Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado

Hocam 49NU8000 ile 55NU7400 arasında kaldım. Sizce hangisini almamı tavsiye edersiniz? Bi yandan üst nesil almak istiyorum bir yandan da ekran 55" olsun istiyorum o yüzden ikilemde kaldım.
Beklentilerinizle paralel biraz bu sorunun cevabı.

Ben de sizin gibi büyük ekran tercih etmek isterim ancak öte yandan da bir asrın kapanıp, diğer asrın açıldığı sınır olan 8000 serisine terfi etmek istiyor insan :kiskis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Selam,

Hayırlı Forumlar öncelikle.

videolarını izledim yazılarını da okudum az çok tv konusunda bilgi sahibi oldum. çok ufak bir sorum olucak Adem Helvacı Ado yardımcı olursan sevinirim.

va ve ips panel hakkında tereddütlerim var. daha canlı görüntü için va panel tavsiye ediliyor fakat benim izleme açım var. öğrendiğim kadarı ile yan açılarda Va panellerde bozulmalar oluyor. benim yan açıdan ziyade duvara asacağım için biraz yukarıda olacak. karşıdan bakılacak fakat 2 metre uzakta ve 30-50 cm kadar yukarda olacak. bu durumda Va mı Ips mi önerirsiniz. va panel sorun çıkarır mı?

şimdiden teşekkürler..

Size VA panel önermekle birlikte öncelikle üşenmemenizi ve mutlaka bir SAMSUNG center demosunda NU8000 ile NU7100 modellerini aynı anda incelemenizi öneriyor ve 8000 serisinin VA panel olmasına rağmen 7 serisine nazaran yan açı başarısına dikkat etmenizi rica ediyorum.

Burada VA panellerin de kendi aralarında bir performans farkı olduğunu görüp Va panel ile üretilmiş dilediğiniz markadan modeller ile kıyaslama yapmanızı da şiddetle tavsiye ediyorum.

Sonra buyrun gelin yeniden sohbet edelim :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar, konuyu bir arkadaşım tavsiye etti baya bir okudum. Tabi ki kafam karıştı :sirit Öncelikle burada birilerine yardımcı olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Soruma gelecek olursak;

Bir evlilik arefesindeyim. Tv için kafam çok karıştı. Teknolojiyi seven ve farkı fark edebilen biri olduğum için iyi paralara kötü bir şey almaktan korkuyorum.

Öncelikle Tv de Xbox One X (4k HDR ve Freesync destekliyor) kullanılacak ve en önemli konu da bu. Çünkü 4k her tv nin bana kalırsa tv yayını ve dizi film performansı az çok birbirine benzer. Farkı yaratan sanırım yine oyun konsolu performansı oluyor. Yapay renkler ve sahneler ile.

İzleme açısı olarak 2 kişi olduğumuz için karşıdan olur.

En az 55 İnç istiyorum.

Smart ı çok aktif kullanmam en fazla netflix ve youtube kullanılır.

Fiyat sınırı olarak 4500-5000 düşünüyorum.

Nokta atışı yapabilecek modellere hakim bir hocamız var mıdır buralarda ? :sirit

Nokta atışı model öneririm ancak bütçenizi aşıyor 55NU8000

Ben sizin yerinizde olsam her ne olursa olsun imkanları zorlar ve bu tv yi alırdım, sonrasında dilediğiniz konsolu bağlayıp, dilediğiniz performansı alabilirsiniz üründen :ok

D Çevrimdışı

duvane

Yeni Üye
25 Mar 2019
6
44
Oraya kadar gelir ve 49UD8500 de HDR var olduğunu ispat edersem eğer, benim tüm yol masraflarımı karşılayıp size de o tv yi bedava verecek cesareti var mı sevgili kardeşimizin?

49UD8500 de HDR nin olmadığını o ispat ederse eğer, benim sana o mağazadan 55NU8000 anında alıp hediye edecek cesaretim var ama.

Buyursun yiğitse iddiaya girelim, Bu mesajımı kendisine okutabilirsiniz :ok

Daha önceki mesajımda da yazdım, aralarında uçan kaçan fark yok, 8460 almanızda da bir anormallik yok. Benim tepkim, insanların yaptıkları işe saygısı olmamasına. Bu işi yapıyorsanız oradaki tüm ürünlerin tüketiciyi ilgilendirdiği kadar olan bütün özelliklerini bilmek zorundasınız değerli kardeşim.

8500 de 10bit HDR desteği mevcuttur, 8Bit+FRC dir. DLED Narrow Bezel panele sahiptir. Panel hücre üreticisi LG dir. panelin yapı tipi IPS dir. FRR değeri 1000hzdir. Donanımsal panel yenileme hızı 50hz dir.

8460 da ise size nasıl olur da %100 VA panel garantisi verir bunu anlamak mümkün değil zira UD8460 da 4 ayrı üretim kodu var ve bunların bir kısmında VA panelli SAMSUNG hücre var iken, Bir kısmında ise IPS panelli LG hücre mevcut. Teşhirdeki VA panelli bir model ise, ürün size depodan geleceğine göre IPS panel çıkarsa ne olacak? Buna paralel 8460 da yine 10bit HDR yanısıra Dolby Vision mevcuttur. Yine 8+FRC dir. FRR değeri aynı şekilde 1000hz ve donanım yine 50hz dir.

Yani burada temel yaklaşım size önerdiği model değil, size uygun olan tv yi almanızdır. Satıcının ne satmak istediği ile ilgilenmiyoruz biz. Pahalı olanı satın almak veya sizin satın almanızı sağlamaya çalışmak gibi bir derdimiz de yok, tek temel düstur, sizin izleyici profilinize uygun bir ürün almanızı sağlamaktır :ok
Çok teşekkür ediyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
selam. yenı evlenecegım televızyonu bıraz ıyı ve kalıtelı bır urun almak ıstıyorum.
-butcem 7bin-9bin arası.
-goruntu kalıtesı ve televızyonun uygulama kullanımının hızlı olmasını ıstıyorum.
-65'' veya 70'' olması taraftarıyım.
-fılm dızı ve mac ızleme olarak kullanacagım oyun oynamak gıbı bır nıyetım yok.
forumu gezdım fakat kafam cok karıstı ve ısın ıcınden cıkamadım. eger zahmet olmazsa bana dırekt marka ve model olarak yardımcı olabilirmisiniz.
Adem Helvacı Ado sımdıden tesekkurler

Forumda ve youtube da benden kolay kolay PHILIPS duyamazsınız, hele LG neredeyse hiç duymazsınız ancak sizin kullanıcı profilinize ve yeni evli olarak biraz (Yanlış anlaşılmasın) Gösteriş kısmının da önemli olabileceğini düşünmüş olmama paralel AMBİLIGHT avantajı, Normal menülerinden nefret etsem de bu modelde ANDROİD olması, HDR yanısıra 10bit destekli panelde Wide Color Gamut desteğinin olmasını da geçtim donanımsal 100hz panele sahip olması nedeniyle 65PUS7502 incelemenizi tavsiye ediyorum.

Şimdi şu konuda anlaşalım isterim.

Ürünün teknik ve mühendislik kısmına lafım yok, ancak LG ve PHILPS servislerinden bu millet çok çekmiştir, halen de çekmektedir.

Ürüne kefilim onda sorun yok lakin servis ve satış sonrası hizmet kalitesine asla kefil değilim.

Yani hiç bir şekilde bu fruma gelip de bana ''Ado hocam bumuydu önereceğin tv'' diyerek sitem etmeyeceğinizden adım gibi eminim ancak en ufak bir servis desteğinde sorun yaşarsanız bu konuda da sizi uyarmamış olmak istemiyorum değerli kardeşim. :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Şu an en iyi görüntü veren 55'' Vestel LED 4K hangisi? Model ve kodu nedir? Yardım lütfen.

Yani açıkçası öyle bir model yok.

Yok zira hepsi de bir şeyi iyi iken diğer taraftan fire verirler. Bu sadece VESTEl özelinde bir konu da değildir, hangi marka için sorsanız aynı cevabı veririm size.

EN İYİ denen şeyin kesin ve net bir cevabı olsaydı kimse onlarca forumda binlerce mesaj okumazdı zira İYİ kavramı kişiye ve beklentilerine göre değişkendir sevgili kardeşim.

Çok iyi kontrast veren size göre EN İYİ iken bana göre ''İyi kontrast veriyor ama bandig sorunu var'' dedirtebilir. :ok

Beklentiniz ile paraleldir İYİ lik görecesi :ok

E Çevrimdışı

ebirol

Yeni Üye
18 Mar 2019
3
34
Merhabalar,
2015 yılından beri kullandığımız LG 55LF650 tvmizin paneli kırıkdı ve minimum 2000 tl gibi onarım fiyatları aldık. Yetkili servis ise 3500 dedi. Minimum onarım ücreti 2000 olunca ben de maximum 3bin tl ye yine aynı boyutta yeni bşr tv alayım dedim. Hiç olmazsa taksitle öderim diye düşünüyorum.
Sayın Ado hocam, buradaki tavsiyeleri de okuyorum ancak çeşitli kısıtlamalar var :) hanıma kasa beğendirmek gibi :) regal 55R6020U alıyordum tam ki veto yedik :) Ama bugün carrefourda Axen 55CRE88 görüp beğendi. Evde tv yi 4 metre civarı ve genellikle karşıdan izleriz. En çaprazdan ben bakarım o mesafe de 3metre uzaklık ve merkezden 1 metre sağda. Çok problem olmaz benim için. 55” dışında aradığım özellik, mümkünse netflix ve iptv kullanabilmek. Bu bağlamda tavsiyeniz ne olur? Uzun yazdım kusuruma bakmayın çok dertliyim, iki aydır yarım ekrandan tv seyrediyoruz :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar,
2015 yılından beri kullandığımız LG 55LF650 tvmizin paneli kırıkdı ve minimum 2000 tl gibi onarım fiyatları aldık. Yetkili servis ise 3500 dedi. Minimum onarım ücreti 2000 olunca ben de maximum 3bin tl ye yine aynı boyutta yeni bşr tv alayım dedim. Hiç olmazsa taksitle öderim diye düşünüyorum.
Sayın Ado hocam, buradaki tavsiyeleri de okuyorum ancak çeşitli kısıtlamalar var :sirit hanıma kasa beğendirmek gibi :sirit regal 55R6020U alıyordum tam ki veto yedik :sirit Ama bugün carrefourda Axen 55CRE88 görüp beğendi. Evde tv yi 4 metre civarı ve genellikle karşıdan izleriz. En çaprazdan ben bakarım o mesafe de 3metre uzaklık ve merkezden 1 metre sağda. Çok problem olmaz benim için. 55” dışında aradığım özellik, mümkünse netflix ve iptv kullanabilmek. Bu bağlamda tavsiyeniz ne olur? Uzun yazdım kusuruma bakmayın çok dertliyim, iki aydır yarım ekrandan tv seyrediyoruz :sirit

Hoşgeldiniz öncelikle;

Eşinize selamlarımı ve sonrasında sitemlerimi iletin lütfen zira tam bir deli çukuru olan bu televizyon dünyasında bula bula beğenecek AXEN mi buldu Allah Aşkına :kiskis

Bakınız işin şakası bir yana benim kişisel yaklaşımım genellikle teknolojiden ve mühendislikten ziyade üreticilerin üretim mühendisliği ve satış sonrası hizmet kalitelerine odaklıdır.

Özellikle burada örnek olan AXEN markasında olduğu gibi halen 10 yıl önceki bakış açısı ile ve aynı mühendislikte ama kasasını allayıp pullayarak üretim yapan üretici ATMACA ELEKTRONİK gibi firmaları benim tüketicilere önermem mümkün değil.

Bakınız AXEN dediğiniz televizyon, SUNNY markası altındadır. SUNNY markası ATMACA ELEKTRONİK markasıdır. ATMACA ELEKTRONİK yaşımın izin verdiği kadarıyla sanırım 30 yıllık geçmişi olan bir firmadır ancak 30 yıllık geçmişe rağmen lkede halen adam gibi oturmuş bir servis ağları yoktur.

Buna paralel CAN HOLDİNG bünyesinde bulunan TECTONE A.Ş tarafından üretilen AWOX markası daha 2 yıl gibi bir geçmişe sahip olmasına rağmen AXEN den çok daha yaygın ve etkili bir servis ağı oluşturmayı başarmış durumdadır.

Burada vurgulanması gereken temel unsur AWOX başarısı değil (Zira bu bir başarı değil çünkü onların da bilinen sorunları var) aksine AXEN başarısızlığıdır çünkü bir tarafta henüz 2 senelik, öt tarafta ise 30 yıllık bir firmadan bahsediyoruz.

AXEN markasının en son geçen sene bir tv montajını yaptım, Sıfır ve fabrikadan yeni çıkmış tv ama, halen ama halen uydu alıcısı dışarıdan takılıyordu. Bu kafalarla üretilen televizyonların, tüketicilerin evlerine girmesine ben tahammül edemiyorum.

Sırf kasası güzel diye, anakartı ÇİN de üretilmiş, paneli Güney Koreden satın alınmış, hiç bir Türk mühendisliğine dair imza taşımayan bu üretimler yerine, En azından 3 yıl garantili ve yazılım desteği ile servis ağı konusunda kendisini binlerce kere ispat etmiş bir VESTEL üretimi almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Açık ifade ediyorum ki bir süredir VESTEL üretimlerine de mesafeliyim zira arka planda sizlerin bilmediği bir çok konuya hakimim. Ancak ne olursa olsun her zaman Sezarın hakkını Sezar'a vermekten yanayım.

VESTEL üretimi tüm tv ler, özellikle MB110-MB130-MB211 anakartlar tamamen Türk mühendisliğidir ve yazılımları da bizim genç mühendis kardeşlerimiz yazmaktadır. paneller yine koreli abilerimizden buna yapacak bir şey yok zira dünya devi SONy dahi panelleri bu abilerden alıyor :)
Eğer marka takıntınız var ise ve illa ki AXEn tarzı bir ürün alacaksanız o zaman en azından Çerkezköyde üretilen (Yine ÇİN anakartlı, Kore panelli) AWOX tv inceleyiniz, U5000STR ve Android menüsü olan U5600STR inceleyebilirsiniz.

Yine de öncelikli önerim VESTEL türevleridir.

Aslına bakarsanız bütçeniz müsait ise almanızı isteyeceğim tv kesinlikle ama kesinlikle SAMSUNG NU7100 dür :ok

E Çevrimdışı

ebirol

Yeni Üye
18 Mar 2019
3
34
Hoşgeldiniz öncelikle;

Eşinize selamlarımı ve sonrasında sitemlerimi iletin lütfen zira tam bir deli çukuru olan bu televizyon dünyasında bula bula beğenecek AXEN mi buldu Allah Aşkına :kiskis

Bakınız işin şakası bir yana benim kişisel yaklaşımım genellikle teknolojiden ve mühendislikten ziyade üreticilerin üretim mühendisliği ve satış sonrası hizmet kalitelerine odaklıdır.

Özellikle burada örnek olan AXEN markasında olduğu gibi halen 10 yıl önceki bakış açısı ile ve aynı mühendislikte ama kasasını allayıp pullayarak üretim yapan üretici ATMACA ELEKTRONİK gibi firmaları benim tüketicilere önermem mümkün değil.

Bakınız AXEN dediğiniz televizyon, SUNNY markası altındadır. SUNNY markası ATMACA ELEKTRONİK markasıdır. ATMACA ELEKTRONİK yaşımın izin verdiği kadarıyla sanırım 30 yıllık geçmişi olan bir firmadır ancak 30 yıllık geçmişe rağmen lkede halen adam gibi oturmuş bir servis ağları yoktur.

Buna paralel CAN HOLDİNG bünyesinde bulunan TECTONE A.Ş tarafından üretilen AWOX markası daha 2 yıl gibi bir geçmişe sahip olmasına rağmen AXEN den çok daha yaygın ve etkili bir servis ağı oluşturmayı başarmış durumdadır.

Burada vurgulanması gereken temel unsur AWOX başarısı değil (Zira bu bir başarı değil çünkü onların da bilinen sorunları var) aksine AXEN başarısızlığıdır çünkü bir tarafta henüz 2 senelik, öt tarafta ise 30 yıllık bir firmadan bahsediyoruz.

AXEN markasının en son geçen sene bir tv montajını yaptım, Sıfır ve fabrikadan yeni çıkmış tv ama, halen ama halen uydu alıcısı dışarıdan takılıyordu. Bu kafalarla üretilen televizyonların, tüketicilerin evlerine girmesine ben tahammül edemiyorum.

Sırf kasası güzel diye, anakartı ÇİN de üretilmiş, paneli Güney Koreden satın alınmış, hiç bir Türk mühendisliğine dair imza taşımayan bu üretimler yerine, En azından 3 yıl garantili ve yazılım desteği ile servis ağı konusunda kendisini binlerce kere ispat etmiş bir VESTEL üretimi almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Açık ifade ediyorum ki bir süredir VESTEL üretimlerine de mesafeliyim zira arka planda sizlerin bilmediği bir çok konuya hakimim. Ancak ne olursa olsun her zaman Sezarın hakkını Sezar'a vermekten yanayım.

VESTEL üretimi tüm tv ler, özellikle MB110-MB130-MB211 anakartlar tamamen Türk mühendisliğidir ve yazılımları da bizim genç mühendis kardeşlerimiz yazmaktadır. paneller yine koreli abilerimizden buna yapacak bir şey yok zira dünya devi SONy dahi panelleri bu abilerden alıyor :)
Eğer marka takıntınız var ise ve illa ki AXEn tarzı bir ürün alacaksanız o zaman en azından Çerkezköyde üretilen (Yine ÇİN anakartlı, Kore panelli) AWOX tv inceleyiniz, U5000STR ve Android menüsü olan U5600STR inceleyebilirsiniz.

Yine de öncelikli önerim VESTEL türevleridir.

Aslına bakarsanız bütçeniz müsait ise almanızı isteyeceğim tv kesinlikle ama kesinlikle SAMSUNG NU7100 dür :ok
Hoşbulduk Adem Bey. Bilgiler için teşekkür ederim. U5600STR ilgimi çekti açıkçası, vestel markalarını da bi takipe almamda fayda var. Ürünü canlı görmek çok farkettiriyor gerçekten, eşimin beğeneceğine ihtimal bile vermiyordum öylesine gösterdim bak bu fiyata curve tv var derken beğeniverdi :) kadınlar işte, kasaya bakıyor vs. özellikleri zerre umurunda değil. Regali çok istemiştim ama markasını beğenmedi :) ne kadar anlatsam da vestel diye olmadı.
Samsung ne yazıkki bütçemi aşıyor, hesapta olmayan bir şeydi zaten bizim için tv kırılması, o yüzden onarım fiyatını fazla geçmeden 3 bine kadar bitirme niyetindeyim 55” ile.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Hoşbulduk Adem Bey. Bilgiler için teşekkür ederim. U5600STR ilgimi çekti açıkçası, vestel markalarını da bi takipe almamda fayda var. Ürünü canlı görmek çok farkettiriyor gerçekten, eşimin beğeneceğine ihtimal bile vermiyordum öylesine gösterdim bak bu fiyata curve tv var derken beğeniverdi :sirit kadınlar işte, kasaya bakıyor vs. özellikleri zerre umurunda değil. Regali çok istemiştim ama markasını beğenmedi :sirit ne kadar anlatsam da vestel diye olmadı.
Samsung ne yazıkki bütçemi aşıyor, hesapta olmayan bir şeydi zaten bizim için tv kırılması, o yüzden onarım fiyatını fazla geçmeden 3 bine kadar bitirme niyetindeyim 55” ile.

Valla hem büyük ekran, hem android, hem de ekonomik. Sanki U5600 size ideal gibi.

Curved tv ler ile ilgili size dezavantajları yazmaya kalkmak istemiyorum :kiskis

(İki kişiyseniz ve oyun konsolu merakınız var ise avantaj da olabilir o ayrı konu ama aile tipi bir tv değildir)

Kolaylıklar dilerim size, seçiminiz ile ilgili de bizleri bilgilendirirseniz çok sevinirim. :ok

A Çevrimdışı

awsedrzxc

Aktif Üye
22 Eyl 2018
105
37
Nokta atışı model öneririm ancak bütçenizi aşıyor 55NU8000

Ben sizin yerinizde olsam her ne olursa olsun imkanları zorlar ve bu tv yi alırdım, sonrasında dilediğiniz konsolu bağlayıp, dilediğiniz performansı alabilirsiniz üründen :ok
Bu arkadaşın mesajını okuduğum anda Adem Helvacı Ado reis şimdi 55NU8000 yapıştırır buraya dedim =) =) 11 kasımda bu tvyi 4600e verdiler almadığıma çok pişmanım =) Bu arada benim de bir sorum olsun hocam sana MU8000 serilerinde olan şu kabloları tek kutuda birleştiren aparatı NU serisinde kaldırdılar galiba doğrumuyum ? doğruysam bilgin var mı neden ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Bu arkadaşın mesajını okuduğum anda Adem Helvacı Ado reis şimdi 55NU8000 yapıştırır buraya dedim =) =) 11 kasımda bu tvyi 4600e verdiler almadığıma çok pişmanım =) Bu arada benim de bir sorum olsun hocam sana MU8000 serilerinde olan şu kabloları tek kutuda birleştiren aparatı NU serisinde kaldırdılar galiba doğrumuyum ? doğruysam bilgin var mı neden ?

Günaydın;

Dikkat ederseniz kimseye Q6 Q7 vs demiyorum, ama NU8000 bir ara model benim gözümde. Geçmiş 1-2 yıl boyunca nasıl ki MU7000 den çok bahsettim ve gerçekten çok da memnun kaldık, NU8000 de benim için aynı şekilde ancak bütçe biraz daha tuzlu maalesef. Ben bu NU8 denen modeli ilk incelediğimde dahi çok sevmiştim ki aslında elbette bir Q model ile kıyaslandığında eksikleri belli oluyor. Yine de NU8 diyorum çünkü bizlerin bütçe durumlarında ve taleplerimizi karşılayacak ölçüde ideal bir model olarak duruyor.

Ben de farkındayım bu modeli çok zikrettiğimi lakin dikkat edin lütfen geçmişteki MU7 de nasıl yüzümüz hiç kara çıkmadıysa, bu modelde de çıkmayacağına olan inancım sonsuz :ok

One box konusunda resmi bir kabul beyanı olmasa da temel sorun maliyet maalesef. Kimse bu konulara girmek istemese de, dünya genelinde maalesef büyük bir ekonomik sıkıntı var ve bütün markalar bunu tüketiciye hiç hissettirmeden hem satışlara devam edebilmek hem de ayakta durabilmek istiyor. Tüketicilere bir nebze yüklenebilirler zira sahada ciddi bir rekabet var, Tüketiciye yansıtamayacaklarsa ne yapmaları lazım? Üretim maliyetlerini kısıtlamaları gerek.

TV üretimlerinde (Her üretimde olduğu gibi) her bir vidanın dahi üretime maliyeti ciddi anlamda büyüktür. Biz tüketici gözüyle bakıp ''Yahu koskoca şirketsin iki vidanın bir kutunun muhabbetini yapıyorsun'' desek de, bu aslında iki vida bir kutu değil, iki milyon vida ve bir milyon kutu oluyor tabi ki duruma göre :kiskis

E Çevrimdışı

erkanuzum

Yeni Üye
27 Mar 2019
13
44
Adem Helvacı Ado,
Merhabalar yaklaşık 2 ay olacak tv konusundan bir türlü karar veremedim kafam allak bullak oldu.

Tv yaklaşık 4*3 metrekare alanda kullanılacak günlük kullanım için değil sinema odası diyelim.
Çoğunlukla film ve maçlar için kullanılacak arada ps4 konsol için kullanılabilir.
Kafamdaki modeller 55nu7400 55pus7303(55pus7503 de olabilir) philipse toz problemi konusundan temkinli yaklaşıyorum.Tam kararımı vermiştim 4500 bandında nu7400 fakat satış temsilcileri kafamı karıştırdı.Sizce görüntü kalitesi konusunda aralarında nasıl bir fark vardır.Sizin fikirleriniz nelerdir

Geri
Üst Alt