Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,934
40
Merhaba,
Tcl televizyonları takip ediyorum ve c755 ürününü almayı düşünüyorum. Tek çekincem var o da şu; inceleme videosundaki 55C755 cihazda görünen hoparlörün Türkiye'de satılan cihazlarda olup olmadığı. Bu konuda bir bilginiz var mı?
Herkese sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.
Bilgim yok, aynı hoparlör vardır büyük ihtimalle. Websitesinde Onkyo 2.1 kanal hoparlör olduğu yazıyor fakat altında küçük yazıyla da TCL'in haber vermeksizin ses sisteminde değişiklik yapabileceği de yazıyor.

Diğer yandan hoparlör nedeniyle tv seçmek çok mantıklı olmaz, bence görüntü kalitesine önem vermelisiniz.

T Çevrimdışı

thorn

Yeni Üye
9 Kas 2024
12
33
Herkese tekrar merhaba iyi akşamlar

Birkaç kez buraya televizyon tavsiyesi için yazmıştım. Son aşamalara geldim gibi duruyor şimdilik. Son bir kez sizlere danışmak istiyorum; ondan sonra kısmetse televizyonu alacağım.

1. 55 Inch Neo QLED 4K QN90D Tizen OS Smart TV (2024)
  2. 55 Inch Neo QLED 4K QN85D Tizen OS Smart TV (2024)
  3. Neo QLED 4K QNX1D Tizen OS Smart TV (2024)
  4. 55" QLED 4K Q80D Tizen OS Smart TV (2024)
  5. 55" QLED 4K Q70D Tizen OS Smart TV (2024)
Hepsini mutlaka biliyorsunuzdur Samsung marka model. Bunların içinden öncelik fiyatına bakmadan önereceğiniz hangisi olur? İşin içine fiyat girince bütçe maksimum 50k bir de ona göre hangisini önerirsiniz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,934
40
Herkese tekrar merhaba iyi akşamlar

Birkaç kez buraya televizyon tavsiyesi için yazmıştım. Son aşamalara geldim gibi duruyor şimdilik. Son bir kez sizlere danışmak istiyorum; ondan sonra kısmetse televizyonu alacağım.

1. 55 Inch Neo QLED 4K QN90D Tizen OS Smart TV (2024)
  2. 55 Inch Neo QLED 4K QN85D Tizen OS Smart TV (2024)
  3. Neo QLED 4K QNX1D Tizen OS Smart TV (2024)
  4. 55" QLED 4K Q80D Tizen OS Smart TV (2024)
  5. 55" QLED 4K Q70D Tizen OS Smart TV (2024)
Hepsini mutlaka biliyorsunuzdur Samsung marka model. Bunların içinden öncelik fiyatına bakmadan önereceğiniz hangisi olur? İşin içine fiyat girince bütçe maksimum 50k bir de ona göre hangisini önerirsiniz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar.
Zaten kaliteye göre sıralama yapmışsınız, en iyi görüntüyü QN90D verir. Bundan daha iyisi de OLED olur.

QNX1D ile QN85D aynı cihaz olması lazım, sadece kozmetik farklar olabilir, ayak yapısı, çerçeve rengi vb. Alternatif olarak TCL C855 ve C755 gelir. Tekrar sıralama yaparsak,

1. QN90D veya OLED (LG B4)
2. TCL C855
3. QN85D
4. Q80D
5. TCL C755

Q70D'yi listeden çıkarabilirsiniz.

Başka arkadaşların da görüşlerini alın.

A Çevrimiçi

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
24
50
Zaten kaliteye göre sıralama yapmışsınız, en iyi görüntüyü QN90D verir. Bundan daha iyisi de OLED olur.

QNX1D ile QN85D aynı cihaz olması lazım, sadece kozmetik farklar olabilir, ayak yapısı, çerçeve rengi vb. Alternatif olarak TCL C855 ve C755 gelir. Tekrar sıralama yaparsak,

2. TCL C855
3. QN85D
4. Q80D
5. TCL C755

Evet, dediğiniz gibi QNX1D ile QN85D aynı cihazlar.
IMG_3655.jpg

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,934
40
yeni aldım ama satıp daha büyük olan tv almayı düşünüyorum yanlış mı yaparım yardımcı olursanız sevinirim.
Aralarında anlamlı farklılıklar yok, ikisi de BOE ve HKC marka karma panel ile üretiliyor. QA9701 modelinin tek artısı QLED olması ancak yerli üretim cihazlar olduğu için QLED olması pek bir şeyi değiştirmez. Yani ne QA9701 almadım diye çok şey kaybedersiniz ne de UT9740 aldım diye çok şey kazanırsınız.

T Çevrimdışı

thorn

Yeni Üye
9 Kas 2024
12
33

2. TCL C855
3. QN85D
4. Q80D
5. TCL C755

Hocam çok teşekkür ederim emeğinize sağlık bu hafta içinde kısmetse bir tanesinde karar verip bütçemizi de düşünerek almaya çalışacağız. İyi akşamlar.

A Çevrimdışı

ahmetahmetahmet

Yeni Üye
20 Nis 2025
1
35
Merhaba 30-40bin aralığında 55-65 ekran öncelikle 65 arıyorum. Maç ve film önceliğim, uydu izlenmeyecek, daha önce vestel q9900 ve grundig gho 9700 kullandım ikisinden de çok memnunum, görüntü kalitesi olarak ikisini yakalasa yeterli benim için.
Vestel q9900 ve qa9700 fiyatları uçmuş stok kalmadı sanırım
Grundig gho 9700 media markt 43bin
Tcl C755 var ama 65i pahalı
Önerebileceğiniz ucuz yollu TV varsa sevinirim, q9900 ekran kalitesinde olması yeterli.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,934
40
Merhaba 30-40bin aralığında 55-65 ekran öncelikle 65 arıyorum. Maç ve film önceliğim, uydu izlenmeyecek, daha önce vestel q9900 ve grundig gho 9700 kullandım ikisinden de çok memnunum, görüntü kalitesi olarak ikisini yakalasa yeterli benim için.
Vestel q9900 ve qa9700 fiyatları uçmuş stok kalmadı sanırım
Grundig gho 9700 media markt 43bin
Tcl C755 var ama 65i pahalı
Önerebileceğiniz ucuz yollu TV varsa sevinirim, q9900 ekran kalitesinde olması yeterli.
Vestel ve Grundig'ten memnun kaldıysanız yine aynı markalardan başka modeller bakın. Sizdeki IPS panel miydi onu bilirsek daha iyi olur. Eğer IPS panelse yeni alacağınız tv'nin de IPS olması sizin için daha iyi olur. Bakacağınız muadil modeller de Qled destekli olsun yani model numarasında Q harfi olanlara bakın. Mesela örnek verirsem, Vestel 65QG9840.

TCL C755, bahsettiğiniz modellerden daha üst segment bir cihaz, bu yüzden pahalı.

M Çevrimdışı

mister

Aktif Üye
14 Haz 2022
62
34
selamlar, oturma odasındaki Daewoo 50DM54U TV sorun çıkardı ve değişimi onaylandı. fakat fabrikada olmadığı için Regal 50R75U01 modelini önerdiler. yerli TV hiç kullanmamıştım daha önce bu yüzden bilgisi olanlara sormak istedim. Daewoo olanın 55DM54UR olanı mevcutmuş 2023 üretim. bendeki 2021 üretimiymiş. aynı şekilde önerdikleri Regal de 2023 üretimiymiş.

üzerine ekleyip farklı model de alabiliyormuşuz. ne tavsiye edersiniz?

Daewoo DM54U paneli değişmişti ve farklı panel takılmıştı. ilkinden kötüydü. ilkinde olmayan ışık sızmaları, bulutlanmalar ve en kötüsü de maç izlerken oyuncularla beraber koşan beyazlık oluyordu... koşan kişinin önünde oluyor. ilk kez rastladım buna. yeşil arkaplanda daha net belli oluyor.

Vestel hattına hakim kişilerden tavsiye almak isterim. toshiba falan birkaç marka daha söylediler. istediğim modeli üzerine ücret ekleyerek de alabiliyormuşum. gerek var mı yoksa önerdiklerinden birini mi alayım?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,137
selamlar, oturma odasındaki Daewoo 50DM54U TV sorun çıkardı ve değişimi onaylandı. fakat fabrikada olmadığı için Regal 50R75U01 modelini önerdiler. yerli TV hiç kullanmamıştım daha önce bu yüzden bilgisi olanlara sormak istedim. Daewoo olanın 55DM54UR olanı mevcutmuş 2023 üretim. bendeki 2021 üretimiymiş. aynı şekilde önerdikleri Regal de 2023 üretimiymiş.
Daewoo, yerli üretimdir. Vestel grubunun. Size önerdikleri modellerde Vestel üretimi markalardir.( Regal, Toshiba vb)
Aynı şekilde kalite alacaksın önerdiği markalardan. Ekstra para vermene gerek yok kalite aynı olur.

M Çevrimdışı

mister

Aktif Üye
14 Haz 2022
62
34
Daewoo, yerli üretimdir. Vestel grubunun. Size önerdikleri modellerde Vestel üretimi markalardir.( Regal, Toshiba vb)
Aynı şekilde kalite alacaksın önerdiği markalardan. Ekstra para vermene gerek yok kalite aynı olur.
yani üst seviye olanını da alsak panel aynı mı oluyor?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,137
yani üst seviye olanını da alsak panel aynı mı oluyor?
50 inc lerde panel kaliteleri genelde aynı olur ve Va panel kullanırlar.
Yeni model olması yalnızca daha daha güncel işlemci ile smart tarafını ilgilendirir. Bunlarda genelde Mediatek işlemci olur. Bu firmada ürünlerine 3 yıl güncelleme verir.

M Çevrimdışı

mister

Aktif Üye
14 Haz 2022
62
34
50 inc lerde panel kaliteleri genelde aynı olur ve Va panel kullanırlar.
Yeni model olması yalnızca daha daha güncel işlemci ile smart tarafını ilgilendirir. Bunlarda genelde Mediatek işlemci olur. Bu firmada ürünlerine 3 yıl güncelleme verir.
teşekkürler. daewoo için 55" olanını gönderebiliriz demişlerdi UR olanından 2023 üretim, 50" ellerinde olmadığı için. regal tarafında 50" olan. yine aynıdır sanırım paneli fiyat farkı olmadığına göre.

kullandığım daewoo 54U modelinde eflatun renginde dengesizlik var. ekranın genelinde bi eflatunluk var ve tüm renkleri etkiliyor. HDR açınca normal. bu cihazların yazılımları hep aynı mıdır? kumandaları falan? regal istesem bi artısı olur mu yoksa sadece üzerlerinde yazan isim mi değişir?

Geri
Üst Alt