Vestel Klima Deneyimleri

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
clearidas' Alıntı:
Ado' Alıntı:
İlk gelen faturaları çok dikkate almıyoruz azizim malum klima yei diye bizler de (halen yeni klima alınca çocuk gibi olurum) ''şunuda deneyelim bunu da yapalım'' modunda olduğumuz için gerçek tüketim alışkanlığımızı ilk faturada göremiyoruz.

İşte sizin bundan sonraki faturanız, hem GERÇEK faturanız hem de GERÇEK kullanım koşullarınızın sonucu olur.  :ok:

Şu kadarını söyleyeyim ki yazın çok rahatsız etmiyordu lakin, kış koşullarında on/off klimanın sürekli dur kalk yapması inanılmaz rahatsız edici. Bütün kış kullanırmıyım (ki testlerimin sağlıklı sonucu için bunu yapmam gerekiyor) bilmiyorum, muhtemelen kışın yarısında ben erkenden yatak odasına kaçar orada izlerim tv vs :kıskıs:

Ben hava kapatsın diye bekliyorum, Güneşsiz günler ve tam kış koşulları başlasın 24 saat testi yapacağım yine on/off klimada.  :ok:

bir sonraki fatura nasıl olcak bende çok merak ediyorum. dün bi kendimden geçtim böyle çocuğu için para yakan escobar misali 30 a aldım valla dedim para var huzur var hamam gibi oldu ev :) :) . ama şuan samsun inanılmaz soğuk gerçekten şuan dışarısı 1 derece 0 derece gösteriyor bide biz biraz yukarıdayız. 25 dereceye alıp baya ısınıyoruz hatta gece klimayı kapatıyorum ısı baya  bi kalıyor oda sıcaklığı iyi oluyor. on of klima kalmadı artık hiç biyerde sanırım :) allah kullananlara sabır versin diyelim :P . ama inverter klimaya göre on of tüketim farkını merak ediyorum.

Kapattığınızda sıcak kalmasının sebebi işte kütle ısısının yükselmesinden kaynaklanıyor, o nedenle klimamontajı sonrası ilk 24 saati yok sayarım ben (çok soğuk havalarda 48 saat)

Ben umuyorum ki uzun yıllar sorunsuz kullanacaksınzı bu klimayı zira rüştünü ispat etti sanırım artık diyeceğim ama dur bakalım eksi 5 leri vs görünce ne tepki verecek onu görelim önce  :ok:

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Ado' Alıntı:
clearidas' Alıntı:
bir sonraki fatura nasıl olcak bende çok merak ediyorum. dün bi kendimden geçtim böyle çocuğu için para yakan escobar misali 30 a aldım valla dedim para var huzur var hamam gibi oldu ev :) :) . ama şuan samsun inanılmaz soğuk gerçekten şuan dışarısı 1 derece 0 derece gösteriyor bide biz biraz yukarıdayız. 25 dereceye alıp baya ısınıyoruz hatta gece klimayı kapatıyorum ısı baya  bi kalıyor oda sıcaklığı iyi oluyor. on of klima kalmadı artık hiç biyerde sanırım :) allah kullananlara sabır versin diyelim :P . ama inverter klimaya göre on of tüketim farkını merak ediyorum.

Kapattığınızda sıcak kalmasının sebebi işte kütle ısısının yükselmesinden kaynaklanıyor, o nedenle klimamontajı sonrası ilk 24 saati yok sayarım ben (çok soğuk havalarda 48 saat)

Ben umuyorum ki uzun yıllar sorunsuz kullanacaksınzı bu klimayı zira rüştünü ispat etti sanırım artık diyeceğim ama dur bakalım eksi 5 leri vs görünce ne tepki verecek onu görelim önce  :ok:

bende umuyorum uzun yıllar yaz kış bizi üzmicek. ztn bir heves yazı bekliyorum serin serin oturmak için :) . burası eksileri çok fazla görmüyor senede 10 15 gün benim bildiğim yanlış biliyorda olabilirim ama dediğim gibi çok fazla eksi değer görmüyoruz genelde yağmurlu bir yer olduğu için 0 larda seyrediyor. ama bu sene çok soğuk başladı eksi değerler bu sene için daha uzun olabilir ama bu havada şuan 0 1 derece arası gidip geliyor eco modda 24 de sıcak oluyorsa oda ısınıyorsak baya 25 alınca konfor artıyor daha sıcak oluyorsa eksi değerlerde de çok rahat oluruz düşüncesindeyiz en iyisi yaşayıp görmek yakın dağlara kar yağmış en az karlı biryer kadar burasıda soğuk daha demin dışarı çıktım eve girdim tekrar 1 dk da ayak kemiklerim ağırdı soğuktan :) ama daha önce almadığımız için çok pişmanız klimayı gerçekten rahatlıkmış.

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
bugün eve geldim klimayı açtım çabuk fazla ısı versin diye normal kullandığım dereceden 1 2 derece fazlasına aldım. klima açıldı ama çalışmaya başlamadı ve bende kronometreyi açtım. tam 1 dk boyunca üfleme yapmadı sonrasında 1 dk boyunca üfledi ama sıcak üflemedi ve benim kullandığım ayarlarda değildi. etti bize 2 dk :) . sonra üfleme ayarı benim ayarladığıma geldi üflemeye başladı ama az üflüyordu 1 dk da öyle üfledi 3 dk sonunda tamamen istediğim tam ayarında sıcak ve fazla üflemeye başladı. ama 1 er dkdan 3 dk bir bekleme oldu aşama aşama.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
clearidas' Alıntı:
bugün eve geldim klimayı açtım çabuk fazla ısı versin diye normal kullandığım dereceden 1 2 derece fazlasına aldım. klima açıldı ama çalışmaya başlamadı ve bende kronometreyi açtım. tam 1 dk boyunca üfleme yapmadı sonrasında 1 dk boyunca üfledi ama sıcak üflemedi ve benim kullandığım ayarlarda değildi. etti bize 2 dk :) . sonra üfleme ayarı benim ayarladığıma geldi üflemeye başladı ama az üflüyordu 1 dk da öyle üfledi 3 dk sonunda tamamen istediğim tam ayarında sıcak ve fazla üflemeye başladı. ama 1 er dkdan 3 dk bir bekleme oldu aşama aşama.

Isıtma modunda iken sistem;

Önce şebeke kontroü yapılır, sistemin çalışmasına sakınca, ani dalgalanma ve/veya aşırı düşük/yüksek enerji algılanmamış ise IPM ve Kontrol kart haberleşmeleri mutabık kalır ve Kompresöre ÇALIŞ komutu gider.

Bu esnada iç ünite fan minimal konumda döner (Çoğu sistemde flap yukarıdadır) bunun amacı ortam ısısını algılamaktır. sensöerl datalar alındıktan sonra kompresörün frekansına karar verilir ve kompresör o hertz de o voltajda HFC yi sıkıştırmaya başlar.

Bu konumda iç ünite fanı halen dönmez zira henüz soğutucu akışkan ve eşanjör ısısı istenen seviyeye gelmemiştir (Flap halen yukarıdadır)

İç ünite boru sensörü, sistemde kodlanmış olan ısı değerini algıladığında (Örneğin 40) artık flapı aşağı (Tüketicinin ayarladığı konuma) indirir ve cross fan artık ortama etkili üfleme yapmaya başlar.

Bu süreç 2 ile 4 dakika arasında marka model kodlama tekniğine göre değişir.

Ayrıca her enerji kesildiğinde, enerji geldikten sonraki 3 dakika boyunca sistem çalışmaz (3 second protection mode) 

Buradaki enerji kesintisi, elektriğin komple gitmesidir kumandadan kapatıp açılmalarda sistem komutları hemen algılar ve işleme koyar.  :ok:

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Ado' Alıntı:
clearidas' Alıntı:

Önce şebeke kontroü yapılır, sistemin çalışmasına sakınca, ani dalgalanma ve/veya aşırı düşük/yüksek enerji algılanmamış ise IPM ve Kontrol kart haberleşmeleri mutabık kalır ve Kompresöre ÇALIŞ komutu gider.

Bu esnada iç ünite fan minimal konumda döner (Çoğu sistemde flap yukarıdadır) bunun amacı ortam ısısını algılamaktır. sensöerl datalar alındıktan sonra kompresörün frekansına karar verilir ve kompresör o hertz de o voltajda HFC yi sıkıştırmaya başlar.

Bu konumda iç ünite fanı halen dönmez zira henüz soğutucu akışkan ve eşanjör ısısı istenen seviyeye gelmemiştir (Flap halen yukarıdadır)

İç ünite boru sensörü, sistemde kodlanmış olan ısı değerini algıladığında (Örneğin 40) artık flapı aşağı (Tüketicinin ayarladığı konuma) indirir ve cross fan artık ortama etkili üfleme yapmaya başlar.

Ayrıca her enerji kesildiğinde, enerji geldikten sonraki 3 dakika boyunca sistem çalışmaz (3 second protection mode) 

Buradaki enerji kesintisi, elektriğin komple gitmesidir kumandadan kapatıp açılmalarda sistem komutları hemen algılar ve işleme koyar.  :ok:

süper bilgiler teşekkür ederim . kullandıkça yeni şeyler dikkatimi çekiyor sorun varmı diye düşünüyorum sonra yazıyorum bir sorun yokmuş :) . bizimkinin süreleride iyi sanırım .  :ok:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
clearidas' Alıntı:
Ado' Alıntı:

süper bilgiler teşekkür ederim . kullandıkça yeni şeyler dikkatimi çekiyor sorun varmı diye düşünüyorum sonra yazıyorum bir sorun yokmuş :) . bizimkinin süreleride iyi sanırım .  :ok:

Stabil azizim  :ok

Ben sizin o klimaytı yaz geldiğinde 28 den aşağı kullanamayacağınız düşüncesindeyim, bakalım 5-6 ay sonra anlarız :kıskıs:

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Ado' Alıntı:
clearidas' Alıntı:

Ben sizin o klimaytı yaz geldiğinde 28 den aşağı kullanamayacağınız düşüncesindeyim, bakalım 5-6 ay sonra anlarız :kıskıs:

bakalım şuan sadece ısıtma konusundan anlıyorum :) 24 25 den yukarı da çok çalıştırmıyoruz 25 de kısa kolla geziyorum evde :) soğutmada sistem nasıl bilmiyorum. 28 den aşağı konusunu çok anlıyamadım açıkcası.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
clearidas' Alıntı:
Ado' Alıntı:

bakalım şuan sadece ısıtma konusundan anlıyorum :) 24 25 den yukarı da çok çalıştırmıyoruz 25 de kısa kolla geziyorum evde :) soğutmada sistem nasıl bilmiyorum. 28 den aşağı konusunu çok anlıyamadım açıkcası.

Yani normalde insanlar 18 e ayarlar soğutsun diye, ben kendi klimalarımı 29 dolaylarında kullanırım o açıdan yazmıştım.

Sizin klima da oldukça iyi performans verecek ve 28 den aşağı bile indirmeye gerek görmeyeceksiniz diye düşünüyorum.  :ok:

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Ado' Alıntı:
clearidas' Alıntı:

Yani normalde insanlar 18 e ayarlar soğutsun diye, ben kendi klimalarımı 29 dolaylarında kullanırım o açıdan yazmıştım.

Sizin klima da oldukça iyi performans verecek ve 28 den aşağı bile indirmeye gerek görmeyeceksiniz diye düşünüyorum.  :ok:

teşekkür ederim hocam şuan daha açıklayıcı oldu. valla şuan çok memnunuz klimadan inşallah devamıda dediğiniz gibi olacak. ztn kışı merakla bekliyorum soğutma olayı lüxe kaçtığı için biraz sıcakta keyf yapalım serin serin oturalım :) :)

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Bir kaç gündür ses olayı kafama takılıyor. Acaba fazla mı ses yapıyor diyorum kendi kendime klima bütün ayarlarda çalıştırıp video çektim . Daha önce klima kullanmadığımız için başka bir klima ile karşılaştırma yapamıyorum o yüzden sizlerde bakın istedim. Hemde yeni alçak arkadaşlar için bir izlenim olur.
[video=youtube]https://youtu.be/s4SVXRRL-bU[/video]

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
clearidas' Alıntı:
Bir kaç gündür ses olayı kafama takılıyor. Acaba fazla mı ses yapıyor diyorum kendi kendime klima bütün ayarlarda çalıştırıp video çektim . Daha önce klima kullanmadığımız için başka bir klima ile karşılaştırma yapamıyorum o yüzden sizlerde bakın istedim. Hemde yeni alçak arkadaşlar için bir izlenim olur.
[video=youtube]https://youtu.be/s4SVXRRL-bU[/video]

Turbo oldukça belirgin, en üst fan duyuluyor, en üstün bir altı duyuluyor, daha alt kademeleri için anormal ifadesi kullanılmaz bence.

108 lik kasadaki cross fan için bu ses seviyesi sanki normal gibi lakin diğer arkadaşlardan yorum bekleyelim daha ortak bir karar olur.  :ok:

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Bilmiyorum normalde çok dikkat etmiyordum ama bu sıralar biraz kulağıma gelmeye başladı. Tabiki başka marka kullanıcıları da yorum yaparsa hoş olur. Ama normal diyorsanız içim rahat eder .

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
clearidas' Alıntı:
Bilmiyorum normalde çok dikkat etmiyordum ama bu sıralar biraz kulağıma gelmeye başladı. Tabiki başka marka kullanıcıları da yorum yaparsa hoş olur. Ama normal diyorsanız içim rahat eder .

Ben size ''Normal'' derim o devirdeki üfleme sesi için lakin bir arkadaşımız çıkar ve der ki ''Ben de X marka var, maximumda hiç ses duymuyorum'' tabi biz de doğal olarak bu isnatı ispat edecek aynen sizin çektiğiniz gibi bir video isteriz kendisinden, aynı mesafeden ve kumandanın verdiği komutları görecek şekilde, sonra oturup hep beraber karar veririz.  :ok:

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Aynen hocam doğru diyorsunuz öyle bir karşılaştırma için böyle bir video şart. Bekliyoruz başka arkadaşlardan yorumlar.

Geri
Üst Alt