Whatsapp yeni sözleşmeyi zorunlu kılması

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
Açık kaynak ,korkusuzca kullan ,ben kullanıyorum 1997-98den beri :)

Ben hiç kullanmam ,dedim zaten ,wp yüzünden biraderle kavga edeceğim nerede ise :)
acik kaynak yazilimi kendi cihazinda cevrimdisi kullanirsan sorun olmayabilir fakat üzerine konustugumuz yazilimlar veri alisverisi yapan yazilimlar bunun icin ihtiyac duyduklari sunucular var o sunucularda amerika rusya veya bunlarin baskilarina karsi gelemeyecek ülkelerde bulunuyor o yüzden acik kaynak tek basina cözüm degil.
programi yapanlarin paraya ihtiyaci olmamasi lazim
sunucularin offshore ülkelerde olmasi lazim
yazilimin acik kaynak olmasi lazim
kullanicilarin o yazilima bagimli olmadigini her an hissetirmesi lazim ki tekel haline gelmesin

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
telegramda alternatif çok watsaptan daha iyidir forum siteleri bitti paylaşım ağırlıklı telegramdan oluyor
her ne kadar bul özelliği iş görüyor olsa da, telegram wp gibi ortamlarda bilgi hiç bir zaman kalıcı olmuyor. ısınamıyorum bir türlü. Bizim kurumların veya yetkili servislerin olduğu gruplarda da durum aynı. Fabrika yazılım yayınlıyor, üste erişim linki sabitliyor, ertesigün akşama kadar 10 dakikada bir birisi gelip ''Arkadaşlar hayırlı işler cumalar pazarlar Allahın rahmeti bereketi inayeti elhamdüllillah bu arada aklıma gelmişken kurban bayramınız da şimdiden kutlu olsun'' lar bitince nihayet sıra ''yazılım nerede'' kısmı geliyor. En son bütün uygulamaların tüm bildirim seslerini kapatmakta buldum çareyi.

Forum kültürü içimize işlemiş bizim sanırım.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
acik kaynak yazilimi kendi cihazinda cevrimdisi kullanirsan sorun olmayabilir fakat üzerine konustugumuz yazilimlar veri alisverisi yapan yazilimlar bunun icin ihtiyac duyduklari sunucular var o sunucularda amerika rusya veya bunlarin baskilarina karsi gelemeyecek ülkelerde bulunuyor o yüzden acik kaynak tek basina cözüm degil.
programi yapanlarin paraya ihtiyaci olmamasi lazim
sunucularin offshore ülkelerde olmasi lazim
yazilimin acik kaynak olmasi lazim
kullanicilarin o yazilima bagimli olmadigini her an hissetirmesi lazim ki tekel haline gelmesin
Aslında derleyene bağlı ,konuştuğumuz yazılımların neyi kullanacağı-kullanmayacağını belirtir derleyici :) ,ben deprem uygulamasını derlemiştim android için ,sadece wifi ve mobil ağa erişimi vardı mesela,başka hiç bir uygulamaya erişimi yoktu ,ama verebilirdim her türlü erişimi :)
Eve döndüğümüzde uygulamadan bir foto alayım sevgili Bratan :ok
Haaa,her kaynak yüklenir mi dersen ,yüklenmez ,ben yüklemem en azından,ama açık kaynak çok geniştir ,tabii onun da derleyicilerini düşünmek lazım ... diyerek susayım :hihi

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Bu olayı şöyle de okuyabiliriz; Ülkemizde yasal altyapılar dijital sistemleri de kapsar şekil de eksiklerini kapattıkça yani vatandaşlarının haklarını koruma ve güvence altına alma adımları sıklaştıkça, vatandaşlar haberi olmadan ürün olarak pazarlanamıyor, girişimde bulunulduğunda da iznine başvurularak haberdar edilmek zorunda kalınıyor. Aslında önceden görülüp bilgiler yurt dışına gitmesin diye bip ve yaani projeleri vardı ama yetersizdi. Ama şu an gelişmiş görünüyor. Galiba gelecek bu dijital dataların kümelendiği bölgeler olarak sınırların çizilmesiyle oluşacak. Sanki birileri face üzerinden biyometrik verilerimizi wp üzerinden ses, iletişim, duygusal kişilik ve konum bilgilerimizle eşleştirip yapay zekalarını yeni amaçları için kullanma ihtiyaçları duymuşlar belli ki üzerimize yakın geleceğe yönelik hamleleri için bir ön çalışmaları 'hazırlıkları' var.
Ticari faaliyetleri olan kişiler için karar verme durumu daha can sıkıcı. Umarım ülke olarak yasal altyapısı olan bir yöne yöneliriz de birilerine de zarar vermeyiz. Bu arada bir çok şirketler ne yapacak görmek lazım elektrik arıza ihbar hatları gibi hatlarını hangi platformlara taşıyacaklar.

D Çevrimdışı

durdurak 

Yeni Üye
24 Ocak 2019
27
34
Bilgi teknolojileri ve internet güvenliği derneği, androidte wp benzeri "Dedi" adında uygulaması geliştiriyor.

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,276
63
Bizim kişisel bilgilerimiz,telefon numaralarımız v.s. taa ne zamandan beri sadece yurtdışı şirketlerin değil,yurt içi şirketlerin çoğunun elinde zaten var.Bu saatten sonra yapacak fazlaca bir şey yok.Sadece biraz daha dikkat etmek lazım.Ben wp fazla kullanmasam da onayladım bile.Çevremde duyduğum bir çok kişi onaylamış.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
Bizim kişisel bilgilerimiz,telefon numaralarımız v.s. taa ne zamandan beri sadece yurtdışı şirketlerin değil,yurt içi şirketlerin çoğunun elinde zaten var.Bu saatten sonra yapacak fazlaca bir şey yok.Sadece biraz daha dikkat etmek lazım.Ben wp fazla kullanmasam da onayladım bile.Çevremde duyduğum bir çok kişi onaylamış.
verilere sahip olmak baska birsey fakat yazildigina göre bu degisiklik ile whatsapp sahip oldugu bilgileri bagli bulundugu sirketlerle paylasip kullanim hakkina sahip oluyor sözlesmeyi kabul ettigin icin itiraz edemiyorsun. örnek olarak söyle birsey var, birisine fotograf video vs yolluyorsun facebook bunu istedigi gibi istedigi yerde kullanabiliyor cocugunun fotografini birine yolluyorsun bir yemek mamasi yada cocuk bezi reklaminda bu fotograf kullanilabilir sen bu sözlesmeyi kabul ederek buna izin vermis oluyorsun veya sigara icki icerken fotografin var internette bakiyorsun senin fotografin altinda bir yazi "sigara/icki icmeyin yoksa akrep2018 gibi olursunuz" itiraz etsen bile fotografini kaldirmiyorlar elinden birsey gelmiyor

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
verilere sahip olmak baska birsey fakat yazildigina göre bu degisiklik ile whatsapp sahip oldugu bilgileri bagli bulundugu sirketlerle paylasip kullanim hakkina sahip oluyor sözlesmeyi kabul ettigin icin itiraz edemiyorsun. örnek olarak söyle birsey var, birisine fotograf video vs yolluyorsun facebook bunu istedigi gibi istedigi yerde kullanabiliyor cocugunun fotografini birine yolluyorsun bir yemek mamasi yada cocuk bezi reklaminda bu fotograf kullanilabilir sen bu sözlesmeyi kabul ederek buna izin vermis oluyorsun veya sigara icki icerken fotografin var internette bakiyorsun senin fotografin altinda bir yazi "sigara/icki icmeyin yoksa akrep2018 gibi olursunuz" itiraz etsen bile fotografini kaldirmiyorlar elinden birsey gelmiyor
Zorla yapılmıyor tüm bunlar... Dikkat eden için, sorun oluşturmayacak şeyler bunlar ama biz beleşçi ve emeğin değerini bilmeyen bir toplum olduk çıktık...

Bu tarz şeylerin üçüncü kişilere meze olmasını istemeyen ya paylaşmaz ya da sonucuna razı gelir... Ya da olması gerektiği gibi paylaşım yapılır...

Ama, telefonu kaldır, gülümse ve paylaş de... Kaç saniye?? Bu kolaycılığın da bir bedeli olacak tabi, biz ne kadar bedavacı olsak da... Vatçap ilk çıktığında, bu günleri öngörmüş biri olarak, fiyatını sorduğumda arkadaşlar gülmüştü... ?

Aarslan Çevrimdışı

Aarslan 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
220
34
WhatsApp silecek olup telegram kullanacak olanlar paylaştığım resmi profil resmi yapıp WhatsApp uygulamasını kaldırabilir birkaç gün veya ay sonrada uygulamayı yükleyip hesabını komple silebilir şahsen öyle yapacağım.

meb488df59550b7089.jpg

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Benim zaten hiç bir bağım yok gibi,wp den bana bir şey yollayan bir de sms ile haber veriyor ,wp'ne bak diye ,en çok da biraderim sinir oluyor buna :kiskis
Bu arada kurduğumuz tüm programlar bizden bir şeyler almaya çalışıyor ,bu android ile sınırlı da değil gençler ,pc tarayıcı bile izin istiyor "bak şuna erişmem lazım ,izin ver de erişeyim" diyor çaktırmadan ,haaaa,androidler çaktırıyor o başka :)
Geliştirici geri bildirim istese kaç kişi verecek?
Ücretli satsa kaç kişi alacak?
Sigaraya, dandik Çin malına para çoktur ama bizde. :hihi

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bu olayı şöyle de okuyabiliriz; Ülkemizde yasal altyapılar dijital sistemleri de kapsar şekil de eksiklerini kapattıkça yani vatandaşlarının haklarını koruma ve güvence altına alma adımları sıklaştıkça, vatandaşlar haberi olmadan ürün olarak pazarlanamıyor, girişimde bulunulduğunda da iznine başvurularak haberdar edilmek zorunda kalınıyor. Aslında önceden görülüp bilgiler yurt dışına gitmesin diye bip ve yaani projeleri vardı ama yetersizdi. Ama şu an gelişmiş görünüyor. Galiba gelecek bu dijital dataların kümelendiği bölgeler olarak sınırların çizilmesiyle oluşacak. Sanki birileri face üzerinden biyometrik verilerimizi wp üzerinden ses, iletişim, duygusal kişilik ve konum bilgilerimizle eşleştirip yapay zekalarını yeni amaçları için kullanma ihtiyaçları duymuşlar belli ki üzerimize yakın geleceğe yönelik hamleleri için bir ön çalışmaları 'hazırlıkları' var.
Ticari faaliyetleri olan kişiler için karar verme durumu daha can sıkıcı. Umarım ülke olarak yasal altyapısı olan bir yöne yöneliriz de birilerine de zarar vermeyiz. Bu arada bir çok şirketler ne yapacak görmek lazım elektrik arıza ihbar hatları gibi hatlarını hangi platformlara taşıyacaklar.
Bunlar komplo teorisinden fazlası değil.
Adamlar zaten sosyal ağlarının sözleşmesinde bunları anonim olarak kullanabileceğini yazıyor.
Kimse gelip de Ankara'daki Alperen mangalda şu eti seviyormuş demiyor yani.

7 milyar insanın tek tek nitelikli verisiyle Amerika uğraşmaz yani.
Sadece kendileri için önemli kişileri takip ederler. Onu da her devlet yapar neredeyse.

Böyle bir komplo teorisini yapsa yapsa Çin yapar. Sözde kominist, sosyalist ülke. :hihi

Geri
Üst Alt