Umut Barış
VIP
- 23 Kas 2017
- 21,525
O eski Dell yok maalesef. Yazılımları da ağır ve kusurlu bence. (Diğer markalar da çok iyi değil bu konuda.)Valla böyle şeyler de nedense beni buluyorNeyse ki her şeyde bir hayır vardır diyorum. DVD-ROM neredeyse hiç kullanılmıyor. Oraya SSD takarsam, HDD'yi de depolama olarak kullanmaya devam edebiliriz.
Marka kültürü denen bir şey var gerçekten. Dell laptop'ta hiç sıkıntı yaşamadım, yazılımı falan da hoşuma gitti. Kendi yazılımından otomatik sürücü güncellemesi yapıyor. MSI'da da var mesela ama Dell bana daha başarılı geldi. Bios güncellemesi ve sürücü güncellemelerini çok basit şekilde yaptım.
Diğer taraftan bendeki LG laptop'a bakıyorum, Dell'deki o profesyonellik yok. Cihazın arkasındaki kapaklar falan biraz değişik, vidaları sıkmadan yerine oturmuyor. Az da olsa Dell ve LG arasındaki tecrübe farkını hissediyorsun. (Dell Inspiron 3542)
Sürücü işini hep üretici sitesinden indirir de yaparım.
Öyle zart center, zurt center'a ihtiyacım olmaz.
Zaten oyun oynayan biri değilseni, o çıkan her güncelleme sizin için olmaz.
Nadiren işletim sistemi uyumsuzluğu vs yaşanırsa onun için yapılır.
Sürüm notlarını okumak faydalı o yüzden.
Atıyorum sürücü 4. nesil için güncellenmiştir ama sizdeki 1. nesildir, boşuna yüklemenize gerek yoktur vs.
Benim hoşuma Lenovo gitmişti biraz, tanılama yazılımına kadar bir çok şeyi sunuyorlardı müşteriye.
Tabi o yazılımlar da performanslı değil o kadar.
LG ve Samsung bu işten çekildiler zaten, ciddi bir numaralarını göremedim.