A101 Satışı NORDMENDE TV (Görüşünüz Lazım)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Takip ediyorum konuyu bakalım ,firma neler aktaracak sana adem ,yani kalıcı mı olacak yoksa 2-3 yıl içinde bırakacak mı :alala
Bırakacaklarını düşünmüyorum abi zira pazarda bu anlamda bir yer var neticede. Yalnız Bildiğimiz SUNNY mantığı ile 40 yıldır aynı düzlemde gitmekse hedefleri, o biraz sıkıntı işte.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
A dan z ye çok güzel açıklamışsınız ? Ürün satış sonrası hizmet çok önemli.. Birde dediğiniz gibi satış sonrası servisin kendi içinde çektiği sıkıntı varmış ki bu hep beter.. Ki bu da kullanıcıya yansıyor daha diyecek bir şey yok artık.. Allahtan siz ve kullanıcılar burada bazı sorunları paylaşıyoruzki tüketiciler bari bilinçlensin.. Tabi üreticinin de bu sayfaları okuyup bak bizimde burda eksiklerimiz varmış deyip kendini düzeltse ama nafile (awox)...
Ben biliyor ve sürekli yazıyorum ki bizlerin bulunduğu mecraları zaten biliyorlar. Bizzat kendim hem Vestel hem de Awox yetkililerine bu mecraların linklerini yolladım. Kaldı ki Vestel zaten ismen de takip ediyor beni biliyorum.

Asıl önemli olanı ise şu; Bu mecralarda RESMİ olarak birer yetkili bulundurabilecek cesaretleri var mı?

İşte o yok. Onun yerine kendi iletişim mecralarına davet eden kalıp yazılar yazmaları ve ''Buyrun gelin biz çözeriz sizin sorunu'' moduna girmeyi tercih ediyorlar.

Darılmaca gücenmece olmasın lakin halkımızın kültür düzeyini göz önünde bulundurunca haksız da değiller diye düşünüyorum.

Buralarda o markaların altından girer üstünden çıkar insanalar.

Şikayetvar sitesi bunun örneklerinden birisidir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Orjinalleri burda içi Vestel çıkarsa şaşırmam :haha1

Vestel gibi OSS işletim sistemi ve foxxum smart portal kullanıyor sanırım
Bakalım bu gün 13:00 14:00 sularında görüştüğümde üretim teknolojilerini de, anakartlarını da işlemcilerini de, işletim sistemlerini de standartların dışında daha derin bilgi olarak öğrenebilecekmiyiz göreceğiz :)

Mesela ;

sahadaki bilgi kirliliğini önlemek adına

KİM KİMDİR?
Yani iki kardeş birlikte yola çıkmış, yol almış yürümüş ama sonra ayrılmış. Eski şirket kimde ve adı ne? Yeni şirket kimde ve adı ne?

Eski üretimlere oranla teknoloji farkı nedir?

Servis yapılanması neye göre belirlendi ve servis listeleri mevcut mu?

Anakart İşlemci Panel tedarikçileri ve model bazında hangi üretimde hangi donanımların kullanıldığı bilgisi bizlerle paylaşılacak mı?

Yazılım mühendisliği konusunda kendi ekipleri var mı?

Satış sonrası hizmet Yazılım desteği sunulacak mı?

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Bu kaliteli markaların ismini kullanarak dandik üretimler yapılıyor. Belirli bir kalite hedefleri yok. Marka tarafı buna neden sıcak bakıyor anlamıyorum.
Para...
Marka ya sattı isim hakkını ya da pay alıyor... Suya sabuna dokunmadan parayı cukkalıyor...

Şok'a bir uğrayın, eskilerin ne kadar kaliteli veya köklü markası varsa raflarda (mintax, mis, amigo, evin, piyale) ama ürünün arkasındaki üreticiye bakınca bambaşka bir firma görünüyor...

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Ülkemiz adına yapılan aslında çoğu kişi tarafından küçük bir nokta gibi değerlendirilse bile bence Adem abinin paylaşımları hem ülke hem de güzel ülkemin güzel insanı için çok faydalı işler yapılmasına vesile olacak.Umudum bu yönde.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ülkemiz adına yapılan aslında çoğu kişi tarafından küçük bir nokta gibi değerlendirilse bile bence Adem abinin paylaşımları hem ülke hem de güzel ülkemin güzel insanı için çok faydalı işler yapılmasına vesile olacak.Umudum bu yönde.
Kendi namıma ben bu günkü görüşmeden cidden çok mutlu ayrıldım.

Şöyle belirteyim, Telefonu artık kapatmak isteyen taraf ben oldum düşünün artık :kiskis (Randevulu başka bir görüşmem daha vardı)

Bir saate yakın telefon görüşmemiz karşılıklı ''...Bey'' olarak başlasa da, sektörden oradan buradan girdik çıktık ve beyler ''hocam'' oldu artık. Sohbet ilerledikçe ve karşılıklı olarak bir art niyet olmadığı anlaşıldıkça ortaya gayet güzel sonuçlar çıktı.

Bana güvenip üretim verileri gibi özel dosyalarını dahi özel kanaldan paylaşabilecek kadar medeni cesareti olan Yakup Polat Bey'e öncelikle huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

Kendisine verdiğim söz neticesi belli bir bölümünü yani son kullanıcıyı ilgilendiren teknik detayları sizlere paylaşacağım ve bununla ilgili mümkünse yarın hemen bir video çekimi yapıp yayınlayacağım zira ilk yayınladığım video kaynaklı kimsenin hakkına girmiş olmak istemem, istemeyiz.

Görüşmemizdeki bir noktada, aslında videomda verdiğim bilgilerin neredeyse %99 unun doğru olduğu ancak yanlış verdiğim bilgilerin içerisindeki o %1 lik kısımdaki bazı detayların, verdiğim %99 luk doğru bilgilerin seyrini de, bazı konulara bakış açımızı da etkileyecek düzeyde oldu buna inanın.

Bizlere (Sizleri çok anlattım kendisine zaar) olan saygısından hareketle şu ifadeyi de duydum kendisinden ''Madem teknoloji ile ilgili bu derece yakın ilgili olan büyük bir bilinçli kitle var (ki zaten takip ediyoruz sizleri) o halde sektörden hoşunuza gidebilecek bir bilgi de ben paylaşayım sizlere'' dedi ve WEBOS işletim sistemini artık başka markalarda da görebileceğimiz bilgisini paylaştı.

WEBOS ve TV işlemci konusunda çalışma yapan Hikeen firması, TV üreticilerine WEBOS işletim sistemli anakart satmaya başlamış. Bu bilgiyi de bizlerle paylaştığından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

Dolayısı ile dostlar. Demek ki neymiş?

Biz bilinçli tüketiciler, üreticilerden mali kaynaklarını, cirolarını, özel bilgilerini istemiyormuşuz ve istendiğinde ise bizlere, istediğimiz teknik detaylar paylaşılabiliyormuş.

Sizlere elimden geldiğince daha derin detayları videoda aktarmaya çalışacağım.

Sanıyorum ki 30-40 yıldır aynı kafa ile üretim yapan veya hazır kalıplar ile montaj yapıp sadece önüne marka basan firmaların adımlarını bundan sonra dikkatli atması gerekecek. :alala

Anladığım kadarı ile kendi hedef kitlesi için iddialı gelmek niyetinde Mehmet Atmaca Elektronik (MA)

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633

Şöyle belirteyim, Telefonu artık kapatmak isteyen taraf ben oldum düşünün artık :kiskis (Randevulu başka bir görüşmem daha vardı)

Bir saate yakın telefon görüşmemiz karşılıklı ''...Bey'' olarak başlasa da, sektörden oradan buradan girdik çıktık ve beyler ''hocam'' oldu artık. Sohbet ilerledikçe ve karşılıklı olarak bir art niyet olmadığı anlaşıldıkça ortaya gayet güzel sonuçlar çıktı.

Bana güvenip üretim verileri gibi özel dosyalarını dahi özel kanaldan paylaşabilecek kadar medeni cesareti olan Yakup Polat Bey'e öncelikle huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

Kendisine verdiğim söz neticesi belli bir bölümünü yani son kullanıcıyı ilgilendiren teknik detayları sizlere paylaşacağım ve bununla ilgili mümkünse yarın hemen bir video çekimi yapıp yayınlayacağım zira ilk yayınladığım video kaynaklı kimsenin hakkına girmiş olmak istemem, istemeyiz.

Görüşmemizdeki bir noktada, aslında videomda verdiğim bilgilerin neredeyse %99 unun doğru olduğu ancak yanlış verdiğim bilgilerin içerisindeki o %1 lik kısımdaki bazı detayların, verdiğim %99 luk doğru bilgilerin seyrini de, bazı konulara bakış açımızı da etkileyecek düzeyde oldu buna inanın.

Bizlere (Sizleri çok anlattım kendisine zaar) olan saygısından hareketle şu ifadeyi de duydum kendisinden ''Madem teknoloji ile ilgili bu derece yakın ilgili olan büyük bir bilinçli kitle var (ki zaten takip ediyoruz sizleri) o halde sektörden hoşunuza gidebilecek bir bilgi de ben paylaşayım sizlere'' dedi ve WEBOS işletim sistemini artık başka markalarda da görebileceğimiz bilgisini paylaştı.

WEBOS ve TV işlemci konusunda çalışma yapan Hikeen firması, TV üreticilerine WEBOS işletim sistemli anakart satmaya başlamış. Bu bilgiyi de bizlerle paylaştığından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

Biz bilinçli tüketiciler, üreticilerden mali kaynaklarını, cirolarını, özel bilgilerini istemiyormuşuz ve istendiğinde ise bizlere, istediğimiz teknik detaylar paylaşılabiliyormuş.

Sanıyorum ki 30-40 yıldır aynı kafa ile üretim yapan veya hazır kalıplar ile montaj yapıp sadece önüne marka basan firmaların adımlarını bundan sonra dikkatli atması gerekecek. :alala

Anladığım kadarı ile kendi hedef kitlesi için iddialı gelmek niyetinde Mehmet Atmaca Elektronik (MA)
Hadi hayırlısı diyelim gelişmeleri bekleyelim

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bırakacaklarını düşünmüyorum abi zira pazarda bu anlamda bir yer var neticede. Yalnız Bildiğimiz SUNNY mantığı ile 40 yıldır aynı düzlemde gitmekse hedefleri, o biraz sıkıntı işte.
Filmde gösterdiğin kartlar eğer iki atmaca'larda kullanılıyorsa vay o zaman tvyi alanların haline derim ben ,ne anladım isim değişikliğinden ,iki firma da aynı olur bana göre zaten :)
Çünkü kasa farklı ,içi aynı olunca tabii yazılımı da aynı olur ,ne de olsa çinden geliyor tümü ,bunun en iyi anlamanın yolu Türkçe diline çeviriye bakılmalı,karışık çeviri ise o zaman google tercümesidir bana göre,ve iki firmada da aynıdır diye düşünüyorum :ok

Hayırlısı bakalım ,webos ha ,süper o zaman :ok

S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
Hayırlısı bakalım ,webos ha ,süper o zaman

hemen çok sevinmeyelim bence. Bildiğim kadarıyla LG webosun kırpık bir sürümünü açık kaynak olarak sunuyor. Adı webos olsa bile LG uyumu olacağını sanmıyorum. Bir android olmayacak maalesef. Yine de hiç yoktan iyidir, en azında birileri uygulamaları modlayıp port edebilir.

Geri
Üst Alt