Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 52
Merhabalar,
Ado hocam, bir kaç haftadır televizyon araştırıyorum ve iki model arasında kararsız kaldım. Bu sırada bu foruma denk geldim.
Öncelikle televizyonu kullanım amacım, film ve dizi seyretmek, çok nadir de maçları takip ederim. ilerdede oyun için kullanma ihtimalim olabilir ki bu da ikinci plan. Önceliğim dizi ve film izlemek.
Bu başlık altındaki mesajların bir çoğunu okudum genellikle samsung nu8000 önerdiğinizi gördüm.Benim de kararsız kaldığım modellerden biri samsung nu8000
diğeri ise philips pus7503.
pus7503'ü istememin sebebi ambilight özelliğinin hoşuma gidiyor olması ve yine ilerde tv'nin bulunduğu odada philips hue led ampul kullanmayı düşünüyor olmam. Fakat kanal geçişleri ve toz sorunu çok sık denk geldiğim problemler arasında ve bu konuda endişeliyim.
Öte yandan bu modellerin 49 mu 55 inc olanını mı tercih etmeliyim o konuda da kararsızım. Bütçem 4-5 bin aralığında ve samsungun 55 i beni biraz zorluyor.
Görüşlerinizi bekliyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Selamlar;
Yanlış anlaşılmasın böyle yazınca da sanki SAMSUNG promotörü gibi oluyorum, rahatsız hissediyorum kendimi ancak nasıl ki geçmiş iki yıl boyunca aldırdığım MU7000 tv lerden tek bir şikayet dahi gelmediyse, NU8000 için de durum bundan farklı değil o nedenle güvenerek ön plana çıkartıyorum ancak bu modelin de eksileri var ve sürekli gündemde tutuyoruz ki kime sonradan hayal kırıklığı yaşamasın.
Buna paralel, bir kişinin listesinde NU8000 olabiliyor ise, yanına dahi yazmam PUS7503 modelini.
Evet ben de tam bir renk ve aydınlatma hastasıyım, Evimde tavandan avize veya ampuller yerine mümkün olduğunca loş aydınlatmalar, renkli niş uygulamalar kullanmaya çalışıyorum ve bu anlamda bir AMBİLIGHT benim için ne ifade eder gayet iyi anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.
Sorun şu ki PUS6262 kullanmış birisi olarak PHILIPS markasından beklediğim hız ve kullanım kolaylığını ben bulamadım.
Allahım o ne lanet bir menüdür. Bunu tasarlayan mühendis hiç mi hayatı boyunca oturup tv izlememiştir? Zap hızı desen o ayrı bir sorun.
PHILIPS markasının görüntü kalitesine lafım yok bakın o konuda günahlarını alamam ancak
1- Menü
2- Zap hızı
3- Nalet servisleri
nedeniyle mümkünü var ise ben (şahsi olarak) PHILIPS markasını bir daha asla evime sokmam.
Beni cezbeden en önemli özelliği AMBi desteğiydi ancak bir noktadan sonra ''Değmez'' diyorsunuz (ben dedim)
Toz sorunundan bahseden çok lakin benim anlamadığım konu şu;
Birisi bana, toz olmayan bir marka söylesin, toz olmayan bir model göstersin ben de porselen dişimi kırayım

Orijinal JAPON PANASONİC panel söküp dağıttım onda dahi toz var yani bazı konularda bazı şehir efsaneleri var belli başlı markalara yapıştırılan yaftalar gibi ve ben bunları kabul etmiyorum açık ve net ifade edeyim.
Tamam PHILIPS markasını sevmem aynen LG gibi lakin doğru olmayan bir şeyi de marka karalamak için yazmam mümkün değil.
Eğer sadece toz nedeniyle vazgeçtiyseniz hiç düşünmeden gidip 7503 alabilirsiniz