Çok teşekkür ediyorum hocam.. Bir de vestelin vuhd serisi var. Tam olarak ne oluyor bu vuhd? Mesela vestelin sitesinde benin tvnin özelliklerinde vuhd var diye yazıyor ama tv vuhd serisi altında listelenmiyor. Bir de yine benim tvde websitesinde subwoofer da var diyor ama ses için 2x10 watt diyor. 2.1 kanal olması gerekmez mi o zaman? Sitede yazan bilgilerde yanlışlık olabilir mi?
beni az çok tanıyorsunuz artık, yeri geldimi lafımı esirgemem ben hiç bir marka ve yöneticilerinden.
VESTEL efendi de maalesef ki global tüm markalarda olduğu gibi teknolojik kelime oyunlarını seviyor ve bu VUHD kavramını da 2 yıla yakın zaman önce piyasaya tamponladı ancak teknik özellik ve teknoojik/mühendislik anlamda CİDDİ anlamda ne fark var derseniz ben size TIRT derim sadece.
Şöyle bir örnek vereyim müsaadenizle;
VESTEL efendi yeni bir model çıkarttı ve adına da SINIRSIZ LED dedi.
yalan değil bakın ilk önce bir hayli kafa patlattım ve 100 tane senaryo yazdım ''Nedir bu sınırsız led teknolojisi'' diyerek, kafamda deli sorular, ledleri panele şöyle yerleştiriyorum olmuyor, böyle yerleştiriyorum olmuyor, panelleri söküp parçalayıp yeni varyasyonlar yapıyorum olmuyor, VESTEL efendiden bilgi istiyoruz kapı duvar (Zira onlar da bilmiyor)
Yani anlayacağınız Direct led, Edge led, Defansif backlıght, BMS Modül, Full Array vs aklınıza ne geliyorsa tv ye odaklamaya çalıştım olmadı.
TV nin de edge olması nedeniyle bir türlü full aray sistemi de oturtamıyorum vs derken 10 gün geçti, En son aklıma bir senaryo geldi ve sevgili @fikoloji nin desteği ve benim sanal senaryom sayesinde gerçekten bu konunun fikir babasına ulaşmayı bir şekilde başardık ve konuyu öğrendik.
Efendim sınırsız led neymiş meğerse biliyormusunuz?
Ekranın neredeyse çerçevesizmiş gibi görünecek kadar ince bir kasaya sahip olması nedeniyle sınırsız led demişler, yani hücre yapısının etrafındaki çerçeve yok denecek kadar az olduğu için tv sınırsız mış gibi görünüyormuş da muş falan filan.
Yahu Allah sizin tepenizden baksın o zaman şuna Sınırsız Ekran desenize.
Ayrıca adamlar kendi internet sitelerinde ürün lansmanı yapıp adına da SINRISIZ LED diyorlar ama altına bakıp ayrıntı arıyor fakat bu sınırsız led denen şeye dair bir nokta kadar dahi bilgi bulamıyorsunuz.
Bunu size şu sebeple anlattım.
Bazı konular var ki aynı teknolojiyi size 40 isim değiştirerek yeniden yeniden yeniden satmayı seviyorlar.
Biz bunun için varız, satın almadan evvel neyi merak ediyorsanız yazın ve sorun lütfen
NOT: Benim gözler gidiyor, uyursam cevapların devamı yarına arkadaşlar