Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar,

Ado hocam, bir kaç haftadır televizyon araştırıyorum ve iki model arasında kararsız kaldım. Bu sırada bu foruma denk geldim.

Öncelikle televizyonu kullanım amacım, film ve dizi seyretmek, çok nadir de maçları takip ederim. ilerdede oyun için kullanma ihtimalim olabilir ki bu da ikinci plan. Önceliğim dizi ve film izlemek.

Bu başlık altındaki mesajların bir çoğunu okudum genellikle samsung nu8000 önerdiğinizi gördüm.Benim de kararsız kaldığım modellerden biri samsung nu8000
diğeri ise philips pus7503.

pus7503'ü istememin sebebi ambilight özelliğinin hoşuma gidiyor olması ve yine ilerde tv'nin bulunduğu odada philips hue led ampul kullanmayı düşünüyor olmam. Fakat kanal geçişleri ve toz sorunu çok sık denk geldiğim problemler arasında ve bu konuda endişeliyim.

Öte yandan bu modellerin 49 mu 55 inc olanını mı tercih etmeliyim o konuda da kararsızım. Bütçem 4-5 bin aralığında ve samsungun 55 i beni biraz zorluyor.

Görüşlerinizi bekliyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selamlar;

Yanlış anlaşılmasın böyle yazınca da sanki SAMSUNG promotörü gibi oluyorum, rahatsız hissediyorum kendimi ancak nasıl ki geçmiş iki yıl boyunca aldırdığım MU7000 tv lerden tek bir şikayet dahi gelmediyse, NU8000 için de durum bundan farklı değil o nedenle güvenerek ön plana çıkartıyorum ancak bu modelin de eksileri var ve sürekli gündemde tutuyoruz ki kime sonradan hayal kırıklığı yaşamasın.

Buna paralel, bir kişinin listesinde NU8000 olabiliyor ise, yanına dahi yazmam PUS7503 modelini.

Evet ben de tam bir renk ve aydınlatma hastasıyım, Evimde tavandan avize veya ampuller yerine mümkün olduğunca loş aydınlatmalar, renkli niş uygulamalar kullanmaya çalışıyorum ve bu anlamda bir AMBİLIGHT benim için ne ifade eder gayet iyi anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Sorun şu ki PUS6262 kullanmış birisi olarak PHILIPS markasından beklediğim hız ve kullanım kolaylığını ben bulamadım.
Allahım o ne lanet bir menüdür. Bunu tasarlayan mühendis hiç mi hayatı boyunca oturup tv izlememiştir? Zap hızı desen o ayrı bir sorun.

PHILIPS markasının görüntü kalitesine lafım yok bakın o konuda günahlarını alamam ancak
1- Menü
2- Zap hızı
3- Nalet servisleri
nedeniyle mümkünü var ise ben (şahsi olarak) PHILIPS markasını bir daha asla evime sokmam.

Beni cezbeden en önemli özelliği AMBi desteğiydi ancak bir noktadan sonra ''Değmez'' diyorsunuz (ben dedim)

Toz sorunundan bahseden çok lakin benim anlamadığım konu şu;

Birisi bana, toz olmayan bir marka söylesin, toz olmayan bir model göstersin ben de porselen dişimi kırayım :rant

Orijinal JAPON PANASONİC panel söküp dağıttım onda dahi toz var yani bazı konularda bazı şehir efsaneleri var belli başlı markalara yapıştırılan yaftalar gibi ve ben bunları kabul etmiyorum açık ve net ifade edeyim.

Tamam PHILIPS markasını sevmem aynen LG gibi lakin doğru olmayan bir şeyi de marka karalamak için yazmam mümkün değil.

Eğer sadece toz nedeniyle vazgeçtiyseniz hiç düşünmeden gidip 7503 alabilirsiniz :ok

salihoka Çevrimdışı

salihoka

Aktif Üye
27 Mar 2019
61
Selamlar;

Yanlış anlaşılmasın böyle yazınca da sanki SAMSUNG promotörü gibi oluyorum, rahatsız hissediyorum kendimi ancak nasıl ki geçmiş iki yıl boyunca aldırdığım MU7000 tv lerden tek bir şikayet dahi gelmediyse, NU8000 için de durum bundan farklı değil o nedenle güvenerek ön plana çıkartıyorum ancak bu modelin de eksileri var ve sürekli gündemde tutuyoruz ki kime sonradan hayal kırıklığı yaşamasın.

Buna paralel, bir kişinin listesinde NU8000 olabiliyor ise, yanına dahi yazmam PUS7503 modelini.

Evet ben de tam bir renk ve aydınlatma hastasıyım, Evimde tavandan avize veya ampuller yerine mümkün olduğunca loş aydınlatmalar, renkli niş uygulamalar kullanmaya çalışıyorum ve bu anlamda bir AMBİLIGHT benim için ne ifade eder gayet iyi anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Sorun şu ki PUS6262 kullanmış birisi olarak PHILIPS markasından beklediğim hız ve kullanım kolaylığını ben bulamadım.
Allahım o ne lanet bir menüdür. Bunu tasarlayan mühendis hiç mi hayatı boyunca oturup tv izlememiştir? Zap hızı desen o ayrı bir sorun.

PHILIPS markasının görüntü kalitesine lafım yok bakın o konuda günahlarını alamam ancak
1- Menü
2- Zap hızı
3- Nalet servisleri
nedeniyle mümkünü var ise ben (şahsi olarak) PHILIPS markasını bir daha asla evime sokmam.

Beni cezbeden en önemli özelliği AMBi desteğiydi ancak bir noktadan sonra ''Değmez'' diyorsunuz (ben dedim)

Toz sorunundan bahseden çok lakin benim anlamadığım konu şu;

Birisi bana, toz olmayan bir marka söylesin, toz olmayan bir model göstersin ben de porselen dişimi kırayım :rant

Orijinal JAPON PANASONİC panel söküp dağıttım onda dahi toz var yani bazı konularda bazı şehir efsaneleri var belli başlı markalara yapıştırılan yaftalar gibi ve ben bunları kabul etmiyorum açık ve net ifade edeyim.

Tamam PHILIPS markasını sevmem aynen LG gibi lakin doğru olmayan bir şeyi de marka karalamak için yazmam mümkün değil.

Eğer sadece toz nedeniyle vazgeçtiyseniz hiç düşünmeden gidip 7503 alabilirsiniz :ok

Görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Peki nu8000 için 49 inc olanını tercih etsem yenileme hızı 50hz , 55 inc de bu değer 100 hz , bu benim profilimdeki bir kullanıcı için kayıp mı ?
Ve aralarında farkı ödememe değecek başka özellikler var mı? Açıkcası bütçeyi aşmaya niyetim yok arada bin lira gibi bir fark var.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Peki nu8000 için 49 inc olanını tercih etsem yenileme hızı 50hz , 55 inc de bu değer 100 hz , bu benim profilimdeki bir kullanıcı için kayıp mı ?
Ve aralarında farkı ödememe değecek başka özellikler var mı? Açıkcası bütçeyi aşmaya niyetim yok arada bin lira gibi bir fark var.
Donanımsal 100hz panel için öncelikli talepleri olanların konsol oyuncuları ve ileri derece futbol meraklıları olmaları gerekir.
Gelişen teknoloji bir şekilde aradaki farkı kapatıyor normal kullanıcılar için.
Zaten iki model arasında başka kaydadeğer fark yok :ok

E Çevrimdışı

epicus

Yeni Üye
20 Eyl 2018
32
45
hocam 50 pus7303 vatan da şuan 3200tl nasıl fiyat, nu 8000 de 5500tl

indirimler şöyle f-p olarak hangisi avantajlı görünüyor, film, futbol, netflix, dizi vs. soundbarım var lg sj4 miboxım da var izleme mesafesi 2,5-3m , genelde karşıdan izlenecek tek kişiyim.benim gönlüm 7303 e kayıyor piyasanın şuan 400 tl altında gibi

- 2880 TL
- 3388
- 4236
- 3812
- 5507
- 16948
- 15253
- 8473
- 3982
- 3202

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

erkanuzum

Yeni Üye
27 Mar 2019
13
45
Toz meselesi nedeniyle PHILIPS den uzaklaşıp da iyi ki SAMSUNG markasında karar vermisşiniz gibibir söyleme asla girmem zira bu toz denen meret kesinlikle marka ayırt etmeden hepsinde oluyor. Bu güne kadar orijinal Japon PANASOİNC dahil olmak üzere sökmediğim panel ve içinde görmediğim toz olmamıştır.

O nedenle eğer tüm kıstaslarınızı karşılamış ama sadece toz meselesi yüzünden vazgeçmişseniz bence geri dönüş yapabilirsiniz.

Daha dün bu forumda Q7 kullanıcısı bir kardeşimin panelini gördüm ki toz olmasa da beyaz ekranda hissedilir bir clouding farkettik.

İmzamda özellikle yazıyorumki kusursuz panel asla ama asla yoktur, kusur oluşturmayacak ve ileride sorun çıkartmayacak panel de yoktur. Yani bu gün tozdan kaçarsınız yarın ölü pixele yakalanırsın. Onu değişime gönderirsiniz gelen panelde ışık sızması görürsünüz, onu gönderirsiniz clouding, onu yollarsınız banding, onu geri verseniz blur sorunu ile karşılaşmayacağınızın garantisini size kimse veremez.

NU7400 konusuna nedense ben bir türlü ısınamadım. yüzlerce takipçime ve üyemize NU7100 önerdim, aldırdım ancak NU7400 olunca duruyorum ister istemez zira 7100 ile 7400 arasında atla deve bir fark yok iken fiyat farkı çıkıyor. Diğer yandan ben bir NU7400 için 4700TL dolaylarında bütçe ayıracaksam o zaman neden 100hz donanımsal ve 2500hz yazılımsal panel hızına sahip 1000nit değerinde bir NU8000 almayayım ki?

7100 7400 arasındaki sözde fark bana göre tamamen ticari bir varyasyon. Ancak bu seri ile 8000 arasında hem donanımsal olarak hem de yazılımsal anlamda çok ciddi farklılıklar vardır. 7100 7400 arasında oluşturulan fiyat farkı ile, 8000 serisinin fiyatına bakarsanız zaten ortada gerçek bir farklılık olduğunu da anlayabilirsiniz.

Tabi burada devreye şu faktörü de giriyor, Bu bir ana tv olmayacak sizin beyanınıza göre. Bu koşullarda bir NU8000 için bütçe ayırmaya gerek olur mu bunu da bilemiyorum lakin 55PUS7503 dahi düşünmüş birisi olarak size önerim (7303 ü listeye eklemeye gerek dahi görmedim) eğer bu çıtalara kadar yükselebilecekseniz satın alım aşamasına geçmeden evvel mutlaka ama mutlaka mağazada hem 7503 hem de 8000 modellerini kıyaslamanızı tavsiye ederim.

Kabul edeceğim hatta hiç itiraz edemeyeceğim tek PHILIPS gerçeği AMBİLIGHT özelliğidir bunu da vurgulamadan geçmek istemiyorum. Özellikle OYUN ODASI gibi bir kavram ile 7503 ü kombin olarak düşününce ortamın ne derece canlı/renkli/aktif olacağını hayal edememek de mümkün değil.

Yine de NU8000 can dır diyor, incelemeniz sonrası görüşlerinizi bekliyorum :ok

Değerleri yorumlarınız için teşekkür ederim 55pus7303 3980 tl alınır mı firsat mıdır sizce
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Değerleri yorumlarınız için teşekkür ederim
55pus7303 3980 tl alınır mı firsat mıdır sizce
55nu7400 4200 tl

A Çevrimdışı

Alpyygmr

Yeni Üye
27 Mar 2019
6
39
Merhaba arkadaşlar, aşağıda belirttiğim televizyonlar hakkında bilgi, tavsiye ve karşılaştırma rica ediyorum.

Odada izleme mesafesi 7 metre. 75 inç bakiyordum aslinda ama mesafe çok nasıl olur bilmiyorum.

Bu konuda ciddi bilgi sahibi değilim ve acil yönlendirmeye ihtiyacım var. Fiyatları aynı, lg daha büyük ekran ama o 50 hertz miş. Hangisi alınır. Genelde normal kanallar ve netflix izleniyor. Maç hangisinde daha iyi izlenir. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

SAMSUNG 82NU8000

LG 86UK6500

SAMSUNG 75 NU8000

SAMSUNG 75Q6F

A Alpyygmr, Adem Helvacı Ado

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
hocam 50 pus7303 vatan da şuan 3200tl nasıl fiyat, nu 8000 de 5500tl

indirimler şöyle f-p olarak hangisi avantajlı görünüyor, film, futbol, netflix, dizi vs. soundbarım var lg sj4 miboxım da var izleme mesafesi 2,5-3m , genelde karşıdan izlenecek tek kişiyim.benim gönlüm 7303 e kayıyor piyasanın şuan 400 tl altında gibi

- 2880 TL
- 3388
- 4236
- 3812
- 5507
- 16948
- 15253
- 8473
- 3982
- 3202

Box kullanacak kişiler için PHILIPS daha önce de önerdim ve bir sorun yaşamadım ancak söz konusu PHILIPS olduğunda mutlaka daha iyi düşünme kararını sizlere bırakıyorum.

Normalde 7303 yerine, bakliti biraz daha yüksek olan 49/7503 almanızı önerebilirdim lakin sizin profilinize göre direkt led olan 7303 daha uygun duruyor.

F Çevrimdışı

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
525
41
Adem Helvacı Ado, Hocam rica etsem şu resmi de yorumlayabilir misiniz?
55ud9360 modeli...

20190321_161732_HDR.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhaba arkadaşlar, aşağıda belirttiğim televizyonlar hakkında bilgi, tavsiye ve karşılaştırma rica ediyorum.

Odada izleme mesafesi 7 metre. 75 inç bakiyordum aslinda ama mesafe çok nasıl olur bilmiyorum.

Bu konuda ciddi bilgi sahibi değilim ve acil yönlendirmeye ihtiyacım var. Fiyatları aynı, lg daha büyük ekran ama o 50 hertz miş. Hangisi alınır. Genelde normal kanallar ve netflix izleniyor. Maç hangisinde daha iyi izlenir. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

SAMSUNG 82NU8000

LG 86UK6500

SAMSUNG 75 NU8000

SAMSUNG 75Q6F

A Alpyygmr, Adem Helvacı Ado

Bu listede FRC olmadan direkt 10 bit panale sahip olan tek model var o da Q6
Bu listede QuantumDot teknolojisine sahip tek model var o da yine Q6

Bu özellikler olmasa da yine de NU8000 in sarsılmaz önceliği 82'' ekran farkı ile yine aynı fiyat bandında kendisini göstermek için zorluyor diye düşünüyorum.

LG yi bu listede ön plana çıkartabilecek tek ama tek unsuru en büyük ekrana sahip olmasıdır onun dışında LG nin hiç bir teknolojisi bu listedeki diğer tv ler ile başa çıkamaz maalesef.

Aynı parayı vererek DAHA KALİTELİ AMA KÜÇÜK veya bunun yerine DAHA BÜYÜK AMA AZ ÖZELLİKLİ iki model arasında seçim yapmanız gerekir.

Yani sizin 4 tv olan listenizde aslında dikkate almak gereken iki model var.

Mesafe sorununu bir şekilde tolere edebilirseniz Q6 ya yönelebilirsiniz ancak ben olsam hangisini alırdım derseniz ben yine de NU8000 tercih ederdim. :ok

E Çevrimdışı

erkanuzum

Yeni Üye
27 Mar 2019
13
45
Adem Helvacı Ado, Merhaba 55pus7303 aldım gibi lakin sizce 55pus7503 e 500 tl fark vermeye değermi birde 55nu7400 4250 tl gibi bir rakama firsat mıdır?Teşekkürler

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Değerleri yorumlarınız için teşekkür ederim 55pus7303 3980 tl alınır mı firsat mıdır sizce

Benim en iyi bildiğim şey haddimdir sevgili dostum.

Neden yazdım bunu diye düşünüyorsanız hemen izah edeyim. İnanın para denen şey hayatta en nefret ettiğim şeydir ve bu nedenle konulara rakam bağımsız yaklaşırım biraz. Buna paralel piyasaya çok hakim değilim, o nedenle size şimdi kalkıp da ''Evet aabi acaip iyi fırsat'' diyerek biliyormuş gibi yapmak istemem. En iyisi ben yine konuya sadece teknik kısımdan bakayım, fiyatın fırsat olup olmadığı konusunda sevgili @Umut Barış kardeşimden yardım isteyeyim :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado, Merhaba 55pus7303 aldım gibi lakin sizce 55pus7503 e 500 tl fark vermeye değermi birde 55nu7400 4250 tl gibi bir rakama firsat mıdır?Teşekkürler
NU7400 gibi bir model için bence değildir.

Buna paralel NU7100 yerine NU7400 için nasıl ki fark vermeye değmez diyorsam, PUS7303 yerine PUS7503 için o farkı vermeye de kesinlikle değmez zira aynen NU71 ve nu74 modellerinde olduğu gibi nasıl ki sırf segment yaratmış olmak için ticari bir varyasyon yapılmış ise, PUS73 ve PUS75 arasında da sadece segment yaratmış olmak için oluşturulan bu model fakına 5 kuruş dahi fazladan ödemeye değmez. :ok

Geri
Üst Alt