntılı(servis/garanti/MH olarak ama sadece Oled için LCD de sorunsuz sayılır)
++

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
29
51
@lemi
-verdiğim siteden öncelikle 55/765 i incele adam prof.ISF ci!
TCL 2025 model 766 avrupada çok yeni çıktı ancak baclit performansı+panel tipi(değişik) daha iyi çıkıyor ona göre
HDR/DV yine çok kötü her panel de olduğu gibi!
Color control.yeniden set etmiş ama yüksek nit değeri 1000 den sonra çok kötü bozuyor resmi(anlamayanlar yer bunu!)
-geçen de yazmıştım 65/855 panel olarak çok iyi ancak fiyat çok kötü geçirmece ve o rakamı verip alana ben deli derim
bu serinin ABD karşılığı 24 model de $ 850/900(üstelik paneli de daha iyi!!!)Class-II(EU da ise Class-III dür!)
25 modeli de $ 900/1000 ve o da bugünün fiyatı haftaya daha da düşecek! TR de ise 855 3 katı daha pahalıdır!
-QM serisi EU satılıyor Avrupada ve Rusya da ancak TR de yoktur
TR olarak TCL fiyatları çok ciddi kerizlemedir uzak durun bu markadan kesinlikle
yazılım kötü/servis-MH çok kötü!

-Box için Apple şimdilik en iyi lisanslı stream çözümüdür,lisans olmayan içinse 928/g-57 lere bakacaksın
YT ve sağda solda gaz veren satıcı tiplerin box larından uzak dur!

-TPV için acele etmeyeceksin zira herifler gıdım gıdım 25 modelleri verecek bu sene! ancak hepsi öde sıkı
en azından kağıt üstü böyle görünüyor

-Muzaffer beyle görüş bence,Oled için,kendisi dümeni G4 den G5 çevirdi
++

p.s;ben TESLA TV getirteceğim US dan bir tane de telefon Tesla Pi Phone hediye etmek için:haha1
Üstad merhaba,
LG OLED65B46LA nasıldır? A101’de 65 bine satıyorlar. Oled olduğu için dikkatimi çekti de.

P Çevrimdışı

PoineMaia

VIP
5 Mar 2024
215
46
Merhabalar 20.000 TL bütçe ile 50 55 inch arası alınabilecek en iyi tv hangisidir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu televizyon bu fiyata alınırmı veya bu fiyatlara daha iyisi varmıdır önerebileceğiniz ?

toshiba3d51f31158e78cf0.jpg

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

erdem215 

Aktif Üye
3 Eki 2018
108
39
İyi akşamlar

43 inç anroid özellikli sesi iyi çıkan led tv tavsiyesine ihtiyacım var.

Ufak bir ilçede yaşadığım için bulunduğum yerde sadece arçelik yetkili servisi var, vestel servisi bile 18 km den gelecek. O sebepten lg samsung philips tcl vs. hiç düşünmüyorum.

Aklımdaki markalar grundig ve vestel belki profilo da olabilir. Direkt model önerebilirseniz sevinirim.

Destek ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
İyi akşamlar

43 inç anroid özellikli sesi iyi çıkan led tv tavsiyesine ihtiyacım var.

Ufak bir ilçede yaşadığım için bulunduğum yerde sadece arçelik yetkili servisi var, vestel servisi bile 18 km den gelecek. O sebepten lg samsung philips tcl vs. hiç düşünmüyorum.

Aklımdaki markalar grundig ve vestel belki profilo da olabilir. Direkt model önerebilirseniz sevinirim.

Destek ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Direkt olarak önerebileceğimiz bir model yok çünkü görüntü olarak hepsi aşağı yukarı aynı kalitede. Sesleri de benzer performans verir, yetersiz gelirse harici bir ses sistemi veya sound bar bağlamanız gerekebilir.

Vestel veya Grundig/Arçelik, her ikisi de uygundur. Bahsettiğiniz yerli markaların servis kalitesi ve müşteri hizmetleri diğerlerine göre daha iyidir.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Merhabalar 20.000 TL bütçe ile 50 55 inch arası alınabilecek en iyi tv hangisidir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu televizyon bu fiyata alınırmı veya bu fiyatlara daha iyisi varmıdır önerebileceğiniz ?

toshiba3d51f31158e78cf0.jpg
Alınabilir tabi ki, bu fiyatlara daha iyisi en azından benim bildiğim kadarıyla yok. Zaten yerli üretim televizyonların hepsi aşağı yukarı aynı oluyor. Ana fark kullandıkları panel çeşidi. 55'' olanların neredeyse tamamında IPS & VA karma panel kullanılıyor yani hangi panel geleceği şansınıza kalmış.

50'' olanlarında da karma panel kullanılıyor fakat çoğunlukla VA yapı tipi tercih ediliyor. Yani 50'' alırsanız yüksek ihtimalle VA panelli bir ürün gelirken 55'' alırsanız hem IPS hem de VA gelme şansı var.

Bahsedilen modelde G32 uzantılı ana kart mevcut yani 1,5 GB Ram (17MB185Y). Uzun vadede sistemde yavaşlama mutlaka kaçınılmaz, her Android cihazda olduğu gibi. Yanına bir tane tv box alıp durumu çözersiniz.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,499
Doğan bey,TCL 65/855 tüm test ve resim v.s her bir şeyi bahsettiğim arkadşın bloğuna yükledim+
uzun sürdü sett. ayarlamaları çünkü elimde bir kaç cihaz eksikdi,sağolsun arkadaştan bunları
alıp yeniden sett. etmmi paneli
not;"Movie mode" uyguladım>>> "film" üzerine sadece!
2 değer girdim birisi yaklaşık 140/160nit gibi diğeri ise 280/300nit gibi ama bundan istediğim
"film" keyfini alamadım haliyle,"zifiri karanlık" paneli değil bunlar, 120/140nit ortam zifiri karanlık ise
oldukça iyi ama mükemmel asla değil,bu Nit değerinin üzerine çıkılırsa falsolar başlıyor
dolayısıyla ben bunu 250/300nit ile yaklaşık 6800/8000kelvine göre ayarlayınca biraz bright/gamma
artıyor olsa bile gündüz normal aydınlık ortam da gayet iyi resim veriyor
++

NOT:referance=Hollywood-cinematic video ama bu değerler de panel bana göre falso veriyor
HDR/Dvision ise istediğim gibi değil hatta kötü!
Yüksek Nit bu panel de veya diğer paneller de olduğu gibi kötü sonuç veriyor(Pro.anlamda tabiki)
özellikle ebat 85" den ufak olursa!
85 ve üstü ebatlarda ise tam bir falso oluyor özellikle resim oturması/doğruluğu v.s
sonuç olarak ne büyük ebat(örneğin 75/85 gibi) ne de 55 dahil aradaki ebatlarda(65/55 gibi) istenen
resim kalitesi bu LCD ler de olmuyor dostum zaten olamazda

DVision/Atmos;Atmos için AVR/Sound-bar testini de yaptık ama o iş benim konum değildir,arkadaş da
aman aman beğenmedi sesi zaten
ancak yine de bir AVR(yeni nesil tabiki)farklı

DVision da bana göre resim den "anlamayanlar" için manzara süper olabilir vaya kesin olur
ama bana göre ciddi falso var!

Not,bu alanda özellikle resim kalitesinin doğru veya ona en yakın olması için OLED şart
LCD ile bu iddialı resimler kesinlikle olmuyor hele de nit değeri çok yükselince Contrast dahil tüm değerler
resmin içine ediyor ama yukarıda yazdım anlamayanlar için sorun yok bu anlamda!
onun için ben mıçımı yırtıyorum bu saat den sonra artık manyak rakamlara LCD kesinlikle almayın diye!
olmuyor çünkü

++
Dahili Uyduyu hiç kurmadım bile,zira arkadaşta Box var+Sat.Receiver var ama şöyle bir baktım
Uydu da pek iş yoktu ama Box dan iptv üzerinden oldukça iyi resim aldım diyebilirim++

sen incele verdiğim dosyayı sonra bana dönersin++

B Çevrimdışı

batiwankenobi

Yeni Üye
22 Mar 2024
2
26
Arkadaşlar, selamlar! Sadece PS5 ve film için Philips 50PUS8909 aldım, bugün kurulacak. Şöyle ki, Philips markasının sorunlarını biliyorum ama Ambilight ve 20 bine gelmesi sebebiyle alayım dedim. Ayrıca, yurtdışı vb. forumlarda 55 inç IPS olandansa 50 inç VA panelin daha sorunsuz ve geçen senelere göre iyice toparladığı söyleniyordu, o yüzden aldım. Kurulduktan sonra deneyimlerimi de yazacağım buraya. Bu fiyat bandında 144Hz, VRR vb. özellikleri bulmuş olmak şans. Umarım sorunsuz çıkar. Herkese de tavsiye edebilirim. Sizin düşünceleriniz nedir bu model için?

İyi forumlar

Geri
Üst Alt