Hoşgeldiniz öncelikle;
Eşinize selamlarımı ve sonrasında sitemlerimi iletin lütfen zira tam bir deli çukuru olan bu televizyon dünyasında bula bula beğenecek AXEN mi buldu Allah Aşkına
Bakınız işin şakası bir yana benim kişisel yaklaşımım genellikle teknolojiden ve mühendislikten ziyade üreticilerin üretim mühendisliği ve satış sonrası hizmet kalitelerine odaklıdır.
Özellikle burada örnek olan AXEN markasında olduğu gibi halen 10 yıl önceki bakış açısı ile ve aynı mühendislikte ama kasasını allayıp pullayarak üretim yapan üretici ATMACA ELEKTRONİK gibi firmaları benim tüketicilere önermem mümkün değil.
Bakınız AXEN dediğiniz televizyon, SUNNY markası altındadır. SUNNY markası ATMACA ELEKTRONİK markasıdır. ATMACA ELEKTRONİK yaşımın izin verdiği kadarıyla sanırım 30 yıllık geçmişi olan bir firmadır ancak 30 yıllık geçmişe rağmen lkede halen adam gibi oturmuş bir servis ağları yoktur.
Buna paralel CAN HOLDİNG bünyesinde bulunan TECTONE A.Ş tarafından üretilen AWOX markası daha 2 yıl gibi bir geçmişe sahip olmasına rağmen AXEN den çok daha yaygın ve etkili bir servis ağı oluşturmayı başarmış durumdadır.
Burada vurgulanması gereken temel unsur AWOX başarısı değil (Zira bu bir başarı değil çünkü onların da bilinen sorunları var) aksine AXEN başarısızlığıdır çünkü bir tarafta henüz 2 senelik, öt tarafta ise 30 yıllık bir firmadan bahsediyoruz.
AXEN markasının en son geçen sene bir tv montajını yaptım, Sıfır ve fabrikadan yeni çıkmış tv ama, halen ama halen uydu alıcısı dışarıdan takılıyordu. Bu kafalarla üretilen televizyonların, tüketicilerin evlerine girmesine ben tahammül edemiyorum.
Sırf kasası güzel diye, anakartı ÇİN de üretilmiş, paneli Güney Koreden satın alınmış, hiç bir Türk mühendisliğine dair imza taşımayan bu üretimler yerine, En azından 3 yıl garantili ve yazılım desteği ile servis ağı konusunda kendisini binlerce kere ispat etmiş bir VESTEL üretimi almanızı şiddetle tavsiye ederim.
Açık ifade ediyorum ki bir süredir VESTEL üretimlerine de mesafeliyim zira arka planda sizlerin bilmediği bir çok konuya hakimim. Ancak ne olursa olsun her zaman Sezarın hakkını Sezar'a vermekten yanayım.
VESTEL üretimi tüm tv ler, özellikle MB110-MB130-MB211 anakartlar tamamen Türk mühendisliğidir ve yazılımları da bizim genç mühendis kardeşlerimiz yazmaktadır. paneller yine koreli abilerimizden buna yapacak bir şey yok zira dünya devi SONy dahi panelleri bu abilerden alıyor
Eğer marka takıntınız var ise ve illa ki AXEn tarzı bir ürün alacaksanız o zaman en azından Çerkezköyde üretilen (Yine ÇİN anakartlı, Kore panelli) AWOX tv inceleyiniz, U5000STR ve Android menüsü olan U5600STR inceleyebilirsiniz.
Yine de öncelikli önerim VESTEL türevleridir.
Aslına bakarsanız bütçeniz müsait ise almanızı isteyeceğim tv kesinlikle ama kesinlikle SAMSUNG NU7100 dür