A
Alperentoy,
Dostum öğretilmiş çaresizlik diyorsun da bak hep kendi görmek istediğin açıdan bakıyorsun.
Şimdi söyle bana 1 Papua yeni gine lirası 5.3 Türk Lirası. Bunun gerçekle en ufak izahı var mı.
2 yıl içinde otomobil fiyatları 5 kat artmış vaziyette. Bunun dürüstçe anlamı ne.
Dolar 3.5 seviyesindeyken devlet büyüğümüz dış saldırılar var, devletimiz üzerine oyunlar var, bozun bu oyunları, bozun dövizleri, garantiniz benim dedi mi demedi mi.
Daha sonra yine başka bir devlet büyüğümüz dolar 18 seviyesine geldiğinde, düşük kur, değerli TL zararlıydı dedi mi demedi mi. İki zıt ifade doğru olabilir mi. İki zıt söz aynı anda doğru olamayacaksa kim, niye vatandaşı yanlış yönlendiriyor.
Dünyanın herhangi normal bir ülkesinde C Suv denilen en pahalı otomobilinin fiyatı, o ülkenin asgari ücret denilen ücret tarifesi ile kaç aylık ücret, bizde kaç aylık.
Onlarda asgari ücretlinin genel nüfusa oranı ne, bizde ne.
Var mısın bir anket açalım, fiyattan bağımsız Togg alır mıydınız diye soralım, sonuçlara bakalım. Bir de fiyat dahilinde alır mısınız diye soralım, ona da bakıp kıyaslayalım. İnsanlarda öğretilmiş çaresizlik mi var, gerizekalı yerine konulmaya tepki mi var, değerlendirelim.
Sakince, satır aralarında lafı sokuyorsun ama bunu anlamıyor, farketmiyorlar zannediyorsan aldanıyorsun. Maksat laf sokmaya dönerse herkes herkese çok rahat lafını döşenir. Amaç hak ve hakikati yüreklice söyleyebilmek. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyebilmek. Madem yerli oto yu eleştirenler sıkıntılı peki SEKA kapatılıp, kağıt ithal edilirken en ufak tepki gösterdin mi. Ben bir sürü yerli proje üretip Tübitak a başvuran ve bürokrasi duvarına toslayan Adam!!! biliyorum. Üretebilmek, hakkını alabilmek, ülkene, milletine katma değer sağlamak için bu ülkede illa babayiğit ? ya da üst kademelere damat mı olmak gerekiyor. Bu konudaki, bu konuyu buralara getirenler hakkındaki düşüncelerini de merak ediyorum.
Bak CB daha dün ne dedi, mart sonunda çıkacak bir ürün için bugünden fiyat söylemek mümkün değil dedi. Bu ne demek, kendi yönetiminde, kendi ürettiğin bir ürünün fiyatını 5 ay sonrası için öngörememek demek. Bunun fecaatinin farkında mısın.
Bugün Togg için elini bile süremeyeceği halde hurra çekenlerin, yarın üreticisi babayiğitlerin hükümete tavrı değiştiğinde nasıl yerden yere vuracağını hep birlikte ibretle izleyeceğiz.
Sevgili
A
Alperentoy,
Biz, hadi en azından ben bu ülkenin azılı düşmanı değiliz, değilim. Ben gördüğüm yanlışa bu yanlış aga derim. Kim olursa olsun derim. Herkesten önce hak ve hakikate sadığım. Padişahın kulu değilim. Sen bu sistemde yanlış, haksızlık, laf başka icraat başka görmüyorsan da ne diyeyim. O da senin dünya görüşündür.