Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Hocam PUS73 ile PUS75 arasındaki sound bar ve woofer farkı var bunlar için de değmez mi? Bende 49PUS7503 almayı düşünüyordum bu mesajınızı görünce 50PUS7303 mü alsam diye düşündüm. Ayrıyetten ses sistemi almayı düşünmüyorum.

Günaydın;
Konu farklı kulvardan ilerleyeseydi ses konusuna değinirdim ancak bilerek girmemiştim o mevzuya. Aslında yanlış hatırlamıyorsam watt anlamında da 7503 daha yüksek ancak bunlar hep RMS değerleri üzerinden paylaşılan veriler olduğu için benim tarafımda bir anlam teşkil etmiyor.

Rakamsal veri olarak anlam teşkil etmese de donanımsal olarak bir woofer farkı olduğunu görmezden gelemeyiz.

Ben konuya şöyle bakarım kişisel olarak.

Teknolojik ürünleri kurcalamayı ve performans verilerini görüp değerlendirmeyi seven birisi olarak ne kadar çok ürün alabilirsem o kadar iyi diye düşünürüm. Bu nedenle (Örneğin) sırf woofer ve biraz da sesi yüksek diye 73 yerine 75 e 500tl vereceğime, 73 alır ve 500TL ye gider en kral ses sistemi veya çok estetik bir soundbar alır tv nin altına monte ederim.

''Hayır bir soundbar için o parayı ödemem'' derseniz gidip 200TL te DELL soundbar alır tv nin altına monte edersiniz. Hem estetik olur hem de hoparlörler HİDDEN olmadığı için daha doygun ses alırsınız.

Bunlar hep bakış açısıdır, illa ki bu doğrudur demiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın lakin ben üreticilerin bu ayak oyunlarına gelmek istemem işin gerçeği.

Bu şuna benziyor biraz;

2007-2008 dönemlerinde laptopların deli gibi satıldığı zamanlarda VESTEL markası laptop satardı leblebi gibi. İşte o dönem daha yeni yaygınlaşmaya başlayan Bluetooth teknolojisi laptoplarda dahili olarak yerini almaya başlamıştı.

VESTEL X1 model Bluetooth lu olan model 2200tl
VESTEL Y1 model Bluetooth olmayan model 2000tl

Arada 200tl fark var.

Peki usb bir bluetooth ne kadardı o dönem?

20TL

Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir :ok

M Çevrimdışı

mnk_mnk

Yeni Üye
28 Mar 2019
3
38
iyi günler Adem Helvacı Ado bey yaklaşık bir kaç haftadır televizyon bakıyorum fakat bir türlü içime sinen birşey bulamadım. öncelikle bütçem 5000 tl ve 55" inç düşünüyorum. en son samsung 55nu7400'e karar vermiştim fakat avi avi formatını desteklemiyormuş netten edindiğim bilgiye göre. harddiskteki arşivimin %80 avi malesef o yüzden 7400'den malesef soğudum. kullanım amacı olarak azda olsa oyun (ps4) nun dışında netflix yada tiwibu kullanıyorum.birde 7 senedir samsung kullanıcısıyım ama artık miladı dolmaya başladı. önceliklerim samsung, sony, lg bütçeme uygun tavsiye edebiliceğiniz model nedir acaba? şimdiden çok teşekkür ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
iyi günler Adem Helvacı Ado bey yaklaşık bir kaç haftadır televizyon bakıyorum fakat bir türlü içime sinen birşey bulamadım. öncelikle bütçem 5000 tl ve 55" inç düşünüyorum. en son samsung 55nu7400'e karar vermiştim fakat avi avi formatını desteklemiyormuş netten edindiğim bilgiye göre. harddiskteki arşivimin %80 avi malesef o yüzden 7400'den malesef soğudum. kullanım amacı olarak azda olsa oyun (ps4) nun dışında netflix yada tiwibu kullanıyorum.birde 7 senedir samsung kullanıcısıyım ama artık miladı dolmaya başladı. önceliklerim samsung, sony, lg bütçeme uygun tavsiye edebiliceğiniz model nedir acaba? şimdiden çok teşekkür ederim.

Hoşgeldiniz;

Tabi siz henüz beni tanımadığınız için, 5000TL bütçesi zaten hazır olan ve eski bir SAMSUNG kullanıcısı olan birisine direkt olarak tereddütsüz istisnasız akarsız kokarsız 55NU8000 önereceğimi tahmin etmemişsinizdir :kiskis

Dilediğiniz kadar teknik detaya girerim hiç sorun değil lakin sizin için açılacak en doğru kapı, NU8000 kapısıdır :ok

M Çevrimdışı

mnk_mnk

Yeni Üye
28 Mar 2019
3
38
Hoşgeldiniz;

Tabi siz henüz beni tanımadığınız için, 5000TL bütçesi zaten hazır olan ve eski bir SAMSUNG kullanıcısı olan birisine direkt olarak tereddütsüz istisnasız akarsız kokarsız 55NU8000 önereceğimi tahmin etmemişsinizdir :kiskis

Dilediğiniz kadar teknik detaya girerim hiç sorun değil lakin sizin için açılacak en doğru kapı, NU8000 kapısıdır :ok

hoşbulduk :) ahh ahh gönül isterki 8000 olsun fakat 5700 tl civarı+ taksit için vade farkıda eklenince 6100 tl civarı oluyor malesef. bu tutarda beni biraz aşıyor. biraz daha uygun birşey almam gerekicek sanırım. çünkü evde 2 yaşında canavar var ekran koruması sigorta derken rakam alıp başını gidiyor. izleme mesafemiz 3.75 metre 50" alıp yüksek modelmi yoksa 55" alıp düşük modelmi alalım onunda kararsızlığı içindeyiz. karma karışık bir haldeyiz yani :krotey

A Çevrimdışı

Alpyygmr

Yeni Üye
27 Mar 2019
6
39
Günaydın;

Bu görüşe katılmadığımı beni tanıyanlar bilirler.

Standart bir led tv için ortalama teknolojik ömrün 5 sene olduğu konusunda ısrarla sürekli beyanda bulunurum.
Tabi içerisinde bir sayaç yok, 5 sene dolunca şak diye kapanmıyor tv ancak yaşımın ve mesleki geçmişimin 35 yılı aşıyor olmasının verdiği tecrübe ile, 2002 den beri de bu LCD teknolojisini takip eden birisi olarak genel kanım bu yöndedir.

Beni haklı çıkartan en önemli faktör ise günümüz şartlarında dahi onarıma gelen tv lerin yaş ortalamasının 4-6. dolaylarında olmasıdır.

Şimdi biliyoruz ki eski tv ler gibi alıp da 10-20 sene kullanabileceğiniz unsurlar değil bunlar.
İşin kötü yanı ise şu, bu günden örnek verelim isterseniz. Vatandaş 3.000TL ye LG tv almış, 3 sene sonra arıza yapmış ve servis anakart için 1300TL fiyat isteyince gidip yenisini alma gereği duymuş. Neden?

Bence basit ve haklı bir gerekçe bu zira günümüz şartlarında teknolojinin bu denli hızlı ilerlemesiyle paralel 3 yıl önceki bir model ile bu günün modelleri arasında dünya kadar fark oluyor.

Bakınız bir parantez açıp şunu da belirtmek istiyorum zira bazen bir çok yorumumu okuduğunuzda kendi söylediklerimle çeliştiğimi düşünebilirsiniz. Şöyle ki.

Yeri geliyor ben, ''Yahu bu teknoloji zaten 10 yıl önce de aynıydı, bu gün de değişen bir şey yok'' derim.

Evet bu söylerim ve halen de bu söylemimin arkasındayım ancak burada kast ettiğim konu LCD hücre teknolojisidir. Bu hücre teknolojisi 2000 yılında neydi ise, halen aynı temel prensip üzerinden çalışıyor o konuda halen söylemime devam ederim.

Ancak üzerine eklenen donanım ve en önemlisi yazılım konusundaki ilerleme inanılmaz hızlı seyrediyor o nedenle konunun içeriğine göre bazen ''Aynı'' bazen de ''Çok gelişti'' söylemlerime denk gelebilirsiniz lakin bu dediğim gibi içeriğe göre değişkendir.

Buradan hareketle sizin özelinizde konu şu hali alır diye düşünüyorum.

Bir kere alayım tam alayım 82'' olsun mantığını bu anlamda doğru bulmam zira hatalı bir alışveriş mantığıdır bu.

Her ne olursa olsun kullanım alanı ve kullanım amacınız doğrultusunda ürün almalısınız.

Ben size ''Şu olsun veya bunu alın'' demiyorum kesinlikle. Sadece o mantık üzerinden hareket ederek model seçmemenizi rica ediyorum. :ok

Çok teşekkürler, vakit ayırıp açıkladınız, görüş belirttiniz bu kadar. 3-4 sene sonra bozulma ihtimali olan ürünler sonuçta teknoliji de bazı özelliklerde hizla ilerliyor. En iyisi, en büyüğü olacak diye o paralar verilmez diye fikir değistirdik biz yine :) keskin bir dönüş oldu ve biraz önce Vestel 75 inç aldık samsung 82 nu'nun tam yarı fiyatına.

Salonda kullanicaz, genelde yerel kanallar seyrediliyor, oyunla falan pek isimiz olmuyor. Bakalım inşallah pişman olmayız. Hayırlısı.

salihoka Çevrimdışı

salihoka

Aktif Üye
27 Mar 2019
61
Adem hocam merhaba,

Dün yardımcı olmuştunuz , ben hala kararsız durumdayım bugün gidip ürünleri mağazada inceleyeceğim.

NU8000 yanında PUS7503 koymam demiştiniz, 49NU8000 ile 55PUS7503 hemen hemen aynı fiyata ve benimde bütçem maksimum bu modellere yetecek kadar. Daha büyük ekran için PUS tercih edilebilir mi ?

Ambilighttan vazgeçemiyor gibiyim. Çok kararsız kaldım bir el atın, lütfen :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Çok teşekkürler, vakit ayırıp açıkladınız, görüş belirttiniz bu kadar. 3-4 sene sonra bozulma ihtimali olan ürünler sonuçta teknoliji de bazı özelliklerde hizla ilerliyor. En iyisi, en büyüğü olacak diye o paralar verilmez diye fikir değistirdik biz yine :sirit keskin bir dönüş oldu ve biraz önce Vestel 75 inç aldık samsung 82 nu'nun tam yarı fiyatına.

Salonda kullanicaz, genelde yerel kanallar seyrediliyor, oyunla falan pek isimiz olmuyor. Bakalım inşallah pişman olmayız. Hayırlısı.

Kullanım alan ve amacı doğrultusunda inanın oldukça doğru bir tercih olmuş sizin adınıza. Satın aldığınız ürün Fiyat Performans ürünüdür. 65'' özelliklerinde 75'' televizyon diyebiliriz :ok

Montaj için gelen arkadaşlardan lütfen panel testi yapmaları konusunda ricada bulununuz :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem hocam merhaba,

Dün yardımcı olmuştunuz , ben hala kararsız durumdayım bugün gidip ürünleri mağazada inceleyeceğim.

NU8000 yanında PUS7503 koymam demiştiniz, 49NU8000 ile 55PUS7503 hemen hemen aynı fiyata ve benimde bütçem maksimum bu modellere yetecek kadar. Daha büyük ekran için PUS tercih edilebilir mi ?

Ambilighttan vazgeçemiyor gibiyim. Çok kararsız kaldım bir el atın, lütfen :sirit
Ah o nalet ambi, benim de kalbimi çalmıştı zamanında :kiskis

49 olacaksa samimiyetle yazıyorum ki PUS alabiirsiniz o zaman, açıkçası bir nevi benim de tercihim kayabilirdi o tarafa eğer ki geçmişimde zaten bir ambi deneyimim olmamış olsaydı :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
hoşbulduk :sirit ahh ahh gönül isterki 8000 olsun fakat 5700 tl civarı+ taksit için vade farkıda eklenince 6100 tl civarı oluyor malesef. bu tutarda beni biraz aşıyor. biraz daha uygun birşey almam gerekicek sanırım. çünkü evde 2 yaşında canavar var ekran koruması sigorta derken rakam alıp başını gidiyor. izleme mesafemiz 3.75 metre 50" alıp yüksek modelmi yoksa 55" alıp düşük modelmi alalım onunda kararsızlığı içindeyiz. karma karışık bir haldeyiz yani :krotey
Marka takıntınız var mı peki?

E Çevrimdışı

emreaydin69

Yeni Üye
26 Mar 2019
2
31
Nokta atışı model öneririm ancak bütçenizi aşıyor 55NU8000

Ben sizin yerinizde olsam her ne olursa olsun imkanları zorlar ve bu tv yi alırdım, sonrasında dilediğiniz konsolu bağlayıp, dilediğiniz performansı alabilirsiniz üründen :ok

Tavsiyeniz üzerine internette inceleyip birkaç mağazada görüp 5729 TL ye Hepsiburada dan bugün siparişi geçtim hocam. Bir kaç kişide arızalı paneller gelmiş bulutlanma ışık patlaması falan var ama inşallah bi sorun çıkmaz. En kötüsü ürün evde duracak kurulum için servisi temmuz ayında çağıracağım ve meraklı bir insanımdır :) umarım bu şekilde ürünü bekletip sonra servis çağırmak kutu açılınca çıkan sorunlar yönünden bir dezavantaj yaratmıyordur ? yardımınız için teşekkür ederim.

Geri
Üst Alt