Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 52
Hocam PUS73 ile PUS75 arasındaki sound bar ve woofer farkı var bunlar için de değmez mi? Bende 49PUS7503 almayı düşünüyordum bu mesajınızı görünce 50PUS7303 mü alsam diye düşündüm. Ayrıyetten ses sistemi almayı düşünmüyorum.
Günaydın;
Konu farklı kulvardan ilerleyeseydi ses konusuna değinirdim ancak bilerek girmemiştim o mevzuya. Aslında yanlış hatırlamıyorsam watt anlamında da 7503 daha yüksek ancak bunlar hep RMS değerleri üzerinden paylaşılan veriler olduğu için benim tarafımda bir anlam teşkil etmiyor.
Rakamsal veri olarak anlam teşkil etmese de donanımsal olarak bir woofer farkı olduğunu görmezden gelemeyiz.
Ben konuya şöyle bakarım kişisel olarak.
Teknolojik ürünleri kurcalamayı ve performans verilerini görüp değerlendirmeyi seven birisi olarak ne kadar çok ürün alabilirsem o kadar iyi diye düşünürüm. Bu nedenle (Örneğin) sırf woofer ve biraz da sesi yüksek diye 73 yerine 75 e 500tl vereceğime, 73 alır ve 500TL ye gider en kral ses sistemi veya çok estetik bir soundbar alır tv nin altına monte ederim.
''Hayır bir soundbar için o parayı ödemem'' derseniz gidip 200TL te DELL soundbar alır tv nin altına monte edersiniz. Hem estetik olur hem de hoparlörler HİDDEN olmadığı için daha doygun ses alırsınız.
Bunlar hep bakış açısıdır, illa ki bu doğrudur demiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın lakin ben üreticilerin bu ayak oyunlarına gelmek istemem işin gerçeği.
Bu şuna benziyor biraz;
2007-2008 dönemlerinde laptopların deli gibi satıldığı zamanlarda VESTEL markası laptop satardı leblebi gibi. İşte o dönem daha yeni yaygınlaşmaya başlayan Bluetooth teknolojisi laptoplarda dahili olarak yerini almaya başlamıştı.
VESTEL X1 model Bluetooth lu olan model 2200tl
VESTEL Y1 model Bluetooth olmayan model 2000tl
Arada 200tl fark var.
Peki usb bir bluetooth ne kadardı o dönem?
20TL
Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir

ahh ahh gönül isterki 8000 olsun fakat 5700 tl civarı+ taksit için vade farkıda eklenince 6100 tl civarı oluyor malesef. bu tutarda beni biraz aşıyor. biraz daha uygun birşey almam gerekicek sanırım. çünkü evde 2 yaşında canavar var ekran koruması sigorta derken rakam alıp başını gidiyor. izleme mesafemiz 3.75 metre 50" alıp yüksek modelmi yoksa 55" alıp düşük modelmi alalım onunda kararsızlığı içindeyiz. karma karışık bir haldeyiz yani 
keskin bir dönüş oldu ve biraz önce Vestel 75 inç aldık samsung 82 nu'nun tam yarı fiyatına.