Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,905
- 40
2.5 inç sata SSD ve bellek yükseltmesi yapılabilir.
İşlemciniz en fazla 8 GB bellek destekliyor.
4+4 veya 4+2 ya da 6+2 gibi çift kanal bellek takabilirsiniz. (Yani 2 adet RAM)
İşlemci lehimli değilse eğer aynı sokete uyan İ5 veya i7 birinci nesil işlemci takmayı da deneyebilirsiniz.
Tabi kesin olacak diye bir kural yok. BIOS desteği ve VRM desteği önemli.
(VRM = Anakart Üzerinde Bulunan İşlemci Besleme Katı)
Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama SSD olarak fazla kapasiteye ihtiyacınız yoksa bu işinizi görebilir;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
MSATA fazla kullanılmadığı için çeşit az, fiyatlar saçma.
240 GB MSATA SSD'ye o paraları vermek saçma olur. O paraya 500 GB SATA SSD alırsınız direkt.
Bu SSD'yi de HDD'nin yerine direkt takacaksınız. Bu kadar.
Öncesinde tabi Windows 10 kurulum USB'si hazırlayın, SSD'yi taktıktan sonra içine Windows 10 kurun.
Teşekkür ederim. Yeni nesil işlemci denemek biraz fantezi olur gibi geldiBellekler sıfır bulunmaz, ikinci el bakmanız lazım.
İşlemciniz maksimum 1066 MHz RAM destekliyor;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Elinizdeki 2 GB RAM'lerden birinin yanına 4 GB ekleyerek 6 GB'a yükseltebilirsiniz.
Eğer böyle yaparsanız alacağınız bellek 4 GB DDR3 1066 MHz CL7 1.5 Volt olmalı.
CL ve Voltaj uyuşmazsa beraber çalışmaz.
Veya elinizdekileri takas ya da satarak, 2 tane 4 GB bellek ile 8 GB'a da yükseltebilirsiniz.
Windows 10'un HDD'lerle arası iyi değil, yavaşlaması o yüzden normal.
SSD takmak epey fark edecektir.
Cihaz eski, ömrünü doldurmuş diyebiliriz.
Yapılan yükseltmeler, özellikle SSD, fark hissettirecektir.
Ama 11 yaşında bir işlemcisi olduğu için yine yetersiz kalacaktır bilginiz olsun.

İşlemci değişimi değil de, 11 yıllık bir cihaz olduğu için macunu yenilesem iyi olur. İnternetten video araştırıp nasıl yapıldığına bir bakmam lazım. Kendi masaüstü bilgisayarımın işlemcisini söküp her türlü işlemi yapabiliyorum fakat dizüstü bilgisayar işlemcisini hiç sökmedim.
SSD 280 TL iyi fiyat geldi, çok faza fark olmayacaksa kapasitesi bir tık daha fazla olan bir model de bakabilirim.
Windows 10 eski sistemlerde nedense çok fazla ram yiyor, veya amd'de durum böyle. Benim eski sistemimde FX-8350 işlemci ve 12 gb ram vardı, ona rağmen %50 ram kullanımı oluyordu. Fiyata göre ya 1 tane 4 GB ya da 2 tande 4 GB ram alıcam. Belleklerin teknik özelliklerini belirtmeniz iyi oldu, sağolun.
Cihaz oldukça eski, evet. Zaten oyun falan oynanmayacak. Basit işleri takılmadan yapsa bize yetecek. Şu an biraz ağır çalışıyor.