150 TL çok düşük bir rakam o aşı için.Aşı 2 doz halinde uygulanacak ve fiyatı 150₺ civarında olacağı söyleniyor.
Hiç belirti göstermeyip atlatmanız imkansız.Hiç belirti göstermeyip atlatanlar varmış umarım bizde öyle oluruz.Demek istediğim arkadaş 4. günde ise ve hafta boyunca berabersek en azından bizde de benzer şekilde belirti gösterir di diye umut ediyorum.
Aşının fiyatının üstüne birde yeni kurulacak soğuk zincir sistemleri için yapılan yatırımın parası da eklenir daha da pahalı olur. Yani sadece aşının fiyatıyla bitmez bence iş.150 TL çok düşük bir rakam o aşı için.
Hocam yine enfekte olmuş sayılır, yayması için kişinin vücudunda çoğalması gerekiyor virüsün. Enfekte olup da belirti göstermemesi gibi bir ihtimal var. Bağışıklık sistemi güçlüdür hasta olmaz ama yine de vücudunda virüs vardır ve dediğiniz gibi yayabilir. Dünya Sağlık Örgütüne maksimum bulaştırma semptomlar görülmeden iki gün önce oluyormuş. Yani hastalığın ilk aşamalarında bulaşılıcılık en fazla.Hiç belirti göstermeyip atlatmanız imkansız.
Virüs vücuda enfekte olamıyorsa taşıyıcı & bulaştırıcı olursunuz.
Biz ona ihalecilik diyelim. Bazıları için yeni gelir kapısı. Anlayan anladı.Aşının fiyatının üstüne birde yeni kurulacak soğuk zincir sistemleri için yapılan yatırımın parası da eklenir daha da pahalı olur. Yani sadece aşının fiyatıyla bitmez bence iş.
Ben yine de rehavete kapılınmaması gerektiğini düşünüyorum.Hocam yine enfekte olmuş sayılır, yayması için kişinin vücudunda çoğalması gerekiyor virüsün. Enfekte olup da belirti göstermemesi gibi bir ihtimal var. Bağışıklık sistemi güçlüdür hasta olmaz ama yine de vücudunda virüs vardır ve dediğiniz gibi yayabilir. Dünya Sağlık Örgütüne maksimum bulaştırma semptomlar görülmeden iki gün önce oluyormuş. Yani hastalığın ilk aşamalarında bulaşılıcılık en fazla.
ee yani hastamıyım ,taşıyıcımıyım?Arkadaşta tat koku hiç kalmamış boğaz şişmeye başlamış.Diğer 3 arkadaş olarak bizde birşey yok şükür henüz .Hiç belirti göstermeyip atlatmanız imkansız.
Virüs vücuda enfekte olamıyorsa taşıyıcı & bulaştırıcı olursunuz.
Belirsiz işte.ee yani hastamıyım ,taşıyıcımıyım?Arkadaşta tat koku hiç kalmamış boğaz şişmeye başlamış.Diğer 3 arkadaş olarak bizde birşey yok şükür henüz .
Hocam zaten sağlıkçılara da bulaşıyor, hastalar umursamaz davranarak başkalarının tedavi hakkına da zarar veriyor. Yakın çevremde iki hemşire var o yüzden az çok biliyorum durumlarını. Herkese bulaşıp geçecek diye bir kaide yok bağışıklık yanlızca birkaç ay sürüyor. Kimsenin umrunda değil zaten sokağa çıkınca herkesin boynunda maske, bize birşey olmaz kafasıyla geziyorlar, hastalanıp yatacak yer bile bulamayıp ölene kadar hafife alamaya devam ediyorlar.Biz ona ihalecilik diyelim. Bazıları için yeni gelir kapısı. Anlayan anladı.
Ben yine de rehavete kapılınmaması gerektiğini düşünüyorum.
Toplumda herkes geçirecek, herkese bulaşacak gibi cahilce bir düşünce hakim.
Olan sağlık çalışanlarına oluyor. İstifa hakkını bile ellerinden aldılar sağlıklçıların.
Ambülans şoförünün aldığı komik rakamlara değinmiyorum bile.
Hocam arkadaşı zaten pozitif çıkmış.Belirsiz işte.
Birileri günde onlarca test yaptırabiliyorken sen-ben yaptıramıyoruz.
Evde bile ayrı odalarda oturun.
Tat-koku alamama varsa zaten şüphelenmesinde yarar var.
Gitsin BT çektirsin bence.
arkadaş test yaptırdı pozitif zaten, ekipler aramış oda 1.derece temaslı olarak isimlerimizi vermiş.Şuan bize karantina konuldu zaten.Bizim merak ettiğimiz arkadaş hafta başında kaptıysa belirtlerinde bizle aynı zamanda çıkması gerekmez mi? Kendisinde cuma akşamı başlamış. Hafta başından beridir beraberiz diğer 3 arkadaş olarak bizde belirti yok.Belirsiz işte.
Birileri günde onlarca test yaptırabiliyorken sen-ben yaptıramıyoruz.
Evde bile ayrı odalarda oturun.
Tat-koku alamama varsa zaten şüphelenmesinde yarar var.
Gitsin BT çektirsin bence.
evet doğal bağışıklık ta olsa aşı da olsa kalıcı bağışıklık yok.Bu yüzden endişe verici zaten.Adamlar henüz gribi yok edebilmiş değilken korono sanırsam artık hep aramızda olacak .Hocam zaten sağlıkçılara da bulaşıyor, hastalar umursamaz davranarak başkalarının tedavi hakkına da zarar veriyor. Yakın çevremde iki hemşire var o yüzden az çok biliyorum durumlarını. Herkese bulaşıp geçecek diye bir kaide yok bağışıklık yanlızca birkaç ay sürüyor. Kimsenin umrunda değil zaten sokağa çıkınca herkesin boynunda maske, bize birşey olmaz kafasıyla geziyorlar, hastalanıp yatacak yer bile bulamayıp ölene kadar hafife alamaya devam ediyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hocam arkadaşı zaten pozitif çıkmış.
Eğer sizde varsa bile eşinize bulaştırmamaya çalışın.ee yani hastamıyım ,taşıyıcımıyım?Arkadaşta tat koku hiç kalmamış boğaz şişmeye başlamış.Diğer 3 arkadaş olarak bizde birşey yok şükür henüz .
Kuluçka süresi kişiden kişiye değişir. Yani sizde belirti 3-4 gün sonra görülebilir. Genel kanı kuluçka süresinin 3-4 gün ile 14 gün arasında değiştiğidir.arkadaşa test yaptırdı pozitif zaten ekipler aramış oda 1.derece temaslı olarak isimlerimi vermiş.Şuna bize karantina konuldu zaten.Bizim merak ettiğimiz arkadaş hafta başında kaptıysa belirtlerinde bizle aynı zamanda çıkması gerekmez mi? Kendisinde cuma akşamı başlamış. Hafta başından beridir beraberiz diğer 3 arkadaş olarak bizde belirti yok.
Kuluçka süresi ortalama olmakla beraber değişkenlik gösterebiliyor.arkadaşa test yaptırdı pozitif zaten ekipler aramış oda 1.derece temaslı olarak isimlerimi vermiş.Şuna bize karantina konuldu zaten.Bizim merak ettiğimiz arkadaş hafta başında kaptıysa belirtlerinde bizle aynı zamanda çıkması gerekmez mi? Kendisinde cuma akşamı başlamış. Hafta başından beridir beraberiz diğer 3 arkadaş olarak bizde belirti yok.
eşim için ne yapabilirim ki zaten çok geç öğrendik.Neyse bizde yedik ozm virüsü ?Eğer sizde varsa bile eşinize bulaştırmamaya çalışın.Umut Barış hocamın söylediği gibi ayrı odalarda oturun.
Kuluçka süresi kişiden kişiye değişir. Yani sizde belirti 3-4 gün sonra görülebilir. Genel kanı kuluçka süresinin 3-4 gün ile 14 gün arasında değiştiğidir.
işte işimiz gereği o temas bizde çok fazla malasef.Kuluçka süresi ortalama olmakla beraber değişkenlik gösterebiliyor.
Sizin enfekte olmama ihtimaliniz de mevcut.
Yani arkadaş başka ortamda enfekte olup size bulaştırmamış da olabilir bence.
Sonuçta nerde ne zaman kaptığını bilmiyoruz.
Kapar kapmaz da başkasına transfer etmek anca temas yoluyla olur. (El ile, cisimler aracılığıyla vs.)