Yakup Bey'e sesli mesaj attım ve sordum. Kurum kararı ile bir fiyat politikasında değişikliğe mi gidilmiş yoksa servis kendisi zam mı uygulamış öğrenelim
Bu esnada şunu açıklamak isterim. Sabit fiyat garantisi derken o dönem için bir servis 65 derken bir diğeri 100 diyemez anlamındaydı ki bu durum ülkemizde özellikle Awox denen markada çok yaşanırdı. Servislerde bir denetim mekanizması olmadığı için birisi 50 diğeri 150 diyor, sorduğunda herkes kendince açıklama yapıyordu.
Malum bizim ülkemizde ''AMA'' faktörü bitmez
Yani oradaki sabit fiyat, sürekli sabit fiyat olarak algılanmamalı, eğer ben sizi yanlış yönlendirmiş ise özür dilerim.
6 ayda 65 den 100 konusu bana da çok garip gelmedi zira sanırım istedikleri de bu. Yani hiç bir şeye şaşırmamamızı istiyorlar. Halbuki çok ciddi bir fark var ortada.
Mesela bir memur 6 ay önce 6500tl maaş alırken bu gün 10.000 tl alıyor mu? Hayır.
O zaman 65tl olan montaj ücreti neye istinaden 100tl oldu mesela? Elbette bunu sorgularız. Fakat makul cevap alamayız sanki
Ben bu satırları yazarken sesli cevap geldi, bir fiyat farkı olduğunu doğruladı ancak bu bedellerin hiç birisinin firmaya akmadığını, bedellerin tamamının yetkili servislerde kaldığını, ayrıca inch bazında montaj bedellerinin değişiklik gösterdiğini belirtti.
İlk fırsatta listeyi bana ulaştıracağını da beyan etti.
İnch bazında montaj bedel değişikliği yine bilinen bir durum ki tüm markalar bunu uyguluyor hatta garati dahili ücretlendirmede firmalar servislere de 43 için ayrı 50 için ayrı 55 için ayrı bedel ödüyor diye biliyorum.
Her ne kadar sizde uygulanacak hizmet yine 2 ayak 4 vida sıkmaktan ibaret olsa da sanırım 58'' olması nedeniyle bir fark yine olmuş görünüyor.
O zaman kendimizi şu şekilde avutalım.
''Abi aradan 6 ay geçti onun etkisi var, bir de sen ekranı büyütmüşsün onun da etkisi var, o zaman itiraz etmeye gerek yok ''