Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.
bütçe kısıtlamam yok fakat problem kendi vicdanımla aslına bakarsanız? tabi kaliteli malın fiyatı yüksek olacak çok doğal fakat öbür yandan 3500 tl değerindeki 7100 ve 7303 de işimi görür diyodum.
hocam bişey daha soracağım. genel olarak tv piyasasına baktığımızda fiyat performans açısından 7100 ve 7303 üst basamaklardalar mı sizce? 7303'ün sevdiğim kısmı kumandası oldu, arka tarafı klavye olması çok iyi düşünülmüş ve eminim kullanımı oldukca rahatlatıyodur. görüntü kalitesi, zapping süresi, arayüz kullanımı-performansı olarak sizce hangisini tercih etmeliyim? buna da küçük bi parantez açarsanız gerçekten çok memnun olurum

Görüntü kalitesi olarak 7303 ün hiç bir eksiği yok, Menü ve zap hızı konusunda ise Allah sabır versin derim.
Derseniz ki ''7303 ve Mibox kullanacağım'', o zaman tadından yenmez :)

7100 u ben her zaman yazdığım gibi 7000 in devam serisi olarak görüyorum. Örneğin bir MU7000 ile NU7100 arasında neredeyse %98 oranda her şey aynı, aradaki fark üretim yılı, kasa tipi ve 1-2 istisnai teknik farktır o kadar. Bu durumda kıstasımız MU7000 olarak düşünürsek açı duyarlılığı haricinde sorun bulmak biraz zor. Sorun şu ki aynı açı duyarlılığı maalesef PHILIPS markasında da mevcut.

Bakınız benim evden bir PUS6262 görseli paylaşayım size (Eski resimlerden)

pus6262-aci-farki-jpg9df0b87ce6c5f42d.jpg

salihoka Çevrimdışı

salihoka

Aktif Üye
27 Mar 2019
61
Merhabalar arkadaşlar,

Dün bir alışveriş merkezinde listemde olan 2 TV yi inceleme fırsatı buldum. Şansmıdır bilmem bu iki modelde ya yan yana yada altlı üstlü sergileniyordu.

Daha önce Adem Helvacı Ado hocam sağolsun bilgilendirmişti. Gidip yerinde görünce şunu kesinlikle söyleyebilirim ki görüntü kalitesi ve renklerin canlılığı açısından nu8000 , pus7503'ün önündeydi ve bunu anlamamak imkansız :) . Ambilightin cazibesine kansamda mağazadan sonra kararım değişti diyebilirim. Ürünleri yerinde görmekte , özellikle yanyana görmekte büyük fayda var. philiphsin kumandasında klavye oldugunu biliyorum samsungda klavye işlemleri nasıl gerçekleşiyor kullanımı kolaymıdır bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Benim değineceğim asıl konu ise satış elemanlarının söyledikleri olacak. Samsung bayisindeki arkadaş TV de bir sorun olması durumunda yetkili samsung servisi ilgilenecek ama zincir mağazalarda ise Ahmet, Mehmet ilgilenecek dedi. Zincir mağazadaki arkadaş ise onlara bakan servisle bize bakan servis aynı dedi.Yine zincir mağazadaki arkadaş orası şahıs şirketi bayiliği bulunuyor yarın bir gün kapanması durumunda muhatap bulamazsınız burası kurumsal diyerek pazarlamasını yaptı :) Her ikisinin ortak söylediği tek şey sanırım yarın bu fiyata olmaz bu TV oldu :)

Üründe sorun olması durumunda yüzüstü bırakmayan mağaza öneriniz var mıdır ? Konu elektronik ürün olunca mağazadan almak mı gerekir yoksa internette bu konuda güven veren mağazalar var mı? Bu konulardada fikirleriniz paylaşırsanız sevinirim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar arkadaşlar,

Dün bir alışveriş merkezinde listemde olan 2 TV yi inceleme fırsatı buldum. Şansmıdır bilmem bu iki modelde ya yan yana yada altlı üstlü sergileniyordu.

Daha önce Adem Helvacı Ado hocam sağolsun bilgilendirmişti. Gidip yerinde görünce şunu kesinlikle söyleyebilirim ki görüntü kalitesi ve renklerin canlılığı açısından nu8000 , pus7503'ün önündeydi ve bunu anlamamak imkansız :sirit . Ambilightin cazibesine kansamda mağazadan sonra kararım değişti diyebilirim. Ürünleri yerinde görmekte , özellikle yanyana görmekte büyük fayda var. philiphsin kumandasında klavye oldugunu biliyorum samsungda klavye işlemleri nasıl gerçekleşiyor kullanımı kolaymıdır bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Benim değineceğim asıl konu ise satış elemanlarının söyledikleri olacak. Samsung bayisindeki arkadaş TV de bir sorun olması durumunda yetkili samsung servisi ilgilenecek ama zincir mağazalarda ise Ahmet, Mehmet ilgilenecek dedi. Zincir mağazadaki arkadaş ise onlara bakan servisle bize bakan servis aynı dedi.Yine zincir mağazadaki arkadaş orası şahıs şirketi bayiliği bulunuyor yarın bir gün kapanması durumunda muhatap bulamazsınız burası kurumsal diyerek pazarlamasını yaptı :sirit Her ikisinin ortak söylediği tek şey sanırım yarın bu fiyata olmaz bu TV oldu :sirit

Üründe sorun olması durumunda yüzüstü bırakmayan mağaza öneriniz var mıdır ? Konu elektronik ürün olunca mağazadan almak mı gerekir yoksa internette bu konuda güven veren mağazalar var mı? Bu konulardada fikirleriniz paylaşırsanız sevinirim.

Selamlar;

Her zaman yazarım ki satış personellerinin hiç bir sözüne koşulsuz inanmayın :ok
SAMSUNG marka bir televizyon Çamaşır Makinesi veya Buzdolabı ürününü nereden alırsanız alın size aynı servis hizmet verir.
Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde SAMSUNG Yetkili servislikleri tek bir çatı altındadır.

Belki hatırlarsınız eskiden PİONEER markasının çok yoğun satıldığı dönemlerde servise giderdiniz ve ''Bu bizim ürün değil, X servise gideceksiniz'' lafını duyardınız zira DİGİCOM ithalatında ise X servisler, EUROASİA ithalatında ise Y servisler, ANADOLU GROUP ithalatında ise Z servisler bakacak gibi durumlar olurdu.

SAMSUNG markası adı altında satılan tüm ürünlere (Branş dahilinde tabii ki, kalkıp da samsung yazıcıya aynı servisler bakmıyor) ülkemiz sınırları içerisinde YETKİLENDİRİLMİŞ olan SAMSUNG servisleri bakmaktadır.

Burada satıcının yaptığı çakallığı, VESTEL bayilerinde çalışan şu ayağı sandaletli, bermuda şortlu bazı lakayt tipler vardı onlar da yapardı. ''Abi A101 den klima alırsan yarın baktıracak servis bulamazsın'' derlerdi.

Hadi oradan fırlama çakal seni. İster Bakkalda satılsın ister kasapta veya isterse cafcaflı vitrinleri olan AVM lerde, VESTEL fabrikalarında üretilen bütün ürünlere bakan servis aynı servistir ve hiç bir şekilde hizmette marka ayırımı yapmazlar/yapamazlar.

Bakmayın siz, pazarlama grubunda çalışan müdürler bayilere yalakalık yapsınlar diye servislere baskı kurmaya çalışırlar da, aklı başında ve DİK DURMAYI bilen servisler yemezler böyle alicengiz oyunlarını.

Kıssadan hisse azizim. Bana bulunduğunuz bölgeyi söyleyin, ben size sizinle ilgilenecek arkadaşın cep telefonunu dahi vereyim gerekirse. :ok

Buna paralel;

Tavsiyeme uyup canlı canlı NU8000 performansını görmüş olmanıza inanın çok sevindim. En azından abartmadığımı size ispat edebilmem için bir şans olmuş.

Kumanda klavye vs mevzularına ben takılmıyorum zira şu an size yazdığım klavye dahi microsoft kablosuz klavye ki biz bunu JVC tv de denemiş gayet de memnun kalmıştık. Kumanda üzerindeki klavye fikren süper olsa da işlevselliğini ben biraz tartışırım ki özellikle benim gibi cep telefonunda yazarken dahi parmakları büyük gelen insanlar için eziyet biraz.

A Çevrimdışı

Alpyygmr

Yeni Üye
27 Mar 2019
6
39
Merhaba arkadaşlar, bu sabah tv kuruldu. Vestel servis ilgili sayılırdı. Ama biz söylemeden panel testi vs. yapmadilar. İstedik öyle yaptılar? teşekkurler @Ado Daha akşam izleme firsatimiz olmadi ama gün ışığında bile gayet iyiydi. 42 inçten sonra bu buyukluk iyi geldi. Artık tv nin yanindan izliyorduk nerdeyse.

Kumandadan direkt netflixe baglanmasi falan gayet hoş. Bizim gibi atraksiyonsuz ev kullanicilari için düşünebilir bir tv.

1553873056164.jpg

salihoka Çevrimdışı

salihoka

Aktif Üye
27 Mar 2019
61
Selamlar,

Adem Helvacı Ado hocam , 1000-1500 tl aralığında f/p ürünü mümkün olduğu kadar büyük ekranlı bir TV tavsiyesinde bulunabilir misin?

Kendim için NU8000 e karar vermişken şimdi bir yakınıma hediye bakmaktayım. Kendi bütçem için az da olsa bilgi sahibi sayılırdım ama 1000-1500 fiyat aralığı için hiç bir araştırmam olmadı. Yapacağım en iyi tercih ne olabilir?

A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
Adem Helvacı Ado hocam kisa bir sure once sizden philips hue destekli oyun odası için youtubede nu8000 tavsiyenizi aldım ve kararımı vermiştim. Lakin,
Evimde kullandığım mu9000 i pc ile kullanmaya çalıştığımda sıklıkla ekran kararması yaptığını farkettim. Ne denediysem duzelmedi. Aynı pc yi mu7000 ile denedim. Sorun onda da devam etti.bunun üzerine yılmayıp arkadaşımdan aldığım ps4 pro yu aynı tv lerde denedım. Sorun devam etti. Cok pahalısından ucuzuna bir sürü kablo denedim ama sorun devam etti. İnternette yaptığım araştırma neticesinde bunun nu8000 ide kapsayan genel bır sorun oldugunu farkettımkı global olarak hakkında acılmıs cok fazla konu var....

Şimdi kafam yine karıştı... philips hue kafanızı karıstırmasın. Bilgisayara bağlandıgı surece Philps hue şerit ile her tv ye ambilight özelliği kazandırılır. Gereken tek şey pc ye philips sync uygulmasını yuklemektır. Bu yuzden 100hz bneım ıcın daha onemlı hatta hayati bır kazanımdır. Tv nin arkasına şeriti nasıl doseyecegi konusunda sorusu olan arkadaslara tavsiyeler verebilrim.

Kafamın karıstıgı konu bu ekran kararması sorunudur. Onca para verip aynı soru u yaşamak istemem. Gidip philips alıp en azından maliyetten tasarruf ederim diye dusundum. Ancak 100 hz den feragat etmek ve philipslerdeki input lag degerlerının nasıl oldugu konusunda fıkrım olmadıgı ıcın karar vermek zor oluyor.

Ben odayı hazır hale getırıp bu bas gosteren sorunla ugrasırken 2019 serisi samsunglar da ulkeye gelmek uzere hale geldı sanırım. Suandan sonra beklemek acaba daha mı ıyıdır?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Selamlar,

Adem Helvacı Ado hocam , 1000-1500 tl aralığında f/p ürünü mümkün olduğu kadar büyük ekranlı bir TV tavsiyesinde bulunabilir misin?

Kendim için NU8000 e karar vermişken şimdi bir yakınıma hediye bakmaktayım. Kendi bütçem için az da olsa bilgi sahibi sayılırdım ama 1000-1500 fiyat aralığı için hiç bir araştırmam olmadı. Yapacağım en iyi tercih ne olabilir?
AWOX 49124 gönül rahatlığı ile alabilirsiniz lakin smart desteği şartmıydı onu bilemiyorum? :alala

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado hocam kisa bir sure once sizden philips hue destekli oyun odası için youtubede nu8000 tavsiyenizi aldım ve kararımı vermiştim. Lakin,
Evimde kullandığım mu9000 i pc ile kullanmaya çalıştığımda sıklıkla ekran kararması yaptığını farkettim. Ne denediysem duzelmedi. Aynı pc yi mu7000 ile denedim. Sorun onda da devam etti.bunun üzerine yılmayıp arkadaşımdan aldığım ps4 pro yu aynı tv lerde denedım. Sorun devam etti. Cok pahalısından ucuzuna bir sürü kablo denedim ama sorun devam etti. İnternette yaptığım araştırma neticesinde bunun nu8000 ide kapsayan genel bır sorun oldugunu farkettımkı global olarak hakkında acılmıs cok fazla konu var....

Şimdi kafam yine karıştı... philips hue kafanızı karıstırmasın. Bilgisayara bağlandıgı surece Philps hue şerit ile her tv ye ambilight özelliği kazandırılır. Gereken tek şey pc ye philips sync uygulmasını yuklemektır. Bu yuzden 100hz bneım ıcın daha onemlı hatta hayati bır kazanımdır. Tv nin arkasına şeriti nasıl doseyecegi konusunda sorusu olan arkadaslara tavsiyeler verebilrim.

Kafamın karıstıgı konu bu ekran kararması sorunudur. Onca para verip aynı soru u yaşamak istemem. Gidip philips alıp en azından maliyetten tasarruf ederim diye dusundum. Ancak 100 hz den feragat etmek ve philipslerdeki input lag degerlerının nasıl oldugu konusunda fıkrım olmadıgı ıcın karar vermek zor oluyor.

Ben odayı hazır hale getırıp bu bas gosteren sorunla ugrasırken 2019 serisi samsunglar da ulkeye gelmek uzere hale geldı sanırım. Suandan sonra beklemek acaba daha mı ıyıdır?
Bu bekleme süresinde ben de konuyu araştırayım :ok

A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
nerde satışta hocam ? i de kac 55" mi ?
Yok 50 inch lik versiyonu idi ama indirim bitmiş sanırım. Geceleri indirim yapan malum bilgisayarcıda indirimdeydi aksam. Site adı vermek serbest mi bilmiyorum.

Aslında o fiyata kacırmam ama televizyon almak cok ama cok zor bir iş. Cunku her markanın kendıne göre bir artısı ve eksisi var. Adem Helvacı Ado hocam ile çok istişare ettik ve benim kullanım senaryma göre en uygunu kesinlikle 55nu8000. Ancak şu ekranın sıklıkla 1-2 sn kararma sorunu çok can sıkıcı. Philips alalım desek ambi özelliği iyi olacak ve uygun maliyetli ancak sanırım buna baglı olarak kalite kontrol ile ilgili sorunları var sanırım. Kullanmadım ancak sürekli boyle yorumlar okuyorum. Sony ye yönelelim desek gereksiz pahalı bir marka...LG konusunda ise hiç bir bilgim ve fikrim yok.

Yani gönül rahatlıgıyla alısveriş yapamamak can sıkıcı. Hayırlısı :)

A Çevrimdışı

awsedrzxc

Aktif Üye
22 Eyl 2018
105
37
Yok 50 inch lik versiyonu idi ama indirim bitmiş sanırım. Geceleri indirim yapan malum bilgisayarcıda indirimdeydi aksam. Site adı vermek serbest mi bilmiyorum.

Aslında o fiyata kacırmam ama televizyon almak cok ama cok zor bir iş. Cunku her markanın kendıne göre bir artısı ve eksisi var. Adem Helvacı Ado hocam ile çok istişare ettik ve benim kullanım senaryma göre en uygunu kesinlikle 55nu8000. Ancak şu ekranın sıklıkla 1-2 sn kararma sorunu çok can sıkıcı. Philips alalım desek ambi özelliği iyi olacak ve uygun maliyetli ancak sanırım buna baglı olarak kalite kontrol ile ilgili sorunları var sanırım. Kullanmadım ancak sürekli boyle yorumlar okuyorum. Sony ye yönelelim desek gereksiz pahalı bir marka...LG konusunda ise hiç bir bilgim ve fikrim yok.

Yani gönül rahatlıgıyla alısveriş yapamamak can sıkıcı. Hayırlısı :sirit
tv işi aynen öyle ben evlendiğim yıl hiç bir bilgim olmadan LG monitör aldım =) 42", dsmart kullanacağım için yeterli dedi araştıran arkadaşım ve hiç de ölü piksel,bulutlanma,ışık sızması vs. hiç bakmamıştım bilmiyordum da, şimdi 55" bi tv alayım dedim ve bu bilgileri öğrendim, inan cahillik mutluluktu =) =) =) ha bu arada evdeki LG nin de hakkını vereyim merak edip bu testleri yaptım ve hepsinden tam notla geçti =) bu arada 55pus7303 bir gece önce 3900a düşmüştü onu yakalasam alırdım sanırım =)

B Çevrimdışı

Berkan

Yeni Üye
30 Mar 2019
4
41
Forumu yeni keşfettim.Tam bir bilgi denizi.Başta Adem Helvacı Ado üstada olmak üzere,burada bilgi paylaşan herkese teşekkür ederim.
Fiyatlar daha fazla artmadan yeni bir TV alayım istedim.Smart derdim yok,zaten bilgisayar bağlıyorum.Genelde film-dizi izlerim.Netflix 4k yayın yaptığı için 4K tv alayım istedim.Fazla bütçem de yok.Malum kredi kartlarına eskisi gibi taksit yapmıyorlar.
Kampanya fiyatı 2.999 TL hem de 9 taksit olduğu için Arçelik A49L 8860 5S modelini aldım..Dediğim gibi smart kısmı ile ilgilenmiyorum,Netflix uygulaması ve fiyatı ilgimi çekti.
Sonra forumda yazılanları okuyunca markalı pahalı ürünleri almadığım için mutlu oldum. :-)

Forumda panellerle ilgili yazıları okuyunca meraklandım.

Benim TV nin paneli nedir?Film kalitesi düşük olmaz umarım.

Öncelikle panel ve Tv hakkında genel yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim.

Geri
Üst Alt