W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,223
Merhaba, 55GHQ9100 tv yi almayı düşünüyorum önerir misiniz fiyatı 22.500TL. Genellikle uydudan tv izlenecek hafta 1-2 de netflix vb. uygulamalar. Çok üst düzey beklentim yok ama kötü de olmasın istiyorum bu tv özellik ve fiyat performans açısından bana iyi gibi geldi bilgi sahibi arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim. Birde aynı markanın 55GHQ9200 modeli var arada 25.000 tl civarında bu iki tv tamamen aynı mı aradaki fiyat farkı değer mi ? Veya bu fiyatlara alınabilecek daha iyi tv var mıdır?
İki model arasında fark kasa farkı olur. Donanım olarak fark olmaz. Yazılım ile ilgili olur. Onunda bir önemi olmaz. Ticari pazarlama yöntemleri olur. Normal yayınlar için son derece yeterlidir.

S Çevrimdışı

Stargate0404

Aktif Üye
26 Ara 2017
94
Arkadaşlar merhaba
Acil yardım ediniz
Hemen karar vermemiz lazım

Arkadaşıma 65 inç QLED tv lazım.
37-40 bin fiyat aralığında fiyat performans bir tv lazım.
Ne önerirsiniz

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,223
Arkadaşlar merhaba
Acil yardım ediniz
Hemen karar vermemiz lazım

Arkadaşıma 65 inç QLED tv lazım.
37-40 bin fiyat aralığında fiyat performans bir tv lazım.
Ne önerirsiniz
Günümüzde artık, giriş ve orta segment SDR kullanımda kalite artık aynı diyebiliriz. HDR kullanımda artık fark var.
Günlük kullanım için bütçene uygun bir model bulursunuz. Sadece Va panel IPS panel farkı vardır. Artıları ve eksileri forumda yazılı. Hangisine izleme şeklin varsa ona göre seçin.

S Çevrimdışı

Stargate0404

Aktif Üye
26 Ara 2017
94
Günümüzde artık, giriş ve orta segment SDR kullanımda kalite artık aynı diyebiliriz. HDR kullanımda artık fark var.
Günlük kullanım için bütçene uygun bir model bulursunuz. Sadece Va panel IPS panel farkı vardır. Artıları ve eksileri forumda yazılı. Hangisine izleme şeklin varsa ona göre seçin.
Teşekkür ederim. Tcl nin tvleri nasıldır

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,223
Teşekkür ederim. Tcl nin tvleri nasıldır
Üretici firma. Va panel kullanır modellerinin hepsinde. C755 diğer adı C805 ile geçen sene iyi iş çıkarttı. Tabiki fiyatı düşük olduğu için. Rakiplerinden. Tcl Samsung,LG, Sony. Sunduğu modellerden fiyat olarak ucuz olduğu sürece alınır.
Örneğin.
Samsung Q80D yada 85D
C755 ile aynı. Fiyat olarak aynı olursa Samsung modelleri. Ama daha aşağı fiyatlarda Kesinlikle C755 almak daha doğru olur. Çünkü benzer performans verir. Samsung yerel karartma, görüntü işleme, kullanım kolaylığı film modunda renk doğruluğu bir iki tık daha iyi. Arada fiyat farkı olarak tcl çok daha ucuzsa. Bu bir iki üstünlük, çok çok önemli olmaz. Çünkü görüntü işleme gibi şeylerde aslında son zamanlarda bir fark neredeyse kalmadı.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
TCL "ucuz" ne zaman oldu Winston!
TCL ABD/EU da en ucuz TV markası yaw
TR de ise fahiş pahalı çünkü bu herifler ana üretici maliyetleri de çok ciddi düşük!
Samsung ile mukayese etmek de nereden çıktı?

TCL Servis/MH ve donanım kalitesi v.s v.s olarak en berbat tek üretici TR de!
yahu yazılımlarını bile kırdılar net de elden dolaşıyor be,Rus lar kafalarına göre yazılım
işini üstlerine aldılar

TCL tavsiyesi yaparken özellikle şunu ekleyin sen ve ortağın olan kişi
Servis çok kötü+MH zaten parçalı firmalar gibi+Sony gibi herşeye "normal" derler(sıkıntı olunca)
OTA dan(NET üzerinden) yazılımları düzgün almaz!

kısaca kafadan 755 al derken bunları da not olarak mutlaka yazın!

ama ben "satıcıyım" veya bir şekilde bu şlerin içindeyim filan diyorsanız o zaman bunu da aleni yazın ki
kim satıcı kim kullanıcı anlaşılsın değilmi??

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,223
TCL "ucuz" ne zaman oldu Winston!
TCL ABD/EU da en ucuz TV markası yaw
TR de ise fahiş pahalı çünkü bu herifler ana üretici maliyetleri de çok ciddi düşük!
Samsung ile mukayese etmek de nereden çıktı?

TCL Servis/MH ve donanım kalitesi v.s v.s olarak en berbat tek üretici TR de!
yahu yazılımlarını bile kırdılar net de elden dolaşıyor be,Rus lar kafalarına göre yazılım
işini üstlerine aldılar

TCL tavsiyesi yaparken özellikle şunu ekleyin sen ve ortağın olan kişi
Servis çok kötü+MH zaten parçalı firmalar gibi+Sony gibi herşeye "normal" derler(sıkıntı olunca)
OTA dan(NET üzerinden) yazılımları düzgün almaz!

kısaca kafadan 755 al derken bunları da not olarak mutlaka yazın!

ama ben "satıcıyım" veya bir şekilde bu şlerin içindeyim filan diyorsanız o zaman bunu da aleni yazın ki
kim satıcı kim kullanıcı anlaşılsın değilmi??
Evet doğru abi. Tcl Türkiye'de rakiplerine göre dünya pazarında olduğu gibi değil. C755 al demedim. Tcl sorunca nasıl diye , örnek olarak verdim. Yanlış anlaşıldım galiba özür dilerim.
Tcl konusunda size her konuda katılıyorum. Ve yazılarını zevkle okuyorum.
Şundan emin ol abi, ben satıcı değilim, samurai da, benim burada tanıştığım ve çok sevdiğim dostum oldu. Tlf değilde dm den görüşürüz. Hep TV ler hakkında. Kendisini çok geliştirmiş bir genç her yönüyle.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,934
41
Bazı gizli ''Philips'' satıcıları iftira atmış yine bize. Asıl trajikomik yanı ise bu arkadaşın sürekli insanlara ''Philips'' pompalayıp bizleri TCL'in reklamını yapmakla suçlaması.
Eski mesajlarımızı inceleyebilirsiniz, tamamen bütçe ve beklentiye göre tavsiyede bulunuyoruz.

- SDR içerik tüketen ve fazla beklentisi olmayan, ağırlıklı olarak karasal yayın izleyen ve bütçesi fazla olmayan tipik ev kullanıcılarına genelde Vestel tavsiye ederiz. Çünkü SDR yayınlarda belli fiyat aralığındaki cihazlar aşağı yukarı aynı görüntüyü veriyor. Ana fark panel yapısından kaynaklanıyor; IPS veya VA. Vestel kalite konusunda biraz zayıf olsa da servis kalitesi ile bu açığı tolere edebiliyor.

- Daha yüksek kalite isteyen, 4K/HDR içerik tüketen kullanıcılara da bütçelerine göre ve cihazın kullanım şekline göre OLED veya FALD LCD modellerini tavsiye ediyoruz. TCL bugüne kadar genellikle diğer global markalardan daha uygun fiyatlı olduğu için C755'i çok tavsiye ettik. Çünkü kullanıcı gidip aynı paraya kenardan aydınlatmalı veya sıradan bir LCD alacağına gitsin Full Array cihaz alsın istedik.

- Bütçe sorunu olmayan kullanıcılara da öncelikle OLED, kullanım senaryosu OLED'e uygun değil ise de genellikle Samsung'un 9 serisi Mini Led'lerini tavsiye ediyoruz.

Zaten W Winston arkadaşımız yorumunda belirtmiş, ''Fiyat olarak ucuz olduğu sürece alınır.'' demiş. Kimi ne ile mukayese edeceğimizi de kimseye sormak gibi ne bir ihtiyacımız ne de yükümlülüğümüz var. Bizim satıcı olduğumuzu düşünen varsa çıksın ispatlasın, hodri meydan. Beni zaten tanıyan tanıyor, öyle bir insan olmadığımı çok iyi biliyorlar.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,223
2024'ten itibaren 65C855'in 1344 bölgesi var, yeni 65C8K (2025) ile aynı,
75C855'in 2160 bölgesi var, 75C8K (2025) ile aynı,
85C855'in 2304 bölgesi var, 85C8K (2025)'in 2880 bölgesi var, 98C855'in
2160 bölgesi var ve 98C8K (2025)'in 3000 bölgesi var.

50C805 (2023) 336 bölgeye sahiptir, 50C7K (2025) ile aynıdır,
55C765/MQLED85 (2024'ten itibaren) 720 (36x20) bölgeye sahiptir, yeni 55C7K/Q7C (2025) ile aynıdır,
65C765 (2024'ten itibaren) 1008 bölgeye sahiptir, 65C7K (2025) ile aynıdır,
75C765 (2024'ten itibaren) 1248 bölgeye sahiptir, 75C7K (2025) ile aynıdır,
85C765 (2024'ten itibaren) 1536 bölgeye sahiptir, 85C7K (2025) 1568 bölgeye sahiptir,
98C765 (2024'ten itibaren) 1536 bölgeye sahiptir 98C7K (2025) 2048'e
ve 115C7K 2880'e sahiptir.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,223
AIDA64 uygulaması aracılığıyla:
SoC: MediaTek mt5896 (Pentonic 700 platformu),
2H 2023. , 2024'ten itibaren C765'te olduğu gibi
Model: Smart TV Pro
Kart: tcl9618