VESTEL 55UD9650 Bulutlanma Sorunu ve Süreç

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
"FALD" diye bir panel yok beyler senelerdir!
FALD denilen panellerin de hepsi "ProLED"(bir Philips tekniği ama bu işi en iyi yapan Tosh idi!)

LED diziliminin full olarak(DirectLED)arkadan dizilme de paneli FALD filan yapmaz!
Ancak tek artısı;"EDGE" lere göre çok daha az falso vermesidir!

EDGE ler eskiden tamamen her iki yanda olurken(çok azı da tepeden v.s) bugün Bottom-EDGE dizilimi
dediğimiz tek sıra(büyük bazı ebatlar da ise alttan iki sıra gibi)yapıya döndüler böylece daha da
sorunlu hale geldiler!

++

"Alttan" neden oluyor peki???? tamemen kozmetik ama tamamen ticari olarak özellikle paneli "çok ince"(total derinlik)
hale getirebilmek adına böyle atraksiyonlara gidiliyor!

Böylece insanlar üstten filan bakınca üeln amma ince yapmışlar hasta oluyorum şu dizayna filan diyorlar yani aşırı
hoşlarına gidiyor ama sorun da burada başlıyor işte!

Bu panellere baktığınız zaman arkadan 2/3 kısmı incedir 1/3 kısmı(alt tarafa yakın bölge)kalındır! çünkü tüm yapı sistemi
oradadır! bana göre aslında estetik olarak bu külliyen yanlıştır ama 2/3 kısmı ince olunca insanlar bunu "yiyor"!

"Hitachi" de,bunun için özel bir dizayn/yapı ve yerleşim v.s tekniği vardır(zaten bunu bir tek Hitac becerdi)
ancak bu sistem de aşırı pahalıdır,bu panelin içindeki tüm elemanlar "özel üretimdir"! böyle şimdiki gibi
hileli ve aldatmaya yönelik işler bu herifler de olmaz!

İncecik panel olur pekala ama adam gibi bir sistem yaparsan çok güzel oluyor(Hitac böyle bir paneli taa 2006 da çıkarmıştır!)

Sonuç olarak bu şimdiki yapı veya çakma FALD filan yapıları bir çözüm olmaz teknik olarak!

Not;bahsettiğim "HITACHI" bugün Vestelin montajladığı Hitac lar değildir,yalnış anlamayın ltf

M Çevrimdışı

mertsamet 

Aktif Üye
21 Şub 2018
63
Aynı sorun bende de var malesef. Servis ile irtibata geçtim ben arazide iken eşim evde iken geldiler. Normal dediler karanlıkta gözükür dediler. Gündüz sorun yoksa problem yok gibi saçma bir cümle kurdular. Salonda blackout perde var :) gündüz bile keyifli film izleyebilmek için karartma perde aldık, servisin kurduğu cümle ise şaka gibi. Bir ara da düz siyahta olur dediler bende içinde yazılar olan başka bir siyah buldum ve attım şuanda tekrar cevap bekliyorum. Bu gidişle iade edeceğim.

whatsapp-image-2018-03-16-at-19-07-14-jpeg.jpg

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bu tip sorunlar çıktımı zaten adamların "eli mahkum" ....abi normaldir.... diyecekler dir,artık iş bundan sonra
olası bir değişim için "keyiflerine" kalıyor! umarım değiştirirler zira manzara tatsız

kurtkaya Çevrimdışı

kurtkaya

Aktif Üye
3 Şub 2018
73
Bu tip sorunlar çıktımı zaten adamların "eli mahkum" ....abi normaldir.... diyecekler dir,artık iş bundan sonra
olası bir değişim için "keyiflerine" kalıyor! umarım değiştirirler zira manzara tatsız
Hocam, bana söyledikleri “değişim yapsak bile gelen üründe aynısı olur”

M Çevrimdışı

mertsamet 

Aktif Üye
21 Şub 2018
63
o zaman komple iade edeceğiz cihazın böyle kullanılabilmesi mümkün değil. Her sahne geçişi her dizi-film başlangıcında sinir krizlerine girerim. 2000 lira vermiş olsam sineye çekerim ama bu fiyata olmayacak.

kurtkaya Çevrimdışı

kurtkaya

Aktif Üye
3 Şub 2018
73
o zaman komple iade edeceğiz cihazın böyle kullanılabilmesi mümkün değil. Her sahne geçişi her dizi-film başlangıcında sinir krizlerine girerim. 2000 lira vermiş olsam sineye çekerim ama bu fiyata olmayacak.
Ben iade talep ettim, reddetti Vestel. Dün THH’ye başvurdum. Bakalım ne zaman sonuç çıkacak.

kurtkaya Çevrimdışı

kurtkaya

Aktif Üye
3 Şub 2018
73
Onun garantisi yok, klasik ikna yöntemi bu, ikna olmalısınız ki uğraşmasınlar.
Bu nedenle değişim, ayak diretiyorlar iase iade prosedürü işletmek için girişimde bulunmanız en makul olanıdır :)
Hocam, daha önce başka bir ürün için THH yolunu kullandım ve ücret iadesi aldım. Bunda da öyle olacağını düşünüyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383

Hocam adamlar "yolunu yapıyorlar" anla gari
Ayrıca bu işin "fıtratı" da böyle!

Kısaca bu iş tamamen "ŞANS" işidir!

Ama ben işimi şansa filan bırakmam dersen o zaman hiç panel tip TV almaman gerekiyor ki bu da adeta imkansız

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Bu normal deyipte insanı yokuşa sürmeleri yok mu? Birde kanıtlayacam diye uğraş dur. Vestel servisi bu konularda aslında pek uğraştırmaz fakat servisin cinsliği de bu konunun içinde. Birde en üst düzey tv yani. İnsan eski tüplü tv leri özlüyor. Bulut güneş yağmur hiç sorunları yoktu.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu normal deyipte insanı yokuşa sürmeleri yok mu? Birde kanıtlayacam diye uğraş dur. Vestel servisi bu konularda aslında pek uğraştırmaz fakat servisin cinsliği de bu konunun içinde. Birde en üst düzey tv yani. İnsan eski tüplü tv leri özlüyor. Bulut güneş yağmur hiç sorunları yoktu.
Bulut güneş yağmur yoktu ama diagnostic vardı, degause vardı, köşelere yayıldıkça focus sorunu8 vardı, vardı da vardı.

Sorunsuz teknoloji yok, hele ki görmek isteyene :)

M Çevrimdışı

mertsamet 

Aktif Üye
21 Şub 2018
63
Bulut güneş yağmur yoktu ama diagnostic vardı, degause vardı, köşelere yayıldıkça focus sorunu8 vardı, vardı da vardı.

Sorunsuz teknoloji yok, hele ki görmek isteyene :)
hocam şu şekilde kullanılma şansız var mı tv'nin :) hep vestel geldi aldı yenisini getirdi diyordu tv alanlar :) bize niye böyle oldu ya :(

Geri
Üst Alt