A Çevrimdışı

atakan05

Aktif Üye
7 Kas 2019
206
51
evet ustam 55 pus8508 var yeni televizyon alacam qled lerden hangisi sizlerin tasviyesinden

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
TPV 2025 model

-OLED;950/910/810/760
-QD-miniLED;(The Xtra serisi-PML idi şimdi "MLED" oldu) 950/920/910/810
-QD-LED-LCD;9000/8500(The One serisi-PUS lar)
-LED-LCD;8000/7800/7000 ve alt seriler bunlar normal LCD TV modelleri
++
OLED lerin 950/910 en yeni nesil LGD WOLED-Tandem panel,diğer seriler Olex-X
QD-miniLEd lerin hepsi de VA panel
QD-LED ler ise şimdilik açıklanmıyor ama büyük ihtimalle bunlar da IPS(ads varyant olabilir)

OS;büyük çoğunluğu "TITAN" oldu artık,bu aslında iyi oldu,TPV nin "kendi" sistemi!
Android/GoogleTV ler daha sıkntılı idi+Lisanslama(stream için)almak için bazı düzenlemeler gerekiyor
bu da ayrıca sıkıntı oluyordu,ancak bu henüz Titan la da aşılamadı!

not;TITAN OS de,her yeni sistem de olduğu gibi bazı sıkıntılar mevcut dur,ancak buna ait yazılım gelmeye başladı
Android ise kendi başına hep sıkıntı örneğin,ama panelin OS sistemini aşmak kullanıcının elinde olan bir şeydir
ve bugün için en doğru çözümdür,o da TV-BOX dır!
basit hatta dandik bir Box bile çoğu ya da bileni için her bir şeyi aşabilecek Smart destek cihazıdır.
++

işin kötü tarafı ise TPV/TR stokları hala bitiremediği için 25 modellerin bazıları geç gelecek,bazıları 26 da gelecek
bazıları da hiç gelmeyecek!

örneğin çoğu kişinin pusuda beklediği PML9009 serisi(24 model) için hala tatlı fiyata gelemedi yaw!
25 in yarısına geldik sayılır 25 modeller yok,TCL de ise tam bir alem 23 ler hala satışta son model dedikleri
ise 24 model yaw(C7/8K gibi)Samsung da öyle;fiyatlar hiç etmediği kadar fahiş seviyede özellikle en boktan
marka olan TCL de adamların yazılımları bile net de RUS lar pazarladı bile:haha1
Yerli ne OLED ne de LCD ler de hala iş yok,ama ucuz yollu ve "işte bir TV olsun" diyenler için uyar
o da Vestel uyar diğer Arçelik grubu hikaye bulaşmayın

malın iyisi Sony de var daha da iyisi Panasonic de var ama herifler TR den kaçtılar yaw!
sakın70 veya 80 kağıt gibi paraları "LCD" lere basmayın,50 kağıt bile çok bu LCD lere yaw!

++

tüm DM/Mail ler cevaplandı.

A Çevrimdışı

atakan05

Aktif Üye
7 Kas 2019
206
51
webosolması yazılım desteği önemlı phılıpslerde durum biraziyi servis olarak antalyada

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,934
41
Arkadaşlar 2012 model bir Samsung TV var evde.
Artık yenileyeyim diyorum.
CI+ girişli Android veya Google arayüzlü bir TV tavsiyesi alabilir miyim?
Kablo TV aboneliğim var ve CI+ girişine takılı Conax modülle yayınları izleyebiliyorum
Artı Türksat çanağım var.
Bütçeniz nedir, tv ebatı ne olacak, izleme profiliniz nedir gibi detayları paylaşmazsanız nasıl bir tv aradığınızı tam olarak bilemediğimiz için tavsiyede bulunamayız.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
TPV(Philips TV) kullananların dikkatine ve konu Yazılım(firmware-stock&update)

-öncelikle bazı seri/modeller de "Auto-Update" özelliği epeyi bir zamandır çalışmıyordu!
örneğin bendeki TV de böyle ama ben buna takılmıyorum zaten auto-uptade bende hep kapalıdır
sebebini de geçmişte bir kaç defa yazmıştım,münim olan üretici adam gibi veya düzenli update
çıkarıyormu ve bunu bir kaç sene de sürdüyormu,neyseki TPV bunu her zaman en iyi şekilde yapıyor
yazılım konusunda zaten TPV en iyi dir.

-ancak "auto-update" açıklamalarına göre belli ki bölge/kıta/ülke v.s kısıtlamalarına tabi
normal de 2 tane URL adresleri var birisi örneğin TR de veya Rusya da veya başka bir ülkede
çalışmıyor veya bloke görüyor örneğin bende böyle hiç auto-update yapamıyor ben manual
update yapıyorum...

-TV sin de böyle durum olanların bazıları konuyu bilmediği için yahu benim TV neden kendisini
güncellemiyor diyebilir! ara ara ilgili Menüsünü kontrol etsin o zaman orada Software-Update
görürse ekrandaki tarife göre takip ederek güncellesin panelini

-"TITAN OS";geçen gün demiştim yeni bir sistem ve TPV nin kendisine ait ama oturması epeyi bir zaman
alacak dır,2025 model(şu anda Avrupa da satılan,TR de hala satılmayan)hem Titan için hem de TV nin normal
yazılımları için update ler bazı serilere çıkmıştır!

-Sitesinden bulup da Manual update için flash belleğe atıp buradan yüklemek filan kesinlikle yapmayın zaten
gerek de yoktur,ya auto ya da manual(menüsüne gidrek buradan yapıyorsunuz) yapın

-"OpenDNS" filan kullanmayın ya da kullanıyorsanız veya bir şekilde VPN gibi uygulamalar,bunlarda TV nin
auto update yapmasını engelliyor sanırım ben DNS adreslerini değiştirdiğim için bu geçen sene aldığım TV
auto-update artık yapamıyor!! arada manual kontrol ederek varsa,TPV sitesinden manual olarak bunu yapıyorum

-bunları biraz detaylı yazdım çünkü,özellikle Rusya ve Avrupa da benzer internet kısıtlama sorunları oluyor
TPV de kendisini sanırım tam güvenceye almak için karşı önlemler alıyor!

sonuç olarak panel auto da bunu yapmıyorsa sorun değil,çünkü menüsünden manual girince ilgili dosyayı
ilgili UrL sinden bulup anında bağlanıp indiriyor

-sakın bir önceki Update dosyasını indirmeyin yani downgrade yapmayın ve zaten büyük ihtimalle de
yapmayacakdır !!! bu arada tüm geçmiş update dosyaları bilgisi de LOG dan(görünür)silinecek dir
ancak bu LOG,panelin gizli bölümünde kalıyor ama "Garantiniz" bu durum da yanıyor!!

geçen sene bir arkadaş bunu yaptı ve beceremyince panel de kilitlendi ve yeni MainBoard takıldı
bir sürü servis para almıştı! panel de OLED 8x serisi idi

kimse SB den filan update diye macera aramasın zira hiç gerek yok!

Downgrade olayını unutun

TPV de downgrade gerektirecek hiç bir zaman böyle bir sorun olmamıştır,TCL ile karıştırmayın!

++

M Çevrimdışı

MaryJuana

Yeni Üye
28 Haz 2022
18
29
Merhaba, 55GHQ9100 tv yi almayı düşünüyorum önerir misiniz fiyatı 22.500TL. Genellikle uydudan tv izlenecek hafta 1-2 de netflix vb. uygulamalar. Çok üst düzey beklentim yok ama kötü de olmasın istiyorum bu tv özellik ve fiyat performans açısından bana iyi gibi geldi bilgi sahibi arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim. Birde aynı markanın 55GHQ9200 modeli var arada 25.000 tl civarında bu iki tv tamamen aynı mı aradaki fiyat farkı değer mi ? Veya bu fiyatlara alınabilecek daha iyi tv var mıdır?

Geri
Üst Alt