albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,415
Herifler 2 ayda bir yazılım çıkartıyolar,tam açıklama da yapılmıyor,aslında panellere sürekli
güncel yazılım vermeleri güzel bir olay,illaki herkes de değilse bile bazı sıkıntılar çıkıyor
ve bunları düzeltiyorlar,TPV bu konular da bence en düzgün üreticidir+
Ayrıca Avrupalı olmaları bizim için şans çünkü bilinçli Avrupalı kullanıcıları bu herifler
"dinliyor"!
öyle özellikle Çin li TCL gibi değil bunlar,bir sürü hataları var TCL paneller de ama müşteri
memnuniyeti bu konuda sıfır! herifler paso mal satmaya bakıyorlar++

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,415
takılmayın bunlara,belli ki hataları buluyorlar ve düzeltiyorlar,iyi olan tarafı bu dur+

2025 model TPV diye bugün biraz araştırma yaptım,valla hasta oldum be yine kafaları karıştıran bir sürü
alengirli seriler v.s v.s modeller

>OLED ler de sorun yok zaten en yeni oled panel tekniğine geçildi 2025 olarak ve ilk Panasonic çıkardı bunu
ama diğerleri de bu sene çıkarcak,oled için zaten sıkıntı yoktu

>LCD lerde yine bir sürü alt seriler var ama mühim olan MiniLED serileri bunda iki model var PML yerine MLED oldu ismi)
sonra PUS serisine devam ama bu sefer QD-LED olmuş bu PUS serisi için kimilerine artı gelebilir!

MLED de zaten 2 model var bunu bile ikiye ayırmışlar!!

kısaca kağıt üstü verileri çok güzel,yazılımları destekli,fiyatlarını ise bilen yok!
MLED 950 Eylül de çıkıyor,ülen bari Aralıkta çıkarda 2026 model diye sat:haha1
MLED 910 ise Mayıs ta çıkıyor ne alaka ikisi arası bu kadar açık
PUS lar anladığım kadarıyla Nisan çıkacak

++

bu arada 9009 55/65 "tatlı" fiyata satan yer aranıyor!
Vatan 22.00 den sonraki olay devam ediyormu??

not;EVKUR da teşhir var fiyatı fena sayılmaz ama herifler den bir iki bilgi alayım dedim,cevap yok yaw
burası nasıl bir yer ciddi mi,zira bana biraz tırt geldi de!

ulan görmeden teşhir TV nasıl alınır? keriz müşterimi bekliyorlar yoksa!
çevremde takip eden ve bana soran bir sürü tanıdıklar var ama milletin başını yakmayalım şimdi:hmm
örneğin ben teşhir aldım ama gidip görerek almıştım 2 defa!
herifler mal satıyor yok garantisi 1 sene yok "iade yok" yok anasının bilmem nesi
böyle keriz müşteri varmı derseniz çoook var
hani eskiden olsa Pionner ve Panasonic PDP zamanı bas al,ülen bunlar "LCD" be her tarafı bir şekilde zaten falsolu:kiskis

abormen Çevrimdışı

abormen

Yeni Üye
28 Ocak 2025
11
113
son zamanlarda bim de de satılan tcl marka tv tavsiye edildiğini görüyorum, iyimidir bu tv. samsung lg sony gibi güzelmidir yoksa diğer ucuz markalar gibimidir.

S Çevrimdışı

serci

Yeni Üye
21 Şub 2025
3
27
merhabalar bütçem maks 30bin tclde 55c645 qled modeli ve samsungda 8500ud crystal uhd modeli var aklıma 2 model takıldı tcl nin TCL 55P755GTV ve TCL 55T7BGTV modelleri de aklımda sizce ne tercih etmeliyim ya da ne önerirsiniz

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,814
40
merhabalar bütçem maks 30bin tclde 55c645 qled modeli ve samsungda 8500ud crystal uhd modeli var aklıma 2 model takıldı tcl nin TCL 55P755GTV ve TCL 55T7BGTV modelleri de aklımda sizce ne tercih etmeliyim ya da ne önerirsiniz
Samsung'un bahsettiğiniz modeli TCL'e göre biraz daha karanlık. TCL tarafında P serisini tavsiye etmem, T7BG de C655'in aynısı diye hatırlıyorum. TCL model isimlerini değiştirerek kafamı karıştırıyor.

Yani 30.000 bütçeye C645 veya C655 alabilirsiniz. C655 yeni olan model, fakat 645 ile arasında pek fark yok.

S Çevrimdışı

serci

Yeni Üye
21 Şub 2025
3
27
Samsung'un bahsettiğiniz modeli TCL'e göre biraz daha karanlık. TCL tarafında P serisini tavsiye etmem, T7BG de C655'in aynısı diye hatırlıyorum. TCL model isimlerini değiştirerek kafamı karıştırıyor.

Yani 30.000 bütçeye C645 veya C655 alabilirsiniz. C655 yeni olan model, fakat 645 ile arasında pek fark yok.

t7bg nin fiyatı 26k

tcl 55c645 in fiyatı 28.3k

tcl 55c655 in fiyatı da 28.7k ama satıcıyı bilmiyorum güvenilir mi

hangisini tercih etmeliyim bilemedim.

Desteklenen Çözünürlükler (HDMI)
1440p @ 120Hz tcl 55c645
1080p @ 120Hz tcl 55t7bgtv

bu ne anlama geliyor 1080p mi televizyon yani

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,814
40
t7bg nin fiyatı 26k

tcl 55c645 in fiyatı 28.3k

tcl 55c655 in fiyatı da 28.7k ama satıcıyı bilmiyorum güvenilir mi

hangisini tercih etmeliyim bilemedim.

Desteklenen Çözünürlükler (HDMI)
1440p @ 120Hz tcl 55c645
1080p @ 120Hz tcl 55t7bgtv

bu ne anlama geliyor 1080p mi televizyon yani
Amazon'dan T7BG alabilirsiniz, beğenmemeniz durumunda ya da bir sorun durumunda iade kolay olur.

Bu televizyonların hepsi 4K ve 4K çözünürlükte saniyede 60 kare oynatabiliyor. Çözünürlüğü düşürünce saniyede 120 kare oynatabiliyorlar, bir tanesi bunu biraz daha yüksek çözünürlükte yapabiliyor. Yani çözünürlükten feda edip ekran hızını arttırıyor. Oyun oynamayacaksanız çok önemli bir özellik değil sizin için.

S Çevrimdışı

serci

Yeni Üye
21 Şub 2025
3
27
Amazon'dan T7BG alabilirsiniz, beğenmemeniz durumunda ya da bir sorun durumunda iade kolay olur.

Bu televizyonların hepsi 4K ve 4K çözünürlükte saniyede 60 kare oynatabiliyor. Çözünürlüğü düşürünce saniyede 120 kare oynatabiliyorlar, bir tanesi bunu biraz daha yüksek çözünürlükte yapabiliyor. Yani çözünürlükten feda edip ekran hızını arttırıyor. Oyun oynamayacaksanız çok önemli bir özellik değil sizin için.
teşekkür ederim en ucuzu o evet samsung qled baktım ama min 33k dan başlıyor tcl 55c655 pro da 31.5k t7bg ise 26k

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,814
40
Bütçenizi 1.500 TL esnetebilirseniz, C655 pro da alabilirsiniz. Yerel karartması olduğu için daha iyi siyah ve kontrast sunar. HDR performansı biraz daha iyi olur.

Geri
Üst Alt