Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado,
Merhabalar yaklaşık 2 ay olacak tv konusundan bir türlü karar veremedim kafam allak bullak oldu.

Tv yaklaşık 4*3 metrekare alanda kullanılacak günlük kullanım için değil sinema odası diyelim.
Çoğunlukla film ve maçlar için kullanılacak arada ps4 konsol için kullanılabilir.
Kafamdaki modeller 55nu7400 55pus7303(55pus7503 de olabilir) philipse toz problemi konusundan temkinli yaklaşıyorum.Tam kararımı vermiştim 4500 bandında nu7400 fakat satış temsilcileri kafamı karıştırdı.Sizce görüntü kalitesi konusunda aralarında nasıl bir fark vardır.Sizin fikirleriniz nelerdir
Toz meselesi nedeniyle PHILIPS den uzaklaşıp da iyi ki SAMSUNG markasında karar vermisşiniz gibibir söyleme asla girmem zira bu toz denen meret kesinlikle marka ayırt etmeden hepsinde oluyor. Bu güne kadar orijinal Japon PANASOİNC dahil olmak üzere sökmediğim panel ve içinde görmediğim toz olmamıştır.

O nedenle eğer tüm kıstaslarınızı karşılamış ama sadece toz meselesi yüzünden vazgeçmişseniz bence geri dönüş yapabilirsiniz.

Daha dün bu forumda Q7 kullanıcısı bir kardeşimin panelini gördüm ki toz olmasa da beyaz ekranda hissedilir bir clouding farkettik.

İmzamda özellikle yazıyorumki kusursuz panel asla ama asla yoktur, kusur oluşturmayacak ve ileride sorun çıkartmayacak panel de yoktur. Yani bu gün tozdan kaçarsınız yarın ölü pixele yakalanırsın. Onu değişime gönderirsiniz gelen panelde ışık sızması görürsünüz, onu gönderirsiniz clouding, onu yollarsınız banding, onu geri verseniz blur sorunu ile karşılaşmayacağınızın garantisini size kimse veremez.

NU7400 konusuna nedense ben bir türlü ısınamadım. yüzlerce takipçime ve üyemize NU7100 önerdim, aldırdım ancak NU7400 olunca duruyorum ister istemez zira 7100 ile 7400 arasında atla deve bir fark yok iken fiyat farkı çıkıyor. Diğer yandan ben bir NU7400 için 4700TL dolaylarında bütçe ayıracaksam o zaman neden 100hz donanımsal ve 2500hz yazılımsal panel hızına sahip 1000nit değerinde bir NU8000 almayayım ki?

7100 7400 arasındaki sözde fark bana göre tamamen ticari bir varyasyon. Ancak bu seri ile 8000 arasında hem donanımsal olarak hem de yazılımsal anlamda çok ciddi farklılıklar vardır. 7100 7400 arasında oluşturulan fiyat farkı ile, 8000 serisinin fiyatına bakarsanız zaten ortada gerçek bir farklılık olduğunu da anlayabilirsiniz.

Tabi burada devreye şu faktörü de giriyor, Bu bir ana tv olmayacak sizin beyanınıza göre. Bu koşullarda bir NU8000 için bütçe ayırmaya gerek olur mu bunu da bilemiyorum lakin 55PUS7503 dahi düşünmüş birisi olarak size önerim (7303 ü listeye eklemeye gerek dahi görmedim) eğer bu çıtalara kadar yükselebilecekseniz satın alım aşamasına geçmeden evvel mutlaka ama mutlaka mağazada hem 7503 hem de 8000 modellerini kıyaslamanızı tavsiye ederim.

Kabul edeceğim hatta hiç itiraz edemeyeceğim tek PHILIPS gerçeği AMBİLIGHT özelliğidir bunu da vurgulamadan geçmek istemiyorum. Özellikle OYUN ODASI gibi bir kavram ile 7503 ü kombin olarak düşününce ortamın ne derece canlı/renkli/aktif olacağını hayal edememek de mümkün değil.

Yine de NU8000 can dır diyor, incelemeniz sonrası görüşlerinizi bekliyorum :ok

S Çevrimdışı

silence

Yeni Üye
22 Mar 2019
4
56
Merhabalar Adem Helvacı Ado
3 haftadır tv arayısı içindeyiz.youtube daki butun videoları izleyip tum yorumları defaten okudum.Forumdaki 229 sayfayı okudum.arasıra bazı sayfaları tekrar okudum.Sonuc olarak cook karıstırdım işleri. Sizden ricam bu biraz kafa dolasıklıgımı cozmeye yardım.
1 Butcem 3000-3500 arası
2 49-50 ınch ve acı duyarlı yandan izleme olacak
3 futbol merakım yok.
4 uhd 4k mumkunse olsun 25 yıl sonra tv alıyorum
5 smart cok onemli cunku ben internetden dizi izliyorum.
6 wifisi ekran yansıtması bluetooth gb olayları HDR CL+ gibi seyleri olsun
7 tv alma sans işi oldugunu anladım mumkunse 3 yıl garantisi olsun .
8 sesi iyi olsun.
TAM SAMSUNG NU7100 Diyeceginizi dusundugum anda pu 7303 tavsiye ettınız ambilight özelliği ve izleyici profiline gore .Ricam vestelin beni uzmeyecek modelini biliyorsanız veya bana uygun tv tavsiyeniz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar Adem Helvacı Ado
3 haftadır tv arayısı içindeyiz.youtube daki butun videoları izleyip tum yorumları defaten okudum.Forumdaki 229 sayfayı okudum.arasıra bazı sayfaları tekrar okudum.Sonuc olarak cook karıstırdım işleri. Sizden ricam bu biraz kafa dolasıklıgımı cozmeye yardım.
1 Butcem 3000-3500 arası
2 49-50 ınch ve acı duyarlı yandan izleme olacak
3 futbol merakım yok.
4 uhd 4k mumkunse olsun 25 yıl sonra tv alıyorum
5 smart cok onemli cunku ben internetden dizi izliyorum.
6 wifisi ekran yansıtması bluetooth gb olayları HDR CL+ gibi seyleri olsun
7 tv alma sans işi oldugunu anladım mumkunse 3 yıl garantisi olsun .
8 sesi iyi olsun.
TAM SAMSUNG NU7100 Diyeceginizi dusundugum anda pu 7303 tavsiye ettınız ambilight özelliği ve izleyici profiline gore .Ricam vestelin beni uzmeyecek modelini biliyorsanız veya bana uygun tv tavsiyeniz.

Selamlar;
Öncelikle Futbol merakı olmaması, Açı duyarlılığınız, 3 yıl garanti talebi, Bütçe durumu gibi nedenlerle samimiyetle yazıyorum ki zaten SAMSUNG önermezdim size. :ok

Talep ettiğiniz ekran boyutunda IPS üretimli ürün bulmak biraz zor. Seçenekler kısıtlı, o nedenle ilk olarak 49UD8450 incelemenizi tavsiye edeceğim.

LG IPS panel, FRR değeri 1000hz, Donanım hızı 50hz, HDR+Dolby Vision, HBBTV,CEC_ARC,Wireles Display, Bluetooth,Netflix, CI+,Qui Portal, Dahili Wifi, Speaker Box, 2x10watt,

İşinizi görecektir diye düşünüyorum :ok

S Çevrimdışı

silence

Yeni Üye
22 Mar 2019
4
56
Selamlar;
Öncelikle Futbol merakı olmaması, Açı duyarlılığınız, 3 yıl garanti talebi, Bütçe durumu gibi nedenlerle samimiyetle yazıyorum ki zaten SAMSUNG önermezdim size. :ok

Talep ettiğiniz ekran boyutunda IPS üretimli ürün bulmak biraz zor. Seçenekler kısıtlı, o nedenle ilk olarak 49UD8450 incelemenizi tavsiye edeceğim.

LG IPS panel, FRR değeri 1000hz, Donanım hızı 50hz, HDR+Dolby Vision, HBBTV,CEC_ARC,Wireles Display, Bluetooth,Netflix, CI+,Qui Portal, Dahili Wifi, Speaker Box, 2x10watt,

İşinizi görecektir diye düşünüyorum :ok
Sayın Adem Helvacı Ado
UD 8460 ve UD 8200 bunlar 55 inch fiyat olarak zorlamaz gibi bunlar için ne dusunursunuz.yarın bayiye gidip sizin önerinize gore degerlendirme yapacagım.Belki ifade tarzımdan anlasılıyordur bayan olarak sayenizde bazı bilgileri ogrendim SMR degeri bunlarda yuksek gibi...vakit ayırdıgınız için tesekkur ederim

A Çevrimdışı

Aybars

Yeni Üye
27 Mar 2019
2
45
SA. yaklaşık 1 hafta önce 55XF7596 model Tv aldık. Görüntü netlik olarak tatmin etmedi ve elden çıkardık. Şimdi 55XF9005 model düşünüyoruz ancak fiyat 7000tl ye yakın seviyede olduğu için aynı kalitede başka bir model öneriniz olabilir mi? (ağırlıklı film, dizi ve belgesel seyredilecek.)

not: Vestel 55UD9650 modelinde VA panel olan modeli önermişsiniz kişisel merakım bu modelde kullanılan VA panel ile 55XF9005 modelde kullanılan VA panel arasında ne gibi bir fark olabilir bu paneller arasındaki farkı nasıl nasıl anlayabiliriz. Sonuçta birden çok modelde VA panel kullanılıyor ama fiyatlara bakınca pek aynılarmış gibi durmuyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Sayın Adem Helvacı Ado
UD 8460 ve UD 8200 bunlar 55 inch fiyat olarak zorlamaz gibi bunlar için ne dusunursunuz.yarın bayiye gidip sizin önerinize gore degerlendirme yapacagım.Belki ifade tarzımdan anlasılıyordur bayan olarak sayenizde bazı bilgileri ogrendim SMR degeri bunlarda yuksek gibi...vakit ayırdıgınız için tesekkur ederim

Tekrar Selam;
55UD8460 modeldeki sorun şu, Bu modelde çoklu kod üzerinden üretim var, Yani Model 55UD9460 ancak V10121066 kodlu bir üretim ve V10118694 kodlu başka bir üretim var. Donanımlar da paneller de değişken oluyor böyle durumlarda.

V10121066 olan modelde panel hücre yapısı LG tarafından üretiliyor ve yapı tipi IPS bu size uygun olan, açı sorunu olmayan tv dir.
Ancak V10118694 kodlu olanı karma paneldir, size %100 IPS denk gelip gelmeyeceğinin garantisi yok bu durumda. kaldı ki ilk belirttiğim modelde MB130S anakart kullanılırken ikinci ve size uygun görmediğim modelde MB130 anakart mevcut.

Eğer 55UD8460 tercih etmeyi düşünürseniz, satıcıdan mutlaka kod veya seri numarası isteyip benimle paylaşın ki panelin IPS olup olmadığını teyit edelim ona göre alım işlemlerini tamamlarsınız :ok

55UD9200 ise sahaya sürüleli bir ay bile olmayan bir modeldir. Teknik specler halen muallaktadır o nedenle 3-4 günden önce bu ürünü görüp teyit edip özelliklerini analiz etmeden kimseye iyi veya kötüdür diyebilem mümkün değil :ok

Evet FRR olarak belirttiğim Fake Refresh Rate değeri yani VESTEL mühendislerinin tabiri ile Super Motion Rate değeri bu modellerde daha yüksek gösteriliyor ancak değil. Mümkünse üst seri olarak kabul ettiğim modellerde 1800hz den aşağıda olmasını çok da istemiyorum, işte tam da burada size az önce izah ettiğim durum devreye giriyor ve aslında size 1800hz olarak lanse edilen 55UD9460 modelin V10118694 kodlu üretiminde bu değer 1000hz dir. Yine de 1000hz FRR değeri sizin kullanıcı profiliniz için oldukça uygundur ben bunu bir dezavantaj olarak görmüyorum.

Biraz fazla teknik yazmış olabilirim ancak teknoloji merakınız ve araştırmacı kişiliğinize uygun cevap yazdığımı düşünüyorum.

Görüşmek üzere. :ok

M Çevrimdışı

mehmet1907

Yeni Üye
7 Şub 2019
45
Merhabalar, Ado aşağıdaki televizyonlarla ilgili yorumun nedir? hangi televizyonu almak daha mantıklıdır?
Regal 55R6020U 2.799 TL
LG 49LK5900 2.999 TL
Toshiba 49L2863DAT 2.399 TL

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
SA. yaklaşık 1 hafta önce 55XF7596 model Tv aldık. Görüntü netlik olarak tatmin etmedi ve elden çıkardık. Şimdi 55XF9005 model düşünüyoruz ancak fiyat 7000tl ye yakın seviyede olduğu için aynı kalitede başka bir model öneriniz olabilir mi? (ağırlıklı film, dizi ve belgesel seyredilecek.)

not: Vestel 55UD9650 modelinde VA panel olan modeli önermişsiniz kişisel merakım bu modelde kullanılan VA panel ile 55XF9005 modelde kullanılan VA panel arasında ne gibi bir fark olabilir bu paneller arasındaki farkı nasıl nasıl anlayabiliriz. Sonuçta birden çok modelde VA panel kullanılıyor ama fiyatlara bakınca pek aynılarmış gibi durmuyor.

Selamlar;

SONY mühendisliğine saygım sonsuz olsa da, gerek forum ve gerekse youtuba kanalımda ısrarla belirttiğim üzere SNY markasını isim olarak çok kullanıyorlar maalesef fiyat politikasında.

Tabi buradan hareketle şimdi size SONY de kullanılan VA panel ile VESTEl de kullanılan VA panelin donanım ve mühendislik kalitesi aynıdır şeklinde saçma bir cümle kurmayacağım.

Samimiyetle yazıyorum ki SONY alacağıma tereddütsüz gidip bir adet NU8000 alırım SAMSUNG kalite ve mühendisliğine güvenerek.

Elbette ki bana sunacağınız her modelde bulabileceğim gibi NU8000 modelinde de kusurlar bulurum/buluruz. lakin aynen yıllardır MU7000 modelinde olduğu gibi NU8000 modelinde de referans olarak aldırdığım her kullanıcıdan olumlu yorum aldım.

mesela neden Q7 aldırmıyorum? O daha kaliteli bir model aslında, Hem de QuantumDot panel ama kolay kolay telaffuz etmem Q7 gibi modelleri zira o konuda da bende SONY de oluşan his oluşuyor ve gereksiz bir marka değeri farkı ödediğimizi düşünüyorum.

VESTEL in 9650 modelinde eğer MB130E anakart ile üretilmiş Multi Platform ürünlerden bulabilseydik, asla bir SONY olamayacak olsa da yine de size tatmin edici bir görüntü verirdi diye iddia edebilirdim ancak mevcut 9650 lerden, SONY beğenmemiş birisine pozitif bir sonuç çıkartabilmek mümkün olmaz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar, Ado aşağıdaki televizyonlarla ilgili yorumun nedir? hangi televizyonu almak daha mantıklıdır?
Regal 55R6020U 2.799 TL
LG 49LK5900 2.999 TL
Toshiba 49L2863DAT 2.399 TL

Selamlar;

En baştan LG markasını eleyerek başlıyorum zira defalarca yazdım bilerek yine yazıyorum ki kimse bir marka düşmanlığım var zannetmesin.

LG markasının tecrübe donanım ve mühendisliğine asla lafım yok ancak LG TÜRKİYE nin satış sonrası hizmet poolitikaları nedeniyle hiç bir şekilde bu forumda hiç bir üyemize (istisna durumlar haricinde) LG markası önermiyorum.

Ne zaman ki bir LG yetkilisi bizimle irtibat kurar ve TÜRK milletinin de aynen AVRUPA milletinin aldığı kalitede hizmet alabileceklerinin vaatini verir, o zaman oturup teknolojilerini ve modellerini yeniden konuşmaya başlayabiliriz.

Bu anlamda sizden af dileyerek LG ile ilgili hiç bir teknik yorum yapmıyorum. :ok

REGAL 6020 ile TOSH 2863 arasındaki tercihinizden önce ise aslında temel olarak sizi biraz tanımak, tv yi kullanımalanı ve kullanımamacınız hakkında bilgi edinmek isterim.

Bu modeller size uygunmudur önce ona bakalım ki ona göre bir tercihte bulunalım.

belki de sizin kişisel profilinize oldukça aykırıdır bu modeller ve biz de yine VESTEL üretiminde olan daha uygun modeller araştırabiliriz duruma göre :ok

M Çevrimdışı

mehmet1907

Yeni Üye
7 Şub 2019
45
Selamlar;

En baştan LG markasını eleyerek başlıyorum zira defalarca yazdım bilerek yine yazıyorum ki kimse bir marka düşmanlığım var zannetmesin.

LG markasının tecrübe donanım ve mühendisliğine asla lafım yok ancak LG TÜRKİYE nin satış sonrası hizmet poolitikaları nedeniyle hiç bir şekilde bu forumda hiç bir üyemize (istisna durumlar haricinde) LG markası önermiyorum.

Ne zaman ki bir LG yetkilisi bizimle irtibat kurar ve TÜRK milletinin de aynen AVRUPA milletinin aldığı kalitede hizmet alabileceklerinin vaatini verir, o zaman oturup teknolojilerini ve modellerini yeniden konuşmaya başlayabiliriz.

Bu anlamda sizden af dileyerek LG ile ilgili hiç bir teknik yorum yapmıyorum. :ok

REGAL 6020 ile TOSH 2863 arasındaki tercihinizden önce ise aslında temel olarak sizi biraz tanımak, tv yi kullanımalanı ve kullanımamacınız hakkında bilgi edinmek isterim.

Bu modeller size uygunmudur önce ona bakalım ki ona göre bir tercihte bulunalım.

belki de sizin kişisel profilinize oldukça aykırıdır bu modeller ve biz de yine VESTEL üretiminde olan daha uygun modeller araştırabiliriz duruma göre :ok
merhabalar, televizyonda çoğunlukla dizi, flim seyrediyorum. arada sırada da maç özetlerini seyrediyorum.

A Çevrimdışı

Aybars

Yeni Üye
27 Mar 2019
2
45
Selamlar;

SONY mühendisliğine saygım sonsuz olsa da, gerek forum ve gerekse youtuba kanalımda ısrarla belirttiğim üzere SNY markasını isim olarak çok kullanıyorlar maalesef fiyat politikasında.

Tabi buradan hareketle şimdi size SONY de kullanılan VA panel ile VESTEl de kullanılan VA panelin donanım ve mühendislik kalitesi aynıdır şeklinde saçma bir cümle kurmayacağım.

Samimiyetle yazıyorum ki SONY alacağıma tereddütsüz gidip bir adet NU8000 alırım SAMSUNG kalite ve mühendisliğine güvenerek.

Elbette ki bana sunacağınız her modelde bulabileceğim gibi NU8000 modelinde de kusurlar bulurum/buluruz. lakin aynen yıllardır MU7000 modelinde olduğu gibi NU8000 modelinde de referans olarak aldırdığım her kullanıcıdan olumlu yorum aldım.

mesela neden Q7 aldırmıyorum? O daha kaliteli bir model aslında, Hem de QuantumDot panel ama kolay kolay telaffuz etmem Q7 gibi modelleri zira o konuda da bende SONY de oluşan his oluşuyor ve gereksiz bir marka değeri farkı ödediğimizi düşünüyorum.

VESTEL in 9650 modelinde eğer MB130E anakart ile üretilmiş Multi Platform ürünlerden bulabilseydik, asla bir SONY olamayacak olsa da yine de size tatmin edici bir görüntü verirdi diye iddia edebilirdim ancak mevcut 9650 lerden, SONY beğenmemiş birisine pozitif bir sonuç çıkartabilmek mümkün olmaz.

Üstad ekranda garip bir buğuluk vardı belki bizim aldığımız model kusurludur yada ayarlarını yapamamışızdır diye yabancı forumlara da, baktık benzer şikayetlere sıklıkla denk geldik. Bu modelin film seyri açısından kullanıcı deneyimine 100 üzerinde 65 civarı bir puanlama yapılmış. ancak XF9005 için yorumlar gayet iyiydi. XF9005 D-Led ve VA panel olması bariz farklılık oluşturmaz mı? Bu konuda çok net karar veremiyoruz sonuçta yarı fiyatına JVC LT-50VU73T model TV de D-Led ve VA panel bu kadar fiyat farkı kaliteye illaki yansır diye düşünüyoruz içinden çıkamıyoruz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Üstad ekranda garip bir buğuluk vardı belki bizim aldığımız model kusurludur yada ayarlarını yapamamışızdır diye yabancı forumlara da, baktık benzer şikayetlere sıklıkla denk geldik. Bu modelin film seyri açısından kullanıcı deneyimine 100 üzerinde 65 civarı bir puanlama yapılmış. ancak XF9005 için yorumlar gayet iyiydi. XF9005 D-Led ve VA panel olması bariz farklılık oluşturmaz mı? Bu konuda çok net karar veremiyoruz sonuçta yarı fiyatına JVC LT-50VU73T model TV de D-Led ve VA panel bu kadar fiyat farkı kaliteye illaki yansır diye düşünüyoruz içinden çıkamıyoruz.

Kesinlikle yansır, bakınız her ne olursa olsun önceki mesajımda da adamların kalite ve mühendisliklerine olan saygımı dile getirdim. Aynı zamanda diyelim ki SONY de SAMSUNG VA panel kullanıyor, VESTEL de SAMSUNG VA kullanıyor.

Tamam HÜCRE anlamında mutabıkız peki ya katmanlar? peki ya baklit?

VESTEL kendi lit havuzunu kendisi yapıyor, katmanları kendisi yapıyor, havuzu kendisi hazırlıyor topluyor ve hücreyi üstüne yerleştiriyor.

Yani buna yarı SAMSUNG kalitesi diyebiliriz ancak SONY de durum böyle değil, SONY panel alırken blok halinde SAMSUNG dan komple alım yapar. VESTEL de eskiden böyle yapar dı. Sonadan artık sadece hücreyi satın almaya ve gerisini kendileri yapmaya karar verdiler.

Hatta şunu da belirteyim, VESTEL eskiden (Daha 1-2 hafta öncesine kadar) Onarım için panel istendiğinde de ön çerçevesi dahi üzerinde olacak şekilde paneli komple yollardı. Yeni karar ile artık sadece hücre yapıları sevk ediliyor.

SONY de böyle bir şey görmeniz mümkün olmaz.

Bakınız LG nin bir tv sini parçaladım panel için, paneli yerinden çıkarttığımda ise normal hücre yapılarında hiç olmayan iç büküm çeneler gördüm.
Yani temel olarak bakarsanız LCD nin çalışma prensibi bellidir, katmanları da bellidir ancak yine de markaların kendilerine özel durumları vardır.
Bakın size eskilerden bir hikaye anlatayım.

Çok meşhur bir pehlivan varmış, Kimse belini bileğini bükemezmiş bu adamın. Gün gelmiş bu adam yanına bir talebe almış. Onu öyle bir eğitmiş öyle bir eğitmiş ki, Çocuğun bileğini belini kimse bükemez olmuş.

Gel zaman git zaman çocuk iyice palazlanmış, kendine güveni tavan yapmış ve artık her yerde ''BENİM'' demeye başlamış. Öyle bir demeye başlamış ki hocasına kafa tutar hale gelmiş ve bir gün herkesin önünde hocasına meydan okumuş.
Hoca meydan okumayı kabul etmiş, gün belirlenmiş herkes toplanmış güreş alanına gelmiş.

Güreş başlamış ve çocuk kendinden gayet emin, genç olmanın da verdiği atiklik ile hamleler yapmaya başlamış. hocaya bir alttan dalıyormuş bir üstten, Millet bakmış hoca zorda ama yıkılmıyor. Çocuğun her hamlesine karşı koyuyor ve yıkılmıyor.

En sonunda hoca bir hamle çekmiş ve alaşağı etmiş çocuğu.

Millet alkış kıyamet, çocuğun ağzı bir karış açık ve demiş k, ''Aman hocam bu hareket neydi öyle, ben senden böyle bir şey öğrenmedim?''

Hoca cevap vermiş, ''Ben sana bu hareketi hiç öğretmedim ki. Kendime sakladım.''

Kıssadan hisse sevgili dostum, Eğer panel üreticisi değilsen, EN KALİTELİSİ nin ende olması mümkün olmaz. VESTEL maalesef panel üreticisi değildir. :ok

salihoka Çevrimdışı

salihoka

Aktif Üye
27 Mar 2019
61
Merhabalar,

Ado hocam, bir kaç haftadır televizyon araştırıyorum ve iki model arasında kararsız kaldım. Bu sırada bu foruma denk geldim.

Öncelikle televizyonu kullanım amacım, film ve dizi seyretmek, çok nadir de maçları takip ederim. ilerdede oyun için kullanma ihtimalim olabilir ki bu da ikinci plan. Önceliğim dizi ve film izlemek.

Bu başlık altındaki mesajların bir çoğunu okudum genellikle samsung nu8000 önerdiğinizi gördüm.Benim de kararsız kaldığım modellerden biri samsung nu8000
diğeri ise philips pus7503.

pus7503'ü istememin sebebi ambilight özelliğinin hoşuma gidiyor olması ve yine ilerde tv'nin bulunduğu odada philips hue led ampul kullanmayı düşünüyor olmam. Fakat kanal geçişleri ve toz sorunu çok sık denk geldiğim problemler arasında ve bu konuda endişeliyim.

Öte yandan bu modellerin 49 mu 55 inc olanını mı tercih etmeliyim o konudada kararsızım. Bütçem 4-5 bin aralığında ve samsungun 55 i beni biraz zorluyor.

Görüşlerinizi bekliyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Geri
Üst Alt