A101 Satışı NORDMENDE TV (Görüşünüz Lazım)

Arif Demir Çevrimdışı

Arif Demir 

Yeni Üye
28 Ara 2020
5
30
Evet şimdi foruma üye de olduğumuza göre Adem beye ulaşırız artık diyorum, öncelikle Hayırlı forumlar, Adem bey marka hakkında YouTube a yüklediğiniz videodaki söylediklerinize istinaden markaya bir şans vereyim dedim ama yerli yine şaşırtmadı, daha ürünü kutusundan çıkardığım an sorunlar başladı koruyucu jelatin yer yer lcd panele kuvetli bir bantla yapıştırılmış sökene kadar akla karayı seçtik paneli kırmadan sökmeyi başardık, derken vesa montaj vidalarından birini döndürdükçe döndürüyorum bir türlü girmiyor incelediğimde ne göreyim yuvaya diş açılmamış, hayda ne olcak şimdi hadi arka kapağı söküp kasayla askı arasında bağlatı kuran sorunlu parçayı söktüm yerinden gittim sunny servisine garanti belgesini getir 2 haftaya al sağlam parçayı dedi arkadaş ben tv 3 günde teslim aldım ne haftası, oradan sanayiye geçip bir tornacıya 2tl karşılığın kılavuz çektirip duvara montajı yaptık hali hazırda kullandığımız çanaktan gelen kabloyu taktık yayın yok (kanal listesi yüklü geldi) ee niye böyle oldu eski crt tv harici alıcı ile net çekiyordu (kırılan ju6070 de çekiyordu?), hadi kanalları tekrar aratalım yok (sd ler bile) dedim çatıda bizim balkondakinden büyük çanak var boşta eski komşulardan kalma bağladık biraz ince ayar yayın pat çat geldi şükür hadi seyredelim, ben panel kalitesi renk akıcılık takmam görüntü varsa izler geçerim (lcd panelde oled amoled candır ama mındar)
Bunlar tamam şimdi de gelelim esas sıkıntıya yahu bu cihaz akıllı modda fullHD çalışıyor usb den internetten YouTube dan 4k içerik izleyemiyorum
ne anladım ben 8milyon pikselden böyle rezillik olmaz sadece trt4k izlemek için mi bu tv işlemcisi de 32 bit modda çalışıyor Adem bey bu konuyu çözseniz siz çözersiniz güncelleme ile bu sorun giderilir sır arayüz akıcı olsun diye aletin amacından sapmışlar milleti doladırmasınlar en azından ayarını koyup tercihi bize bıraksınlar lütfen sesimizi duyurun

(Hazır kapağı açmışken kartları da görüntüledim

IMG_20201228_202241_N.jpg
IMG_20201225_161204.jpg
IMG_20201228_202123_N.jpg
IMG_20201225_161235.jpg
IMG_20201225_161025.jpg
IMG_20201228_202007.jpg
IMG_20201225_160124.jpg
IMG_20201225_161231.jpg
IMG_20201228_202150_N.jpg
IMG_20201225_161045.jpg
IMG_20201225_160103.jpg
IMG_20201225_160146.jpg
IMG_20201225_161213.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,736
65
Evet şimdi foruma üye de olduğumuza göre Adem beye ulaşırız artık diyorum, öncelikle Hayırlı forumlar, Adem bey marka hakkında YouTube a yüklediğiniz videodaki söylediklerinize istinaden markaya bir şans vereyim dedim ama yerli yine şaşırtmadı, daha ürünü kutusundan çıkardığım an sorunlar başladı koruyucu jelatin yer yer lcd panele kuvetli bir bantla yapıştırılmış sökene kadar akla karayı seçtik paneli kırmadan sökmeyi başardık, derken vesa montaj vidalarından birini döndürdükçe döndürüyorum bir türlü girmiyor incelediğimde ne göreyim yuvaya diş açılmamış, hayda ne olcak şimdi hadi arka kapağı söküp kasayla askı arasında bağlatı kuran sorunlu parçayı söktüm yerinden gittim sunny servisine garanti belgesini getir 2 haftaya al sağlam parçayı dedi arkadaş ben tv 3 günde teslim aldım ne haftası, oradan sanayiye geçip bir tornacıya 2tl karşılığın kılavuz çektirip duvara montajı yaptık hali hazırda kullandığımız çanaktan gelen kabloyu taktık yayın yok (kanal listesi yüklü geldi) ee niye böyle oldu eski crt tv harici alıcı ile net çekiyordu (kırılan ju6070 de çekiyordu?), hadi kanalları tekrar aratalım yok (sd ler bile) dedim çatıda bizim balkondakinden büyük çanak var boşta eski komşulardan kalma bağladık biraz ince ayar yayın pat çat geldi şükür hadi seyredelim, ben panel kalitesi renk akıcılık takmam görüntü varsa izler geçerim (lcd panelde oled amoled candır ama mındar)
Bunlar tamam şimdi de gelelim esas sıkıntıya yahu bu cihaz akıllı modda fullHD çalışıyor usb den internetten YouTube dan 4k içerik izleyemiyorum
ne anladım ben 8milyon pikselden böyle rezillik olmaz sadece trt4k izlemek için mi bu tv işlemcisi de 32 bit modda çalışıyor Adem bey bu konuyu çözseniz siz çözersiniz güncelleme ile bu sorun giderilir sır arayüz akıcı olsun diye aletin amacından sapmışlar milleti doladırmasınlar en azından ayarını koyup tercihi bize bıraksınlar lütfen sesimizi duyurun

Güle güle kullanın diyeceğim ama :alala
Bu cihazlar hakkında haklı çıkıyor olmaktan üzülüyorum açıkçası ,marka ve cihaz. Hep yazarım "ben almam ama alana da karışmam" diye ,şimdi bana kızacaklar "abi içinden biri böyle çıkmış" diye ,kızsınlar,fikrim değişmez yine de ,ilk önce 1.5 gb ram tv olurmu ,hadi bu 1.5Gb ,1Gb olanlar var ,para da sokaktan toplanmıyor ki ,neyse sustum hadi.

I Çevrimdışı

iskender şerit

Yeni Üye
29 Ara 2020
14
41

IMG_20201225_161204.jpg
IMG_20201225_161235.jpg
IMG_20201225_161025.jpg
IMG_20201228_202007.jpg
IMG_20201225_160124.jpg
IMG_20201225_161231.jpg
IMG_20201225_161045.jpg
IMG_20201225_160103.jpg
IMG_20201225_160146.jpg
IMG_20201225_161213.jpg
Cihaz hakkında özelden görüşebilirmiyiz.

Arif Demir Çevrimdışı

Arif Demir 

Yeni Üye
28 Ara 2020
5
30
Arkadaşlar İskender beye aktardığım tv hakkındaki görüşüm

görüntü karşıdan idare eder yandan bozuyor görüntü ayarları kısmına dlc diye birşey koymuşlar karanlık görüntüleri siyah göstermek için sanırım ancak karanlık sahnelerde ebru efekti yapıyor ne izlediğinizi anlayamıyorsunuz esas sorun panelde değil ışıkta bazı sahnelerde arkadaki ledler gözle seçbiliyor ışık sızması sorunu hat safhada kanal geçişleri 4 saniye kadar sürüyor yazılım hızlı ama iyi tasarlanmamış kumanda buna eşlik ediyor zira android tv olması sadece geri tuşu işlevine sahip bir tuş gerektiriyor ancak ne kumandada nede klavye ile düzgün bir kullanım sağlayamadım içinde silemediğiniz playstore harici mağaza uygulaması mevcut diğer yazıda da belirttiğim gibi android kısmında fullHD çalışıyor malzeme kalitesi düşük üretim kalitesi düşük panelde koruma katmanı yok direkt paneli görüyorsunuz hoparlör sistemi cızırtı yapıyor bu fiyata bu cihaz yerine az daha sabredip oturaklı bir cihaz alınır (bence artık) çünkü ben daha önce Samsung ju6070 kullandım kalite sadece panel ile olmuyor kumandalarının bile arasında dağlar fark var yani böyle uzar gider liste ben memnun kalmadım bu beklenti meselesi olabilir belki size iyi gelir hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin güle güle izleyin

IMG_20201229_211038_N.jpg
IMG_20201229_211825_N.jpg
IMG_20201229_211728_N.jpg
IMG_20201229_205452_N.jpg
IMG_20201229_211821_N.jpg
IMG_20201229_205205_N.jpg
IMG_20201229_205137_N.jpg
IMG_20201229_211752_N.jpg
IMG_20201229_211828_Nd0ba2fc5010461aa.jpg

Arif Demir Çevrimdışı

Arif Demir 

Yeni Üye
28 Ara 2020
5
30
Arkadaşlar konu hakkında bir güncelleme yapayım, cihaz android bölümünde fullHD olarak çalışsa da şu ana kadar YouTube ve VLC uygulamalarının 4K olarak açıldığını tespit etmiş bulunmaktayım videoda hücrelerin(pixels) tek tek çalıştırıldığı alanlar sayesinde görüntünün 4K olduğunu anlayabiliyorsunuz, diğer uygulamalar Xplore(Symbian'dan beri severek kullandığım çok işlevli dosya yöneticisi) dahili oynatıcısı videoları 4K, resimleri fullHD olarak açıyor, Mx player ise bazen 4K bazen fullHD olarak çalışıyor, 4K resim görüntülemek içinse tek seçenek dahili medya uygulaması, uygulamaların açılış çözünürlüğüne müdahale edemiyoruz en azından YouTube ve VLC gönlüme su serpti öteki türlü fullHD bir cihaza 4k parası verip kandırılmış hissi olmuştu
(Buyrun örnekler 50mm den

IMG_20201231_0042023479040b8dd60cdc.jpg
IMG_20201231_004236118a05eb6c9eca7c.jpg
IMG_20201231_004609d2642ed21dd329cd.jpg
IMG_20201231_00272222a0ebc595e13904.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Arkadaşlar konu hakkında bir güncelleme yapayım, cihaz android bölümünde fullHD olarak çalışsa da şu ana kadar YouTube ve VLC uygulamalarının 4K olarak açıldığını tespit etmiş bulunmaktayım videoda hücrelerin(pixels) tek tek çalıştırıldığı alanlar sayesinde görüntünün 4K olduğunu anlayabiliyorsunuz, diğer uygulamalar Xplore(Symbian'dan beri severek kullandığım çok işlevli dosya yöneticisi) dahili oynatıcısı videoları 4K, resimleri fullHD olarak açıyor, Mx player ise bazen 4K bazen fullHD olarak çalışıyor, 4K resim görüntülemek içinse tek seçenek dahili medya uygulaması, uygulamaların açılış çözünürlüğüne müdahale edemiyoruz en azından YouTube ve VLC gönlüme su serpti öteki türlü fullHD bir cihaza 4k parası verip kandırılmış hissi olmuştu
(Buyrun örnekler 50mm den

IMG_20201231_0042023479040b8dd60cdc.jpg
IMG_20201231_004236118a05eb6c9eca7c.jpg
IMG_20201231_004609d2642ed21dd329cd.jpg
IMG_20201231_00272222a0ebc595e13904.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sevgili Arif foruma hoş geldiniz, sizden isteğim
Burada TV modeline göre konu açıp görüşlerinizi TV resimlerini ekleyerek iyi kötü yanlarını paylaşmanız. Sizden sonra alacaklara ışık tutmuş olursunuz teşekkürler

K Çevrimdışı

karablt

Yeni Üye
26 Ara 2020
5
37
merhaba;
bende NM50350 model televizyonu aldım. şimdilik gayet başarılı gözüküyor. ama tabiki üst düzey televizyonlardaki performansı beklememek lazım. çıtası dandik. ben ayaklarının üstüne kurdum. ayakları kötü ve bağlantı yerindeki vidaların bazısı girmedi. bir kısmınıda yamuk yumuk taktık artık. çünkü delikler klavuzlu değil. görüntü bence gayet iyi. onun dışında sesi kötü. ama zaten kullandığımız televizyonlarda kötüydü. alışık olduğumuz bir durum :). çok bişey beklemiyorsanız benim gibi. alınabilir. son resmi bir türlü düzeltemedim. ama yandan da iyi gözüküyor.

20210101_13361.jpg

20201231_130203.jpg
20201231_125918.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

IMG_20201225_161204.jpg
IMG_20201225_161235.jpg
IMG_20201225_161025.jpg
IMG_20201228_202007.jpg
IMG_20201225_160124.jpg
IMG_20201225_161231.jpg
IMG_20201225_161045.jpg
IMG_20201225_160103.jpg
IMG_20201225_160146.jpg
IMG_20201225_161213.jpg
Bahsi geçen model özelinde konuşacak olursak eğer, Söylemlerimde de yorumlarımda da özelikle ürünü henüz incelemediğimi, tüm verilerin kağıt üstü olduğunu ancak ne ile karşılaşacağımızı da 3 aşağı 5 yukarı tahmin edebildiğimizi belirtmiştim.

Buna paralel hemen şunu da izah edelim ki firmaya şans verme taraftarı olsam da kimseye, bu güne kadar hiç bir marka için olmadığı gibi bu marka ve üretici için de ''Alın'' - ''Alınır'' - ''Alınmalı'' şeklinde yaklaşımım olmadı, olmaz.

Önce bu hususlara dikkat çekmek istedim zira az önce bir ana konu açtığınızı gördüm, o konu başlığını düzenleyeceğiz zira o bir sorun konusu, ana başlık konuları tüm kullanıcıların görüşlerini paylaştığı, eksiklerin fazlaların dile getirildiği konudur.

Sizin durum artık başka boyuta geçmiş, şikayetleriniz var ve üstüne tv yi sökmüşsünüz kendi haklı gerekçeleriniz ile.

Bu gün Youtube de bir konuda sohbet ederken yine TCL üretimlerine konu geldi dayandı ve şu SERVİS HİZMETLERİ konusunda tartıştık (Karşılıklı istişare anlamında tartışma)

Orada dile getirdiğim üzere burada tekrar yazıyorum ki bu ülkede satış sonrası hizmet anlayışında EN AZINDAN bir VESTEL gibi olamıyorsa hiç bir üreticiden hiç bir şey beklemeyin zira TCL dahil olmak üzere servis hizmetleri ne yazık ki taşeron mantığında ilerliyor.

Kullandığınız tv nin kasası PUBLİC diye geçer. K karablt arkadaşın da bahsettiği o dandiklik hissinin sebebi, VESTEL in de birçok yeni modelinde tercih ettiği üzere artık ARÇELİK VESTEL AWOX AXEN SUNNY REDLİNE DİJİTSU DİGİPOLL SKYTECH SKYWORLD TELEFOX QUAX WOOn ELTON NORDMENDE ONVO MORİO SABA vs vs vs gibi bütün markalarda kullanılıyor zira BLU denen üniteyi ülkede kendin toplaman ile ÇİNLİ abilerin hazır toplamış olduklarını kullanmak arasında, Kendin topladığında bir avantaj teşkil etmediğine karar verdikleri için ülkemizdeki büyük üreticiler de ne yazık ki , Evet ne yazık ki diyorum bu stile yönelmeye başladılar.

Sizin özelinizde konuya yaklaşacak olursak eğer, Satın aldığınız gün sorunu tespit etmişsiniz, neden iade yoluna gitmediniz merak ettim. Çok da şaşırdım.

Şu an aynı üreticinin, buraya yazamayacağım bir üretimini inceliyorum birkaç gündür, kutu açılışından panel testine varana kadar her detayını tek tek irdeliyorum ve kendime göre HATALAR RAPORU hazırlıyorum, şu an 8 madde not aldım, 9 uncu için halen bazı detayları irdelemeye devam ediyorum, yani üretici hatalı ise hatalıdır burada benim bu markayı kayırmamı bekleyen veya kayırdığımı düşünenler var ise yanılıyorlar o konuya da bir not düşelim.

ŞANS VERMEK gerektiğini belirttim o kadar, üreticide sorun çıkmayacak veya herkes üretimi inanılmaz beğenecek diye bir garanti kimseye veremeyiz takdir edersiniz.

Sizin yaşadıklarınıza baktığımda ise anladığım kadarıyla zaten tv nin uydu sisteminde sorun yokmuş, çanak ile düzeltmişsiniz mevzuyu. Panel ile polarizer arasındaki sorunu ve arka kapaktaki sorunu görüp, bilip buna rağmen ürünü söküp sanayilerde çözüm aramayı tercih etmisşiniz ki kesinlikle benim tercih edeceğim bir yok değil. Alır götürürüm aldığım yere, yenisi ile değiştirir geçerim. Ne servis kaprisi çekerim, ne de sanayilerde uğraşırım.

TV nin panelin yakınında çekip foruma yüklediğiniz görüntüler ile vermeye çalıştığınız mesajı henüz çözemedim onları açıklarsanız sevinirim.

Kuvvetli bir bantla yapıştırmışlar dediğiniz jelatin aslında elektrostatik kaplamadır, bu üretimlerde %90 oranında bulunur ve aslında bantla yapıştırılmaz. adı üstünde, Elektrostatiktir ve panel üzerine kaplanır, ürün ilk test sırasında panelde hiç bir sorun olmadığı teyit edildikten sonra sol alt köşede bulunan çıkartma noktasından başlanıp ekrandan ayrılır ve ortalama 3 saniye sürer çıkması. (Şu an incelediğim tv den de çıkarttım) bunun haricinde üst çerçeve ve alt çerçevede tam ortada yaklaşık 30cm civarı bir şerit kaplama vardır ki bu da ülkemizdeki nakliye koşullarında karpuz gibi taşıdıkları bu tv lerin mümkün olduğunca hasar almamasını (Panel sarsıntısı) sağlamak içindir.

I iskender şerit in özelden görüşmek istemesi ise ayrı bir sorun bana göre.

Halka açık bir forumda neden özel kanaldan görüşülmek istenir ki?

Üründeki sorunlar zaten aktarılmış, Firma yetkilisiyseniz ve çözüm öneriniz var ise halka açık şekilde yazın ki insanlar sorunlar ile nasıl ilgilendiğinizi görsün. Biz de görmek istediğimiz farkı görelim. Firma yetkilisi değilseniz bu durum daha da can sıkıcı bana göre.

Özetleyecek olursak; Üründe yaşadığınız ŞU AN geçerli olan sorun nedir bilgi verebilirmisiniz? Ona göre neler yapılabilir bunu konuşalım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
merhaba;
bende NM50350 model televizyonu aldım. şimdilik gayet başarılı gözüküyor. ama tabiki üst düzey televizyonlardaki performansı beklememek lazım. çıtası dandik. ben ayaklarının üstüne kurdum. ayakları kötü ve bağlantı yerindeki vidaların bazısı girmedi. bir kısmınıda yamuk yumuk taktık artık. çünkü delikler klavuzlu değil. görüntü bence gayet iyi. onun dışında sesi kötü. ama zaten kullandığımız televizyonlarda kötüydü. alışık olduğumuz bir durum :). çok bişey beklemiyorsanız benim gibi. alınabilir. son resmi bir türlü düzeltemedim. ama yandan da iyi gözüküyor.

20210101_13361.jpg

20201231_130203.jpg
20201231_125918.jpg
Ekrandaki o ESD kaplama aslında tam yüzey olmalı. Bana gelen tv de böyle idi, Notlarıma aldım.
DSE testlerini vs yaptım oldukça başarılı buldum. Ayaklar dandik demişsiniz fakat bu ayakları üreticilerin %70 i kullanıyor neredeyse :kiskis

Ses konusunda felaket maalesef :(

Geri
Üst Alt