Umut Barış
VIP
- 23 Kas 2017
- 21,011
Sizdeki kurulum build'i sorunlu olabilir.Umut Barış, ve diğer katkıda bulunan arkadaşlar; öncelikle teşekkür ederim hepinize. Yeni konu açıp daha fazla kalabalık yapmak istemedim. O yüzden bu konu altında birkaç şey daha sormak istiyorum.
Dün akşam bir yakınımın bilgisayarına format attım. Bu bilgisayarda google chrome ile ilgili bazı problemlerimiz var. Chrome'u varsayılan tarayıcı yapıyoruz fakat pc her yeniden başlatıldığında otomatik olarak Edge tarayıcısını varsayılan yapıyor. Sadece C'ye format attım, sorun halen devam ediyor. Komut sistemi ile Edge'yi kaldıracağım ama zorlamak yerine varsa önce başka yolu öğrenmek istedim.
Asıl sorunumuz ise daha önce oluşturulan chrome kısayolları ile ilgili. Bu adam bir gazeteci, genellikle tıp ve tarih hakkında yazılar yazıyor. Taa 3-4 yıl önce internette araştırma yaparken hoşuna giden yazıları kısayol olarak bilgisayarına kaydetmiş, yaklaşık 300 civarı. Bunlardan çoğu her ne sebepten ise bozulmuş durumda. Yani kısa yolu çift tıkladığınızda google chrome sayfası açılıyor ama adres satırı boş şekilde.
Kısayol bozulunca aşağıdaki gibi bir görüntü oluşur ya, onun kaydettiği kısayollardan bozuk olanlarda da simge aşağıdaki gibi olmuş,
Ne yapıp ettiysem tamir edemedim, başımın etini yiyor valla Google forumda benzer bir sorunu okudum. Orada bir google çalışanı bunu düzeltmenin bir yolu olmadığını, hepsini tek tek girip yeniden kaydetmesi gerektiğini söylemiş.
20H2 kullanıyorum, tavsiye ederim.
Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.