Vestel Klima Deneyimleri

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
klimayı alalı bir aydan fazla oldu. bugün tam biraylık fatura geldi bende filtreleri temizleyim dedim. içininde fotolarını paylaşim bu vesile ile. normalde 100-105 tl gelen aylık fatura 141 tl geldi. 40 tllik fark çok iyi bence çünkü havalar iyi olduğu zamanlarda bile klima açıktı bizde.

7y0WQ5.png

POL2G9.png

LOV8Gj.png

rJlXy7.png

g93vb3.png

E Çevrimdışı

ercans42 

Aktif Üye
25 Eki 2017
79
58
sevgili ado kardeşim..iyi geceler beşinci sayfadaki klimanın ısıtma modundaki çalışma sistemi açıklamalarınınız çok yararlı bilgiler çok beğendim ellerinize sağlık.... bir hafta önce vestel 18 lik (invertör nature plus galiba) alıp montajı yaptırdım.daha önce de 7-8 yıl sigma marka 18 lik ınv.klima kullanıyordum.ısıtma ve soğutma çok iyi memnunduk lakin dış ünite kartı arıza yaptı.özel servis modül yanık dediler 800 civarı masraf çıkardılar bende yeni alayım dedim.şu an yeni klimanın ısıtmasından hiç memnun değiliz. bazen çok iyi bazen soğuk üflüyor. birde az önce iç ünite ekranında ( er 02 ) arıza kodu verdi..klimayı kapattım ve biraz sonra tekrar açtım normal eskisi gibi çalılştı.. yeni alınca bu duruma üzüldüm.. forumdaki kod listenizde akımla alakalı diye anladım.. servis çağırıp kontrol ettireceğim. ama bu koddaki hatanın nedenlerini merak ettim.sık karşılaşılan bir durummu bu. tavsiyeniz olacak mı..teşekkürler kolay gelsin..

E Çevrimdışı

ercans42 

Aktif Üye
25 Eki 2017
79
58
ercans42' Alıntı:
sevgili ado kardeşim..iyi geceler beşinci sayfadaki klimanın ısıtma modundaki çalışma sistemi açıklamalarınınız çok yararlı bilgiler çok beğendim ellerinize sağlık.... bir hafta önce vestel 18 lik (invertör nature plus galiba) alıp montajı yaptırdım.daha önce de 7-8 yıl sigma marka 18 lik ınv.klima kullanıyordum.ısıtma ve soğutma çok iyi memnunduk lakin dış ünite kartı arıza yaptı.özel servis modül yanık dediler 800 civarı masraf çıkardılar bende yeni alayım dedim.şu an yeni klimanın ısıtmasından hiç memnun değiliz. bazen çok iyi bazen soğuk üflüyor. birde az önce iç ünite ekranında ( er 02 ) arıza kodu verdi..klimayı kapattım ve biraz sonra tekrar açtım normal eskisi gibi çalılştı.. yeni alınca bu duruma üzüldüm.. forumdaki kod listenizde akımla alakalı diye anladım.. servis çağırıp kontrol ettireceğim. ama bu koddaki hatanın nedenlerini merak ettim.sık karşılaşılan bir durummu bu. tavsiyeniz olacak mı..teşekkürler kolay gelsin..

diğer sayfadan cevap aldım teşekkür ederim..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
ercans42' Alıntı:
ercans42' Alıntı:

Azizim selamlar;

Etiketlememişsiniz bu nedenle bildirimi gelmediği için bana yazdığınızı görmemişim kusura bakmayınız, şimdi sağdaki listede en solda görünce dikkatimi çekti öyle okudum kusura bakmayınız. @sota kardeşimizin yakın zamanda yapacağı köklübirdeğişiklik ilebu etiket veya bildirim sistemi de düzene girecek inşallah.  :ok:

Bu süre zarfında bilginiz olsun kime yazıyorsanız,isminin önüne @ işareti koymanız yeterli.  :ok:

Cevap aldıysanız sorun yok olarak görüyorum.

E Çevrimdışı

ercans42 

Aktif Üye
25 Eki 2017
79
58
Ado' Alıntı:
ercans42' Alıntı:
ercans42' Alıntı:

Azizim selamlar;

Etiketlememişsiniz bu nedenle bildirimi gelmediği için bana yazdığınızı görmemişim kusura bakmayınız, şimdi sağdaki listede en solda görünce dikkatimi çekti öyle okudum kusura bakmayınız. @sota kardeşimizin yakın zamanda yapacağı köklübirdeğişiklik ilebu etiket veya bildirim sistemi de düzene girecek inşallah.  :ok:

Bu süre zarfında bilginiz olsun kime yazıyorsanız,isminin önüne @ işareti koymanız yeterli.  :ok:

yardım geldi teşekkür ederim..

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
ercans42' Alıntı:
Ado' Alıntı:
ercans42' Alıntı:

Azizim selamlar;

Sanırım sizin sorununuz elektiriginizden kaynakliydi sorun çözüldü mü?

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Sormak istediğim birşey var şimdi bu üfleme kademelerinde en üst üfleme ile orta yada en sessiz olan üfleme modu arasında çıkardığı sesten başka bir fark varmı. Yane ben en üst üfleme ayarında fazla Elektirik mı yakiyorum en sessize alınca elektirik tüketimi düşüyor mu bunu merak ediyorum. Birde eğer böyle birşey varsa atıyorum oda isindiktan sonra 24 derece en yüksekte kullanacağıma 25 derece en alt kademe de kullansam daha avantajlı olur muyum.

W7WmN2.jpg

m2qmVR059785ca67b67ecc.jpg

4aY42L.jpg

E Çevrimdışı

ercans42 

Aktif Üye
25 Eki 2017
79
58
clearidas' Alıntı:
ercans42' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Azizim selamlar;

servis geldi elektrikten olabilir dedi ve gitti.@sota nın belirttiği gibi avometre aldım ve elektrik voltajını sabah akşam 3 gün denedim.200-220 arasında geziniyor. evde çift klima var.ikisinide çalıştırdım akşam 20-21 civarı çok nadir de olsa 190-195 volta düştüğü oldu ama geneli 210 da sabitledi..normal değerler arasında yani....ısıtma yapmak için 28 ve üzeri çalıştırınca verimli.zira önceki klimam sigma 18 lik inv. de 25 derecede aynı ısıyı elde ediyordum.yani memnun kalmadım vestelden.performansı düşük geldi bana.idare edeceğiz artık..

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
ercans42' Alıntı:
clearidas' Alıntı:
ercans42' Alıntı:
servis geldi elektrikten olabilir dedi ve gitti.@sota nın belirttiği gibi avometre aldım ve elektrik voltajını sabah akşam 3 gün denedim.200-220 arasında geziniyor. evde çift klima var.ikisinide çalıştırdım akşam 20-21 civarı çok nadir de olsa 190-195 volta düştüğü oldu ama geneli 210 da sabitledi..normal değerler arasında yani....ısıtma yapmak için 28 ve üzeri çalıştırınca verimli.zira önceki klimam sigma 18 lik inv. de 25 derecede aynı ısıyı elde ediyordum.yani memnun kalmadım vestelden.performansı düşük geldi bana.idare edeceğiz artık..
Fotoğrafini atar mısınız hocam klimanın yaza model nedir acaba ayıplı mal mıdır bilemedim
 Benimki de Vestel ama 24 de terler kıvama geliyoruz nerdeyse.

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
clearidas' Alıntı:
Sormak istediğim birşey var şimdi bu üfleme kademelerinde en üst üfleme ile orta yada en sessiz olan üfleme modu arasında çıkardığı sesten başka bir fark varmı. Yane ben en üst üfleme ayarında fazla Elektirik mı yakiyorum en sessize alınca elektirik tüketimi düşüyor mu bunu merak ediyorum. Birde eğer böyle birşey varsa atıyorum oda isindiktan sonra 24 derece en yüksekte kullanacağıma 25 derece en alt kademe de kullansam daha avantajlı olur muyum.

W7WmN2.jpg

m2qmVR059785ca67b67ecc.jpg

4aY42L.jpg

E Çevrimdışı

ercans42 

Aktif Üye
25 Eki 2017
79
58
clearidas' Alıntı:
ercans42' Alıntı:
Fotoğrafini atar mısınız hocam klimanın yaza model nedir acaba ayıplı mal mıdır bilemedim
Benimki de Vestel ama 24 de terler kıvama geliyoruz nerdeyse.

vestel_klima_etiketi.jpg

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Valla klima modelleri aynı. @ado hocam aynı klima olupta bu kadar farklı durumlar olabilir mi . Acaba hatalı üretim tarzı bişey midir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
clearidas' Alıntı:
Valla klima modelleri aynı. @ado hocam aynı klima olupta bu kadar farklı durumlar olabilir mi . Acaba hatalı üretim tarzı bişey midir.

Selamlar Değerli Kardeşim;

Konuyla farklı ilgilenmek gerekir.

Bakınız aynı bina,aynı cephe, aynı klima, aynı koşullarda set edilmiş olsa da  farklı katlar ve farklı ev dizaynı dahi bu işlerde büyük etkendir.

Ben böyle özel durumlarda (Hassas tüketici) yorum yapmayı çok doğru bulmuyorum zira bu sefer ürün savunuyormuşuz gibi algılanıyor.

Yine de kesin biryorum yapmam isteniyorsa öncelikle kaliteli bir ortam derecesi (Nem göstergesi) alınmalı. Arkasından 2 adet proplu klima derecesi alınmalı. klima derecelerinden birtanesinin propu pencereden dışarı sallanmalı,Diğeri cross fanın önüne takılmalı,ortam derecesi ise klimanın üfleme açısı dışında bir noktaya konumlandırılmalı.

Klima çalışmadan önceki dış ortam sıcaklığı
Klima çalışmadan önceki iç ortam sıcaklığı
Klima çalıştıktan 30 dk sonraki iç ortam sıcaklığı
Klima çalıştıktan 2 saat sonraki iç ortam sıcaklığı
Klima 30 derece set ve minimum fan ile üfleme ısı değeri (komuttan 5 dakika sonra)
Klima 30 derece set ve turbo fan ile üfleme ısı değeri (komuttan 5 dakika sonra)

Gibi değerleri görelim ona göre yorum yapalım

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Ado' Alıntı:
clearidas' Alıntı:

Selamlar Değerli Kardeşim;

Konuyla farklı ilgilenmek gerekir.

Bakınız aynı bina,aynı cephe, aynı klima, aynı koşullarda set edilmiş olsa da farklı katlar ve farklı ev dizaynı dahi bu işlerde büyük etkendir.

Ben böyle özel durumlarda (Hassas tüketici) yorum yapmayı çok doğru bulmuyorum zira bu sefer ürün savunuyormuşuz gibi algılanıyor.

Yine de kesin biryorum yapmam isteniyorsa öncelikle kaliteli bir ortam derecesi (Nem göstergesi) alınmalı. Arkasından 2 adet proplu klima derecesi alınmalı. klima derecelerinden birtanesinin propu pencereden dışarı sallanmalı,Diğeri cross fanın önüne takılmalı,ortam derecesi ise klimanın üfleme açısı dışında bir noktaya konumlandırılmalı.

Klima çalışmadan önceki dış ortam sıcaklığı
Klima çalışmadan önceki iç ortam sıcaklığı
Klima çalıştıktan 30 dk sonraki iç ortam sıcaklığı
Klima çalıştıktan 2 saat sonraki iç ortam sıcaklığı
Klima 30 derece set ve minimum fan ile üfleme ısı değeri (komuttan 5 dakika sonra)
Klima 30 derece set ve turbo fan ile üfleme ısı değeri (komuttan 5 dakika sonra)

Gibi değerleri görelim ona göre yorum yapalım

Anladim hocam . Teşekkür ederiz dediklerinizi ben temin edip yapacağım. Diğer arkadaşta yapar ise aynı klimanın güzel bir karşılaştırmasi olur hemde klimasinda sorun olup olmadığını öğrenir. Sorun varsa da yetkili servis bunu düzeltir inşallah.

Edit: birtane böyle bişey alınsa yeterli olmaz mı?

p6YzqN.jpg

Geri
Üst Alt