E Çevrimdışı

erkanuzum

Yeni Üye
27 Mar 2019
13
44
Benim en iyi bildiğim şey haddimdir sevgili dostum.

Neden yazdım bunu diye düşünüyorsanız hemen izah edeyim. İnanın para denen şey hayatta en nefret ettiğim şeydir ve bu nedenle konulara rakam bağımsız yaklaşırım biraz. Buna paralel piyasaya çok hakim değilim, o nedenle size şimdi kalkıp da ''Evet aabi acaip iyi fırsat'' diyerek biliyormuş gibi yapmak istemem. En iyisi ben yine konuya sadece teknik kısımdan bakayım, fiyatın fırsat olup olmadığı konusunda sevgili @Umut Barış kardeşimden yardım isteyeyim :ok

Teşekkür ederim cevabınızı görmeden yukarıdaki mesajı yazmış bulundum onu yoksayabilirsiniz?
İşin aslı özetle hep nu7400 baktım durdum ama kafam biraz ondan karıştı sanırım ama çok irdeledim pus7303 aldım gitti

E Çevrimdışı

epicus

Yeni Üye
20 Eyl 2018
32
45
philipsten servisten dolayı mı sıkıntı vardır diyorsunuz, yoksa7303 ün nu7100den üstün olduğunu söylemiştiniz, şuan piyasanın 400tl altında 7303. doların seçim sonrası ne olacağı da malum iyi bi fırsat gibi duruyor.bu arada 50" ile 55" arasında panel farkı yoktur değil mi ikisi de direct led va mı

A Çevrimdışı

Alpyygmr

Yeni Üye
27 Mar 2019
6
39
Bu listede FRC olmadan direkt 10 bit panale sahip olan tek model var o da Q6
Bu listede QuantumDot teknolojisine sahip tek model var o da yine Q6

Bu özellikler olmasa da yine de NU8000 in sarsılmaz önceliği 82'' ekran farkı ile yine aynı fiyat bandında kendisini göstermek için zorluyor diye düşünüyorum.

LG yi bu listede ön plana çıkartabilecek tek ama tek unsuru en büyük ekrana sahip olmasıdır onun dışında LG nin hiç bir teknolojisi bu listedeki diğer tv ler ile başa çıkamaz maalesef.

Aynı parayı vererek DAHA KALİTELİ AMA KÜÇÜK veya bunun yerine DAHA BÜYÜK AMA AZ ÖZELLİKLİ iki model arasında seçim yapmanız gerekir.

Yani sizin 4 tv olan listenizde aslında dikkate almak gereken iki model var.

Mesafe sorununu bir şekilde tolere edebilirseniz Q6 ya yönelebilirsiniz ancak ben olsam hangisini alırdım derseniz ben yine de NU8000 tercih ederdim. :ok

Çok teşekkürler cevabiniz için. 86 inc lg kampanyada ama aldiktan sonra goruntude donma vs yasarsak hic anlami kalmaz. 75 inc mi daha buyuk mu karar vermem lazim.

E Çevrimdışı

erkanuzum

Yeni Üye
27 Mar 2019
13
44
Teşekkür ederim cevabınızı görmeden yukarıdaki mesajı yazmış bulundum onu yoksayabilirsiniz?
İşin aslı özetle hep nu7400 baktım durdum ama kafam biraz ondan karıştı sanırım ama çok irdeledim pus7303 aldım gitti

İlgi ve alakanız için tekrar çok teşekkür ederim 55pus7303 3980tl alınmıştır.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado, şu resim işinizi görür mü?

20190327_235846_HDR.jpg

SAMSUNG VA panel (Çoklu üretim)
MB130 ve MB130S anakart (Çoklu üretim)
50hz donanımsa panel
panel desteği olarak HDR+WCG+DV
FRR değeri 1800hz
Connectiviy ürün

:ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
İlgi ve alakanız için tekrar çok teşekkür ederim 55pus7303 3980tl alınmıştır.

Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum, Sizden ricam, lütfen irtibatı kopartmayın ve ürün ile ilgili satın alım/kurulum/kullanım sürecine dair izlenimlerinizi bizlerle paylaşın.

Bizleri güçlü ve güvenilir yapan en önemli unsur, siz GERÇEK kullanıcılardan aldığımız geri dönüşlerdir lütfen bunu unutmayınız.
Bizler herhangi bir markaya hizmet eden reklamcı karakterler olmadığımız için, kişiye özel yaptığımız hemen her markayı kapsayan tercihlerimizin ne derece doğru/nokta atışı olduğunu da bilmek istiyoruz takdir edersiniz. O nedenle geri dönüşlerinize ihtiyacımız var. Anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum :ok

E Çevrimdışı

erkanuzum

Yeni Üye
27 Mar 2019
13
44
Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum, Sizden ricam, lütfen irtibatı kopartmayın ve ürün ile ilgili satın alım/kurulum/kullanım sürecine dair izlenimlerinizi bizlerle paylaşın.

Bizleri güçlü ve güvenilir yapan en önemli unsur, siz GERÇEK kullanıcılardan aldığımız geri dönüşlerdir lütfen bunu unutmayınız.
Bizler herhangi bir markaya hizmet eden reklamcı karakterler olmadığımız için, kişiye özel yaptığımız hemen her markayı kapsayan tercihlerimizin ne derece doğru/nokta atışı olduğunu da bilmek istiyoruz takdir edersiniz. O nedenle geri dönüşlerinize ihtiyacımız var. Anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum :ok
Muhakkak geri dönüş yapacağım tekrar çok teşekkür ederim

F Çevrimiçi

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
520
41
SAMSUNG VA panel (Çoklu üretim)
MB130 ve MB130S anakart (Çoklu üretim)
50hz donanımsa panel
panel desteği olarak HDR+WCG+DV
FRR değeri 1800hz
Connectiviy ürün

:ok
Çok teşekkür ediyorum hocam.. Bir de vestelin vuhd serisi var. Tam olarak ne oluyor bu vuhd? Mesela vestelin sitesinde benin tvnin özelliklerinde vuhd var diye yazıyor ama tv vuhd serisi altında listelenmiyor. Bir de yine benim tvde websitesinde subwoofer da var diyor ama ses için 2x10 watt diyor. 2.1 kanal olması gerekmez mi o zaman? Sitede yazan bilgilerde yanlışlık olabilir mi?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Çok teşekkür ediyorum hocam.. Bir de vestelin vuhd serisi var. Tam olarak ne oluyor bu vuhd? Mesela vestelin sitesinde benin tvnin özelliklerinde vuhd var diye yazıyor ama tv vuhd serisi altında listelenmiyor. Bir de yine benim tvde websitesinde subwoofer da var diyor ama ses için 2x10 watt diyor. 2.1 kanal olması gerekmez mi o zaman? Sitede yazan bilgilerde yanlışlık olabilir mi?

beni az çok tanıyorsunuz artık, yeri geldimi lafımı esirgemem ben hiç bir marka ve yöneticilerinden.

VESTEL efendi de maalesef ki global tüm markalarda olduğu gibi teknolojik kelime oyunlarını seviyor ve bu VUHD kavramını da 2 yıla yakın zaman önce piyasaya tamponladı ancak teknik özellik ve teknoojik/mühendislik anlamda CİDDİ anlamda ne fark var derseniz ben size TIRT derim sadece.

Şöyle bir örnek vereyim müsaadenizle;

VESTEL efendi yeni bir model çıkarttı ve adına da SINIRSIZ LED dedi.
yalan değil bakın ilk önce bir hayli kafa patlattım ve 100 tane senaryo yazdım ''Nedir bu sınırsız led teknolojisi'' diyerek, kafamda deli sorular, ledleri panele şöyle yerleştiriyorum olmuyor, böyle yerleştiriyorum olmuyor, panelleri söküp parçalayıp yeni varyasyonlar yapıyorum olmuyor, VESTEL efendiden bilgi istiyoruz kapı duvar (Zira onlar da bilmiyor)

Yani anlayacağınız Direct led, Edge led, Defansif backlıght, BMS Modül, Full Array vs aklınıza ne geliyorsa tv ye odaklamaya çalıştım olmadı.

TV nin de edge olması nedeniyle bir türlü full aray sistemi de oturtamıyorum vs derken 10 gün geçti, En son aklıma bir senaryo geldi ve sevgili @fikoloji nin desteği ve benim sanal senaryom sayesinde gerçekten bu konunun fikir babasına ulaşmayı bir şekilde başardık ve konuyu öğrendik.

Efendim sınırsız led neymiş meğerse biliyormusunuz?

Ekranın neredeyse çerçevesizmiş gibi görünecek kadar ince bir kasaya sahip olması nedeniyle sınırsız led demişler, yani hücre yapısının etrafındaki çerçeve yok denecek kadar az olduğu için tv sınırsız mış gibi görünüyormuş da muş falan filan.

Yahu Allah sizin tepenizden baksın o zaman şuna Sınırsız Ekran desenize.

Ayrıca adamlar kendi internet sitelerinde ürün lansmanı yapıp adına da SINRISIZ LED diyorlar ama altına bakıp ayrıntı arıyor fakat bu sınırsız led denen şeye dair bir nokta kadar dahi bilgi bulamıyorsunuz.

Bunu size şu sebeple anlattım.

Bazı konular var ki aynı teknolojiyi size 40 isim değiştirerek yeniden yeniden yeniden satmayı seviyorlar.

Biz bunun için varız, satın almadan evvel neyi merak ediyorsanız yazın ve sorun lütfen :ok

NOT: Benim gözler gidiyor, uyursam cevapların devamı yarına arkadaşlar :ok

A Çevrimdışı

Alpyygmr

Yeni Üye
27 Mar 2019
6
39
Günaydın arkadaşlar. Adem Helvacı Ado , 75 inç ve 82 inç arasında kalmıs biri olarak nu8000 icin konusursak aradaki 7 inç için 5.000 TL fark deger mi sizce?

Vestel 75 inç ud9650 (9.500 TL) alalim iste diye yola çıkıp samsung a döndüm (7100). Nu8000 'in bir üst seri ve 100 hertz denilince butçeyi yükselttim.

Evdeki tv yi 7 senedir kullaniyoruz. Teknolojiyi sık değistirmeyen biri olarak almısken bir kere de 82 inç mi alayim? 75 inc de cok farketmez mi bilemedim?

A Çevrimdışı

awsedrzxc

Aktif Üye
22 Eyl 2018
105
37
Günaydın;

Dikkat ederseniz kimseye Q6 Q7 vs demiyorum, ama NU8000 bir ara model benim gözümde. Geçmiş 1-2 yıl boyunca nasıl ki MU7000 den çok bahsettim ve gerçekten çok da memnun kaldık, NU8000 de benim için aynı şekilde ancak bütçe biraz daha tuzlu maalesef. Ben bu NU8 denen modeli ilk incelediğimde dahi çok sevmiştim ki aslında elbette bir Q model ile kıyaslandığında eksikleri belli oluyor. Yine de NU8 diyorum çünkü bizlerin bütçe durumlarında ve taleplerimizi karşılayacak ölçüde ideal bir model olarak duruyor.

Ben de farkındayım bu modeli çok zikrettiğimi lakin dikkat edin lütfen geçmişteki MU7 de nasıl yüzümüz hiç kara çıkmadıysa, bu modelde de çıkmayacağına olan inancım sonsuz :ok

One box konusunda resmi bir kabul beyanı olmasa da temel sorun maliyet maalesef. Kimse bu konulara girmek istemese de, dünya genelinde maalesef büyük bir ekonomik sıkıntı var ve bütün markalar bunu tüketiciye hiç hissettirmeden hem satışlara devam edebilmek hem de ayakta durabilmek istiyor. Tüketicilere bir nebze yüklenebilirler zira sahada ciddi bir rekabet var, Tüketiciye yansıtamayacaklarsa ne yapmaları lazım? Üretim maliyetlerini kısıtlamaları gerek.

TV üretimlerinde (Her üretimde olduğu gibi) her bir vidanın dahi üretime maliyeti ciddi anlamda büyüktür. Biz tüketici gözüyle bakıp ''Yahu koskoca şirketsin iki vidanın bir kutunun muhabbetini yapıyorsun'' desek de, bu aslında iki vida bir kutu değil, iki milyon vida ve bir milyon kutu oluyor tabi ki duruma göre :kiskis
Hocam yanlış anlaşılma olmasın çok fazla zikrettin anlamında söylemedim, arkadaşın isteğine uygun model o diye dedim =) zaten ben bu forumla tanışmadan önce yani sizden duymadan önce de 8000 serisi favorimdi, ama tabi şimdilik hayallerde yaşıyor =) =) hayaller 55nu8000 gerçekler 55UD9650 =)

Ziya10 Çevrimdışı

Ziya10

Yeni Üye
27 Mar 2019
2
32
NU7400 gibi bir model için bence değildir.

Buna paralel NU7100 yerine NU7400 için nasıl ki fark vermeye değmez diyorsam, PUS7303 yerine PUS7503 için o farkı vermeye de kesinlikle değmez zira aynen NU71 ve nu74 modellerinde olduğu gibi nasıl ki sırf segment yaratmış olmak için ticari bir varyasyon yapılmış ise, PUS73 ve PUS75 arasında da sadece segment yaratmış olmak için oluşturulan bu model fakına 5 kuruş dahi fazladan ödemeye değmez. :ok

Hocam PUS73 ile PUS75 arasındaki sound bar ve woofer farkı var bunlar için de değmez mi? Bende 49PUS7503 almayı düşünüyordum bu mesajınızı görünce 50PUS7303 mü alsam diye düşündüm. Ayrıyetten ses sistemi almayı düşünmüyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Günaydın arkadaşlar. Adem Helvacı Ado , 75 inç ve 82 inç arasında kalmıs biri olarak nu8000 icin konusursak aradaki 7 inç için 5.000 TL fark deger mi sizce?

Vestel 75 inç ud9650 (9.500 TL) alalim iste diye yola çıkıp samsung a döndüm (7100). Nu8000 'in bir üst seri ve 100 hertz denilince butçeyi yükselttim.

Evdeki tv yi 7 senedir kullaniyoruz. Teknolojiyi sık değistirmeyen biri olarak almısken bir kere de 82 inç mi alayim? 75 inc de cok farketmez mi bilemedim?

Günaydın;

Bu görüşe katılmadığımı beni tanıyanlar bilirler.

Standart bir led tv için ortalama teknolojik ömrün 5 sene olduğu konusunda ısrarla sürekli beyanda bulunurum.
Tabi içerisinde bir sayaç yok, 5 sene dolunca şak diye kapanmıyor tv ancak yaşımın ve mesleki geçmişimin 35 yılı aşıyor olmasının verdiği tecrübe ile, 2002 den beri de bu LCD teknolojisini takip eden birisi olarak genel kanım bu yöndedir.

Beni haklı çıkartan en önemli faktör ise günümüz şartlarında dahi onarıma gelen tv lerin yaş ortalamasının 4-6. dolaylarında olmasıdır.

Şimdi biliyoruz ki eski tv ler gibi alıp da 10-20 sene kullanabileceğiniz unsurlar değil bunlar.
İşin kötü yanı ise şu, bu günden örnek verelim isterseniz. Vatandaş 3.000TL ye LG tv almış, 3 sene sonra arıza yapmış ve servis anakart için 1300TL fiyat isteyince gidip yenisini alma gereği duymuş. Neden?

Bence basit ve haklı bir gerekçe bu zira günümüz şartlarında teknolojinin bu denli hızlı ilerlemesiyle paralel 3 yıl önceki bir model ile bu günün modelleri arasında dünya kadar fark oluyor.

Bakınız bir parantez açıp şunu da belirtmek istiyorum zira bazen bir çok yorumumu okuduğunuzda kendi söylediklerimle çeliştiğimi düşünebilirsiniz. Şöyle ki.

Yeri geliyor ben, ''Yahu bu teknoloji zaten 10 yıl önce de aynıydı, bu gün de değişen bir şey yok'' derim.

Evet bu söylerim ve halen de bu söylemimin arkasındayım ancak burada kast ettiğim konu LCD hücre teknolojisidir. Bu hücre teknolojisi 2000 yılında neydi ise, halen aynı temel prensip üzerinden çalışıyor o konuda halen söylemime devam ederim.

Ancak üzerine eklenen donanım ve en önemlisi yazılım konusundaki ilerleme inanılmaz hızlı seyrediyor o nedenle konunun içeriğine göre bazen ''Aynı'' bazen de ''Çok gelişti'' söylemlerime denk gelebilirsiniz lakin bu dediğim gibi içeriğe göre değişkendir.

Buradan hareketle sizin özelinizde konu şu hali alır diye düşünüyorum.

Bir kere alayım tam alayım 82'' olsun mantığını bu anlamda doğru bulmam zira hatalı bir alışveriş mantığıdır bu.

Her ne olursa olsun kullanım alanı ve kullanım amacınız doğrultusunda ürün almalısınız.

Ben size ''Şu olsun veya bunu alın'' demiyorum kesinlikle. Sadece o mantık üzerinden hareket ederek model seçmemenizi rica ediyorum. :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Hocam yanlış anlaşılma olmasın çok fazla zikrettin anlamında söylemedim, arkadaşın isteğine uygun model o diye dedim =) zaten ben bu forumla tanışmadan önce yani sizden duymadan önce de 8000 serisi favorimdi, ama tabi şimdilik hayallerde yaşıyor =) =) hayaller 55nu8000 gerçekler 55UD9650 =)
Ahahahhaa ücüzü bir gerçek ama :kiskis

Geri
Üst Alt