E Çevrimdışı

erkamacar

Yeni Üye
18 Mar 2019
10
31
Müsait zamanda kendileri ile irtibata geçeceğim. 50NU7100 alamazsam var midir başka tavsiyeniz Hocam. Adem Helvacı Ado

Son düzenleme:
D Çevrimdışı

Dilara

Yeni Üye
23 Mar 2019
3
31
Merhaba herkese. Forum kullanmaya aşina değilim yanlış yere yazarsam affola.
Bir süredir hepiniz gibi tv arayışındayım. Forumu bir kaç gündür okuyorum. Gerek Adem Helvacı Ado bey olsun diğerleri olsun çok yardımseversiniz. Yeni iş hayatına atılmam ve ekonomik gidişat nedeniyle imkânlarım dahilinde en az 5 sene kullanabileceğim 55"-65" tv aramaktayım.
Salon ölçebildiğim kadarıyla 5,5 metre boyunda. Tek koltuk olduğu için eni ölçmedim koltuk alacağım paraya tv alma niyetindeyim. :gul
Sunny, Toshiba, Awox derken bulunduğum küçücük ilde tek samsung mağazasına uğradım sadece bu hafta sonu geçerli indirimler olduğunu öğrendim. Fiyatlar şöyle:
55NU7400 5.181
55NU7100 4.430
65NU7100 6.364 (Bu 9 taksit fiyatlarıdır)
Akıllı kumanda ve bluetooth kafamı kurcalayan noktalar. Tek eğlencemin tv olduğunu söylemeliyim. Film, dizi izlemeyi planlıyorum. Evde sese ihtiyacım var açık kalma süresi uzun olabilir. Ekonomik anlamda ve f/p seviyesinde önerilerinizi bekliyorum. (Farklı markalara açığım ancak internette 3 taksit olması sadece beni çok zorlar) . Şimdiden teşekkürler

M Çevrimdışı

Müsteşar Bey 

Yeni Üye
9 Şub 2018
44
54
Sevgili Ado Hocam Mrb. Vestelin 2019 yılı üretimi olan UD8200 ve UD9200 model numaralı televizyonlarda kullanılan paneller aynı mı? .teknik verileri aynı, kasa yapıları mı farklı. NOT: Resmi siteye göre yazılım hızları farklı görünüyor UD8200 (1000) UD9200 (1800) Şayet aynı tv ler ise ayak yapısından dolayı 55UD8200 tercih sebebim olur.Ne dersiniz tavsiye eder misiniz. Yada bunlarla hiç uğraşmayıp NU7100 serisi mi tercih edilmeli

D Çevrimdışı

Dilara

Yeni Üye
23 Mar 2019
3
31
Bir süredir hepiniz gibi tv arayışındayım. Forumu bir kaç gündür okuyorum. Gerek Adem Helvacı Ado bey olsun diğerleri olsun çok yardımseversiniz. Yeni iş hayatına atılmam ve ekonomik gidişat nedeniyle imkânlarım dahilinde en az 5 sene kullanabileceğim 55"-65" tv aramaktayım.
Salon ölçebildiğim kadarıyla 5,5 metre boyunda. Tek koltuk olduğu için eni ölçmedim koltuk alacağım paraya tv alma niyetindeyim. :gul
Sunny, Toshiba, Awox derken bulunduğum küçücük ilde tek samsung mağazasına uğradım sadece bu hafta sonu geçerli indirimler olduğunu öğrendim. Fiyatlar şöyle:
55NU7400 5.181
55NU7100 4.430
Akıllı kumanda ve bluetooth kafamı kurcalayan noktalar. Tek eğlencemin tv olduğunu söylemeliyim. Film, dizi izlemeyi planlıyorum. Evde sese ihtiyacım var açık kalma süresi uzun olabilir. Ekonomik anlamda ve f/p seviyesinde önerilerinizi bekliyorum. (Farklı markalara açığım ancak internette 3 taksit olması sadece beni çok zorlar) . Şimdiden teşekkürler

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
55NU7400 5.181
55NU7100 4.430

Akıllı kumada hariç aslında sizin profiliniz çok yüksek bütçeler ile tv almayı gerektirecek bir profil değil diye düşünüyorum.

Bu anlamda bir tarafım size ''65UD8900 sizin için neden yeterli olmasın ki?'' diyecek olsa da, Öte yandan ''Bu modele 5000TL bantlarında bütçe ayıracağıma neden 65NU7100 gibi class bir tv almayayım?'' diyen tarafım daha baskın geliyor.

Eğer aradaki fiyat farkı biraz daha açık olsaydı yine de bir şekilde (önce kendimi edebilseydim) sizi VESTEL'in yeterli olacağına ikna etmeye çalışabilirdim ancak bu koşullarda SAMSUNG mühendislik ve kalitesinden şaşmaya değmez.

FAKAT;

izleme mesafeniz
İzleyici hassasiyetiniz
TV ile geçireceğiniz yüksek zaman dilimi
Görüntüde mükemmellik ihtiyacınız
Mühendislik kalitesi

ve buna benzer gerekçeler ile ekranı bir tık küçülterek kalite çıtasını yükseltmeyi teklif ediyor ve size 55NU8000 modelini öncelikli tavsiye ediyorum. :ok

Lütfen inceleyerek görüş bildiriniz :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Sevgili Ado Hocam Mrb. Vestelin 2019 yılı üretimi olan UD8200 ve UD9200 model numaralı televizyonlarda kullanılan paneller aynı mı? .teknik verileri aynı, kasa yapıları mı farklı. NOT: Resmi siteye göre yazılım hızları farklı görünüyor UD8200 (1000) UD9200 (1800) Şayet aynı tv ler ise ayak yapısından dolayı 55UD8200 tercih sebebim olur.Ne dersiniz tavsiye eder misiniz. Yada bunlarla hiç uğraşmayıp NU7100 serisi mi tercih edilmeli

Hiç uğraşma direkt NU7100 ile ilgilen lütfen :ok

Yine de bilgi vereyim malum benim derdim kimseye marka pazarlamak veya ürün satmak değil :ok

8200 karma panel, yani hem IPS hem de Va teknolojisi ile üretiliyor ve bu doğrultuda size ''%100 şununla karşılaşacaksınız'' beyanında bulunamıyorum doğal olarak.

Hertz değerleri konusunda haklısınız yalnız zaten en baştan ben şu konuya itiraz ederim VESTEL efendiye, yahu 8 serisine gelmiş bir üründe 1000hz yazılımsal hız nedir Allah aşkına. Günümüz üretimlerinde neredeyse market ürünü JVC veya HILEVEL gibi markalarda dahi 800hz değerler görülüyorken (Hatta bazı iddialı market ürünlerinde bu değer 1600hz leri görür) VESTEL ana markasında 8 seri bir üründe 1000hz komedidir bana göre.

Panel desteği olarak HDR + DV olsa da, Aynı klasmanda SAMSUNG 55NU7100 serisinde HDR özelliğine ilaveten HDR+ ve HLG desteği de bulunmaktadır ve yazılımsal hertz değeri 1300hz dir ki bu VESTEL serisinde kabaca 1600 seviyelerine tekabül eder. PurColor ve UhdEngine gibi yan desteklerden bahsetmiyorum dahi.

Utanmasam size de ''Bütçeyi zorlayın, bir kere alın ve NU8000 alın'' derim lakin donanımsal 100hz panele ilaveten yazılımsal 2500hz FRR değerlerine nazaran bütçesi de oldukça yüksek bir çıtada bulunuyor bunu kabul ediyorum.

Yani, uzatmayayım ve size ''Lütfen hiç düşünmeden NU7100 alın'' diye bitireyim yazımı :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Müsait zamanda kendileri ile irtibata geçeceğim. 50NU7100 alamazsam var midir başka tavsiyeniz Hocam. Adem Helvacı Ado
Var ama çok pahalı :kiskis

Ambilght özellikli PHILIPS tv lerden ekonomik bir model bakalım mı?

(Servis konularını defalarca yazdım hiç girmiyorum o toplara, PHILIPS ve LG söz konusu olduğunda maça baştan 1-0 yenik başlıyorsunuz zaar)

E Çevrimdışı

erkamacar

Yeni Üye
18 Mar 2019
10
31
Var ama çok pahalı :kiskis

Ambilght özellikli PHILIPS tv lerden ekonomik bir model bakalım mı?

(Servis konularını defalarca yazdım hiç girmiyorum o toplara, PHILIPS ve LG söz konusu olduğunda maça baştan 1-0 yenik başlıyorsunuz zaar)
:seytan Çok iyi olur, bakalım Hocam. Onceligim NU7100, bir model daha tavsiye edebilirseniz en azından NU7100 alamazsam onu alayım. Birde şöyle sormak istiyorum 49NU7100 olmaz mi? Önceki sayfalarda, 50PUS7303/62 TV bulmuştum o model aklınıza yatıyor mu?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
:seytan Çok iyi olur, bakalım Hocam. Onceligim NU7100, bir model daha tavsiye edebilirseniz en azından NU7100 alamazsam onu alayım. Birde şöyle sormak istiyorum 49NU7100 olmaz mi? Önceki sayfalarda, 50PUS7303/62 TV bulmuştum o model aklınıza yatıyor mu?

49PUS7503
50NU7400
50PUS7303
49NU7100

Tercih sıralamama göre yukarıdan aşağıya doğru yazdım. İster istemez bağlantılı ilerliyor her şey.

''Ona o parayı veriyorsam neden şu olmasın?''
''Hmm Markayı değiştiriyorsam neden şu model olmasın?''

derken araştırmaların sonu gelmez hiç bir zaman.

madem PUS7303 alabilecek durumdasınız, o zaman 300 fazla verip mutlaka 7503 almalısınız :ok

Bu klasmanda ses gücü en yüksek olan ve tek subwoofer olan model 7503 dür.

Ancak DCC mevcut olan tek model de NU7400 dür onu da unutmamak lazım.

En Üstteki iki model arasında araştırıp tercihte bulunmak size kalmış artık :ok

E Çevrimdışı

epicus

Yeni Üye
20 Eyl 2018
32
45
7303 nu7100 den iyidir diyorsunuz doğru mu hocam, kıyas yaparsanız hangi açılardan üstün, fiyatları benzer çünkü

D Çevrimdışı

Dilara

Yeni Üye
23 Mar 2019
3
31
Akıllı kumada hariç aslında sizin profiliniz çok yüksek bütçeler ile tv almayı gerektirecek bir profil değil diye düşünüyorum.

Bu anlamda bir tarafım size ''65UD8900 sizin için neden yeterli olmasın ki?'' diyecek olsa da, Öte yandan ''Bu modele 5000TL bantlarında bütçe ayıracağıma neden 65NU7100 gibi class bir tv almayayım?'' diyen tarafım daha baskın geliyor.

Eğer aradaki fiyat farkı biraz daha açık olsaydı yine de bir şekilde (önce kendimi edebilseydim) sizi VESTEL'in yeterli olacağına ikna etmeye çalışabilirdim ancak bu koşullarda SAMSUNG mühendislik ve kalitesinden şaşmaya değmez.

FAKAT;

izleme mesafeniz
İzleyici hassasiyetiniz
TV ile geçireceğiniz yüksek zaman dilimi
Görüntüde mükemmellik ihtiyacınız
Mühendislik kalitesi

ve buna benzer gerekçeler ile ekranı bir tık küçülterek kalite çıtasını yükseltmeyi teklif ediyor ve size 55NU8000 modelini öncelikli tavsiye ediyorum. :ok

Lütfen inceleyerek görüş bildiriniz :ok
Adem Helvacı Ado bey merhabalar sizin önerinizle 55NU8000 aldım. :clap2Bütçemi çok zorladı ama olsun. Henüz kurulum yapılmadı. Sonrasında tecrübelerimi paylaşacağım. Teşekkür ederim yardımlarınız için. :bye

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado bey merhabalar sizin önerinizle 55NU8000 aldım. :clap2Bütçemi çok zorladı ama olsun. Henüz kurulum yapılmadı. Sonrasında tecrübelerimi paylaşacağım. Teşekkür ederim yardımlarınız için. :bye

O zaman nasipse forumumuzdaki ilk 55NU8000 ürün inceleme konu başlığı da gelecek sayenizde ?

En kısa zamanda izlenimlerinizi paylaşmanız ricam ile, güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.

İnanın çok keyifli vakit geçireceksiniz o tv karşısında :ok

B Çevrimdışı

brkylmz92

Yeni Üye
22 Mar 2019
4
32
Adem Helvacı Ado peki bu vestel 55ud9650 üretimini durdurdu mu? Neden web sitesinde görünmüyor?
9400 gitmiş 9200 gelmiş

Geri
Üst Alt