D Çevrimdışı

Dra35

Yeni Üye
22 Mar 2019
6
39
49PUS7503
50NU7400
50PUS7303
49NU7100

Tercih sıralamama göre yukarıdan aşağıya doğru yazdım. İster istemez bağlantılı ilerliyor her şey.

''Ona o parayı veriyorsam neden şu olmasın?''
''Hmm Markayı değiştiriyorsam neden şu model olmasın?''

derken araştırmaların sonu gelmez hiç bir zaman.

madem PUS7303 alabilecek durumdasınız, o zaman 300 fazla verip mutlaka 7503 almalısınız :ok

Bu klasmanda ses gücü en yüksek olan ve tek subwoofer olan model 7503 dür.

Ancak DCC mevcut olan tek model de NU7400 dür onu da unutmamak lazım.

En Üstteki iki model arasında araştırıp tercihte bulunmak size kalmış artık :ok
50PUS7303 ile konuyu noktaladık hocam :)

D Çevrimdışı

duvane

Yeni Üye
25 Mar 2019
6
44
....da 49ud8350 ve 49ud8500 fiyatları çok iyi. Bu modellerin paneli, anakartı nedir? HDR mevcutmudur? Uzun kullanımda dayanıklı olur mu? 2500-3000tl bandında tavsiyeleriniz varmıdır?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
....da 49ud8350 ve 49ud8500 fiyatları çok iyi. Bu modellerin paneli, anakartı nedir? HDR mevcutmudur? Uzun kullanımda dayanıklı olur mu? 2500-3000tl bandında tavsiyeleriniz varmıdır?
Aralarında uçan kaçan fark yoktur. En temel farklılık 8350 de HDR+DV mevcut iken 8500 de sadece HDR mevcuttur.
Her ikisinde de LG IPS panel var (Şimdilik) 8350 de MB130S varken 8500 de MB130 var.
Ses çıkış güçleri ikisinde de 2x10
Her iki model de connectivity

D Çevrimdışı

duvane

Yeni Üye
25 Mar 2019
6
44
Aralarında uçan kaçan fark yoktur. En temel farklılık 8350 de HDR+DV mevcut iken 8500 de sadece HDR mevcuttur.
Her ikisinde de LG IPS panel var (Şimdilik) 8350 de MB130S varken 8500 de MB130 var.
Ses çıkış güçleri ikisinde de 2x10
Her iki model de connectivity
Teşekkür ediyorum, teknosa ya geldim va panelli 8460 önerdi, yeni model dedi, 8500 de HDR yok dedi ve 120tl daha pahalı, hangisini tercih edeyim bilemedim.

Y Çevrimdışı

yusufdede

Yeni Üye
24 Mar 2019
2
33
selam. yenı evlenecegım televızyonu bıraz ıyı ve kalıtelı bır urun almak ıstıyorum.
-butcem 7bin-9bin arası.
-goruntu kalıtesı ve televızyonun uygulama kullanımının hızlı olmasını ıstıyorum.
-65'' veya 70'' olması taraftarıyım.
-fılm dızı ve mac ızleme olarak kullanacagım oyun oynamak gıbı bır nıyetım yok.
forumu gezdım fakat kafam cok karıstı ve ısın ıcınden cıkamadım. eger zahmet olmazsa bana dırekt marka ve model olarak yardımcı olabilirmisiniz.
Adem Helvacı Ado sımdıden tesekkurler

A Çevrimdışı

Arles

Yeni Üye
26 Mar 2019
1
36
Selam,

Hayırlı Forumlar öncelikle.

videolarını izledim yazılarını da okudum az çok tv konusunda bilgi sahibi oldum. çok ufak bir sorum olucak Adem Helvacı Ado yardımcı olursan sevinirim.

va ve ips panel hakkında tereddütlerim var. daha canlı görüntü için va panel tavsiye ediliyor fakat benim izleme açım var. öğrendiğim kadarı ile yan açılarda Va panellerde bozulmalar oluyor. benim yan açıdan ziyade duvara asacağım için biraz yukarıda olacak. karşıdan bakılacak fakat 2 metre uzakta ve 30-50 cm kadar yukarda olacak. bu durumda Va mı Ips mi önerirsiniz. va panel sorun çıkarır mı?

şimdiden teşekkürler..

E Çevrimdışı

emreaydin69

Yeni Üye
26 Mar 2019
2
31
Merhabalar, konuyu bir arkadaşım tavsiye etti baya bir okudum. Tabi ki kafam karıştı :) Öncelikle burada birilerine yardımcı olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Soruma gelecek olursak;

Bir evlilik arefesindeyim. Tv için kafam çok karıştı. Teknolojiyi seven ve farkı fark edebilen biri olduğum için iyi paralara kötü bir şey almaktan korkuyorum.

Öncelikle Tv de Xbox One X (4k HDR ve Freesync destekliyor) kullanılacak ve en önemli konu da bu. Çünkü 4k her tv nin bana kalırsa tv yayını ve dizi film performansı az çok birbirine benzer. Farkı yaratan sanırım yine oyun konsolu performansı oluyor. Yapay renkler ve sahneler ile.

İzleme açısı olarak 2 kişi olduğumuz için karşıdan olur.

En az 55 İnç istiyorum.

Smart ı çok aktif kullanmam en fazla netflix ve youtube kullanılır.

Fiyat sınırı olarak 4500-5000 düşünüyorum.

Nokta atışı yapabilecek modellere hakim bir hocamız var mıdır buralarda ? :)

E Çevrimdışı

erkamacar

Yeni Üye
18 Mar 2019
10
31
Adem Helvacı Ado

Hocam 49NU8000 ile 55NU7400 arasında kaldım. Sizce hangisini almamı tavsiye edersiniz? Bi yandan üst nesil almak istiyorum bir yandan da ekran 55" olsun istiyorum o yüzden ikilemde kaldım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Teşekkür ediyorum, teknosa ya geldim va panelli 8460 önerdi, yeni model dedi, 8500 de HDR yok dedi ve 120tl daha pahalı, hangisini tercih edeyim bilemedim.

Oraya kadar gelir ve 49UD8500 de HDR var olduğunu ispat edersem eğer, benim tüm yol masraflarımı karşılayıp size de o tv yi bedava verecek cesareti var mı sevgili kardeşimizin?

49UD8500 de HDR nin olmadığını o ispat ederse eğer, benim sana o mağazadan 55NU8000 anında alıp hediye edecek cesaretim var ama.

Buyursun yiğitse iddiaya girelim, Bu mesajımı kendisine okutabilirsiniz :ok

Daha önceki mesajımda da yazdım, aralarında uçan kaçan fark yok, 8460 almanızda da bir anormallik yok. Benim tepkim, insanların yaptıkları işe saygısı olmamasına. Bu işi yapıyorsanız oradaki tüm ürünlerin tüketiciyi ilgilendirdiği kadar olan bütün özelliklerini bilmek zorundasınız değerli kardeşim.

8500 de 10bit HDR desteği mevcuttur, 8Bit+FRC dir. DLED Narrow Bezel panele sahiptir. Panel hücre üreticisi LG dir. panelin yapı tipi IPS dir. FRR değeri 1000hzdir. Donanımsal panel yenileme hızı 50hz dir.

8460 da ise size nasıl olur da %100 VA panel garantisi verir bunu anlamak mümkün değil zira UD8460 da 4 ayrı üretim kodu var ve bunların bir kısmında VA panelli SAMSUNG hücre var iken, Bir kısmında ise IPS panelli LG hücre mevcut. Teşhirdeki VA panelli bir model ise, ürün size depodan geleceğine göre IPS panel çıkarsa ne olacak? Buna paralel 8460 da yine 10bit HDR yanısıra Dolby Vision mevcuttur. Yine 8+FRC dir. FRR değeri aynı şekilde 1000hz ve donanım yine 50hz dir.

Yani burada temel yaklaşım size önerdiği model değil, size uygun olan tv yi almanızdır. Satıcının ne satmak istediği ile ilgilenmiyoruz biz. Pahalı olanı satın almak veya sizin satın almanızı sağlamaya çalışmak gibi bir derdimiz de yok, tek temel düstur, sizin izleyici profilinize uygun bir ürün almanızı sağlamaktır :ok

Geri
Üst Alt