Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Tavsiyeniz üzerine internette inceleyip birkaç mağazada görüp 5729 TL ye Hepsiburada dan bugün siparişi geçtim hocam. Bir kaç kişide arızalı paneller gelmiş bulutlanma ışık patlaması falan var ama inşallah bi sorun çıkmaz. En kötüsü ürün evde duracak kurulum için servisi temmuz ayında çağıracağım ve meraklı bir insanımdır :sirit umarım bu şekilde ürünü bekletip sonra servis çağırmak kutu açılınca çıkan sorunlar yönünden bir dezavantaj yaratmıyordur ? yardımınız için teşekkür ederim.

Uygulama olarak bunun adı ÇEYİZLİK ÜRÜN diye geçiyor. Beyaz eşyalarda 5 yıl olan bu süre, maalesef ki elektronik ürünlerde 6ay ile sınırlıdır.

Yan Fatura tarihinden itibaren 6 ay içerisinde kurulum yaptırmanız gerekmektedir ki sizin kriterler bunu kurtarıyor :ok

Y Çevrimdışı

yusufdede

Yeni Üye
24 Mar 2019
2
33
Forumda ve youtube da benden kolay kolay PHILIPS duyamazsınız, hele LG neredeyse hiç duymazsınız ancak sizin kullanıcı profilinize ve yeni evli olarak biraz (Yanlış anlaşılmasın) Gösteriş kısmının da önemli olabileceğini düşünmüş olmama paralel AMBİLIGHT avantajı, Normal menülerinden nefret etsem de bu modelde ANDROİD olması, HDR yanısıra 10bit destekli panelde Wide Color Gamut desteğinin olmasını da geçtim donanımsal 100hz panele sahip olması nedeniyle 65PUS7502 incelemenizi tavsiye ediyorum.

Şimdi şu konuda anlaşalım isterim.

Ürünün teknik ve mühendislik kısmına lafım yok, ancak LG ve PHILPS servislerinden bu millet çok çekmiştir, halen de çekmektedir.

Ürüne kefilim onda sorun yok lakin servis ve satış sonrası hizmet kalitesine asla kefil değilim.

Yani hiç bir şekilde bu fruma gelip de bana ''Ado hocam bumuydu önereceğin tv'' diyerek sitem etmeyeceğinizden adım gibi eminim ancak en ufak bir servis desteğinde sorun yaşarsanız bu konuda da sizi uyarmamış olmak istemiyorum değerli kardeşim. :ok
cevap ıcın tesekkurler

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,282
63
Rica ederim. Olası gelişmeleri haber verirseniz mutlu olurum :ok

Sn.@Ado merhaba.Kızım ve damadım fabrikaya sormuşlar panel varmış,ama 1500 tl verip tamir ettireceğimize( hem zaman kaybı olacak beklemeyelim hemde belki yine sorun çıkabilir) diye (ben pek tavsiye etmesem de sizin uyarınızla) internet üzerinden 50 ub 8300 modelini 2.225 tl ye kredi kartıyla almışlar.Bilgi vereyim dedim.İyi günler.

A Çevrimdışı

Alpyygmr

Yeni Üye
27 Mar 2019
6
39
Kullanım alan ve amacı doğrultusunda inanın oldukça doğru bir tercih olmuş sizin adınıza. Satın aldığınız ürün Fiyat Performans ürünüdür. 65'' özelliklerinde 75'' televizyon diyebiliriz :ok

Montaj için gelen arkadaşlardan lütfen panel testi yapmaları konusunda ricada bulununuz :ok

Aynen öyle bu işin sınırı yok malesef. Yeni teknoloji oled-qledlerin fiyatlari hele uçmuş.
Yarın sabah gelecekler urunle birlikte kurulum yapacaklar. Icinden duvar aski aparati da cikiyormus. Unitemiz pek saglam olmadigi icin duvara monte ettirelim diyoruz.

Panel testi isteyelim dediginiz gibi. Baska dikkat etmemiz gereken birseyler varsa soylerseniz sevinirim tesekkurler ?

A Çevrimdışı

alisavas32

Yeni Üye
27 Eki 2017
42
Servisin paylaştığı bilgi kesinlikle doğru.

Onarım konusunda tavsiye şu;

Mutlaka onaylayınız onarım bedelini. Zira %80 olasılıkla zaten stokta panel bulamayacak ve daha yeni model bir sıfır tv yi kutusunda size teklif edecek ve buna çok yakın bir fiyat talep edeceklerdir. Yani 3 aşağı 5 yukarı siz panel onarım fiyatına sıfır tv sahibi olacaksınız diye düşünüyorum :ok
Aynı sorun babamın Lg tv de olmuştu. Garantide bitmişti servis panel arızası dedi, panelde yeni tv parasına yakın yenisini almamızı tavsiye etti. Ekranda parlamanın yanında bazı yerlerde kararmalarda vardı tv yi açtım ve parlayan tarafta ledlerin lenslerinden 2 tanesinin darbeden dolayı düştüğünü gördüm ve kararan tarafta 1 tane led de sönmüştü. İnternetten komple led bar spariş ederek 123 tl ye hallettim. (Bu arada ilk defa led tv açtım) belki sizinde sorun bu şekilde olabilir diyerekten Ado ustamın affına sığınarak yazma ihtiyacı hissettim.

T Çevrimdışı

Talha

Yeni Üye
29 Mar 2019
1
28
Öncelikle herkese iyi günler yeni bir tv almak istiyorum bu konularda çok kararsızım max. Bütçe 2500 tl tavsiye edebileceğiniz tv varmı arçelik tv nasıl bilgi verebilirseniz
Bu tv nasıl bunun dışında 2500 tl fiyat aralığında tavsiyelerinizi bekliyorum

A Çevrimdışı

awsedrzxc

Aktif Üye
22 Eyl 2018
105
37
Adem Helvacı Ado reis 55PUS7303 vs 55UK6470 arasında bir seçim sorayım ben de sana =)

7303 ve 7503 benim gördüğüm aralarında ses sistemi farkı var, başka farka göremedim ama affola =)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Sn.@Ado merhaba.Kızım ve damadım fabrikaya sormuşlar panel varmış,ama 1500 tl verip tamir ettireceğimize( hem zaman kaybı olacak beklemeyelim hemde belki yine sorun çıkabilir) diye (ben pek tavsiye etmesem de sizin uyarınızla) internet üzerinden 50 ub 8300 modelini 2.225 tl ye kredi kartıyla almışlar.Bilgi vereyim dedim.İyi günler.
Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin. Geri dönüşünüz için çok teşekkür ediyorum :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado reis 55PUS7303 vs 55UK6470 arasında bir seçim sorayım ben de sana =)

7303 ve 7503 benim gördüğüm aralarında ses sistemi farkı var, başka farka göremedim ama affola =)

7303 ve 7503 ü veri harici canlı canlı yanyana izlemiş incelemiş birisi olarak hiç bir şekilde fiyat farkı vermeye değecek bir teknolojik gelişim görmediğimi söyleyebilirim 7503 için. 5 watt fazlası ve bir woofer özelliği dışında kaydadeğer fark yok teknik olarak. UK6470 için teknolojik kısmına bakarak sorun var demesem de, üreticisi ve daha ziyade Türkiye temsilcileri nedeniyle maalesef öneri skalamda yer edinememekteler.

Elbette ki teknolojik baskınlık olarak bakarsanız birbirine denk ürünlerdir, size şimdi kalkıp da 7303 ün 6470 den üstün olduğunu söylesem haksızlık olur.

Ancak sevmediğim bu iki marka arasında yine de PHILIPS markası her şeyden evvel Ambilıght desteği ve android işletim sistemi nedeniyle kesinlikle benim nazarımda ön plana çıkar :ok

Z Çevrimdışı

zizoum

Yeni Üye
29 Mar 2019
3
35
merhaba arkadaşlar
konuyu 3 gündür takip ediyorum, tv alacaklar için gerçekten çok faydalı paylaşımlar var öncelikle herkesin eline, iyi niyetine, yardımseverliğine sağlık.
öncelikle kendi durumumu özetliyim ardından yol göstermenizi rica edeceğim.
şuan hali hazırda evde 1 adet 4k, boyutunu bilmediğim fakat 65-75" aralığında samsung tv var, 2 sene önce alınmıştı sanırım.
odama bir tv almayı planlıyorum, odamın ölçüleri en:4m, boy:5,5m. tv'ye bakışım max 3 metreden olacak muhtemelen.
ve kullanım ps4 pro, netflix, basketbol ve futbol maçları üzerine olacak.
ilerde evlilik durumu olursa da evin 2. tv olarak kullanırım diye düşünüyorum.
boyut olarak 49-50" olması gerekiyor.
ve gelelim bütçe kısmına. bütçede bi kısıtlama yok aslına bakarsanız. ama yinede çok para vermek istemiyorum doğal olarak, fiyat performans ürününü yakalarsam daha mutlu olurum. neticede evlilik durumunda kaliteli düzgün bir tv alırım diye düşünüyorum.
biliyorum çok uzattım hemen gözüme çarpan modelleri belirtiyim;

samsung 50mu7000
samsung 50nu7400
samsung 50nu7100
samsung 49nu8000(bu kadar para verip 50 hz bir tv almak istemiyorum aslında. 1000 tl daha ekleyip 55nu8000 alırım fıstık gibi. o yüzden bunu dikkate almayalım pek:)
philips 50nus7503
philips 50nus7303

50nu7100 ve 50nus7303 bana yakın geliyo.
ambilight ile ilgili bi sorum olacak, devamlı olarak kapatabiliyo muyuz? veya ışık şiddetini ayarlayabilir miyiz? yanar dönerli şeylerden pek hoşlanmadığımdan:)

şimdiden gelecek cevaplar için teşekkür ederim.
iyi forumlar

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Öncelikle herkese iyi günler yeni bir tv almak istiyorum bu konularda çok kararsızım max. Bütçe 2500 tl tavsiye edebileceğiniz tv varmı arçelik tv nasıl bilgi verebilirseniz
Bu tv nasıl bunun dışında 2500 tl fiyat aralığında tavsiyelerinizi bekliyorum
Markaya karşı en ufak bir negatif bakış açım yok lakin söz konusu marka ARÇELİK grubu olduğunda ve söz konusu üretim TV ise ben çok sıcak bakamıyorum ürünlere zira ARÇELİK markasının (BEKO ALTUS vs) TV sektöründe çok asılmadığını biliyorum. Mağazalarda var olması için üretim yapıyorlar. Atılımcı ve girişimci bir yapıda değiller, yapılmışı takip etmeyi tercih ediyorlar o nedenle sırf önünde ARÇELİK veya BEKO yazıyor diye bu paraları ödemeyi ben anlamsız buluyorum.

Madem böyle bir alım yapacaksınız o halde 43'' yerine gidip 50'' alın AWOX alın mesela. İlla smart istiyorsaız bir tane de Mİbox (Android kutu) aldınız mı teknolojinin dibine vurmuş olursunuz ve aynı parayı ödersiniz.

İki ayrı kumanda kullanmak istemezseniz U5600STR alın o zaten kendisi android tv dir ve yine aynı parayı ödersiniz. Hem de 55''

Yazık yani o tv için ödeyeceğiniz paraya.

İlla ki bilinen markalardan almak isterseniz o halde gidip 43L2863 incelemenizi tavsiye ederim yine aynı bütçe ile LG panelli bir tv sahibi olursunuz en azından :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
merhaba arkadaşlar
konuyu 3 gündür takip ediyorum, tv alacaklar için gerçekten çok faydalı paylaşımlar var öncelikle herkesin eline, iyi niyetine, yardımseverliğine sağlık.
öncelikle kendi durumumu özetliyim ardından yol göstermenizi rica edeceğim.
şuan hali hazırda evde 1 adet 4k, boyutunu bilmediğim fakat 65-75" aralığında samsung tv var, 2 sene önce alınmıştı sanırım.
odama bir tv almayı planlıyorum, odamın ölçüleri en:4m, boy:5,5m. tv'ye bakışım max 3 metreden olacak muhtemelen.
ve kullanım ps4 pro, netflix, basketbol ve futbol maçları üzerine olacak.
ilerde evlilik durumu olursa da evin 2. tv olarak kullanırım diye düşünüyorum.
boyut olarak 49-50" olması gerekiyor.
ve gelelim bütçe kısmına. bütçede bi kısıtlama yok aslına bakarsanız. ama yinede çok para vermek istemiyorum doğal olarak, fiyat performans ürününü yakalarsam daha mutlu olurum. neticede evlilik durumunda kaliteli düzgün bir tv alırım diye düşünüyorum.
biliyorum çok uzattım hemen gözüme çarpan modelleri belirtiyim;

samsung 50mu7000
samsung 50nu7400
samsung 50nu7100
samsung 49nu8000(bu kadar para verip 50 hz bir tv almak istemiyorum aslında. 1000 tl daha ekleyip 55nu8000 alırım fıstık gibi. o yüzden bunu dikkate almayalım pek:sirit
philips 50nus7503
philips 50nus7303

50nu7100 ve 50nus7303 bana yakın geliyo.
ambilight ile ilgili bi sorum olacak, devamlı olarak kapatabiliyo muyuz? veya ışık şiddetini ayarlayabilir miyiz? yanar dönerli şeylerden pek hoşlanmadığımdan:sirit

şimdiden gelecek cevaplar için teşekkür ederim.
iyi forumlar

Selamlar;

Foruma hoşgeldiniz ve birkaç kere kurduğum cümleyi bir kere daha kuracağımı tahmin eden arkadaşlarım olmuştur konuyu takip edenlerde :kiskis

Eğer bir kullanıcının listesinde 55NU8000 gibi bir model var ise, ambilıghtlı dahi olsa hiç bir model benim o listedeki sıralamamı değiştiremez ve 1 numarada hep NU8000 olur :ok

Bu modeli, geçmişte MU7000 i ön plana çıkarttığım gibi biraz fazla telaffuz ettiğimin farkındayım lakin mağazada ilk incelediğimde dahi bu meretin farklılığı gözüme çarpmıştı. 100hz donanımsal destekli ve VA olmasına rağmen açı konusunda oldukça başarılı olan bu model için verilen para sonuna kadar helaldir diye düşünüyorum.

Ambilıght özelliğini çok seven ve PHILIPS markasını kullanmış birisi olarak (Pus6262) yine de NU8 mutlaka ön plana çıkmaktadır.

7100 ile 7400 ve 7303 ile 7503 arasında kalan tüm kullanıcılara (Bu modellere has olarak) hep altta olan modeli önerdim zira bu üretimlerde üstmüş gibi gösterilen üretimlerin aslında birer ticari ayak oyunu olduğu tam anlamıyla aşikar durumdadır.

Yani listenizdeki ürünlerden SASMUNG olana karar verecekseniz 7100, PHILIPS olana karar verecekseniz 7303 incelemenizi tavsiye ederim.

Eğer ses konusunda takıntınız var ise ve woofer sizin için olmazsa olmaz durum teşkil ediyorsa o zaman durum ayrı tabi ki.

PS4 kullanıcıları için olmazsa olmaz demesem de 100hz panel kesinlikle ayrıcalığını hissettirecek bir özelliktir. Bakınız dikkat ederseniz siz ekonomik sorununuz olmadığını söylemenize rağmen size, ''O zaman imkanları zorlayın ve bir tane Q7 mutlaka alın çünkü bla bla bla'' demedim, demem de zira sizin kullanıcı profiliniz için uygun olan model NU8000 dir. (İzleme mesafeniz, oyuncu profiliniz, ps4 kullanılacak olması nedeniyle izleme açınız vs vs )

Yine de NU8000 olsun ama 49 olsun derseniz bu da sanki (bütçeniz müsait olması nedeniyle) yazık olacak bir karar gibi geliyor bana zira bir PS4 pro kullanıcısının vazgeçmemesi gereken bir özelliktir 100hz (İmkanlar el veriyorsa tabi)

Her ne olursa olsun nihai karar sizindir elbette. son ve en önemli tavsiyem ise, mutlaka ama mutlaka önce ürünleri mağazada kendi gözünüzle görünüz :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Aynı sorun babamın Lg tv de olmuştu. Garantide bitmişti servis panel arızası dedi, panelde yeni tv parasına yakın yenisini almamızı tavsiye etti. Ekranda parlamanın yanında bazı yerlerde kararmalarda vardı tv yi açtım ve parlayan tarafta ledlerin lenslerinden 2 tanesinin darbeden dolayı düştüğünü gördüm ve kararan tarafta 1 tane led de sönmüştü. İnternetten komple led bar spariş ederek 123 tl ye hallettim. (Bu arada ilk defa led tv açtım) belki sizinde sorun bu şekilde olabilir diyerekten Ado ustamın affına sığınarak yazma ihtiyacı hissettim.
Led bar hüzme kırıcı düşmesi klasik bir LG LED TV sorunudur, darbe olmasına gerek yok ısı kaynaklı düşüyorlar zaten. ''Elinize sağlık'' diyorum :ok

Z Çevrimdışı

zizoum

Yeni Üye
29 Mar 2019
3
35
cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.
bütçe kısıtlamam yok fakat problem kendi vicdanımla aslına bakarsanız? tabi kaliteli malın fiyatı yüksek olacak çok doğal fakat öbür yandan 3500 tl değerindeki 7100 ve 7303 de işimi görür diyodum.
hocam bişey daha soracağım. genel olarak tv piyasasına baktığımızda fiyat performans açısından 7100 ve 7303 üst basamaklardalar mı sizce? 7303'ün sevdiğim kısmı kumandası oldu, arka tarafı klavye olması çok iyi düşünülmüş ve eminim kullanımı oldukca rahatlatıyodur. görüntü kalitesi, zapping süresi, arayüz kullanımı-performansı olarak sizce hangisini tercih etmeliyim? buna da küçük bi parantez açarsanız gerçekten çok memnun olurum

Geri
Üst Alt