Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 52
Toz meselesi nedeniyle PHILIPS den uzaklaşıp da iyi ki SAMSUNG markasında karar vermisşiniz gibibir söyleme asla girmem zira bu toz denen meret kesinlikle marka ayırt etmeden hepsinde oluyor. Bu güne kadar orijinal Japon PANASOİNC dahil olmak üzere sökmediğim panel ve içinde görmediğim toz olmamıştır.Ado,
Merhabalar yaklaşık 2 ay olacak tv konusundan bir türlü karar veremedim kafam allak bullak oldu.
Tv yaklaşık 4*3 metrekare alanda kullanılacak günlük kullanım için değil sinema odası diyelim.
Çoğunlukla film ve maçlar için kullanılacak arada ps4 konsol için kullanılabilir.
Kafamdaki modeller 55nu7400 55pus7303(55pus7503 de olabilir) philipse toz problemi konusundan temkinli yaklaşıyorum.Tam kararımı vermiştim 4500 bandında nu7400 fakat satış temsilcileri kafamı karıştırdı.Sizce görüntü kalitesi konusunda aralarında nasıl bir fark vardır.Sizin fikirleriniz nelerdir
O nedenle eğer tüm kıstaslarınızı karşılamış ama sadece toz meselesi yüzünden vazgeçmişseniz bence geri dönüş yapabilirsiniz.
Daha dün bu forumda Q7 kullanıcısı bir kardeşimin panelini gördüm ki toz olmasa da beyaz ekranda hissedilir bir clouding farkettik.
İmzamda özellikle yazıyorumki kusursuz panel asla ama asla yoktur, kusur oluşturmayacak ve ileride sorun çıkartmayacak panel de yoktur. Yani bu gün tozdan kaçarsınız yarın ölü pixele yakalanırsın. Onu değişime gönderirsiniz gelen panelde ışık sızması görürsünüz, onu gönderirsiniz clouding, onu yollarsınız banding, onu geri verseniz blur sorunu ile karşılaşmayacağınızın garantisini size kimse veremez.
NU7400 konusuna nedense ben bir türlü ısınamadım. yüzlerce takipçime ve üyemize NU7100 önerdim, aldırdım ancak NU7400 olunca duruyorum ister istemez zira 7100 ile 7400 arasında atla deve bir fark yok iken fiyat farkı çıkıyor. Diğer yandan ben bir NU7400 için 4700TL dolaylarında bütçe ayıracaksam o zaman neden 100hz donanımsal ve 2500hz yazılımsal panel hızına sahip 1000nit değerinde bir NU8000 almayayım ki?
7100 7400 arasındaki sözde fark bana göre tamamen ticari bir varyasyon. Ancak bu seri ile 8000 arasında hem donanımsal olarak hem de yazılımsal anlamda çok ciddi farklılıklar vardır. 7100 7400 arasında oluşturulan fiyat farkı ile, 8000 serisinin fiyatına bakarsanız zaten ortada gerçek bir farklılık olduğunu da anlayabilirsiniz.
Tabi burada devreye şu faktörü de giriyor, Bu bir ana tv olmayacak sizin beyanınıza göre. Bu koşullarda bir NU8000 için bütçe ayırmaya gerek olur mu bunu da bilemiyorum lakin 55PUS7503 dahi düşünmüş birisi olarak size önerim (7303 ü listeye eklemeye gerek dahi görmedim) eğer bu çıtalara kadar yükselebilecekseniz satın alım aşamasına geçmeden evvel mutlaka ama mutlaka mağazada hem 7503 hem de 8000 modellerini kıyaslamanızı tavsiye ederim.
Kabul edeceğim hatta hiç itiraz edemeyeceğim tek PHILIPS gerçeği AMBİLIGHT özelliğidir bunu da vurgulamadan geçmek istemiyorum. Özellikle OYUN ODASI gibi bir kavram ile 7503 ü kombin olarak düşününce ortamın ne derece canlı/renkli/aktif olacağını hayal edememek de mümkün değil.
Yine de NU8000 can dır diyor, incelemeniz sonrası görüşlerinizi bekliyorum