A101 Satışı NORDMENDE TV (Görüşünüz Lazım)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Güle güle kullanın diyeceğim ama :alala
Bu cihazlar hakkında haklı çıkıyor olmaktan üzülüyorum açıkçası ,marka ve cihaz. Hep yazarım "ben almam ama alana da karışmam" diye ,şimdi bana kızacaklar "abi içinden biri böyle çıkmış" diye ,kızsınlar,fikrim değişmez yine de ,ilk önce 1.5 gb ram tv olurmu ,hadi bu 1.5Gb ,1Gb olanlar var ,para da sokaktan toplanmıyor ki ,neyse sustum hadi.
Alo abim, TCL mesela çok büyük, dünya markası değil mi? Adamlar 2gb ram kullanıyor sorun yok, Nordmende 1,5gb kullanınca mı sorun oluyor anlayamadım?
TCL CORTEX A55 1100mhz işlemci kullanmış, Bu adamlar A53 CORTEX 1500mhz kullanmış (1450 sanırım)

Yani eleştirelim eyvallah da, Dünya devi dediğimiz adamların kullandıkları donanımla kıyaslayınca ''Biz haddimizi biliriz'' diyen bu adamların kullandığı donanımda ben öyle aman aman bir eksiklik göremiyorum.

Mühendisliklerini eleştirelim
Yatırım imkanlarını eleştirelim
TCL SAMSUNG VESTEL kadar zengin değiller onu da eleştirelim
Ancak 1 senede paneli bozulan PHILIPS, 3 yaşında paneli yanıp hurdaya çıkan SONY lere bu tv ye verdiğimizin 5 katı para verdiğimizi de unutmayalım lütfen.

Şimdi ben bunları yazıyorum, yazınca da marka savunuyor oluyorum farkındayım ancak marka savunan adam oturup da üreticiye ''bunlar yanlış, bunlar hatalı, bunlar eksik'' diye rapor yazmaz.

Üreticileri eleştirelim ancak gömmeyelim. Önce üstümüze düşeni yapalım.

Sen bu satırları yazarken mesela dostumuza benim sorduklarımı da sormanı beklerdim.

Kusurlu televizyonu neden iade etmedin?
Arızalı tv nin kapağını neden söktün?

Saygılarımı sunuyorum Abim

:ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,747
65
Güle güle kullanın diyeceğim ama :alala
Bu cihazlar hakkında haklı çıkıyor olmaktan üzülüyorum açıkçası ,marka ve cihaz. Hep yazarım "ben almam ama alana da karışmam" diye ,şimdi bana kızacaklar "abi içinden biri böyle çıkmış" diye ,kızsınlar,fikrim değişmez yine de ,ilk önce 1.5 gb ram tv olurmu ,hadi bu 1.5Gb ,1Gb olanlar var ,para da sokaktan toplanmıyor ki ,neyse sustum hadi.

Alo abim, TCL mesela çok büyük, dünya markası değil mi? Adamlar 2gb ram kullanıyor sorun yok, Nordmende 1,5gb kullanınca mı sorun oluyor anlayamadım?
TCL CORTEX A55 1100mhz işlemci kullanmış, Bu adamlar A53 CORTEX 1500mhz kullanmış (1450 sanırım)

Yani eleştirelim eyvallah da, Dünya devi dediğimiz adamların kullandıkları donanımla kıyaslayınca ''Biz haddimizi biliriz'' diyen bu adamların kullandığı donanımda ben öyle aman aman bir eksiklik göremiyorum.

Ancak 1 senede paneli bozulan PHILIPS, 3 yaşında paneli yanıp hurdaya çıkan SONY lere bu tv ye verdiğimizin 5 katı para verdiğimizi de unutmayalım lütfen.

Şimdi ben bunları yazıyorum, yazınca da marka savunuyor oluyorum farkındayım ancak marka savunan adam oturup da üreticiye ''bunlar yanlış, bunlar hatalı, bunlar eksik'' diye rapor yazmaz.

Sen bu satırları yazarken mesela dostumuza benim sorduklarımı da sormanı beklerdim.

Susma hakkımı kullanıyorum ... :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,747
65
Bence kullanma, yanlış yazdıklarımı sende yaz ve de ki ''Şurada şu konuyu atlamışsın'' ben de böylece hatalı bir yaklaşım içerisinde olmayayım :ok
Hatalı olduğundan değil susma hakkım :) ,ben marka olarak bahsetmedim ama TCL yide almam demiştim zaten ,yani ram/rom olayında hep elimdeki general mobile telefonu ile kıyasladım hatta "telefon kadar da olamıyorlar" diye de yazdım.Firmanın büyüklüğü beni çok ilgilendirmiyor ,büyük firma olup burada en minimal donanımlı tvyi satarlar ,biz de koşa koşa gider alırız ,sıkıntı çıkarttığında bizi ilk karşılayan ve muhatap olduğumuz servis olur ,büyük firmanın servisi küçük olur ,ortada kalınır,koş babam koş sonra, ki 1-2gb (TCL 2 olduğundan yazdım 2 gbyi) arası ram tv alınmaz ,çünkü basit , kumandalı android cihaz değil bu tvler ,üzerindeki bir çok donanımı çalıştırıyorlar , kişinin tv yi sökmesi - dağıtması onun sorunu ,ben işin o kısmında değilim ,zaten hiç de olmadım ,benim ilgi alanım başta yazılım ,daha çok okuyacağız mesela " bu tvye apk yükleyemiyorum" diye (bu tv derken benim kastım olan 1-2gb ram tvler) ,veya üç film izledim tv dondu gibi mesela :)
Bu arada "haksız-hatalı " olduğunda hem buradan yazarım hem de telefondan söylerim , biliyorsun :ok

B Çevrimdışı

Birseyadam

Yeni Üye
19 Ara 2020
5
33

Adem Helvacı Adem Helvacı aklıma birşey takıldı. Servis gelmeden, kendi başımıza açtığımız ve kurduğumuz bir televizyonunun, arkadaşın yaşadığı gibi bir üretim hatasıyla karșılașıldığında iade edibilme hakkı var mı? Yani üretici arıza çıkartmaz mı?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,747
65
Adem Helvacı Adem Helvacı aklıma birşey takıldı. Servis gelmeden, kendi başımıza açtığımız ve kurduğumuz bir televizyonunun, arkadaşın yaşadığı gibi bir üretim hatasıyla karșılașıldığında iade edibilme hakkı var mı? Yani üretici arıza çıkartmaz mı?
Ben mini açıklama yapayım , bu arkadaş gibi açma olayını "arka kapak" a kadar götürürseniz ,iade hakkı olmaz gibi :)
Tabii en iyi cevabı Adem Helvacı Adem Helvacı dostum verir :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Bu olayın çoklu boyutu var.
En önemlisi ve bizi bağlayan tarafı yasal boyutu. 6502 Sayılı tüketiciyi koruma kanunu kapsamında satış sonrası hizmetler yönetmeliği ve garanti belge yönetmeliği doğrultusunda bizleri ilgilendiren 56 ve 84 ncü maddelere istinaden faturası elimizde olması ve garanti belgesinin tekemmül ettirilmiş olması kaydı ile hiç bir üründe garantinin geçerli olması için yetkili servis kurulum şartı aranmamaktadır.

Lakin kurulum sonrası TEKNİK SORUN gerekçesi ile iade hakkı kullanılmak istediğinde (Mesafeli satış sözleşmesine bağlı satışlar hariç) elbette ki gerçekten bir sorun olup olmadığına dair teknik servis raporu gerekmektedir.

Canlı yayına 5 dakikam kaldı, isterseniz yayında devam edelim, isterseniz yayın bitince ben mesaı tamamlarım :ok

I Çevrimdışı

iskender şerit

Yeni Üye
29 Ara 2020
14
41
@iskender şerit in özelden görüşmek istemesi ise ayrı bir sorun bana göre.

Halka açık bir forumda neden özel kanaldan görüşülmek istenir ki?

Üründeki sorunlar zaten aktarılmış, Firma yetkilisiyseniz ve çözüm öneriniz var ise halka açık şekilde yazın ki insanlar sorunlar ile nasıl ilgilendiğinizi görsün. Biz de görmek istediğimiz farkı görelim. Firma yetkilisi değilseniz bu durum daha da can sıkıcı bana göre.

Özetleyecek olursak; Üründe yaşadığınız ŞU AN geçerli olan sorun nedir bilgi verebilirmisiniz? Ona göre neler yapılabilir bunu konuşalım.

merhabalar adem bey. kişisel kullanıcıyım. son aylarda tv araştırıyorum. tv incelerken size ve tavsiyeforuma rastladım, videolarınızı izliyorum gayet çok başarılısınız, kart panel vs sizin kadar detaylı anlatım yapana rastlamadım. ülkemizde son yıllarda tv konusunda. vestel arçelik sunny firmalarının japon alman markalarının isimlerini kullanarak (phılıps samsung sony vs hariç) piyasayı çevrelemişler. sunny'de axen avox telefox vs gibi isimler yaratmış. özelden kişisel birkaç soru sormak isteğimin dışında bir maksadım yok. markalar arasındaki çok detaylı bilgileri kendi araştırmalarımızla ulaşabiliyoruz. mesela bu nordmendenin morio, onvodan hiçbir farkının olmadığını görerek ürünle ilgimi kestim. bu tür android cihazlarda netflix için 4k gibi çözünürlük desteğinin olmayışı mause'ye basmadan kullanamamak, youtubede oturum açamama sorunları yüzünden lisanssız çakma android olduğunu düşünüyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
merhabalar adem bey. kişisel kullanıcıyım. son aylarda tv araştırıyorum. tv incelerken size ve tavsiyeforuma rastladım, videolarınızı izliyorum gayet çok başarılısınız, kart panel vs sizin kadar detaylı anlatım yapana rastlamadım. ülkemizde son yıllarda tv konusunda. vestel arçelik sunny firmalarının japon alman markalarının isimlerini kullanarak (phılıps samsung sony vs hariç) piyasayı çevrelemişler. sunny'de axen avox telefox vs gibi isimler yaratmış. özelden kişisel birkaç soru sormak isteğimin dışında bir maksadım yok. markalar arasındaki çok detaylı bilgileri kendi araştırmalarımızla ulaşabiliyoruz. mesela bu nordmendenin morio, onvodan hiçbir farkının olmadığını görerek ürünle ilgimi kestim. bu tür android cihazlarda netflix için 4k gibi çözünürlük desteğinin olmayışı mause'ye basmadan kullanamamak, youtubede oturum açamama sorunları yüzünden lisanssız çakma android olduğunu düşünüyorum.
Merhaba :)

Kusura bakmayın tepki gösterdim zira firma adına görüşmek istediğinizi düşünmüştüm ki ertesi günü kendilerini arayıp sordum, sizinle bir bağları olmadığı beyanında bulunduklarında benim için konu kapanmıştı zaten :)

Yoksa bizi elbette kimin kiminle ne görüştürdüğü ilgilendirmez forumda :kiskis

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,747
65
... bu tür android cihazlarda netflix için 4k gibi çözünürlük desteğinin olmayışı mause'ye basmadan kullanamamak, youtubede oturum açamama sorunları yüzünden lisanssız çakma android olduğunu düşünüyorum.
Çakma demeyelim de ,aosp diyelim :) ,android'in de açık kaynaklısı yani :ok ,aslında android de açık kaynak kod ama neden böyle bir şey yapılmış bende anlamadım ,deme ki çok açık kaynak değilmiş :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
çok kötü bir tv malesef. a101 den aldım ve pişmanım. ışık parlamaları var. apk yüklenemiyor. netflix yayın kalitesi berbat. adem helvacı sana güvendim ama sana da güvenilmezmiş anladı. i
Şaka herhalde bu yazdığınız?

Kamera ne tarafta el sallayayım, malum hani tv ile ilgili ne var ne yok videolarını yükleyip ''Mal bu, alıp almamak size kalmış'' diyen birisine ''size de güvenilmezmiş'' diyorsanız bu olsa olsa kamera şakası olur :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Okuma yazma bilmeyen, görüp algılaması olmayan insanlara tv satılmamalı bence.

aa11641e8c04ba660a87.jpg

Geri
Üst Alt