Lafi gelmisken sony bayisine gittim bugun. Kesinlikle sony nin kendi lcd - oled panellerini yaptigini soyledi adam. 12 yildir bu isi yapiyorum benden iyi mi biliyorsun falan deyip elestirdi beni... Bayide satilan tv ler le teknosa da satilan tv ler farkli seklinde bir bilgi de verdi sag olsun... Eyvallah baba buyuksun deyip ciktik...
Satıcıların genel tavrıdır, Bakmayın siz ben genelde VESTEL bayilerini eleştiririm bu konuda ancak bunların geneli böyle zira BAYİ olanlar genelde biraz para babası tiplerdir ve kendilerine bağlanmış Yetkili Servisleri ezip ego tatmin etmek gibi abuk subuk huyları vardır, bu alışkanlıkları zaman içerisinde tavan yapıp bir süre sonra müşterilere de gider yapmaya başlıyorlar sizin örnekte olduğu gibi.
Kardeşim 12 yıldır boşuna yapmışsın o zaman bu işi
Ben BAYİLİK sisteminin kaldırılması taraftarıyım aslında. BAYİ kavramı yerine teknoloji marketleri olmalı, en azından kurumsal bir yaklaşım olduğu için daha ciddi bir tavır sergilenebiliyor, ciddiyet bulamıyorsanız bir muhatap bulup maruz kaldığınız anlamsız saçma tavrı şikayet edebiliyorsunuz.
BAYİLİK sisteminin bir gün bitecek olduğunu düşünüyor ve hatta talep ediyorum. Parası olan gitsin buğday alıp satsın karışmasın bilmediği teknolojik işlere.
Bu işler eskiden olduğu gibi, ''Abi çok güzel tv, çelik kasa damdan düşse bir şey olmaz'' yalanlarını sallayarak yürümüyor.
3 gün önce bir mağazada ziyaretteydim, Ben çayımı yudumlarken müşterisi geldi, klima alışverişi başladı, mağazadaki görevli klimayı dilinin döndüğünce tanıtıp arada hemen ''Abi bu klima 10 yıl garantili'' diye kaktırıverdi.
İçimden OHA ne 10 yıl garantisi? dedim.
İnanın tüketiciye o klimayı 10 yıl garantili vaadi ile sattı bu görevli.
Ben misafirim tabi müdahale edemedim doğal olarak. Mşterisi gittikten sonra sordum kendisine dedim ki yahu arkadaş yanlış anlamayın lakin siz az önce müşterinize yalan söylemiş olmadınız mı?
Onların konuya bakış açısı farklı azizim zira gelen cevap ''Abi adam malına güvenmese 10 yıl motor garantisi vermez, motoru bozulmuyorsa hiç bir şeyi bozulmaz bunun'' dedi muhterem.
''Peki ya bozulursa ne diyeceksin adam geldiğinde?'' sorusunun cevabı ise, ''Aaaa o motor garantisiymiş, biz de yanılmşız deriz'' şeklinde oldu.
SATICILARA ALDANMAYIN arkadaşlar.
İşi sadece mal satmak olan kişilerden GERÇEK bilgileri alamazsınız