E
ergun
daha önce de birkaç defa belirtmiştim "listem" diye LCD ler için,biliyorsun
artık LCD işi için aslında hiç bir çalışmam yoktur,tavsiyem de yoktur!
sadece bazı eski dostlar için o da sorulursa bazı şeyleri açıklıyorum
senin liste den sorduklarını gelirsem benim sıralamam şöylerdir,ancak bu listeleme
fiyat/model/panel/ v.s olarak değişklik gösteriyor!
2022/23/24 olarak LCD sıralamam
1.Philips 9308 hala listemin en tepesinde ama artık bulunuyormu bilemem! 22 model
2.Philips 9009
3.Philips 9008
bunlar sadece "resim kalitesi" olarak bu durmaktadır!
ancak 9008 en doğru resmi verse bile paneli IPS(ads varyant)ciddi bir ışık kaçırma sıkıntısı vardır
böyle bir riski olmasaydı ben bunu 1.sıraya koyardım(hala bu görüşteyim)
9308 TR için olanlar ise VA paneldir,sıkıntı yoktur
9009 VA paneldir yine sıkıntı yok
buraya kadar olan panellerin tamamı ilk kriter resim kalitesidir ona göre değerlendirdim
yok DV si varmnı yok o su varmı yok ATMOS u varmı Smartı nedir Nit değeri kaç bindir
v.s gibi benim hiç işim olmadığı ve zaten bunlarında çoğıunu yapamayan tüm kriterleri attım+
kısaca Philips haricinde başka marka şu vardır bu vardır diye listem de yoktur!
Not;ancak tek istisna TCL 65"> 855 serisi ise çok iyi hatta bana göre Samy/Sony 9x larla
aynı hatta Samy den daha iyi Sony 9 ile kafa kafaya olan tek TCL paneldir bu seri!
bana göre sorun ise şudur,bu panel fahiş bir fiyatla satılmaktadır TR de! ve kesinlikle
ederi de bu değildir! 65/855 93/95 kağıt ülen soygunamı çıktın TCL!
ABD/Rusya/Avrupa pazarında bu panel Sony/Samy nin 2,5 kat daha ucuzuna gidiyor!
not;geçen gün Moskova da çalışan bir dostum 65 olanı $ 1200 kağıda aldı ve getirdi!
kurulum henüz yapamadık,taşınma işi henüz bitmediği için TR ide aynı panel yaklaşık $ 2.850 kağıt
100 lü rakamlara çıkanlar veya bana göreyse 60 kağıdın üstüne çıkabilenler LCD yi unutsunlar
OLEd panel alsınlar,bir kaç sene sonra ülen o paraya keşke Oled alaymışım diyeceklerdir!
ki bu lafları artık ben çok duyuyorum eski dostlarımdan adam gidip bir çuval paraya yok Samy
yok Sony aldı 2/3 sene önce şimdi verdiği paraya acıyor
++
Hocam 65/855 için arkadaşın bloğu var sanırım oradan tüm resimleri verecek,pro.ISF yapacağım paneline
ama bazı cihazlar elimde yok haftaya gelir sanırım,bu panel kesin alınır ama fiyatına bakınca
uzak durun diyorum!
TCL de ciddi bir servis/MH ve ya garanti kaynaklı v.s sorunları had safhada+ciddi bir de yazılım
sorunları var! sanırım bizim Rus lar Hacklediler tıpkı geçmişte Samy ye yaptıkları gibi ancak Samy uyanık çıktı
bunlara arpayı fazla verdi sonra birer ikeşer TV verdi v.s işi hallettiler
TCL uyuz bir üretici önüne gelen en büyük üreticileri satın alıyor bünyesine ama "yazılım" ekibi
osuruk! Samy de öyle değildi ama Hacklemişlerdi yinede,sağda solda(Rusya çıkışlı)yazılım muhabbetleri
dönüyor kimse bunları yüklemesin!
kısaca TCL henüz hala oturmamış bir TV üreticisi dir,umarım düzelir çünkü Avrupa/Rusya ve ABD de
muazzam mal satıyorlar ama en önemli silahları "ucuz fiyat" TR de en pahalı mal TCL TV ler yahu
Hisense/Vizio/TCL ucuzcuların kralı be,zaten onun için mal satabiliyorlar!
++
Oled için LGE g4/5 olayını geçen sana anlatmıştım,g5 artık geçilmelidir zira panel gen.4 oldu!!
ama tatlı bir fiyata g4 varsa hala olabilir
Kemal bey LGE yi bıraktı hocam,şayet olsaydı en son gerçek bilgileri(satışa dair)alırdım ondan
ama TR yapılanması bence oturdu bunların zaten Oled de çok çok iyiler her şeyiyle
öyle olmasaydı Philips 9 serisi Oled derdim ama diyemiyorum,LCD de şanda oldukça iyiler ama
Oled kısmı sıkıntılı(servis/garanti/MH olarak ama sadece Oled için LCD de sorunsuz sayılır)
++