Vestel Klima Deneyimleri

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
clearidas' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Selamlar Değerli Kardeşim;

Konuyla farklı ilgilenmek gerekir.

Bakınız aynı bina,aynı cephe, aynı klima, aynı koşullarda set edilmiş olsa da  farklı katlar ve farklı ev dizaynı dahi bu işlerde büyük etkendir.

Ben böyle özel durumlarda (Hassas tüketici) yorum yapmayı çok doğru bulmuyorum zira bu sefer ürün savunuyormuşuz gibi algılanıyor.

Yine de kesin biryorum yapmam isteniyorsa öncelikle kaliteli bir ortam derecesi (Nem göstergesi) alınmalı. Arkasından 2 adet proplu klima derecesi alınmalı. klima derecelerinden birtanesinin propu pencereden dışarı sallanmalı,Diğeri cross fanın önüne takılmalı,ortam derecesi ise klimanın üfleme açısı dışında bir noktaya konumlandırılmalı.

Klima çalışmadan önceki dış ortam sıcaklığı
Klima çalışmadan önceki iç ortam sıcaklığı
Klima çalıştıktan 30 dk sonraki iç ortam sıcaklığı
Klima çalıştıktan 2 saat sonraki iç ortam sıcaklığı
Klima 30 derece set ve minimum fan ile üfleme ısı değeri (komuttan 5 dakika sonra)
Klima 30 derece set ve turbo fan ile üfleme ısı değeri (komuttan 5 dakika sonra)

Gibi değerleri görelim ona göre yorum yapalım

Anladim hocam . Teşekkür ederiz dediklerinizi ben temin edip yapacağım. Diğer arkadaşta yapar ise aynı klimanın güzel bir karşılaştırmasi olur hemde klimasinda sorun olup olmadığını öğrenir. Sorun varsa da yetkili servis bunu düzeltir inşallah.

Edit: birtane böyle bişey alınsa yeterli olmaz mı?

Olur kardeşim, var ise metal uçlu bakınız tepkimesi daha hızlı ve daha stabildir. :ok:

E Çevrimdışı

ercans42 

Aktif Üye
25 Eki 2017
79
58
clearidas' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Selamlar Değerli Kardeşim;

Konuyla farklı ilgilenmek gerekir.

Bakınız aynı bina,aynı cephe, aynı klima, aynı koşullarda set edilmiş olsa da  farklı katlar ve farklı ev dizaynı dahi bu işlerde büyük etkendir.

Ben böyle özel durumlarda (Hassas tüketici) yorum yapmayı çok doğru bulmuyorum zira bu sefer ürün savunuyormuşuz gibi algılanıyor.

Yine de kesin biryorum yapmam isteniyorsa öncelikle kaliteli bir ortam derecesi (Nem göstergesi) alınmalı. Arkasından 2 adet proplu klima derecesi alınmalı. klima derecelerinden birtanesinin propu pencereden dışarı sallanmalı,Diğeri cross fanın önüne takılmalı,ortam derecesi ise klimanın üfleme açısı dışında bir noktaya konumlandırılmalı.

Klima çalışmadan önceki dış ortam sıcaklığı
Klima çalışmadan önceki iç ortam sıcaklığı
Klima çalıştıktan 30 dk sonraki iç ortam sıcaklığı
Klima çalıştıktan 2 saat sonraki iç ortam sıcaklığı
Klima 30 derece set ve minimum fan ile üfleme ısı değeri (komuttan 5 dakika sonra)
Klima 30 derece set ve turbo fan ile üfleme ısı değeri (komuttan 5 dakika sonra)

Gibi değerleri görelim ona göre yorum yapalım

Anladim hocam . Teşekkür ederiz dediklerinizi ben temin edip yapacağım. Diğer arkadaşta yapar ise aynı klimanın güzel bir karşılaştırmasi olur hemde klimasinda sorun olup olmadığını öğrenir. Sorun varsa da yetkili servis bunu düzeltir inşallah.

bilgiler için sağolun..tedarik edebilirsem deneyeceğim.. ado hocam sırasıyla uygulamaları yazmış...şimdi ben 10 gün önce alıp montajı yaptırdığım klimaya kayıt bırakıp servis çağırdığımda bu işlemleri onların yapması gerekmiyor mu.. @Ado hocam bilginiz vardır, biz mi yapacağız bu testleri ayrıca servis elemanının görmesi gerekmiyor mu..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
ercans42' Alıntı:
clearidas' Alıntı:

bilgiler için sağolun..tedarik edebilirsem deneyeceğim.. ado hocam sırasıyla uygulamaları yazmış...şimdi ben 10 gün önce alıp montajı yaptırdığım klimaya kayıt bırakıp servis çağırdığımda bu işlemleri onların yapması gerekmiyor mu.. @Ado hocam bilginiz vardır, biz mi yapacağız bu testleri ayrıca servis elemanının görmesi gerekmiyor mu..

Azizim bizler servislerden bu beklediklerimizi bulamadığımız için kendi işimizi kendimiz yapıp, önce teşhis ve tespitimizi yapıp, sizin servis veya MH ile nasıl bir dialog kurmanız gerektiği yönde size yardımcı olacağız. Önceliğimiz verileri iyi okuyabilmek, bu aşamada siz bizim gözümüz kulağımız elimiz olacaksınız ister istemez. Belkide servis haklıdır üründe sorun yoktur da, asıl soruna odaklanıp size gerekli bilgiyi vermemişlerdir.  :ok:

E Çevrimdışı

ercans42 

Aktif Üye
25 Eki 2017
79
58
Ado' Alıntı:
ercans42' Alıntı:

Azizim bizler servislerden bu beklediklerimizi bulamadığımız için kendi işimizi kendimiz yapıp, önce teşhis ve tespitimizi yapıp, sizin servis veya MH ile nasıl bir dialog kurmanız gerektiği yönde size yardımcı olacağız. Önceliğimiz verileri iyi okuyabilmek, bu aşamada siz bizim gözümüz kulağımız elimiz olacaksınız ister istemez. Belkide servis haklıdır üründe sorun yoktur da, asıl soruna odaklanıp size gerekli bilgiyi vermemişlerdir.  :ok:
tamam abim teşekkür ediyorum..

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Ucuz olması ve problu olması sebebiyle bundan aldım ben ptesi salıya gelir sanırım :)

https://m.n11.com/dijital-nem-olcer-problu-kulucka-nem-higrometre-termometre-P203781463

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
clearidas' Alıntı:
Ucuz olması ve problu olması sebebiyle bundan aldım ben ptesi salıya gelir sanırım :)

https://m.n11.com/dijital-nem-olcer-problu-kulucka-nem-higrometre-termometre-P203781463

:ok:ok:ok:

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Sıcaklık nem ölçer gelmiş ben şehir dışındayım ama . Geri dönünce direk söylenenleri yapıp fotolu olarak sonuçları paylaşacağım.

G9pOBy.jpg

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Evet aynı klima karşılaştırma yaparız çünkü benim klimam çok iyi ısıtıyor alalı 2 ay oldu çünkü. Ado hocamın dediklerini fotolu şekilde paylaşacağım . Benim derecem geldi ama ben şehir dışındayım memlekete gidince ilk iş o.

E Çevrimdışı

ercans42 

Aktif Üye
25 Eki 2017
79
58
clearidas' Alıntı:
Evet aynı klima karşılaştırma yaparız çünkü benim klimam çok iyi ısıtıyor alalı 2 ay oldu çünkü. Ado hocamın dediklerini fotolu şekilde paylaşacağım . Benim derecem geldi ama ben şehir dışındayım memlekete gidince ilk iş o.
hem de çok iyi olur..teşekkürler

I Çevrimdışı

ibosener

Yeni Üye
18 Ocak 2018
15
Evimde 3 tane Vestel klima var. İlk aldığım klima 24.000 Btu iç ünitesi çift olanlardan. Sanırım 5 yılı geçti alalı. Şimdiye dek ısıtmada hiç kullanmadık doğrusu. Soğutmada ise bu güne dek bir sorun yaşamadık. Bu nedenle de 3 yıl kadar önce anneme ve kayınvalideme birer tane taktırdım. Vestelde adıma 5 klima görünüyor bu nedenle :sinsi: 

Bu yazdıklarınızı okuyunca biz klima değil vantilatör mü kullanıyoruz hissine kapıldım. İlgimi de çekmedi değil. Sanırım buradaki testlerin bir kısmını bende yaparım.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,462
Ulkemizde Klima kullanimi
Gunde 2 saatle sinirli

Ben
Isitmada
Aralik 1 gibi Acarim
Nisan 1 gibi Kapatirim

Sogutmada
Haziran 1 gibi Acarim
Ekim 15 gibi Kapatirim

Bahsettigim Aylar Arasinda
Elektrik Kesilmezse Klimam Hic Kapanmaz

Akvaryum Odamdaki Midea

365gun Calisiyor Garibim

Iste Bu Noktada Iyi Kotu Klima Ortaya Cikiyor

Ado Hocamin Test Ettigi
Hotpoint Bu Sartlar Altinda Kullansam
Kesin Balyozla Girmistim Simdiye

2 Saat Kullanan Kullanici
O Hatalari Farketmez
Zaten Farketsede Servis Normalder
Hersey Yoluna Girer

sufi48 Çevrimdışı

sufi48 

Aktif Üye
29 Kas 2017
189
Ado hocam hayırlı akşamlar.bende bugun vestel nature plus 12 A+ aldım kurulum hemen yapıldı.servis işini temiz yaptı size sormak iatediğim montaj 2 de yapldı saat 3 de çalıştırdık 25 derecede  şuan saat 21.30  ne iç ünite nede dış ünite hiç durmadı sürekli çalışıyor.dış ümite bayağı bir sesli bu normal bir durummudur?

Geri
Üst Alt