A Çevrimdışı

abaayyy

Yeni Üye
27 Ara 2020
4
36
Merhaba halihazırda Sony 55XH9005 kullanıcısıyım. 75 inç tv bir Televizyona geçmek istiyorum. Bütçem 65 bin civarı ne tavsiye edersiniz? Görüntü kalitesi ve kullanım deneyimi olarak geriye düşmeyecek bir cihaz arıyorum. GPU işlemcisi ve RAM belleği yeterli olmalı, donmamalı. 3.5 - 4 metre mesafeden izleyeceğim. 120-144 Hz ve 10 bit panel istiyorum. Android olsa daha iyi olur. Xiaomi Tv Max 86" 2022 model olanı değerlendirmeli miyim? Türkiye'ye gelmiş olsa Xiaomi TV Max 75" 2025 modelini istiyorum

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,926
40
65.000 TL'ye 75'' olarak alabileceğiniz en iyi tv TCL C755. Markaya güvenmiyorum derseniz de yaklaşık 10.000 daha ekleyip Samsung Q80D alabilirsiniz.

Bir diğer önerim de, 65'' ebada düşüp LG 65 OLED B4 almanız yönünde olur.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,021
Xiaomi Tv Max veya daha yeni serileri A. Kalite olarak bir değeri yoktur. Çinli üreticiler tarafından yapılır. Birkaç senedir de, parçalar Polonya montajlaniyir. Avrupa pazarına sunulur.

A Çevrimdışı

abaayyy

Yeni Üye
27 Ara 2020
4
36
65.000 TL'ye 75'' olarak alabileceğiniz en iyi tv TCL C755. Markaya güvenmiyorum derseniz de yaklaşık 10.000 daha ekleyip Samsung Q80D alabilirsiniz.

Bir diğer önerim de, 65'' ebada düşüp LG 65 OLED B4 almanız yönünde olur.
Merhabalar,
C855 Modeli şuan indirimde 82.800 TL, C755 Modeli 66.000 TL, C855 için 16.000 TL fark bana epey yüksek geldi.
LG nin B4 OLED 65 inç olanı 62.000 TL 77 inç olanı 97.000 TL. Maalesef ekran büyüyünce fiyat çok abartılı arttı. İşletim sistemi de cabası...
Geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Eski kullandığım Televizyon ve mevcut duruma göre siz ne tavsiye edersiniz. Tekrar tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,496
D doğaner
-G4 için maili kontrol et+
-fiyat ciddi güzel ama satıcı bence sakat yani ben güvenmem o tip yerlere!
piyasa "çakal satıcı" dolu ayrıca forumlarda da "gel-gelciler" de var
sürekli mesela "TCL" al deniyor x marka tu-kaka oluyor y marka uçuruluyor gibi
aynı durum Oled ler içinde söz konusu,forumlarda okuduklarını sakın ciddiye alma
özellikle Oled ler için!
++
burada da artık pek yazmıyorum beyler,mail den bana ulaşın sadece OLED ler için ama!
10/15gün de bir bakıyorum DM lere,cevapları da mailden veriyorum+
buradan yazmayın bana ltf.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,926
40
Merhabalar,
C855 Modeli şuan indirimde 82.800 TL, C755 Modeli 66.000 TL, C855 için 16.000 TL fark bana epey yüksek geldi.
LG nin B4 OLED 65 inç olanı 62.000 TL 77 inç olanı 97.000 TL. Maalesef ekran büyüyünce fiyat çok abartılı arttı. İşletim sistemi de cabası...
Geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Eski kullandığım Televizyon ve mevcut duruma göre siz ne tavsiye edersiniz. Tekrar tekrar teşekkürler.
izleme mesafesine göre 65" yeterli gelir mi? Sizce 75 inç TCL 75P755 mi yoksa 65" LG B4 mü?
Şimdi, eski kullandığınız tv Sony 55XH9005 ve yeni cihazın 75'' olmasını istiyorsunuz. Aradaki boyut geçişi çok çok fazla. Bu kadar büyük ebat istemenizin sebebi nedir, eski tv çok mu küçük kalıyordu ?

Eski televizyonunuzu neden sattığınızı bilmiyorum, memnun kalıp kalmadığınızı da bilmiyorum ama aynı tv'den bende de var ve yaklaşık 4 yıldır aktif kullanıyorum. Yerel karartma bölge sayısı düşük olsa da görüntü kalitesi tatmin edici.

C755, şu an sahip olduğunuz Sony TV'ye benzer bir görüntü verir. Sadece görüntü işlemcilerinden kaynaklanan farklar olur. Onun dışında panel yapısı ve teknik özellikleri birbirine benzer. C855 ise bir üst ligde yarışan bir cihaz fakat o paralara çıktıktan sonra OLED almak daha mantıklı.

OLED tavsiye ederim ama bir noktaya dikkat, gündüz kullanımınız fazlaysa OLED biraz karanlık kalabilir. TV'yi daha çok gündüz mü yoksa gece mi kullanıyorsunuz ?

A Çevrimdışı

abaayyy

Yeni Üye
27 Ara 2020
4
36
Şimdi, eski kullandığınız tv Sony 55XH9005 ve yeni cihazın 75'' olmasını istiyorsunuz. Aradaki boyut geçişi çok çok fazla. Bu kadar büyük ebat istemenizin sebebi nedir, eski tv çok mu küçük kalıyordu ?

Eski televizyonunuzu neden sattığınızı bilmiyorum, memnun kalıp kalmadığınızı da bilmiyorum ama aynı tv'den bende de var ve yaklaşık 4 yıldır aktif kullanıyorum. Yerel karartma bölge sayısı düşük olsa da görüntü kalitesi tatmin edici.

C755, şu an sahip olduğunuz Sony TV'ye benzer bir görüntü verir. Sadece görüntü işlemcilerinden kaynaklanan farklar olur. Onun dışında panel yapısı ve teknik özellikleri birbirine benzer. C855 ise bir üst ligde yarışan bir cihaz fakat o paralara çıktıktan sonra OLED almak daha mantıklı.

OLED tavsiye ederim ama bir noktaya dikkat, gündüz kullanımınız fazlaysa OLED biraz karanlık kalabilir. TV'yi daha çok gündüz mü yoksa gece mi kullanıyorsunuz ?
Eski televizyonumdan çok memnunum. Oturduğum ev değiştiği için onu Ebeveynlerime verip kendi ekranımı büyütmek istiyorum. Haftasonları gündüz hafta içi gece kullanıyorum. C755 bana kötü bir deneyim yaşatacaksa oled tarafına yöneleceğim. Bu arada 77 inç kapalı kutu C755'i nakit 55 bin TL ye satın alabiliyorum. B4 tavsiye edildi ama işlemcisi çok eskiymiş Alpha 8 galiba G4 de Alpha 11 var. B4 ün temel ve maksimum parlaklığı düşük gibi. Samsung OLED tarafında nasıl pek tavsiye eden olmamış. Orda da Dolby Vision yok. Çok saçma geldi. Kafam allak bullak oldu. Eski televizyonumu verdiğime bin pişman oldum. Yerini dolduramıyorumç

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,926
40
Eski televizyonumdan çok memnunum. Oturduğum ev değiştiği için onu Ebeveynlerime verip kendi ekranımı büyütmek istiyorum. Haftasonları gündüz hafta içi gece kullanıyorum. C755 bana kötü bir deneyim yaşatacaksa oled tarafına yöneleceğim. Bu arada 77 inç kapalı kutu C755'i nakit 55 bin TL ye satın alabiliyorum. B4 tavsiye edildi ama işlemcisi çok eskiymiş Alpha 8 galiba G4 de Alpha 11 var. B4 ün temel ve maksimum parlaklığı düşük gibi. Samsung OLED tarafında nasıl pek tavsiye eden olmamış. Orda da Dolby Vision yok. Çok saçma geldi. Kafam allak bullak oldu. Eski televizyonumu verdiğime bin pişman oldum. Yerini dolduramıyorumç
İşlemcinin Alpha 8 olması çok sorun olmaz diye düşünüyorum. Samsung OLED tarafında iyi ama fiyat çok yüksek.

C755 için 100% memnun kalırsınız diyemiyorum fakat eski Sony tv'nize yakın görüntü verir, HDR içeriklerde daha fazla tatmin eder. Burada güzel bir incelemesi var,

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,021
Dolby vision olması yada olmaması, bir sorun oluşturmaz. Kullanıcının aldığı son görüntü bunlardan daha önemlidir. Dolby yoksa, hdr10 formatında gösterir.
C4 ve G4 , B4 den daha iyi elbette. üst serileri parlaklık olarak hdr da daha iyi sonuç alırsınız. Fiyat olarak karışıklığına değer mi. Ona siz karar verirsiniz. B4 artık eski C serilerin parlakligiyla aynı düzeye geldi.
Samsung oledleri de güzeldir.QD-oled Samsung cikartiktan sonra renk, ekran tekduzeyligi, saf beyaz dengesi vb. Oled piyasasına bir yenilik getirdi. LG bundan sonra mla panel, tandem panel G serilerini çıkardı. Samsung oledleriin çıkması ve başarılı olması. LG nin bu panel yeniliklerini yapmasını sağladı

K Çevrimdışı

karakartal4270

Yeni Üye
26 Mar 2025
1
53
Arkadaşlar 2012 model bir Samsung TV var evde.
Artık yenileyeyim diyorum.
CI+ girişli Android veya Google arayüzlü bir TV tavsiyesi alabilir miyim?
Kablo TV aboneliğim var ve CI+ girişine takılı Conax modülle yayınları izleyebiliyorum
Artı Türksat çanağım var.

Geri
Üst Alt