Uydu alıcısı arada kaldım

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Server vipstar iks bölümünden mi aktif ediliyordu? Yeşil tuşa bastım 365 gün geçerli gibi bir şey dedi, live TV kısmında bir çok kanal açılmıyor uydu yayınlarına bakmadım henüz.
Evet,livetv de sıkını olabiliyor bazı kanallarda,ama uyduda bazı kanallarda çok güzel sevgili A.Bozoğlu :ok

B Çevrimdışı

baran9763 

Aktif Üye
28 Eki 2020
74
28
Server vipstar iks bölümünden mi aktif ediliyordu? Yeşil tuşa bastım 365 gün geçerli gibi bir şey dedi, live TV kısmında bir çok kanal açılmıyor uydu yayınlarına bakmadım henüz.
Ağ ayarlarında phoenix den yeşile bascaksın, normalde 2 yıl oluyor sizde neden 1 yıl anlamadım. Live tv de benimkilerde açılmıyor bir çoğu

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

Kanal ismi vermiyorum?(dünyaca en ünlü belgesel kanalı), bu kanalı iks çözmüyor. Arkadaşım next kankyde key dosyası ile açmayı başarmış. Ben dosyayla denedim olmadı elle nasıl girebilirim
Kanal ismi verme :kiskis
O kanallar biss değil ,tandberg,googlede aratırsan bulursun,güncel olmalı usbden giriliyor biliyordum :)

B Çevrimdışı

baran9763 

Aktif Üye
28 Eki 2020
74
28
Kanal ismi verme :kiskis
O kanallar biss değil ,tandberg,googlede aratırsan bulursun,güncel olmalı usbden giriliyor biliyordum :)
Pardon tandberg dicektim. Dosyayı bulup yükledim ama olmadı tekrar denicem. Bu tandbergler bütün cihazlara oluyor demi, modele göre aramam gerek yok yani

N Çevrimdışı

ndt man 

Yeni Üye
24 Haz 2020
9
37
Merhaba, sungate vipstar uydu alıcıda kaç tane usb çıkışı var acaba.
Ben monitörü hdmi kablo ile uydu alıcıya bağlayıp tv niyetine kullanmak istiyorum. Ama monitörde hoparlör yok. Harici hoparlörü uydu alıcıya usb ile bağlayıp güç alsam ve monitörede jak girişi yapsam tv olarak kullanabilir miyim ?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Merhaba, sungate vipstar uydu alıcıda kaç tane usb çıkışı var acaba.
Ben monitörü hdmi kablo ile uydu alıcıya bağlayıp tv niyetine kullanmak istiyorum. Ama monitörde hoparlör yok. Harici hoparlörü uydu alıcıya usb ile bağlayıp güç alsam ve monitörede jak girişi yapsam tv olarak kullanabilir miyim ?
Usb'yi böyle hiç deneyemedim ama bende monitör varken uydu alıcının AV çıkışına takıyordum ,ses almak için.Şimdi 24'' arçelik tv olduğundan hdmi ile alıyorum ,usbyi denemek lazım :)

N Çevrimdışı

ndt man 

Yeni Üye
24 Haz 2020
9
37
Monitörü hdmi ile bağlayacağım için normalde ses ve görüntü bir arada gidecek ama monitörde hoparlör yok. Uydu alıcısında hoparlör için ses çıkış jakı var mı peki?
Maksat ses alabilirsem tv niyetine kullanmak, görüntü her türlü gelecek ama ses olmadıktan sonra da uydu alıcısı almaya gerek yok.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Monitörü hdmi ile bağlayacağım için normalde ses ve görüntü bir arada gidecek ama monitörde hoparlör yok. Uydu alıcısında hoparlör için ses çıkış jakı var mı peki?
Maksat ses alabilirsem tv niyetine kullanmak, görüntü her türlü gelecek ama ses olmadıktan sonra da uydu alıcısı almaya gerek yok.
Ses çıkış değil ama AV (audio-video) çıkışı var diye biliyorum,gerçi aynı kapıya çıkıyor.
Ben böyle kullanıyordum ilk önceleri,test amaçlı uydu yazılımlarını denemek için,hatta eski kasa pcnin mini amfili hoparlörleri vardı.Yani kendinden amfili hoparlörlerde kullanılır ,tabii ayrı bir AV jakı alıp hoparlör girişine göre de uydurman(modifiye) lazım :)
Yani ses mutlaka alırsın ,uyduyu monitöre hdmi ile,sesi de AV jak ile mini amfiye bağlayacaksın.

A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
626
Hdmı VGA aparatları var, onlarda aux çıkışı var, ben daha önce ablamlarin eve mutfak için monitörden TV yapmıştım.
VGA çıkışlı monitöre çevirici ile görüntü verip, aparatin üzerindeki aux çıkışından ses aldım. Hopallörün USB güç kablosunu da uydu alıcının USB girişine takip güç aldık.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bendeki cihaz bu, menüsü normal sunplus islemcililer gibi, menüde vipstar iks, live TV ve Kur'an diye bir bölüm var. Tanderberg kanallarda sinyal yok, bu yüzden bakamadım. Live TV kısmında ulusal kanallar var gayet güzel, belgesel dmax vs. hariç çalışmıyor. YouTube vod benzeri ama çalışıyor.

IMG_20201108_104023.jpg
IMG_20201108_103945.jpg

16612.jpg

Son düzenleme:
akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,276
63
Sn.@A.Bozoğlu ustam merhaba yeni cihazınız hayırlı olsun,güle güle kullanın.Yukarıda Tandberg kanallarında sinyal yok yazmışsınız,bilmem belki biliyorsunuzdur ama hatırlatayım dedim,(yanlış anlamayın sizi T.Forumdan tanıyorum bu konularda ne kadar bilgili olduğunuzu biliyorum,eğer tesisatta v.s. sorun yoksa)bu kanallar frekans değiştirdiler,yeni frekansları 12457 h 15000 fec 3/4 dvb-s2 8psk/mpeg-4 şeklinde ve sinyal var.Sizin cihazda eski frekanslar yüklüyse ondan sinyal yok diyebilir.Kolay gelsin iyi günler.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
626
Sn.@A.Bozoğlu ustam merhaba yeni cihazınız hayırlı olsun,güle güle kullanın.Yukarıda Tandberg kanallarında sinyal yok yazmışsınız,bilmem belki biliyorsunuzdur ama hatırlatayım dedim,(yanlış anlamayın sizi T.Forumdan tanıyorum bu konularda ne kadar bilgili olduğunuzu biliyorum,eğer tesisatta v.s. sorun yoksa)bu kanallar frekans değiştirdiler,yeni frekansları 12457 h 15000 fec 3/4 dvb-s2 8psk/mpeg-4 şeklinde ve sinyal var.Sizin cihazda eski frekanslar yüklüyse ondan sinyal yok diyebilir.Kolay gelsin iyi günler.
Merhaba üstat merkezi sistem çanağında var bir ayarsızlık, bir vakit bulup, yöneticidenden izin alabilirsem çözücez inşallah.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt