Gebze dediler Almanyada çıktı...

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Nihayet fabrikayı deneme üretimi yapılacak seviyeye ulaştırmışlar, umarım yapay zekası da dronlarınki kadar başarılı olur. Alamazsak da paramızın yettiği kadar kiralar keyfini tadarız. Bu konu tam bir nostalji oldu artık. Benzeri ithallere ÖTV artışı ve 5G de artık ülkemizde paralelinde başlamış oldu.

C Çevrimdışı

confickerbelasi 

Yasaklı Üye
27 Eyl 2021
677
48
Ekran-Goruntusu-2022-08-01-20-16-04.png

nerde şanlı video?
hem çok pahalı hemde seçim yatırımı gerçeklikten uzak masal.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Ekran-Goruntusu-2022-08-01-20-16-04.png

nerde şanlı video?
hem çok pahalı hemde seçim yatırımı gerçeklikten uzak masal.

twitter sayfasında yada youtube da....
Asıl olan kasa değil içindeki yazılım rekabet edecektir. Bakalım kimlerin ufku daha geniş olacak, insanı şaşırtacak ne yeniliklerle gelecek.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Umarım bir kaç güne banttan inen ilk araçları gururla izlerken, geçmiş halimize bakıp umutsuz ve amaçsız var olunamayacağını tecrübe ettiğimizi hatırlarız.

İnsanları diğer canlılardan ayıran temel özellik; diğer canlıların hayatlarının yaratıldıklarından beri aynı tekrarları nesiller boyu yaşamaları iken insanın ve insanlığın sürekli günden güne kendini geliştirmesidir.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Umarım bir kaç güne banttan inen ilk araçları gururla izlerken, geçmiş halimize bakıp umutsuz ve amaçsız var olunamayacağını tecrübe ettiğimizi hatırlarız.

İnsanları diğer canlılardan ayıran temel özellik; diğer canlıların hayatlarının yaratıldıklarından beri aynı tekrarları nesiller boyu yaşamaları iken insanın ve insanlığın sürekli günden güne kendini geliştirmesidir.

Gururlanmayı eminimki bütün arkadaşlar ister. Ama söyledikleri fiyat seviyesi ile ülke nüfusunun ne kadarı bu araca ulaşabilecek. Mesele bu. Evet, tek mesele bu. Ben yerli, yabancı olmasına falan takılmıyorum. Zengin denilen kesimin alabileceği bir ürün için alamayanlara gurur duyun demeyi de anlamıyorum. Bu ağalık düzeni özentisidir. Haydi marabalar, ağanızın malı ile gurur duyun demek bu. Bizi kıskandığını söylediğimiz hiç bir ülkede en temel ihtiyaç olan otomobil fiyatları böylesi rezil bir durumda değil. Üst düzey siyasilerimiz de kimse kusura bakmasın milletle dalga geçiyor, fiyatı muadilleri ile aynı olacak diye. Muadillerinin fiyatını kepaze eden, fırsat veren kim? Bir kendin, en az iki üç tane de hazineye ödediğin aracın fiyatını, bu yerli dediğin araçta emsal göstermek ya akılsızlıktır ya da milletle dalga geçmek. Siha lar ile gurur duyarım. Çünkü o halka satılan bir ürün değil. Ama Togg ile gurur duymak bana uzak. Elin fransızının, japonunun, almanının ürettiği araç ile aynı fiyata bana itelenen Yerli araç için benim gurur duymamdan önce yöneticilerin hicap duyması gerekiyor.

S Çevrimdışı

sisperdesi 

Aktif Üye
28 May 2022
270
31
Öncelikle gururlanip gururlanmamak ayrı bir mesele. Ülkemin böylesine bir üretim yapması kesinlikle gerekiyordu ve ben bununla gururlanirim. Fakat emsalleri ile ayni fiyattan olacak deniliyor ya iste bu noktada her türlü elestiriyi yapar yererim. Yahu peugeot 3008 1.2 m. Ulkeye girisi vergisi kdvsi carti curt. Bu odemeler ile zaten 1.2m. senij bu arabayi suanki piyasa koşulları ile maksimum 300-400 bin tl ye satisa cikarman lazım ki emsalleri ile ayni fiyatta olsun. Kimseyi kandirmaninda bir anlamı yok.

MutluTEKİR Çevrimdışı

MutluTEKİR 

Aktif Üye
29 Tem 2022
215
35
Hybrid Kinetic'e ait sadece tasarım gösterilmiş. 2018'den bu yana oralardan başka bir haber yok. Pininfarina'dan tasarımı direk satın aldılar demek ki Hybrid Kinetic Kore firmasını saf dışı bırakıp. Tasarımın dışarıdan alınması hariç, altyapısı, yazılımı da önemli. Tübitak'ın ciddi destekleri var. Velev ki altyapı ve yazılım da kopyalanmış olsun, bu teknoloji transferidir ve ciddi bir bilgi birikimi sağlar, sonraki kasalarda, makyajlarda kendi mühendislerimiz kendi dokunuşlarını katar. Atak helikopterinde de böyle oldu, Kore ile işbirliğine gidildi ve onların T129 helikopterleri yerli üretime kazandırıldı. 50 sene önce Japonya kopyalayarak gelişti, Çin de böyle kopyalayarak günümüzdeki seviyeye ulaştı.

Fiyat konusu maalesef, yanlış ekonomi politikalarının sonucunu milletin %98-99'u çekiyor. Tarih gibi hayat gibi hiçbir şey sadece yukarı yönlü olmuyor, dalgalı grafik çiziyor, alım gücümüz de aşağı yönde şu anda. İllaki çıkacağı bir nokta olacaktır. O zaman kadar bakıp iç geçiririz sadece. Polyana yönünde bakın. 5-10-15 sene alamayıp kronik sorunları olup olmadığını görürüz. Sorunları düzeltilince alırız. :)

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Umarım toki benzeri alt gelir gurubunun da bu araçlara sahip olacağı bir proje ortaya çıkarırlar devletin desteğiyle.

Son düzenleme:
Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
446
Bunda anormal olan ne var anlayamadım?

Zaten bizim yerli ve milli her şeyimiz aslında yabancı değil mi?

Yerli ve milli gemilerimizin monitörleri bile LG.

Yerli ve Milli Helikopterimizin motoru Hollandalı

Yerli ve milli televizyon üreticilerimizin yedek parça tedariklerinin alayı (%70) Çin

Yerli ve Milli arabamızın fabrikası Alamanyadaymış

Ne olmuş yani?

İnsan bu kadar da vatan haini olmaz yahu ayıptır..

Çıkarın bakayım hepiniz cebinizdeki telefonları?

(Malum ülkedeki refah ve milliyetçilik seviye göstergesi, gayzer sayacı gibi çalışan cep telefonları)

Iphone çıkarsa başka
Zamzung çıkarsa başka
3310 çıkarsa bambaşka seviyede milliyetçisiniz.
Gene dış güçlerin oyunlarına gelmiş gibi bakıyorsunuz Adem Bey!!!

Biz gaz yağı alamadıh!

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Togg Devlet alım garantili 81 ilin Valisi'ne tahsis edilecek.
Sonra Kaymakamlara Belediye Başkanlarına diye gider.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Togg Devlet alım garantili 81 ilin Valisi'ne tahsis edilecek.
Sonra Kaymakamlara Belediye Başkanlarına diye gider.
Böylece Yürütme makamı altındakileri araçlarında da online gözlemiş olur. Herhalde arabaya atlayıp özel işlerine gitmeler son bulur. Dijital çağ demek tam kontrol demek. Üstelik yakıt giderleri de beşte bire düşeceğinden baya faydalı olacaktır. İlk araçların devletin envanterine girmesi de (müzelik) isabet oldu.

S Çevrimdışı

sisperdesi 

Aktif Üye
28 May 2022
270
31
Devletin tüm kademelerinde yabanci araç kullanımı yasaklanıp (zırhlı hariç) hepsinin togg ile değiştirilmesi. Düşünsenize tum audi ww merso bmw satiyorsunuz. Ordan elde edilen geliri togg için kullanıyorsunuz. Temiz para.

Geri
Üst Alt